ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008
Σελ. /28
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Μεγάλες οι ελλείψεις σε προσωπικό

Από παλιότερη κινητοποίηση των γιατρών του «Ευαγγελισμού»
Από παλιότερη κινητοποίηση των γιατρών του «Ευαγγελισμού»
ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με θέμα τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Κώστας Καζάκος, Λιάνα Κανέλλη, Λίλα Καφαντάρη, Γιώργος Μαυρίκος, Εύα Μελά και Μπάμπης Χαραλάμπους. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Οπως προκύπτει από στοιχεία, ολοένα και μειώνεται το προσωπικό που στελεχώνει χρόνο με το χρόνο το Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας.

Αυτή τη στιγμή το σύνολο του προσωπικού όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι στις διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες) είναι περίπου 2.550 άτομα, συμπεριλαμβανομένων σε αυτό τον αριθμό των συμβασιούχων εργαζόμενων και του επικουρικού προσωπικού. Την ίδια στιγμή οι οργανικές θέσεις που παραμένουν κενές είναι περίπου 1.350, αυξημένες συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια.

Ταυτόχρονα, στο ίδρυμα πραγματοποιούνται ετησίως 45.000 εισαγωγές, 300.000 καταγεγραμμένες επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία, 8.000.000 εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ οι χειρουργικές επεμβάσεις ξεπερνούν τις 13.000.

Από όλα τα παραπάνω γίνεται ξεκάθαρο ότι με το υπάρχον προσωπικό του "Ευαγγελισμού" και τις ελάχιστες προσλήψεις που γίνονται, είναι αδύνατο να καλυφθούν οι ανάγκες των ασθενών. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι οι ελάχιστες προσλήψεις που γίνονται αφορούν συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή και ιδιωτικού δικαίου για ορισμένες υπηρεσίες του νοσοκομείου, ενώ αμελητέες είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Επιπλέον, οι μεγάλες αυτές ελλείψεις σε προσωπικό αυξάνουν την εντατικοποίηση της εργασίας των εργαζομένων, στερούν χιλιάδες ρεπό (άνω των 16.000) και δυσκολεύουν αφάνταστα τις κανονικές άδειες.

Τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης, αλλά και αυτής που ακολουθούσαν οι κυβερνήσεις των προηγούμενων ετών, που υποβαθμίζει συνεχώς τη δημόσια υγεία και ήδη άνοιξε το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση και αυτού του τομέα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να λάβει για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση. Και, συγκεκριμένα, αν θα προχωρήσει σε προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και σταθερής εργασίας, ώστε να επαρκεί για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών;».

ΚΕΝΤΡΙΚΗ - ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
Υποβαθμίζονται οι υπηρεσίες Υγείας

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με θέμα τα προβλήματα στις υπηρεσίες Υγείας στην Κεντρική και Βόρεια Εύβοια, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιάννης Γκιόκας, Γιώργος Μαυρίκος και Λίλα Καφαντάρη. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Συνεχίζεται η υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας στην Κεντρική και Βόρεια Εύβοια και παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων και των φορέων της περιοχής παραμένουν οι σοβαρές ελλείψεις (π.χ. στα Κέντρα Υγείας Ιστιαίας, Μαντουδίου κ.ά.) τις οποίες έχει θέσει επανειλημμένα με παρεμβάσεις του το ΚΚΕ.

Επιπρόσθετα, όπως πληροφορηθήκαμε, στο Δήμο Αιδηψού, σε μία Λουτρόπολη που φιλοξενεί το καλοκαίρι πάνω από πενήντα χιλιάδες ανθρώπους και μέσα σε αυτούς χιλιάδες ηλικιωμένους, υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο του δήμου, το οποίο, λόγω έλλειψης οδηγών, δεν μπορεί να κινηθεί τις νυχτερινές ώρες.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει ώστε:

  • Να αντιμετωπιστούν επαρκώς τα προβλήματα της στελέχωσης και του εξοπλισμού των μονάδων των υπηρεσιών Υγείας της Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας.
  • Να λειτουργήσει οργανωμένα σύστημα άμεσης, επείγουσας βοήθειας (ΕΚΑΒ), με σύγχρονα, εξοπλισμένα οχήματα.
  • Να προσληφθεί άμεσα ο αναγκαίος αριθμός οδηγών για να λειτουργεί επί 24ωρης βάσεως το ασθενοφόρο στην Αιδηψό».
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΖΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ ΣΤΙΣ 10-8-2008 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΟΛΒΗΣ - ΡΕΝΤΙΝΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Οι πρόσφατες βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή Βόλβης του Νομού Θεσσαλονίκης είχαν ως συνέπεια να κλείσει η Εγνατία Οδός για πολλές ώρες, από φερτά υλικά και να πλημμυρίσει ο οικισμός της Μεγάλης Βόλβης, με αποτέλεσμα να προξενηθούν σοβαρές ζημιές σε σπίτια, αποθήκες, μηχανήματα, καλλιέργειες. Το γεγονός αυτό οφείλεται στην έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων κατά την κατασκευή της Εγνατίας Οδού, ώστε να αποφεύγονται οι πλημμύρες.

Το ΚΚΕ με Ερωτήσεις του είχε επισημάνει ότι οι ελλείψεις αντιπλημμυρικών έργων και η ανάθεση κατασκευής της Εγνατίας Οδού σε μεγαλοκατασκευαστές, που έχουν ως κίνητρο το κέρδος, θα είχε ως αποτέλεσμα αυτό που έγινε στην περιοχή της Βόλβης.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς:

  • Θα αποζημιωθούν άμεσα για το σύνολο των καταστροφών που υπέστησαν οι κάτοικοι της παραπάνω περιοχής (σπίτια, αποθήκες, μηχανήματα, καλλιέργειες κλπ.);
  • Θα γίνουν άμεσα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα στην Εγνατία Οδό;

ΑΝΑΓΚΗ ΛΗΨΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΛΙΧΑΔΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ: Η πυρκαγιά που έπληξε την Κοινότητα Αγίου Γεωργίου - Λιχάδα στη Βόρεια Εύβοια δημιουργεί νέα και οξύνει συνολικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής που ζούνε συχνά τον πύρινο εφιάλτη. Η κατάσταση αυτή θέτει το ζήτημα της ειδικής φροντίδας για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Σήμερα, μετά την πυρκαγιά της 5ης Αυγούστου απαιτούνται άμεσα μέτρα οικονομικής στήριξης της κοινότητας και των κατοίκων, άμεσα μέτρα αποκατάστασης.

Συγκεκριμένα, απαιτείται η ικανοποίηση των αιτημάτων για άμεση οικονομική βοήθεια 100 χιλιάδων ευρώ και στήριξη της κοινότητας με το αναγκαίο προσωπικό.

Αποστολή κλιμακίου ειδικών επιστημόνων για την εκτίμηση των ζημιών και το σχεδιασμό αντιπλημμυρικών μέτρων, γενικότερα μέτρων αποκατάστασης των ζημιών, αναδάσωσης - ανανέωσης, ανάπτυξης του δάσους.

Οικονομική και γενικότερη στήριξη απαιτείται για τους ρητινοσυλλέκτες, οι οποίοι, ενώ αντιμετωπίζουν τις σοβαρές συνέπειες των πυρκαγιών, δεν έχουν πάρει ποτέ αποζημίωση.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιάννης Γκιόκας, Γιώργος Μαυρίκος και Εύα Μελά ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς τι μέτρα θα πάρουν για την επαρκή στήριξη της Κοινότητας Αγ. Γεωργίου - Λιχάδα και την έγκαιρη υλοποίηση αντιπλημμυρικών και άλλων αναγκαίων έργων.

ΔΩΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, Αχιλλέας Κανταρτζής και Νίκος Γκατζής ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς σε ποιες ενέργεια θα προχωρήσουν:

  • Για να γίνει γρήγορα η εκτίμηση των ζημιών από χαλαζόπτωση στο Νομό Καρδίτσας;
  • Για να αποζημιωθούν άμεσα οι δικαιούχοι;

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιώργος Μαυρίκος, Λίλα Καφαντάρη και Εύα Μελά ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό πότε και πώς θα ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα για την ένταξη της Νότιας Εύβοιας στο «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 Αλέξανδρος Μπαλτατζής», αν έχει περιληφθεί ο Δήμος Στυραίων που κατέθεσε σχετικό πίνακα προτεινόμενων έργων και αν θα υπάρξει 2η φάση ένταξης στο πρόγραμμα ή δυνατότητα συμπλήρωσης των αρχικών προτάσεων.

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιώργος Μαυρίκος, Λίλα Καφαντάρη και Εύα Μελά ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς τι μέτρα Θα πάρουν για την επίλυση του σοβαρού προβλήματος της έλλειψης νερού στη Ν. Εύβοια.

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιώργος Μαυρίκος, Λιάνα Κανέλλη, Λίλα Καφαντάρη και Εύα Μελά ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό τι μέτρα θα λάβει για να ικανοποιηθεί το δίκαιο και αναγκαίο αίτημα της κάλυψης των ελλείψεων που σημειώνονται σε υποδομή και στελέχωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Ν. Εύβοια.

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιάννης Γκιόκας, Γιώργος Μαυρίκος και Εύα Μελά ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό τι μέτρα προτίθεται να πάρει για αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στο Δήμο Στυραίων Ν. Εύβοιας λόγω του υψηλού κόστους της ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων και να δοθεί λύση στο θέμα του διακανονισμού με τη ΔΕΗ.

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιώργος Μαυρίκος, Λίλα Καφαντάρη και Εύα Μελά ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό τι μέτρα θα πάρει για την άμεση στελέχωση του ιατρείου Στύρων στη Ν. Εύβοια, τον ιατρικό εξοπλισμό και τον εφοδιασμό με σύγχρονο ασθενοφόρο.

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, Αχιλλέας Κανταρτζής και Νίκος Γκατζής ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό εάν θα επανεξετάσει την πολιτική του Υπουργείου ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στο Δαμάσι Τυρνάβου, αλλά και το γενικότερο πρόβλημα της έλλειψης χιλιάδων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού που αφορά σε όλη την Ελλάδα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ