ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008
Σελ. /24
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ε, όχι δε θα τους περάσει!

Ο Παπανδρέου, κατόπιν σχεδιασμού, προέβη σε μια αήθη επίθεση λάσπης ενάντια στο ΚΚΕ με αφορμή τα οικονομικά του Κόμματος. Στην επίθεση αυτή συνδράμει και ο ανεκδιήγητος ΛΑ.Ο.Σ., αυτή η καρικατούρα της πολιτικής, αυτό το φασιστικό απολίθωμα που σαφώς και δικαιολογεί την ύπαρξή του με αυτή την επίθεση, στην αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα βυσσοδομεί, το αστικό καπιταλιστικό σύστημα είναι συνώνυμο της μπόχας. Και δεν αντέχουν οι πολιτικοί υπηρέτες του συστήματος να είναι μόνο αυτοί η προσωποποίηση του αίσχους οπότε τη δική τους παθογένεια, πάνε να την αποδώσουν στο σύνολο, και στο ΚΚΕ!

ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, και ΛΑ.Ο.Σ., αλλά και ο ΣΥΝ, ως μέρος του συστήματος, προσπαθούν να κηλιδώσουν το ΚΚΕ. Πάνε να περάσουν στον κόσμο την εντύπωση πως, τάχα, να... και το ΚΚΕ ήταν μπλεγμένο, και άντε μετά να καταλάβουν αυτοί, που περιμένουν να ενημερωθούν για το πολιτικό τοπίο, από τα αστικά πρακτόρικα μέσα ενημέρωσης.

Η Γενική Γραμματέας κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της στη ΝΕΤ ξεκαθάρισε τα πράγματα, λέγοντας, για ακόμη μια φορά, ότι το ΚΚΕ δεν έχει καμιά σχέση μ' αυτά, γιατί τάσσεται με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και όχι με αυτά των επιχειρηματιών, ότι είναι κατά της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Ακόμα μια πολύ σωστή τοποθέτηση της ΓΓ ήταν αυτή για τα ονόματα των ατόμων που συνεισφέρουν στο Κόμμα. Οταν απολύονται εργαζόμενοι επειδή συμμετείχαν σε απεργία, όταν διώκονται επειδή είναι κομμουνιστές και διαβάζουν «Ριζοσπάστη», όταν αντιμετωπίζονται εχθρικά, επειδή αποφάσισαν να δημιουργήσουν σωματείο και τους ασκείται τρομοκρατία στο χώρο εργασίας τους. Οχι, κυρία Παπαρήγα, όχι αγαπητοί σύντροφοι του ΚΚΕ εμείς οι ίδιοι δε θέλουμε επ' ουδενί να τους δώσετε λογαριασμό. Δε ζούμε σε δημοκρατία, τη δημιουργία αυτής της ψευδαίσθησης οφείλουμε να την καταρρίψουμε. Οι κομμουνιστές είναι αξιοπρεπείς και δε σκύβουν το κεφάλι τους στα τρωκτικά! Αυτό δεν αρέσει! Αυτό είναι επικίνδυνο για το καπιταλιστικό τους σύστημα, γιατί αυτή η αμφισβήτηση περικλείει το σπόρο της απελευθέρωσης από τα δεσμά τους.

...Για αυτό γίνεται αυτή η επίθεση: Θέλουν να φιμώσουν το μόνο πολιτικό φορέα που επιθυμεί την πραγματική δημοκρατία και το τέλος των επιχειρηματιών. Θέλουν να το φιμώσουν, γιατί το όραμα μιας εποχής όπου αυτοί που θα παράγουν τον πλούτο θα τον κατέχουν επίσης, θα σημάνει και το τέλος τους.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΟΣ

Ποιοι είναι οι πατριώτες;

Ακουσα, παρακολουθώντας τη συνεδρίαση της Βουλής, από μερικούς βουλευτές να λένε ότι οι κομμουνιστές σήκωσαν τα όπλα εναντίον της πατρίδας. Ομως, διαφωτιστική είναι η πρόσφατη Ιστορία μας.

Το 1940 η φασιστική Ιταλία κήρυξε τον πόλεμο στην Ελλάδα. Ο Ζαχαριάδης, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ακούγοντας τη φωνή της πατρίδας, παραμέρισε τις πικρίες για τις διώξεις από το καθεστώς του Μεταξά που είχε και τον ίδιο φυλακισμένο, και με γράμμα του στον Ελληνικό Λαό, κάλεσε τους κομμουνιστές και το λαό να συστρατευτούν με την κυβέρνηση και να πολεμήσουν τους Ιταλούς φασίστες. Αλλά και όλοι οι κομμουνιστές φυλακισμένοι και εξόριστοι ζήτησαν να σταλούν στο Μέτωπο να πολεμήσουν στην πρώτη γραμμή τους Ιταλούς εισβολείς, ακούγοντας τη φωνή της πατρίδας.

Είναι ο Μεταξάς και η παρέα του που δεν άκουσαν τη φωνή της πατρίδας να δεχτούν την προσφορά των κομμουνιστών, αλλά τους κράτησαν φυλακισμένους και εξόριστους και, τελικά, τους παρέδωσαν στους Γερμανούς κατακτητές. Αλλους οι Γερμανοί τους έστειλαν στα διάφορα Νταχάου και άλλους τους εκτέλεσαν στα διάφορα σκοπευτήρια... Ποιοι είναι οι πατριώτες, κύριοι και ποιοι οι απάτριδες;

Αλλά και όταν οι Γερμανοί κατέλαβαν την πατρίδα μας και επέβαλαν την κατοχή, οι απάτριδες άλλοι έφυγαν και εγκατέλειψαν την πατρίδα με επικεφαλής το συρφετό της βασιλείας, και άλλοι που έμειναν συνεργάστηκαν με τους κατακτητές και έγιναν πρωθυπουργοί, υπουργοί, νομάρχες, δήμαρχοι. Εφτιαξαν τα διαβόητα Τάγματα Ασφαλείας, που με τα όπλα των Γερμανών κατακτητών πολεμούσαν τους Ελληνες πατριώτες, που με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές αγωνίζονταν για να απελευθερώσουν την πατρίδα, ακούγοντας τη φωνή του χρέους. Ποιοι, λοιπόν, κύριοι βουλευτές, σήκωσαν όπλα εναντίον της πατρίδας; Οι κομμουνιστές που πολεμούσαν τους Γερμανούς κατακτητές ή οι Ταγματασφαλίτες και αυτοί που τους εξόπλισαν με γερμανικά όπλα και πολεμούσαν τους κομμουνιστές και κάθε πατριώτη, για να επικρατήσει ο Γερμανός κατακτητής;

Στη συνέχεια, εκδιώχθηκαν οι Γερμανοί, αλλά η Ελλάδα δεν πρόλαβε να χαρεί τη λευτεριά της. Εισέβαλαν οι Αγγλοι ιμπεριαλιστές που με τα κανόνια του Σκόμπι κατέλαβαν την Ελλάδα και επέβαλαν δεύτερη κατοχή, χειρότερη από την πρώτη. Και οι Αγγλοι, όπως και οι Γερμανοί κατακτητές, άρχισαν τις διώξεις εναντίον των κομμουνιστών και των άλλων πατριωτών που πολέμησαν κατά των Γερμανών κατακτητών. Μάλιστα, και οι Αγγλοι συνεργάστηκαν με τους συνεργάτες των Γερμανών, τους δοσίλογους, τους ταγματασφαλίτες και κουκουλοφόρους.

Οι Αγγλοι και η ντόπια άρχουσα τάξη που επανέκαμψε, δημιούργησαν τις γνωστές συμμορίες με επικεφαλής διάφορους Αγγλους «κουλοχέρηδες» και άρχισαν τις διώξεις εναντίον των πατριωτών. Εκτελούσαν, βασάνιζαν, βίαζαν γυναίκες, έκαιγαν χωριά... Μπροστά στον κίνδυνο της νέας τυραννίας, οι πατριώτες που πολέμησαν τους Γερμανούς κατακτητές, τώρα πολεμούν τους Αγγλους και τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ οργανωμένοι μέσα από το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας για να διώξουν και τους νέους κατακτητές.

Ποιοι, λοιπόν, κύριοι βουλευτές σήκωσαν τα όπλα εναντίον της πατρίδας; Δεν ήταν οι Αγγλοαμερικάνοι και οι πρώην συνεργάτες των Γερμανών και τώρα των Αγγλοαμερικανών; Ενώ, αντίθετα, ο ΔΣΕ πολεμούσε για να διώξει τους καινούριους κατακτητές και να ανήκει η Ελλάδα στους Ελληνες.

Δυστυχώς, οι νεόπλουτοι της γερμανικής κατοχής που επέβαλαν με τη βία οι Αγγλοι και Αμερικάνοι στην εξουσία, παραχώρησαν στους ξένους που τους λένε και συμμάχους τη γη, τον αέρα και τη θάλασσα της Ελλάδας. Πούλησαν τα μέσα παραγωγής, μεταφοράς, επικοινωνίας, ενέργειας και τις όποιες επιχειρήσεις στους κεφαλαιοκράτες, στις πολυεθνικές που πλουτίζουν και κερδοσκοπούν σε βάρος του ελληνικού λαού.

Οι εργάτες, όμως, με επικεφαλής τους κομμουνιστές και το ΚΚΕ, αγωνίζονται να διώξουν τις πολυεθνικές και τους ξένους, την Ευρωπαϊκή Ενωση, τις ΗΠΑ για να δει ο λαός άσπρη μέρα. Ποιοι είναι, λοιπόν, οι απάτριδες και ποιοι οι πατριώτες, κύριοι ανιστόρητοι βουλευτές;

ΘΩΜΑΣ ΚΟΥΓΙΑΓΚΑΣ

Αντιστασιακός

Ντροπή!

Σε μια επίσκεψή μου στο πανέμορφο Ελατοχώρι της Πιερίας, στην πλατεία του χωριού, αντίκρισα ένα μνημείο - προσβολή στη μνήμη των μαχητών αγωνιστών του ΔΣΕ. Στη σχετική μαρμάρινη πλάκα γίνεται λόγος (ακόμα...) για «σφαγιασθέντες υπό συμμοριτών»! Με εξέπληξε με πόση ευκολία η Τοπική Αυτοδιοίκηση λοιδορεί, με την ανοχή της πολιτείας, τους μαχητές του ΔΣΕ και την Εθνική Αντίσταση. Εν έτει 2008, οι αντιστασιακοί μαχητές του ΔΣΕ, που έδωσαν τη ζωή τους για την εθνική ανεξαρτησία, να παρουσιάζονται ως ...συμμορίτες! Είναι ντροπή για την Ελλάδα και το λαό της.

Είναι απαράδεκτο η ιστορία να πλαστογραφείται και να γράφεται μεροληπτικά. Αντίθετα πρέπει να γίνεται με εξακρίβωση και ειλικρίνεια από τους ασχολούμενους με την καταγραφή των γεγονότων. Ο Εμφύλιος, το 1946 -1949, είχε άκρως δυσάρεστα αποτελέσματα (μίσους, εκδίκησης, απανθρωπιάς) κατά των ηττημένων. Είναι καιρός, πια, να σεβαστούμε την αναγνώριση του Εμφυλίου και ν' αποδώσουμε τα ίσα στους μαχητές του ΔΣΕ, χωρίς αναμόχλευση των παθών του παρελθόντος.

Με εκτίμηση

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΕΟΚΟΣΜΙΔΗΣ

Παράκληση για ενημέρωση

Η Διοικούσα Επιτροπή της ΠΕΑΕΑ Ηλιούπολης, προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη του αντιστασιακού και γραμματέα, τότε, της ΚΟΒ Ηλιούπολης του ΚΚΕ, Νίκου Γιαταγαντζή, που θυσίασε τη ζωή του στα χρόνια της Κατοχής για το καλό του λαού και την απελευθέρωση της Ελλάδας, ζητά από όποιον συναγωνιστή γνωρίζει στοιχεία από τη δράση και τη ζωή του αγωνιστή, ή μέλη της οικογένειάς του, να επικοινωνήσει με το παράρτημα ΠΕΑΕΑ Ηλιούπολης (τηλ.: 2109923590, 2109945938 και 2109942020).

Πήραμε την επιστολή σας

ΓΙΩΡΓΟ ΤΣΑΠΟΓΑ: Πήραμε την επιστολή - σημείωμα με τίτλο: «Από την Υφεση στην Κρίση - Τα δεινά της παγκοσμιοποίησης». Ευχαριστούμε.

ΣΤΡΑΤΗ ΚΟΥΝΙΑ: Πήραμε την επιστολή - σημείωμα για ...«τον τρελό του χωριού», ευχαριστούμε.

ΝΙΚΟΛΑΟ ΓΙΟΜΕΛΟ, συνταξιούχο ΝΑΤ - πρόεδρο ΠΕΣΝΑΤ: Πήραμε το σημείωμα με τα στοιχεία για την αύξηση των ναύλων των επιβατηγών πλοίων. Ευχαριστούμε.

ΘΑΝΑΣΗ Ν. ΠΑΠΑΔΙΩΤΗ: Πήραμε την επιστολή σας για τη στρατηγική σημασία της εξασφάλισης του νερού στην ανθρωπότητα. Ευχαριστούμε.

ΑΝΘΡΑΚΟΠΟΥΛΟ ΔΗΜΗΤΡΗ, Θεσσαλονίκη: Πήραμε το γράμμα σας όπου καταγγέλλετε με οργή την αντιΚΚΕ επίθεση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ