ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2008
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
«Φάλτσα»... αγωνιστική

Και μη χειρότερα! Από το κακό στο πολύ κακό βαδίζει η κατάσταση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Και όταν αυτή είναι η πραγματικότητα στη «βιτρίνα», τη Σούπερ Λίγκα, φανταστείτε τι γίνεται πιο κάτω. Την 4η αγωνιστική συνέβησαν πολλά. Δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία», απλά τις προηγούμενες αγωνιστικές είχαν παρουσιαστεί σποραδικά και εκ περιτροπής, ενώ τώρα όλα μαζί. Αντιαθλητικές ως απάνθρωπες ενέργειες και τραγελαφική διαιτησία είναι τα πιο χαρακτηριστικά.

Από τύχη, μοναδικός σοβαρός τραυματισμός ήταν του μέσου του ΠΑΟΚ, Βιεϊρίνια (ρωγμώδες κάταγμα), που θα απουσιάσει περίπου 2 μήνες. Το μαρκάρισμα του Χαβιέ Βιτόλο ήταν για... αυτόφωρο, αλλά ο διαιτητής ούτε καν τον απέβαλε!.. Επικίνδυνες συμπεριφορές είχαμε και σε άλλους αγώνες με τις περισσότερες, ουσιαστικά, ατιμώρητες... Ξέφυγαν τόσο τα πράγματα που μέχρι και ο ΠΣΑΠ, εξέδωσε ανακοίνωση. «Εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του» για γεγονότα που «όχι απλώς μας φέρνουν πολύ πίσω, αλλά παράλληλα προκαλούν θλίψη κι απογοήτευση».

Ζητάει λοιπόν από τους παίχτες να είναι «πιο προσεκτικοί στη συνέχεια, ώστε να μην προκαλούν σοβαρούς τραυματισμούς σε συναδέλφους τους και υπενθυμίζει στους διαιτητές ότι πρέπει να «εφαρμόζουν πιστά τους κανονισμούς της ΦΙΦΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από ομάδες, φανέλες και ονόματα».

Η τελευταία επισήμανση αποκλείεται να βρει «ανοιχτά αυτιά». Οποια και να είναι η αιτία (σκοπιμότητα ή ανικανότητα) το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Τραγελαφικές διαιτησίες. Τα... μηνύματα (και φέτος) είχαν σταλεί από την πρώτη αγωνιστική, απλά δεν υπήρξαν τιμωρίες. Μόνο οι πρόεδροι Σούπερ Λίγκα και ΕΠΟ βλέπουν και - μερικές μέρες πριν - δημοσιοποίησαν τη διαπίστωσή τους ότι υπάρχει πρόοδος... Το γεγονός ότι τώρα (επιτέλους) τιμωρήθηκαν ή παραπέμφθηκαν διαιτητές και βοηθοί, δεν αποτελεί άλλοθι για τους αρμοδίους.

Μοιραία το αγωνιστικό μέρος, πέρασε σε «δεύτερη μοίρα». Από τους τρεις προπορευόμενους, κερδισμένος ήταν ο ΠΑΟΚ, που «έπιασε» τον Ολυμπιακό στην κορυφή.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Στην αντεπίθεση ο ΠΣΑΚ

Ουτοπία αποδείχτηκαν τελικά οι βλέψεις για σημείο επαφής του συνδέσμου των παικτών (ΠΣΑΚ) με την ομοσπονδία μπάσκετ (ΕΟΚ) και τα σωματεία της Α2 αφού οι πρώτοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την αποχή γιατί δεν έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματά τους. Πλέον και οι διεθνείς παίκτες δηλώνουν ότι στηρίζουν τις ενέργειες του συνδέσμου και προχωρούν και αυτοί σε αποχή από την εθνική ομάδα, αλλά και σε κάθε δραστηριότητα της ομοσπονδίας (βλ. διοργάνωση κυπέλλου). Ο ΠΣΑΚ στη νέα του επιστολή καταγγέλλει την ομοσπονδία ότι αντί να είναι ασπίδα για τους παίκτες «... συμπράττει με τα σωματεία εναντίον των κάποτε "αθλητών της", στηρίζοντας τα σωματεία στην προσπάθεια που ήδη έχουν ξεκινήσει με τις ευλογίες της, για εκβιασμούς των μελών μας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. Την ίδια ώρα η ΕΟΚ απέστειλε χτες επιστολή στην υπουργό Απασχόλησης Φάνη Πάλλη - Πετραλιά ζητώντας να προγραμματιστεί άμεσα συνάντηση, στην οποία θα συζητηθούν τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν αυτή την περίοδο τους καλαθοσφαιριστές, με κυριότερο αυτό της ασφάλισης.

Α' ΕΘΝΙΚΗ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-0, Πανιώνιος-ΑΕΚ 2-2 (26' αυτογκόλ Κυργιάκος, 68' Ντελούρα - 58' Σκόκο, 92' Καφές), ΠΑΟΚ-Αρης 1-0 (68' Κοντρέρας), Σέρρες-Λάρισα 1-3 (94' Τάντιτς - 27' Σαρμιέντο, 85' Βενετίδης, 89' Πάρα), Ξάνθη-Θρασύβουλος 1-0 (90' Γκρζέλακ), Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης 1-0 (55' Μπούσι), Ηρακλής-Πανθρακικός 0-0.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 4 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 8-2 10

2. ΠΑΟΚ 5-1 10

3. Ξάνθη 3-1 9

4. ΑΕΚ 5-4 8

5. Εργοτέλης 6-2 7

6. Λάρισα 6-2 7

7. Λεβαδειακός 3-3 7

8. ΠΑΟ 6-3 6

9. Πανιώνιος 4-4 5

10. Αστέρας Τρ. 3-4 4

11. Αρης 3-6 3

12. ΟΦΗ 2-4 3

13. Σέρρες 4-9 3

14. Ηρακλής 2-4 2

15. Πανθρακικός 1-6 1

16. Θρασύβουλος 0-7 0

ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ: Ογκουνσότο 4 γκολ, Γκαλέτι, Πάρα 3.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Λάρισα-ΟΦΗ, Αρης-Ηρακλής, Εργοτέλης-ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρ.-Ξάνθη, ΠΑΟ-Λεβαδειακός, Θρασύβουλος-Σέρρες, Ολυμπιακός-ΑΕΚ, Πανθρακικός-Πανιώνιος.

B' ΕΘΝΙΚΗ

Καστοριά-Γιάννενα 1-1, Καλαμάτα-Εθνικός Αστέρας 1-0, Πιερικός-Καλλιθέα 0-0, Καβάλα-Καλαμαριά 0-1, Αναγ. Καρδίτσας-Ηλυσιακός 2-1, Εθνικός-Διαγόρας 1-1, Ατρόμητος-Ολυμπιακός Βόλου 2-0, Βέροια-Κέρκυρα 2-1.

Γ' ΕΘΝΙΚΗ

ΝΟΤΟΣ: Κορωπί-Βύζας 0-0, Αίας-Ατσαλένιος 1-0, Αιολικός-Αγ. Παρασκευή 0-0, Ηλιούπολη-Αιγάλεω 4-1, Αργος-Χερσόνησος 1-0, Χαϊδάρι-Παναχαϊκή 0-0, Φωστήρας-Αστέρας Ρεθύμνου 2-0, Κεραυνός Κερατέας-Ρόδος 0-2, Αγ. Δημήτριος-Κόρινθος 1-2.

ΒΟΡΡΑΣ: Γιαννιτσά-Λαμία 1-0, Θερμαϊκός-Δόξα Δράμας 5-2, Πρέβεζα-Ζάκυνθος 0-0, Φωκικός-Παναιτωλικός 2-1, Εθνικός Φιλιππιάδος-ΠΑΟΝΕ 0-0, Οδυσσέας-Πυρσός 2-0, Ενωση Θράκης-Εορδαϊκός 0-2, Αναγ. Αρτας-Μακεδονικός 0-2, Εθνικός Κατερίνης-Νίκη Βόλου 4-1.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Η κόντρα της Μπάγερν Μονάχου με τη Λιόν (ΝΟΒΑ ΣΠΟΡΤ 1) στη Βαυαρία ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής των ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στα ενδιαφέροντα παιχνίδια και αυτό της Βιγιαρεάλ με τη Σέλτικ. Τα παιχνίδια αναλυτικά: 5ος Ομιλος: Ααλμποργκ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Βιγιαρεάλ - Σέλτικ, 6ος όμιλος Φιορεντίνα - Στεάουα Βουκουρεστίου, 7ος όμιλος: Αρσεναλ - Πόρτο, Φενερμπαχτσέ - Ντιναμό Κιέβου, 8ος όμιλος: Μπάτερ Μπορίσοφ - Γιουβέντους, Ζενίτ Α. Πετρούπολης - Ρεάλ Μαδρίτης.

ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1

Ο Φερνάντο Αλόνσο πήρε τη νίκη στο «παρθενικό» γκραν πρι της Σιγκαπούρης, το πρώτο νυχτερινό στη Φόρμουλα 1. Ο οδηγός της Ρενό είδε πρώτος την καρό σημαία, σημειώνοντας την πρώτη εφετινή νίκη του, ενώ άφησε πίσω του τον Νίκο Ρόσμπεργκ (Γουίλιαμς) και τον Λιούις Χάμιλτον (ΜακΛάρεν). Και οι δυο Φεράρι εγκατέλειψαν και έτσι ο Χάμιλτον πήρε διαφορά 7 βαθμών από τον Μάσα και έχει το πάνω χέρι για την κατάκτηση του τίτλου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ