ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 2008
Σελ. /32
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κατάληψη για σιδηρόδρομο στην υπηρεσία του λαού

Motion Team

Με καθημερινές εξορμήσεις και περιοδείες, αλλά και κινητοποιήσεις που αναδεικνύουν ζητήματα μεγάλης σημασίας για την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, όπως τα ΒΑΕ ή η ιδιωτικοποίηση στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού, συνεχίζεται και κλιμακώνεται από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ η προετοιμασία της πανεργατικής κινητοποίησης, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ, το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία ΧΑΝΘ.

Χτες το απόγευμα, οι ταξικές δυνάμεις κατέλαβαν συμβολικά για μισή ώρα τη σιδηροδρομική γραμμή στο σταθμό του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη. Κρέμασαν ένα μεγάλο πανό στην πρόσοψη του σταθμού με το σύνθημα «ΟΣΕ φθηνός, ασφαλής στα χέρια του λαού - Οχι στην ιδιωτικοποίηση». Οπως σημείωσε σε δήλωσή του ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μέλος της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και γγ του ΕΚΘ, «με ταξικό αγώνα μπορούμε να σταματήσουμε την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους». Με την κινητοποίηση, οι ταξικές δυνάμεις απαίτησαν σύγχρονες και επαρκείς, φτηνές, αποκλειστικά δημόσιες μεταφορές. Στο πλευρό των ταξικών δυνάμεων, στάθηκε η Σοφία Καλαντίδου, βουλευτής του ΚΚΕ.

Με προκηρύξεις και τα συνθήματα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, το ερχόμενο Σάββατο, στο οποίο καλούν επίσης οι αγωνιστικές συσπειρώσεις των φτωχών αγροτών και των μικρών ΕΒΕ. Με απόφασή της, καλεί ακόμα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.

Από τη χτεσινή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από τη χτεσινή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη
Σήμερα Τετάρτη, οι εξορμήσεις συνεχίζονται στους παρακάτω χώρους:

  • Στις 7 π.μ. στη γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ και στη βιοτεχνία δέρματος «Παργιανάς».
  • Στις 8 π.μ. στη βιοτεχνία δέρματος «Ιωαννίδης».
  • Στις 9 π.μ. στη βιοτεχνία δέρματος «Κόκαλος».
  • Στις 9.30 π.μ. στο ΙΚΑ Βότση και στο ΙΚΑ Κρήνης.
  • Στις 10 π.μ. στην κλωστοϋφαντουργία «ΔΟΥΔΟΣ», στο ΙΚΑ Φοίνικα, στη βιοτεχνία ιματισμού «Ξανθόπουλος», στο ΙΚΑ Κέντρου Καλαμαριάς και στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου».
  • Στις 10.30 π.μ. στην αρτοβιομηχανία «ΑΡΤΟΖΑ».
  • Στις 11 π.μ. στη βιοτεχνία ιματισμού «Χόρτης».
  • Στις 3.30 μ.μ. στο Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ».
  • Στις 6 μ.μ. στο ΚΑΠΗ Πολίχνης.
  • Στις 7 μ.μ. στην αγορά Μετεώρων.
Η Αλέκα Παπαρήγα στη Ρόδο

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη Ρόδο σήμερα, Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα της περιοδείας είναι το ακόλουθο:

-- 11:00: Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα Εθιμοτυπίας (Συνεντεύξεων) του Δήμου Ροδίων.

-- 12:30: Επίσκεψη στο ξενοδοχείο «Παλλάντιουμ». Συζήτηση με τους εργαζόμενους.

-- 13:20: Επίσκεψη στη Δασική Υπηρεσία.

-- 18:30: Επίσκεψη στο χωριό Λάερμα. Συζήτηση με τους πυρόπληκτους κατοίκους.

-- 21:00: Ομιλία σε πολιτική συγκέντρωση στην πόλη της Ρόδου (θερινός κινηματογράφος «Ρόδον»).

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνέντευξη Τύπου για τη συναυλία - αφιέρωμα του ΚΚΕ στον Μάνο Χατζιδάκι

Το Πολιτιστικό Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ διοργανώνει συνέντευξη Τύπου, σήμερα Τετάρτη, 3 Σεπτέμβρη και ώρα 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ του ΚΚΕ, στην Ομόνοια, (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου, 1ος όροφος) για τη συναυλία - αφιέρωμα του ΚΚΕ στον Μάνο Χατζιδάκι.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί, στις 8 Σεπτέμβρη, στη Ρωμαϊκή Αγορά, στην Πλάκα, στις 8.30 μ.μ. Συμμετέχουν η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ελευθερίου Καλκάνη, η Μεικτή Χορωδία του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σταύρου Μπερή και οι σολίστ Γιάννης Σπάθας και Εύα Φάμπα. Τραγουδούν Βασίλης Λέκκας, Παντελής Θαλασσινός, Γιώτα Νέγκα, Αναστασία Μουτσάτσου.

Ενορχήστρωση: Μανώλης Ανδρουλιδάκης.

Σκηνοθετική επιμέλεια: Κώστας Καζάκος.

Συνέντευξη Τύπου

Στο πλαίσιο των αγωνιστικών δραστηριοτήτων με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ οργανώνει συνέντευξη Τύπου σήμερα Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, με θέματα:

  • Πλαίσιο στόχων πάλης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και του ΠΑΜΕ για το επόμενο χρονικό διάστημα.
  • Οργάνωση της πάλης ενάντια στην κατάργηση των Βαρέων - Ανθυγιεινών.
  • Πανεργατικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη.
Αρχισαν τα όργανα...

Οχι μόνο φτιάχνουν κλίμα εκφοβισμού των εργαζομένων προκειμένου να μη συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στα εγκαίνια της ΔΕΘ, όχι μόνο αφήνουν να εννοηθεί ότι θα γίνουν «επεισόδια», αλλά «προβλέπουν» και «υποδεικνύουν» ακόμα και το «θέατρο των επεισοδίων»: Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Ανάμεσα στα διάφορα «ρεπορτάζ» του τελευταίου διαστήματος, που μιλούν για το πλήθος της αστυνομικής δύναμης που θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη εκείνες τις μέρες, εμφανίστηκε χτες και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Β. Φλωρίδης, που με έγγραφό του ζητά από την Αστυνομία να εισέλθει στο πανεπιστήμιο και να καταλύσει το άσυλο, «σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι εντός του Ιδρύματος βρίσκονται άτομα που διαπράττουν αυτόφωρα κακουργήματα ή αυτόφωρα εγκλήματα κατά της ζωής», γιατί «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέψετε σε μία μικρή ομάδα από προβληματικά και διαταραγμένα άτομα, να διαταράξουν την ηρεμία αυτής της πόλης και να θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα, τη ζωή και τις περιουσίες των πολιτών της»!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ