ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επικίνδυνη για τους λαούς η επιδίωξη της νέας διεύρυνσης του ΝΑΤΟ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του σχετικά με τη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, σημειώνει τα ακόλουθα:

«Η Σύνοδος των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ έδειξε πως, παρά τις σοβαρές εσωτερικές αντιθέσεις που υπάρχουν στους ευρω-ατλαντικούς ιμπεριαλιστικούς κόλπους, παραμένει σε αυτό κυρίαρχη η επιδίωξη της επικίνδυνης διεύρυνσής του με νέες χώρες, όπως η Γεωργία και η Ουκρανία.

Η επιδίωξη αυτή θα οδηγήσει στην παραπέρα όξυνση των σχέσεων με τη Ρωσία, μια εξέλιξη που μπορεί να βάλει σε νέες περιπέτειες τους λαούς, εξαιτίας της διαπάλης για τον έλεγχο των πρώτων υλών, των δρόμων των αγωγών και των αγορών. Η ελληνική κυβέρνηση, δέσμια των ευρω-ατλαντικών προσανατολισμών της, στηρίζει ενεργά αυτές τις επιδιώξεις εκθέτοντας σε νέους κινδύνους το λαό μας. Η επιλεκτική αναφορά του ΝΑΤΟ στο "διεθνές δίκαιο" και στους "διεθνείς κανόνες", είναι πέρα για πέρα υποκριτική, αφού το ΝΑΤΟ είναι ο "πρώτος διδάξας", βομβαρδίζοντας και διαμελίζοντας τη Γιουγκοσλαβία, προχωρώντας στη δημιουργία του νατοϊκού προτεκτοράτου του Κoσσόβου και τόσα άλλα.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στη νέα διεύρυνση του ΝΑΤΟ, ενάντια στην εγκατάσταση της "αντιπυραυλικής ασπίδας" των ΗΠΑ στην Ευρώπη, ενάντια στο κυνήγι των στρατιωτικών εξοπλισμών, για να σταματήσει η στρατιωτική εμπλοκή της χώρας μας στα ευρω-νατοϊκά σχέδια κατά άλλων λαών, καθώς και για τον απεγκλωβισμό της χώρας από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ