ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2008
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Την ερχόμενη Τετάρτη τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας και ντοκουμέντων

Την ερχόμενη Τετάρτη 1η του Οκτώβρη, ανοίγει για το κοινό η μεγάλη έκθεση φωτογραφίας και ντοκουμέντων, που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ στον πολιτιστικό πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» του Δήμου Νίκαιας (Θηβών 245), η οποία θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτώβρη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, που είναι αφιερωμένη στα 90 χρόνια του ΚΚΕ, θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 1 Οκτώβρη 2008 στις 7 το βράδυ.

Την έκθεση εκ μέρους της ΚΕ θα ανοίξει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Για το περιεχόμενο της έκθεσης θα μιλήσει ο Μάκης Μαΐλης, μέλος της ΚΕ.

Στην έκθεση παρουσιάζονται πάνω από 1.400 φωτογραφίες και άλλες εικόνες, και σε ειδικές προθήκες δεκάδες πολύτιμα ντοκουμέντα και αντικείμενα, που μαρτυρούν και φωτίζουν την 90χρονη ηρωική πορεία του ΚΚΕ, τη συμβολή του στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης, την προσφορά του στην εργατική τάξη, στα λαϊκά στρώματα. Αναδεικνύεται η αναγκαιότητα και η επικαιρότητα του σοσιαλισμού.

Τα εκθέματα προέρχονται από το Αρχείο του ΚΚΕ και του «Ριζοσπάστη», καθώς και από προσφορές συντρόφων και φίλων του Κόμματος.

Η έκθεση θα λειτουργεί και τις εφτά μέρες της βδομάδας, από 10 - 1 το πρωί και από 5 - 8 το απόγευμα.

ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τιμούν τα δολοφονημένα μέλη του Μακεδονικού Γραφείου

Στο πλαίσιο του γιορτασμού των 90 χρόνων του ΚΚΕ, η Κομματική Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ διοργανώνει το Σάββατο 4 Οκτώβρη, στις5 το απόγευμα, εκδήλωση τιμής για τα δολοφονημένα μέλη του Μακεδονικού Γραφείου του 1941 από το βουλγαρικό στρατό κατοχής, στο μνημείο της Παλαιοκώμης του νομού Σερρών. Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και θα μιλήσει ο Νίκος Χριστάνης, Γραμματέας της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στις 7 το απόγευμα της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί πολιτική συγκέντρωση, με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, στην πλατεία Ροδολίβους του νομού Σερρών.

Επίσκεψη στο Πέραμα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα επισκεφθεί το Δήμο Περάματος, τη Δευτέρα 29 Σεπτέμβρη.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης είναι το ακόλουθο:

-- 10 π.μ.: Συνάντηση με τον δήμαρχο Περάματος στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

-- 10.30 π.μ.: Συνάντηση με τους εργαζόμενους του δήμου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

-- 11 π.μ.: Ευρεία σύσκεψη με τις παρατάξεις και φορείς της πόλης, στο Γραφείο Συσκέψεων.

-- 12 μ.: Θα παρευρεθεί σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην Ικαρία

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα επισκεφθεί την Ικαρία την Πέμπτη 2 και την Παρασκευή 3 Οκτώβρη.

-- Την Πέμπτη θα παραβρεθεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση τιμής και μνήμης, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των 90 χρόνων του ΚΚΕ, στο κλειστό γυμναστήριο του Αγ. Κήρυκου, στις 20.30.

-- Την Παρασκευή:

  • Στις 10.00 π.μ. θα επισκεφθεί το ΕΠΑΛ - ΓΕΛ Ευδήλου
  • Στις 12.00 το μεσημέρι θα παραβρεθεί σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ικαρίας και Φούρνων για τους πολιτικούς εξόριστους στο Μουντέ.
Η Αλέκα Παπαρήγα σε Αμπελάκια - Περτούλι

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στο πλαίσιο του γιορτασμού των 90χρονων του ΚΚΕ, θα παραβρεθεί στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στη Θεσσαλία, σήμερα, Σάββατο 27 και αύριο, Κυριακή 28 Σεπτέμβρη. Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:

Σήμερα, Σάββατο, Αμπελάκια

-- 16.45: Θα επισκεφτεί την Κοινότητα Αμπελακίων.

-- 17.30: Επίσκεψη στο Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο Αμπελακίων.

-- 18.30: Θα παραβρεθεί και θα χαιρετίσει στα εγκαίνια του Μουσείου Αμπελακίων περιόδου 1940 - '49.

Στα εγκαίνια θα προηγηθεί ιστορικό αφιέρωμα για τη δημιουργία του παράνομου τυπογραφείου και θα μιλήσει η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Μουσείου Αννα Σπανοπούλου - Κωσταρίγκα.

Αύριο, Κυριακή 28/9, Περτούλι

-- 12.00: Ιστορικό αφιέρωμα για την εγκατάσταση του Γενικού Στρατηγείου του ΕΛΑΣ στο Περτούλι.

-- 12.30: Ομιλία του Γιάννη Χώτου, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- 13.00: Αποκαλυπτήρια μνημείου του ΕΛΑΣ από την Αλέκα Παπαρήγα.

ΔΡΑΜΑ
Εκδήλωση τιμής στους μαχητές του ΔΣΕ

Η Επιτροπή Περιοχής Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ μαζί με το Συμβούλιο Περιοχής Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ διοργανώνουν αύριο, Κυριακή 28 Σεπτέμβρη, εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που εκτελέστηκαν στη Δράμα με αποφάσεις του έκτακτου στρατοδικείου της Δράμας. Συγκεκριμένα: Στις 11 το πρωί στο Νεκροταφείο της Δράμας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο χώρο των εκτελέσεων. Στις 12 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία της Δράμας θα μιλήσει ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει μουσικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ