ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 15 Αυγούστου 2008
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Γλυκιά ... βροχερή ήττα

Μπορεί να ηττήθηκαν, μπορεί να βράχηκαν από την καταρρακτώδη βροχή που έπεφτε κατά τη διάρκεια του αγώνα, εντούτοις στο τέλος χαμογέλασαν αφού προκρίθηκαν στον επόμενο γύρο. Ο λόγος για το ελληνικό δίδυμο στο Μπιτς Βόλεϊ γυναικών των Κουτρουμανίδου/Τσιαρτσάνη, που φιγουράρει στους «16» του ολυμπιακού τουρνουά, παρά το γεγονός ότι ηττήθηκε με 2-0 σετ από τις Γερμανίδες Γκόλερ/Λούντβιγκ. Η ελληνική ομάδα, όμως, ήταν μέσα στις τέσσερις καλύτερες τρίτες των 6 ομίλων, με αποτέλεσμα να πάρουν το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση.

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ: Προσπάθησε, αλλά...

Προσπάθησε για την πρόκριση στην οκτάδα, ωστόσο ανυπέρβλητο αποδείχτηκε για την Ελπίδα Ρωμάντζη το «εμπόδιο» της Σουνγκ-Χιουν Παρκ από τη Νότια Κορέα. Οι δύο αθλήτριες αναμετρήθηκαν στο πλαίσιο της φάσης των «16» για το ατομικό της τοξοβολίας των γυναικών και η Ασιάτισσα, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ενώ είναι Νο 2 στην παγκόσμια κατάταξη, επικράτησε με 115-103, αφήνοντας την Ελληνίδα πρωταθλήτρια εκτός συνέχειας. Πάντως, με δεδομένο το βαθμό δυσκολίας, εξαιτίας των πολλών σπουδαίων συμμετοχών, η παρουσία της Ελληνίδας αθλήτριας στους «16» θεωρείται αξιοσημείωτη επιτυχία.

ΠΑΛΗ: Σύντομη παρουσία

Την ήττα γνώρισε ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος για τα προκριματικά της κατηγορίας των 120 κιλών, στο Ολυμπιακό τουρνουά της ελληνορωμαϊκής πάλης. Ο Ελληνας αθλητής ηττήθηκε με 3-1 στα σημεία από τον Κινέζο Λιου Ντέλι. Μια από τα ίδια και για τον Θεόδωρο Τουνουσίδη στη φάση των «16» της κατηγορίας των 96 κιλών, του ίδιου αγωνίσματος. Ο Ελληνας πρωταθλητής ηττήθηκε με 3-1 στα σημεία από τον Γεωργιανό, Ραμάζ Νοζάντζε. Πλέον, ο Τουνουσίδης ελπίζει σε πρόκριση του Γεωργιανού (αγωνιζόταν το μεσημέρι χτες) στα ημιτελικά, προκειμένου να τον τραβήξει και να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στους αγώνες ρεπεσάζ.

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ: Μια από τα ίδια

Βρεγμένες... στους «16» βρέθηκαν οι Κουτρουμανίδου - Τσιαρτσάνη

Eurokinissi

Βρεγμένες... στους «16» βρέθηκαν οι Κουτρουμανίδου - Τσιαρτσάνη
Με ήττα ολοκλήρωσαν οι Βάσω Καραντάσιου/Βίκυ Αρβανίτη τις υποχρεώσεις τους στο Ολυμπιακό Τουρνουά Μπιτς Βόλεϊ Γυναικών. Το ελληνικό δίδυμο ηττήθηκε 2-0 σετ (22-20, 21-19) από τις Βραζιλιάνες Ταλίτα/Ρενάτα, στο πλαίσιο της 3ης ημέρας της διοργάνωσης, και κατέλαβε την τέταρτη και τελευταία θέση του ΣΤ΄ ομίλου με τρεις ήττες.

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ: Δεύτερη ήττα

Δεύτερη ήττα σε ισάριθμους αγώνες για την εθνική μας ομάδα πινγκ πονγκ των ανδρών στο Ολυμπιακό Τουρνουά στο Πεκίνο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε 3-0 και από την Αυστρία, στη δεύτερη αναμέτρησή του για τον Α΄ όμιλο της διοργάνωσης. Αναλυτικά ο αγώνας: Καλλίνικος Κρεάνγκα - Ρόμπερτ Γκάρντος 0-3 (6-11, 9-11, 9-11), Παναγιώτης Γκιώνης - Βέρνερ Σλάγκερ 1-3 (11-7, 7-11, 8-11, 6-11), Ντανιέλ Τσιόκας/Παναγιώτης Γκιώνης -Ρόμπερτ Γκάρντος/Τσεν Ουεσίνγκ 0-3 (7-11, 8-11, 4-11).

ΠΟΛΟ: Βούλιαξε...

Νέα απογοητευτική εμφάνιση και ήττα περιλάμβανε το πρόγραμμα για την εθνική ανδρών που χτες έχασε και από το Μαυροβούνιο με 10-6.


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
«Βροχή» τα ρεκόρ στην κολύμβηση

«Εσπασαν τα κοντέρ» χτες οι Αυστραλέζες

Associated Press

«Εσπασαν τα κοντέρ» χτες οι Αυστραλέζες
Μπορεί ο Μάικλ Φελπς να είχε ρεπό χτες, εντούτοις για μια ακόμη φορά από την κολύμβηση δεν έλειψαν τα ρεκόρ και οι σπουδαίες επιδόσεις που κάνουν το συγκεκριμένο άθλημα να θεωρείται μέχρι στιγμής το πιο ενδιαφέρον των αγώνων.

Ενα ακόμη παγκόσμιο ρεκόρ αποτελεί παρελθόν και αιτία για αυτό είναι η Εθνική ομάδα γυναικών της Αυστραλίας στα 4Χ200 ελεύθερο. Οι Αυστραλέζες πρώτευσαν στον τελικό του αγωνίσματος με χρόνο 7.44.31, καταρρίπτοντας το προηγούμενο που κατείχαν οι ΗΠΑ με 7.50.09 από τις 29 Μάρτη 2007 στη Μελβούρνη. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Κίνα και το χάλκινο οι ΗΠΑ. Στην 4η θέση με 7.49.76 ήταν η Ιταλία, σημειώνοντας νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ. Το προηγούμενο κατείχε η Γαλλία με 7.50.37 από τις 13/8/08 στα προκριματικά του αγωνίσματος.

Ο Κοσούκε Κιτατζίμα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ πρόσθιο, αφού τερμάτισε στον τελικό σε 2.07.64, σημειώνοντας νέο Ολυμπιακό ρεκόρ. Παράλληλα, υπερασπίστηκε με επιτυχία τους τίτλους του σε 100μ και 200μ πρόσθιο από το 2004 στην Αθήνα. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Αυστραλός Μπρένταν Ρίκαρντ και το χάλκινο ο Γάλλος Ιγκ Ντιμπός.

Η Λιου Ζίγκε κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ πεταλούδα γυναικών με χρόνο 2.04.18, που είναι το δεύτερο παγκόσμιο ρεκόρ της χτεσινής ημέρας. Το προηγούμενο κατείχε με 2.05.40, από τις 17 Αυγούστου 2006 στη Βικτόρια του Καναδά, η Αυστραλή Τζέσικα Σίπερ, η οποία στον χτεσινό τελικό τερμάτισε 3η με 2.06.24 και 2η η Κινέζα Λιουγιάνγκ Τζιάο με 2.04.72.

Ο Γάλλος Αλέν Μπερνάρ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ ελεύθερο ανδρών με χρόνο 47.21, αφού στον τελικό επικράτησε του μεγάλου αντιπάλου Αυστραλού Ιμον Σάλιβαν, που προχτές σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Αμερικανός Τζέισον Λέζακ.

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ: Η Κινέζα Λι Ντου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 50μ τουφέκι 3 στάσεων γυναικών με 690,3 βαθμούς, με 2η την Τσέχα Κατερίνα Εμονς, που κατακτά το 2ο μετάλλιο στη διοργάνωση, μετά το χρυσό στο αεροβόλο τουφέκι 10μ την 1η ημέρα των Αγώνων. Το χάλκινο πήρε η Κουβανή Γιαϊμά Εγκλίς Κρουζ. Η Ρωσίδα «χρυσή» Ολυμπιονίκης της Αθήνας Λούμποβ Γκάλκινα κατατάχτηκε στην 4η θέση.

ΠΟΛΟ: Εύκολη νίκη με 13-5 πέτυχε η Κροατία επί της Γερμανίας, στο πλαίσιο της 3ης ημέρας του Ολυμπιακού τουρνουά υδατοσφαίρισης ανδρών. Οι πρωταθλητές κόσμου πήραν από την αρχή το προβάδισμα και έφτασαν άνετα στην τελική επικράτηση, η οποία είναι η τρίτη σε ισάριθμους αγώνες του Β΄ ομίλου. Με νίκη συνέχισε και η Ουγγαρία τις υποχρεώσεις της στον Α΄ όμιλο, αφού οι Μαγιάροι νίκησαν 8-5 την Ισπανία και τους έριξαν από την κορυφή, ανεβαίνοντας οι ίδιοι στο πρώτο σκαλοπάτι. Η Σερβία έσπασε το αήττητο των ΗΠΑ τις οποίες νίκησε με 4-2.

ΒΟΛΕΪ: Για τον Β΄ όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά βόλεϊ Ανδρών, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής ημέρας, η Γερμανία νίκησε την Αίγυπτο με 3-0 (29-27, 25-21, 25-21). Για τον Α΄ όμιλο η Ιταλία δε δυσκολεύτηκε απέναντι στη Βενεζουέλα, την οποία νίκησε με 3-0 (25-21, 25-20, 25-21).

  • Το «ορεκτικό» της κούρσας της μιας ανάσας, όπως χαρακτηρίζεται ο τελικός των 100μ, που θα διεξαχθεί σήμερα το πρωί με την πρεμιέρα των προκριματικών, μονοπωλεί το ενδιαφέρον από διεθνή πλευρά στην πρώτη ημέρα των αγώνων στίβου. Το βλέμματα επικεντρώνονται στις προκριματικές σειρές όπου αγωνίζονται τα φαβορί όπως ο Ουσέιν Μπολτ (1η), ο Ασάφα Πάουελ (2η), ο Τάισον Γκέι (4η) όπου αναμένεται να κάνουν την πρώτη επίδειξη δύναμης ενόψει των ημιτελικών.

ΝΤΟΠΙΝΓΚ
Το δεύτερο κρούσμα

Χρήση αναβολικών «συνελήφθη» να έχει κάνει ο παίκτης της Ολυμπιακής ομάδας Μπέιζμπολ της Ταϊβάν, Τσανγκ Τάι Σαν, όπως ανακοίνωσε χτες η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. «Η Διεθνής Ομοσπονδία Μπέιζμπολ επιβεβαίωσε το θετικό του δείγματος, το οποίο είναι εκτός Ολυμπιακής περιόδου», τόνισε σχετικά η εκπρόσωπος της ΔΟΕ, Γκιζέλ Ντέιβις. Ας σημειωθεί ότι αυτό είναι το δεύτερο κρούσμα που ανακοινώνεται επίσημα από την έναρξη της φετινής διοργάνωσης.

  • Την οργή των Τζαμαϊκανών αθλητών έχουν προκαλέσει οι απανωτοί έλεγχοι αντιντόπινγκ στους οποίους έχουν υποβληθεί τις τελευταίες ημέρες οι αθλητές από τη χώρα της Καραϊβικής. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες πέντε ημέρες στη συγκεκριμένη Ολυμπιακή αποστολή έχουν διενεργηθεί 32 έλεγχοι. «Αγαπημένο παιδί» μάλιστα των υπευθύνων της WADA φαίνεται να είναι ο δρομέας ταχύτητας και εκ των φαβορί στην κούρσα των 100μ. Ασάφα Πάουελ, ο οποίος έχει υποβληθεί σε 4 ελέγχους. Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι με «τόσο αίμα που έχω δώσει νιώθω ότι θα καταρρεύσω». Από την πλευρά τους οι υπεύθυνοι του Αντιντόπινγκ Οργανισμού επισήμαναν πως «θα έπρεπε να το περιμένει αφού είναι φαβορί για το χρυσό μετάλλιο».


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ