Κυριακή 30 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΡΟΔΟ
Για την υπεράσπιση της λογικής

1. Η λογική έχει πέσει θύμα μιας μηχανορραφίας που διαιρεί τα θύματα του κράτους σπρώχνοντας το ένα πάνω στο άλλο σαν τα ποντίκια που αλληλοτρώγονται όταν έχει πιάσει φωτιά.

2. Η πολιτική παραφροσύνη των ημερών που δημιούργησε ο Καραμανλής αντλεί τη δύναμή της από μια κοινοπραξία που αποτελείται από παράσιτα τρίτης διαλογής, αξιοθρήνητους μπάτσους και ορισμένους ηλίθιους δημοσιογράφους.

3. Πουλώντας τρέλα στην εργατική τάξη, αγνοούν ότι μαζί πουλάνε και τη δική τους τύχη. Αν ο νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, τότε ο Καραμανλής είναι εκτός νόμου.

4. Δεκαπέντε μέρες ήταν αρκετές για να γεννηθεί η πιο μεγάλη αθλιότητα των τελευταίων χρόνων. Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός βιασμού για να αποκτήσουμε τη λεγόμενη ευρωπαϊκή συνείδηση. Πληρώνουμε μια ιδέα που αντικατέστησε επάξια το Γ' Ράιχ.

5. Η εκκλησία του θεάματος στην οποία προσεύχονται ταυτόχρονα οι απόγονοι των τριών πολιτικών οικογενειών δεν μπορεί πια να τους προσφέρει άφεση αμαρτιών. Οι εξοχότατες μετριότητές τους δεν κατάφεραν να μάθουν τίποτα από τις πράξεις τους, γι' αυτό όλα δείχνουν πως έφτασε ο καιρός να πληρώσουν γι' αυτές.

6. Οι μεγαλόσχημοι δημοσιογράφοι, που νιαουρίζουν για τη σωτηρία της πατρίδας ΤΟΥΣ, θα μείνουν αξέχαστοι στο Πανελλήνιο για το ανελέητο κυνηγητό που εξαπέλυσαν, όλες αυτές τις μέρες, μέσω των καναλιών τους, στους απεργούς.

7. Από τη σύγκρουση αυτή, εκτός των άλλων, θα μείνουν η αλαζονεία και μικροψυχία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, που προσπαθούσαν να δηλητηριάζουν τον κοινωνικό ιστό προκειμένου να περάσει ο νόμος τους. Η κοινωνική αναταραχή αντιμετωπίστηκε σαν συλλογική ανοησία. Οι εν λόγω βουλευτές, βασιζόμενοι μόνο στους μπάτσους, μακριά από την πραγματικότητα, θύμιζαν κύκλο πνευματιστών που γύρω από ένα τραπεζάκι προσπαθούν να έρθουν σ' επαφή με τα πνεύματα που αναλαμβάνουν να τους διατηρήσουν στην εξουσία.

8. Η εργατική τάξη δεν πρέπει να χάσει τον προσανατολισμό της, πρέπει πάντα να έχει στόχο την καταστροφή της Ευρώπης. Η λεγόμενη Ενωση δεν είναι τίποτα άλλο από μια συμμορία λυσσασμένη για κέρδη. Τα σημάδια της εμφανίζονται πια παντού, κυρίως στην καθημερινή ζωή, και ας πάψουμε να κάνουμε πως δε βλέπουμε.

9. Η θεωρία της προσαρμοστικότητας του Νεοέλληνα επανήλθε δριμύτερη στις μέρες της απεργίας. Οι τεχνικοί της εξουσίας θεωρούν σίγουρο ότι, έτσι κι αλλιώς, στο τέλος θα συμμετέχουμε στο προσκύνημα της πραγματικότητας. Μας αντιμετωπίζουν κάτι ανάμεσα σε κουτάβια και παιδιά, που με τα παιχνίδια μας τους δημιουργούμε προσκόμματα. Πώς επιτρέψαμε σ' αυτά τα γουρούνια να μας προσβάλλουν διαδίδοντας δημόσια πως μας γνωρίζουν καλά;

10. Ο κλονισμός της λογικής είναι το μέγιστο επίτευγμα του καπιταλισμού, ο Παρθενώνας του. Πρόκειται για επιδημία όπου όλοι είμαστε υποψήφια θύματά της εξαιτίας ορισμένων καθαρμάτων που αποθεώνουν το Χρηματιστήριο σε βάρος της ζωής.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ