ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2008
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ζωτικής σημασίας για τα λαϊκά στρώματα η ισχυροποίηση του ΚΚΕ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και τα σενάρια πρόωρων εκλογών

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και τα σενάρια πρόωρων εκλογών:

«Η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι και τα μικρομεσαία λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να δείξουν καμία εμπιστοσύνη στις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι δε θα υποστούν συνέπειες από την κρίση. Η πολιτική της κυβέρνησης, η υλοποίηση των βασικών επιλογών της ΕΕ αποδείχτηκε ότι τρέφει τους παράγοντες που οδηγούν στην κρίση, φορτώνοντας τα δεινά στο λαό.

Τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να τα απασχολεί το πότε θα γίνουν εκλογές, αλλά πώς θα βάλουν ισχυρά εμπόδια, πώς θα ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική που είναι άκρως επικίνδυνη για τα δικαιώματά τους, είτε την εφαρμόζουν αυτοδύναμες κυβερνήσεις, είτε κυβερνήσεις συνεργασίας, ειδικά σε συνθήκες ύφεσης και κρίσης.

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, η δημιουργία της λαϊκής αντιμονοπωλιακής συμμαχίας αποκτούν σήμερα ζωτική σημασία για όλα τα λαϊκά στρώματα που πρέπει αποφασιστικά να κάνουν τη δική τους παρέμβαση».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ