ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 10 Νοέμβρη 1999
Σελ. /36
Τηλεόραση
Βασικές αντιρρήσεις

 

Σκηνή από την ταινία «Φλόγες πάνω από το Σαντιάγκο»
Σκηνή από την ταινία «Φλόγες πάνω από το Σαντιάγκο»
Μια... επικίνδυνη ταινία, μια ταινία που «έσπασε τα ταμεία» των κινηματογράφων όταν προβλήθηκε, θα παρουσιάσει το MEGA στις 21.05. Πρόκειται για το «Βασικό ένστικτο» του Πολ Βερχόφεν με πρωταγωνιστές τους: Μάικλ Ντάγκλας και Σάρον Στόουν. Ενας αστυνομικός του Σαν Φρανσίσκο, ο Νικ Κούραν, ερευνά τη δολοφονία ενός πρώην αστέρα του ροκ και τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, είναι πολύ συγκεχυμένα. Ολα και όλα είναι: ένας παγοκόφτης, ένα λευκό μεταξωτό μαντίλι δεμένο στο κεφαλάρι του κρεβατιού, στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το θύμα πέρασε πολύ ευχάριστα την τελευταία του βραδιά. Μια συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων είναι ύποπτη. Και εκείνο που την κάνει ακόμη πιο ύποπτη είναι πως ό,τι γράφει, έπειτα βγαίνει αληθινό, και επιπλέον έχει το κίνητρο για να διαπράξει το φόνο. Είναι όμορφη, πλούσια, έξυπνη, επιτυχημένη και ίσως να είναι και δολοφόνος. Ο αστυνομικός την υποπτεύεται, δεν την εμπιστεύεται, αλλά την ερωτεύεται... Θα μπορούσε να είναι ένα γοητευτικό, προκλητικό θρίλερ, αλλά δεν είναι. Στην προσπάθειά του να πρωτοτυπήσει, ο σκηνοθέτης με λίγα λόγια μας λέει: ότι όλα επιτρέπονται, όλα συγχωρούνται, όλα είναι θεμιτά, φτάνει εκείνος που κάνει το κακό να είναι νέος και ωραίος, έξυπνος, πλούσιος και επιτυχημένος. Το αμερικανικό όνειρο συνεχίζεται και ανδρώνεται.. Εμείς διατηρούμε «βασικές» αντιρρήσεις για την ταινία.

Από τη ΝΕΤ στις 22.00 «Φλόγες πάνω από το Σαντιάγκο » του Ελβιο Σότο.

Με την υπέροχη μουσική του Αστορ Πιατσόλα, θα γυρίσουμε στα 1973 και θα ξαναζήσουμε τη βροχερή μέρα του Σεπτέμβρη, που έγινε το πραξικόπημα στη Χιλή, που ανέτρεψε και σκότωσε τον εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας. Τον Σαλβαδόρ Αλλιέντε. Μια τραγική και συγκινητική ταινία που φορτίζει το θεατή που βλέπει τη συνεχή και αισχρή ανάμειξη των Αμερικανών στα εσωτερικά των άλλων χωρών. Με την Μπίμπι Αντερσεν και τον Ζαν Λουί Τρεντινιάν.

Χωρίς όριο

«Ολα» τα... δίνει ο Θέμος Αναστασιάδης και με την τηλεοπτική «πρωτοποριακή» του εμφάνιση και μέσα από το μικρόφωνο του «Φλας». Απογυμνωμένος από κάθε είδους «κάλυμμα» αξιοπρέπειας, σεβασμού, δεοντολογίας, επιδίδεται σε «τσόντες» και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς, σίγουρος για το χιούμορ και την ειρωνεία του. Ενα χιούμορ κακόγουστο και μια ειρωνεία που διαχέει απρέπειες, ρυπαίνοντας τη ραδιοτηλεοπτική ατμοσφαίρα. Προκλητικότητα, αναίδεια, έπαρση, αστεϊσμοί και εξυπνακίστικα τερτίπια, που μόνο θλίψη προκαλούν στο κοινό. Θλίψη αλλά και οργή, γιατί ο Θ.Αναστασιάδης ξεπερνάει κάθε όριο, καθυβρίζοντας όσους τολμούν να έχουν διαφορετική από τη δική του άποψη.

Και από την προχθεσινή τηλεοπτική εκπομπή του ALPHA και από τη χθεσινή εκπομπή του «Φλας» συνεπικουρούμενος και από το έτερό του ήμισυ, Β.Περρή, δήθεν χαριτολογώντας καταφέρθηκε με χυδαίο τρόπο κατά των ηθοποιών, ορισμένοι από τους οποίους συμμετείχαν στο προχθεσινό αντιαμερικανικό συλλαλητήριο. Και δεν έφθανε μόνο αυτό, αλλά στη χθεσινή του ραδιοφωνική εκπομπή επανήλθε με πιο προκλητικό τρόπο φθάνοντας στο σημείο να χαρακτηρίσει ως «γραφικούς» και «Ελληνοκούρδους» όσους θα διαδηλώσουν το Σάββατο μέχρι την αμερικανική πρεσβεία. Επιβεβαιώνοντας έτσι ότι ο ρατσισμός στη χώρα μας τροφοδοτείται και από κάθε αναιδή που παίρνει ένα μικρόφωνο, πετώντας λάσπη σε κάθε μετανάστη. Από κάθε αναιδή που καμαρώνει για τις εξυπνάδες του μπροστά στις κάμερες, πετώντας πτύελα στην άλλη άποψη, ξεπερνώντας κάθε μέτρο ευπρέπειας, ειρωνευόμενος τους αγώνες ενός λαού που επιμένει να μάχεται για την ειρήνη και την ανεξαρτησία του.

Προσεχώς θα... εκπέμψει

Την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης με το δημόσιο περιμένει η «Multichoice» για να εκπέμψει το συνδρομητικό ψηφιακό πρόγραμμα. Η σύμβαση παραχώρησης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπογραφεί την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ η «Multichoice», όπως ήδη έχει ανακοινώσει, από καιρό είναι έτοιμη να εκπέμψει.

Η μηνιαία συνδρομή θα κοστίζει περίπου 15.000 δρχ., ενώ ο αποκωδικοποιητής και το «πιάτο» θα φθάνουν τις 200.000 δρχ. Ηδη έχει γίνει συμφωνία με τις Τράπεζες Πίστεως και την Αγροτική για δάνεια που θα δοθούν με προνομιακούς όρους προκειμένου ν' αποκτήσουν, όσοι θέλουν, το «πιάτο» και τον αποκωδικοποιητή. Στη «Multichoice» ως γνωστό συμμετέχει με 51% η ολλανδική εταιρία «Netmed», με 42% ο «Τηλέτυπος» και με 7% η κυπριακή εταιρία «Λιμιέτ». Ενώ ανοιχτό εξακολουθεί να παραμένει και το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΑΝΤΕΝΝΑ. Η εταιρία ξεκινά με μία «βάση» συνδρομητών, των συνδρομητών του «Filmnet», ενώ στοχεύει σε συνδρομητές που ανήκουν σε μεσαία και ανώτερα κοινωνικά στρώματα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ