ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 4 Μάη 2000
Σελ. /36
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Μαχητικά και ταξικά!

Ταξικές πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις από το ΠΑΜΕ την Κυριακή 7 Μάη σε δεκάδες πόλεις της χώρας

Εντείνονται οι προετοιμασίες των συνδικάτων για τον ταξικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς και την επιτυχία των συγκεντρώσεων που διοργανώνονται από το ΠΑΜΕ και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα σε όλη τη χώρα την Κυριακή 7 Μάη. Η κεντρική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση θα γίνει στις 11 στην πύλη του λιμανιού, στον Πειραιά στις 10.30 πμ στην πλατεία Κοραή, ενώ συγκεντρώσεις προγραμματίζονται για την ίδια μέρα σε μια σειρά ακόμα πόλεις.

Καθημερινά πραγματοποιούνται περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς, όπου τα στελέχη του ΠΑΜΕ συζητούν με τους εργαζόμενους και τους καλούν να συμμετέχουν μαζικά στην κεντρική και στις άλλες συγκεντρώσεις. Παράλληλα συνδικάτα έχουν προγραμματίσει στάσεις εργασίας και εκδηλώσεις προς τιμήν της Πρωτομαγιάς.

Σήμερα Πέμπτη προγραμματίζονται περιοδείες στελεχών του ΠΑΜΕ: Στις 6πμ στο Δημαρχείο Βύρωνα, στις 6.30πμ στο Δημαρχείο Αιγάλεω, στις 7πμ στο Δημαρχείο Υμηττού, στις 10πμ στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στις 2.30μμ στην εταιρία «Κωσταντακάτος». Επίσης περιοδείες θα γίνουν σήμερα στα εργοστάσια «Δράκος Πολέμης» και «Φυρογένης».

Προσκλητήριο για μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη ταξική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, αλλά και στην προσυγκέντρωση του κλάδου, στις 9 πμ, στην πλατεία Κάνιγγος, έχει απευθύνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Επίσης έχει προγραμματίσει στάσεις εργασίας για σήμερα και αύριο και εκδηλώσεις σε μια σειρά εργοτάξια στην Αττική.

Ειδικότερα στο χώρο κατασκευής του νέου αεροδρομίου στα Σπάτα προγραμματίζονται για σήμερα στάσεις εργασίας στα εργοτάξια του Κακλαμάνου, της ΑΛΤΕ, στο κεντρικό κτίριο και αύριο Παρασκευή στα εργοτάξια της Ελληνικής Τεχνοδομικής, της ΑΣΠΑΤΕ, της ΤΕΚΤΟΝ, της ΧΟΧΤΙΦ και της «J P Ελλάς ΑΤΕ». Επίσης στάση εργασίας θα γίνει σήμερα στο εργοτάξιο του μετρό στο Μοναστηράκι.

Στο χώρο κατασκευής της Αττικής οδού θα γίνουν σήμερα στάσεις εργασίας στα εργοτάξια της Παλλήνης, της εταιρίας ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ στη Μεταμόρφωση και στο Ζεφύρι και των αρχαιολογικών σκαμμάτων στο Ζεφύρι, ενώ αύριο θα γίνουν στα εργοτάξια της Τεχνοδομικής, της ΑΛΦΑ ΜΠΕΤΟΝ, του Λάλης, του Κυριακού, του Δαλάγκα και στις γέφυρες στη λεωφόρο Μαρκοπούλου. Επίσης σήμερα θα γίνει στάση εργασίας στο εργοτάξιο του Μεγάρου Μουσικής και αύριο στα εργοτάξια του Κηφισού κ.α. Στις εκδηλώσεις θα παραβρεθούν και θα μιλήσουν στελέχη του ΠΑΜΕ.

Σε μαζική συμμετοχή στην ταξική συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης καλεί με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Α. Λιοσίων, Πετρούπολης, Φυλής, Καματερού, Θρακομακεδόνων. «Είναι καθήκον μας - τονίζει - να ατσαλώσουμε την ενότητα της εργατικής τάξης, να καταδικάσουμε την επικίνδυνη λογική της υποταγής και της συναίνεσης, να ενισχύσουμε αποφασιστικά τις ταξικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα με τη συγκρότηση του πανεργατικού μετώπου στους χώρους δουλιάς».

Κάλεσμα προς τους λιθογράφους να «συμμετέχουμε δυναμικά στη συγκέντρωση και πορεία που θα γίνει στις 7 Μάη στις 10πμ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, δίνοντας απάντηση σε εργοδότες και κυβέρνηση» απευθύνει η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων.

Λήμνος

Σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση για το γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς που θα γίνει την Κυριακή στις 10.30πμ στο λιμάνι της Μύρινας, καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συλλόγων Εργαζομένων της Λήμνου.

«Στόχος μας - τονίζει - είναι να μετατραπεί η μέρα αυτή σε αφετηρία αντεπίθεσης των εργαζομένων και του νησιού μας ενάντια σε όσους επιβουλεύονται τις εργασιακές τους σχέσεις και γενικότερα την ποιότητα της ζωής τους».

Σάμος

Την Κυριακή 7 Μάη στις 10 το πρωί μπροστά στα γραφεία του, διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση και καλεί τους εργατοϋπάλληλους της περιοχής να συμμετέχουν μαζικά και τονίζει «όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να οικοδομήσουμε το δικό μας μέτωπο, το δικό μας αντίπαλο δέος απέναντι στο μέτωπο κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ενωσης, ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, μαζί και των συμβιβασμένων ηγεσιών ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ». Οπως υπογραμμίζει, ο αγωνιστικός χαρακτήρας του γιορτασμού είναι η καλύτερη τιμή στους ήρωες της εργατικής τάξης και στα «παλικάρια μας, Καλατζής, Καραθανάσης, Κοντογιάννης, Λάμπρου και Χρυσάφης από τη Σάμο και Κρόκος, Πίτακας, Τσερμιέγκας από την Ικαρία που έπεσαν την 1η Μάη του '44 στην Καισαριανή και αποτέλεσαν το φόρο τιμής και αίματος της εργατικής τάξης του νομού μας».

Πρέβεζα

Αγωνιστική συγκέντρωση την Κυριακή 7 Μάη στις 10 το πρωί στη Θεοφάνειο προς τιμήν της Εργατικής Πρωτομαγιάς διοργανώνει το Συντονιστικό Σωματείων και Συνδικαλιστών Νομού Πρέβεζας. «Ολοι μαζί οι εργατοϋπάλληλοι με το Συντονιστικό στην αντίσταση και την ανυποχώρητη πάλη ενάντια στους μονόδρομους των μονοπωλίων και των πολυεθνικών» τονίζει σε ανακοίνωσή του και καλεί σε αγώνα για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης, του 8ωρου, των εργασιακών σχέσεων, για την απόκρουση των ιδιωτικοποιήσεων, για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, για την επιβίωση των ανέργων και ενάντια στα ΝΑΤΟικά ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή και την υποτέλεια της κυβέρνησης.

Λασήθι

Την Εργατική Πρωτομαγιά γιορτάζει το Εργατικό Κέντρο Λασηθίου, με συγκέντρωση την Κυριακή 7 Μάη στις 9.30 το πρωί στα γραφεία του, ενώ θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου στο μνημείο πεσόντων.


ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
«Πάμε μαζί σε όλη την Ελλάδα»

Απέναντι στις διάφορες συγκεντρώσεις που αναγγέλονται για την Πρωτομαγιά στις 9 Μάη, το ΠΑΜΕ καλεί σε ταξικό αγωνιστικό γιορτασμό

Σε ένα ενωτικό, ταξικό και αγωνιστικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, την Κυριακή 7 Μάη, καλεί για μια ακόμη φορά το ΠΑΜΕ, σχολιάζοντας τις «πολλές πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις», αυτές δηλαδή που επιχειρείται να γίνουν την Τρίτη 9 Μάη, βασικά με το πλαίσιο της ΓΣΕΕ. Για την Τρίτη, έχει αναγγείλει τρίωρη στάση εργασίας και η ΑΔΕΔΥ.

Ηδη χτες, η «πρωτοβουλία συνδικαλιστών» ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου την πραγματοποίηση συγκέντρωσης το απόγευμα της Τρίτης 9 Μάη. Η πρωτοβουλία αυτή, στελεχωμένη κατά κύριο λόγο από συνδικαλιστές της Αυτόνομης Παρέμβασης (ΣΥΝ), αν και συνοδεύτηκε από σχόλια για την άσχημη κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος και τη στάση των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, ταυτίζεται με την προτροπή της ΓΣΕΕ για εκδηλώσεις γιορτασμού της Πρωτομαγιάς στις 9 Μάη. Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση και στο ΠΑΜΕ. Ετσι κι αλλιώς, το συνδικαλιστικό τμήμα του ΣΥΝ στην τελευταία του συνδιάσκεψη είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με το ΠΑΜΕ και ότι θα δημιουργήσει το δικό του πόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα, που η συγκεκριμένη «πρωτοβουλία», είναι προφανώς τμήμα του.

Από την πλευρά της, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι «αρκετά έγκαιρα απηύθυνε έκκληση γραπτά και προφορικά σε συνδικαλιστικές οργανώσεις συνδικαλιστικά στελέχη και συντονιστικές επιτροπές για ενωτικό - ταξικό γιορτασμό της φετινής Πρωτομαγιάς. Την ίδια έκκληση καταθέτει και σήμερα και καλεί όποιον στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα σέβεται τον εαυτό του, όποιον αντιλαμβάνεται ότι με τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ δεν πάει άλλο, όποιον δεν προσκυνά την ΟΝΕ και είναι διατεθειμένος να συγκρουστεί με τη γραμμή της συναίνεσης και των κοινωνικών ψευτοδιαλόγων, να έρθει μαζί με το ΠΑΜΕ και να πάμε σε όλη την Ελλάδα στις συγκεντρώσεις την Κυριακή 7 Μάη με περιεχόμενο αγωνιστικό - ενωτικό».


Προσθέτει επίσης «ενότητα φυσικά για τον αγώνα, ενότητα για την αντεπίθεση της εργατικής τάξης, κόντρα στη νέα ιμπεριαλιστική νέα τάξη πραγμάτων και τη θεωρία της παγκοσμιοποίησης, ενότητα για την απομόνωση ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, ενότητα για να πάμε την εργατική τάξη λίγο ψηλότερα. Ετσι οι... άλλες συγκεντρώσεις που περίπου καλούν τους εργαζόμενους για να χειροκροτήσουν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που... καλούν σε "ενότητα" υποταγής και συναίνεσης, στην ουσία ευνουχίζουν την ιστορία τη σημασία και το χαρακτήρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Εμείς ανησυχούμε περισσότερο από τους ανησυχούντες για τις "πολλές συγκεντρώσεις" πλην όμως για άλλο λόγο. Επειδή θέλουμε την εργατική τάξη και το συνδικαλιστικό της κίνημα δυνατό, μαζικό, μαχητικό και κυρίως αποτελεσματικό».

Τέλος, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει: «Οι εργαζόμενοι, λοιπόν, ανεξάρτητα από ιδεολογικά "πιστεύω", έχουν θέση να πορευτούν μαζί μας την Κυριακή. Καλούμε όσους είναι στον καναπέ με τις παντόφλες να τις εγκαταλείψουν, να γυρίσουν την πλάτη στις θεωρίες των πολυεθνικών που επιδιώκουν να σκουριάσουν τις εργατικές συνειδήσεις και να εντείνουμε τον αγώνα για τα δικαιώματά μας».


ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Αγωνιστικός ο γιορτασμός

Στάσεις εργασίας και περιοδείες στον Πειραιά, μπροστά στον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς

Με περιοδείες, συγκεντρώσεις και στάσεις εργασίας προετοιμάζουν τα ταξικά σωματεία του Πειραιά τον αγωνιστικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς. Στο πρώτο λιμάνι της χώρας η πρωτομαγιάτικη πανεργατική συγκέντρωση θα γίνει την Κυριακή 7 του Μάη, στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία Κοραή, με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων της πόλης. Η Επιτροπή καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία να δώσουν το αγωνιστικό τους «παρών» στη συγκέντρωση.

Αύριο Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις στο εργοστάσιο της «Κολγκέιτ» (10.00 π.μ. - 10.30 π.μ.), στον «Παπουτσάνη» (12.15 μ.μ. - 1.15 μ.μ.) και στο εργοστάσιο της «Μινέρβα» (2.30 μ.μ. - 3.30 μ.μ.). Στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη θα πραγματοποιηθεί 2ωρη στάση εργασίας (10 π.μ. - 12 μ.μ.) και συγκεντρώσεις στο παράρτημα του Περάματος... Στον ΟΣΕ στον Πειραιά θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 12 του μεσημέρι. Στο Πέραμα, Νέο Μόλο Δραπετσώνας, και στο Μόλο της ΔΕΗ.

«Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα - τονίζεται στην ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής - δίνει τη μάχη για όλα τα λαϊκά προβλήματα, της παιδείας, της υγείας, του περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής, της νεολαίας. Καταδικάζει και αντιπαλεύει αποφασιστικά το ρατσισμό και την ξενοφοβία, υπερασπίζεται τα δημοκρατικά δικαιώματα. Οι εξελίξεις απαιτούν το δυνάμωμα της ενότητας δράσης της εργατικής τάξης, το συντονισμό με άλλα λαϊκά στρώματα, την οικοδόμηση του Λαϊκού Μετώπου, που θα συγκρουστεί οργανωμένα με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό και θα ανοίξει τον άλλο δρόμο, το φιλολαϊκό δρόμο της ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας».


Η ταξική Πρωτομαγιά και ο ΣΥΝ!

* Του Κώστα ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ

Ηηγεσία του ΣΥΝ εκτεθειμένη στα μάτια των εργαζομένων από την τακτική της στο συνδικαλιστικό κίνημα προσπαθεί και μπροστά στην 1η Μάη να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και να συκοφαντήσει το ΚΚΕ, να χτυπήσει το ΠΑΜΕ, επιδιώκοντας - αφελώς βέβαια - να χωθούν και οι αγωνιζόμενες δυνάμεις στο βούρκο της «συναίνεσης». Προς επίτευξη αυτού του στόχου, ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ και στέλεχος του ΣΥΝ κύριος Αλέκος Καλύβης επιχειρεί με χτεσινό του άρθρο στην «Αυγή» να παρουσιάσει τη νύχτα μέρα.

Συκοφαντεί συνειδητά το ΚΚΕ ότι «οδηγεί πιο σταθερά στην οργανωτική διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος»... Συμπαρατάσσεται σ' αυτή τη συκοφαντική εκστρατεία με όλους τους όψιμους υπερασπιστές της ενότητας, όπως λόγου χάρη ορισμένους καλοταϊσμένους δημοσιογράφους της κρατικής TV, των ιδιωτικών καναλιών και εφημερίδων που καλούν τους εργαζόμενους να μην πάρουν μέρος στις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις των ταξικών συνδικάτων γιατί δήθεν δεν είναι ενωτικές.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ανασύρουν μαζί οι ηγεσίες του ΣΥΝ, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τον μπαμπούλα της διάσπασης. Κάθε φορά, που αγωνιστικά τμήματα των εργαζομένων διαχωρίζουν δυναμικά τη θέση τους από τις ξεπουλημένες πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θυμούνται την ενότητα.

Συκοφαντούν το ΚΚΕ, για να κρύψουν τις ευθύνες τους για τα μεγάλα πλήγματα που έχει δεχτεί το συνδικαλιστικό κίνημα. Για να κρύψουν τις ιδιαίτερες ευθύνες της ηγεσίας του ΣΥΝ, που πρωτοστάτησε όλο το προηγούμενο διάστημα ενός συνόλου εκφυλιστικών και διαλυτικών δραστηριοτήτων και αντιλήψεων στα πλαίσια του συνδικαλιστικού κινήματος, όπως ο «κοινωνικός διάλογος», η «κοινωνική συναίνεση», τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, τα σεμινάρια διάβρωσης συνειδήσεων και άλλα πολλά. Για να κρύψουν τις ευθύνες τους, γιατί πρωτοστάτησαν και πρωτοστατούν στην αντικομμουνιστική εκστρατεία. Για να κρύψουν τις ευθύνες τους για τα «αριστερά άλλοθι», που έδωσαν και δίνουν στον κατήφορο των ηγεσιών του συνδικαλιστικού κινήματος, για τη μεγάλη εξαπάτηση και απογοήτευση των εργαζομένων. Η αλήθεια είναι ότι δεν ανησυχούν για την αγωνιστική ταξική ενότητα. Ανησυχούν γιατί, από την παρέμβαση του ΚΚΕ και των άλλων αγωνιστικών δυνάμεων στα πλαίσια του ΠΑΜΕ, διαταράσσεται η «ενότητα» της κοινωνικής συναίνεσης και της υποταγής.

Επικαλούνται τον δήθεν κίνδυνο της οργανωτικής διάσπασης του συνδικαλιστικού κινήματος, για να επιβάλουν τη λογική ότι οι εργαζόμενοι, οι αγωνιστικές δυνάμεις δεν έχουν δικαίωμα να απεγκλωβιστούν από τη μέγκενη του συμβιβασμού των πλειοψηφιών που έχουν διαμορφωθεί στα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος. Οποιος αμφισβητεί τον «μονόδρομο» του συμβιβασμού είναι «διασπαστής». Οποιος αρνείται να συνθλίβεται ανάμεσα στην ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ, όπως θέλει η ηγεσία του ΣΥΝ, είναι υπονομευτής της ενότητας.

Απαντάμε για άλλη μια φορά: Οι ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις δεν πρέπει να κάτσουν με σταυρωμένα χέρια, μπροστά στην άσχημη κατάσταση που επικρατεί στο συνδικαλιστικό κίνημα, ούτε να παραδέρνουν «αμήχανες» λόγω των αρνητικών συσχετισμών στις ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος. Πρέπει να πάρουν πρωτοβουλίες για το ξεπέρασμα των προβλημάτων. Να προωθήσουν την πιο πλατιά ενότητα και αγωνιστική δράση των εργαζομένων σ' αντίθεση με την εργοδοσία, την κυβερνητική πολιτική και τους υποστηρικτές τους μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Η ηγεσία του ΣΥΝ είναι αυτή που έχει επιλέξει την ενότητα με τις συμβιβασμένες δυνάμεις και έχει προ πολλού γυρίσει την πλάτη στους εργαζομένους.

Διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα μπροστά στις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς υπηρετώντας τους ίδιους στόχους. Από την πρώτη στιγμή που άρχισαν οι συζητήσεις για το φετινό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς σε ένα ζήτημα έδειξε συνέπεια η ηγεσία του ΣΥΝ. Πώς με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο θα βγάλει από τη μέση το ΠΑΜΕ, πώς θα δημιουργήσει προβλήματα στις γραμμές του.

Ενώ έδινε γην και ύδωρ τη μια να πάει με το ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια κάνει πρόταση να πάνε όλες οι αριστερές δυνάμεις μαζί με τη ΔΑΚΕ και κατηγορεί το ΚΚΕ, γιατί δε στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία. Σχεδόν ταυτόχρονα, όταν τους «αδειάζει» η ΔΑΚΕ καλούν σύσκεψη κομμάτων της «αριστεράς» για την οργάνωση της Πρωτομαγιάς στο όνομα του σεβασμού της «αυτονομίας» του συνδικαλιστικού κινήματος την οποία επικαλούνται! Ταυτόχρονα διαδίδουν ότι το ΚΚΕ είναι αυτό που ευθύνεται, γιατί δήθεν δεν τους έκανε πρόταση για κοινό γιορτασμό. Προσπαθούν να κρύψουν ότι το μόνο πράγμα που αρνήθηκαν σθεναρά να στηρίξουν είναι τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που πήραν το ΠΑΜΕ και άλλα αγωνιστικά συνδικάτα σε ολόκληρη τη χώρα. Η τελική στάση της ηγεσίας του ΣΥΝ είναι σ' όλη την Ελλάδα - να κάνει «εσπερινό» στις 9 Μάη - μαζί με το ΠΑΣΟΚ, και στην Αθήνα μαζί με παραρτήματα του ΠΑΣΟΚ (ΟΣΕ, ΣΕΚ κλπ.) στο όνομα της αυτονομίας του συνδικαλιστικού κινήματος. Με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο να χτυπηθούν οι προσπάθειες ενότητας και συσπείρωσης των αγωνιστικών ταξικών δυνάμεων. Η αλήθεια είναι ότι με όλους είναι διατεθειμένοι να πάνε μαζί εκτός απ' όσους κάνουν προσπάθειες να αναδιοργανώσουν το κίνημα, να του δώσουν ταξικό περιεχόμενο και προσανατολισμό. Επιστρατεύεται η συκοφαντία, ακόμη και οι γελοιότητες. «Αφού δεν πάμε με την ΠΑΣΚΕ, ας πάμε όλοι μαζί με τη ΔΑΚΕ». Για ποιο λόγο, για ποιο σκοπό, με ποιο αγωνιστικό πλαίσιο; Μαζί με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ για να αποκρούσουν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές;

Οι εργαζόμενοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Ας τα βγάλουν και οι οπαδοί του ΣΥΝ. Στις πραγματικά ενωτικές πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και των αγωνιστικών ταξικών συνδικάτων σ' όλη τη χώρα είναι η θέση τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ