ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2008
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Στη μάχη της πανεξόρμησης

Με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» θα κυκλοφορήσουν οι Θέσεις της ΚΕ για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ

Με εντατικούς ρυθμούς οι δυνάμεις του Κόμματος και της ΚΝΕ σ' όλη την Ελλάδα προετοιμάζουν την πανεξόρμηση της ερχόμενης Κυριακής, οπότε και θα κυκλοφορήσουν μαζί με τον «Ριζοσπάστη» οι Θέσεις για το 18ο Συνέδριο του Κόμματος.

Στην Κεντρική Μακεδονία

Πλατύ άνοιγμα στο λαό της περιοχής πραγματοποιούν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Κεντρική Μακεδονία, ενόψει της κυριακάτικης πανεξόρμησης με το «Ριζοσπάστη», για να φθάσει ο «Ρ» με τις Θέσεις του ΚΚΕ για το 18ο Συνέδριο σε όλους τους εργαζόμενους, σε κάθε γωνιά, χωριό και πόλη της περιοχής. Η Οργάνωση με αποφασιστικότητα οργανώνει τη μάχη αυτή, έχοντας καθαρό πόσο σημαντικό είναι να διακινηθούν οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 18ο Συνέδριο σε περισσότερα από κάθε άλλη φορά λαϊκά σπίτια και εργαζόμενους.

Οπως δηλώνουν τα στελέχη στην περιοχή, στόχος είναι με τη μαζική αυτή εξόρμηση να μπουν οι κομματικές δυνάμεις και η Νεολαία δυναμικά στη μάχη του Συνεδρίου. Ηδη το πλάνο φτάνει τα 2.500 φύλλα, αριθμός πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με άλλες εξορμήσεις.

«Το πλάνο της πανεξόρμησης που είναι ιδιαίτερα αυξημένο πιστεύουμε θα υπερκαλυφθεί, καθώς, όπως διαπιστώνουμε καθημερινά από την επαφή μας με τον κόσμο, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τους εργαζόμενους για τις θέσεις και τις προτάσεις του Κόμματος», δηλώνει ο Γραμματέας Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, Νίκος Χριστάνης. «Εξάλλου, επισημαίνει, η πρώτη πανεξόρμηση προς το Συνέδριο σηματοδοτείται από τη μεγαλύτερη επίθεση της άρχουσας τάξης στα εργατικά και άλλα λαϊκά δικαιώματα, σε μια εποχή που δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ανάπτυξης αγώνων.

Ηδη στις Κομματικές Οργανώσεις της περιοχής μας έχει γίνει ο σχεδιασμός προκειμένου να φτάσουμε σε όσο γίνεται περισσότερες γειτονιές στις πόλεις και στα χωριά. Μεγάλη βαρύτητα δίνουμε και στις εξορμήσεις που θα πραγματοποιηθούν, κυρίως τη Δευτέρα, στα εργοστάσια του Κιλκίς, της Ημαθίας, της Πιερίας και τους άλλους νομούς. Θα πάμε να συναντήσουμε όλους τους εργαζόμενους που όλα αυτά τα χρόνια μας βλέπουν θετικά. Ξεκινάμε με αισιοδοξία και στη συνέχεια για ακόμη πιο φιλόδοξους στόχους», τονίζει ο Νίκος Χριστάνης.

Στη Βορειοδυτική Ελλάδα

Αφίσα της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για την κυριακάτικη εξόρμηση
Αφίσα της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για την κυριακάτικη εξόρμηση
Στην τελική ευθεία των τελευταίων προετοιμασιών για την εξόρμηση με τον κυριακάτικο «Ρ», στις 5 του Οκτώβρη, με τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 18ο Συνεδρίου του ΚΚΕ, βρίσκονται οι Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις στην περιοχή της Βορειοδυτικής Ελλάδας. Για το σκοπό αυτό συνεδρίασαν και διαμόρφωσαν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας τους συγκεκριμένο σχέδιο και πρόγραμμα δράσης, οργάνωση και έλεγχο των εξορμήσεων που θα γίνουν με ατομική και συλλογική ευθύνη. Οι κομμουνιστές και οι ΚΝίτες βάζουν ψηλά τον πήχη, διαμορφώνοντας πλάνα που ξεπερνούν συνολικά τα 5.000 φύλλα στην περιοχή.

Σ' αυτήν την πανεξόρμηση, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ρίχνονται στη μάχη με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα, ώστε η διάδοση των προσυνεδριακών θέσεων του ΚΚΕ, από αυτήν την Κυριακή και σε όλη την πορεία του προσυνεδριακού διαλόγου που θα ακολουθήσει, να είναι η μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά. Για να γίνουν οι Θέσεις αντικείμενο ευρείας συζήτησης με τους εργαζόμενους, να αγκαλιάσουν όσο το δυνατόν περισσότερους, ευρύτερα λαϊκά στρώματα που αγωνιούν για το σήμερα και το αύριο.

Για να εκφραστεί γνώμη και άποψη από φίλους και οπαδούς του Κόμματος, από όσους βιώνουν στο πετσί τους τα αδιέξοδα της εφαρμοζόμενης κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής χρόνια και αναζητούν λύση. Για να βγει ακόμη πιο δυνατό το ΚΚΕ, πιο ώριμο και ικανό να ανταποκριθεί στα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του λαού.

Σε συνέντευξη Τύπου ο Γραμματέας της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, Αποστόλης Τασούλας, σχετικά με τη δημοσίευση των Θέσεων του ΚΚΕ, που θα αποτελέσουν βάση συζήτησης μέσα και έξω από το Κόμμα, τόνισε: Το ΚΚΕ θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει με όσο γίνεται πλατύτερα στρώματα των εργαζομένων. Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, θα χτυπήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πόρτες με τις Θέσεις. Με την προτροπή και με σκοπό να διαβαστούν και να συζητηθούν οι θέσεις μας ώστε να διαμορφωθεί και να εκφραστεί γνώμη από περισσότερους εργαζόμενους και, τελικά, το Συνέδριο του ΚΚΕ να πάρει τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις. Ετσι, το ΚΚΕ θα ανταποκριθεί στα καθήκοντα που μπαίνουν στην ελληνική κοινωνία σήμερα για λογαριασμό της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Ο Γραμματέας της ΝΕ κάλεσε τους εργαζόμενους και το λαό να ανοίξουν τις πόρτες τους στα συνεργεία των διακινητών του «Ρ», να πάρουν μαζί με τον «Ρ» τις Θέσεις της ΚΕ για το 18ο Συνέδριο και να συμβάλουν ώστε να παρθούν οι καλύτερες αποφάσεις για το δικό τους συμφέρον.

Στις νοτιοανατολικές συνοικίες της Αθήνας

Για την πανεξόρμηση μιλήσαμε με τον Τέλη Γόντικα, Γραμματέα της Νοτιοανατολικής Αχτίδας της ΚΟΑ, ο οποίος σημείωσε ότι όπως και όλες οι άλλες Οργανώσεις έτσι και η συγκεκριμένη έγκαιρα έλαβε όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την επιτυχία αυτής της μάχης. Με συλλογικές διαδικασίες, σε συνεδριάσεις όλων των οργάνων, συζητήθηκε η σπουδαιότητά της και καταστρώθηκε το σχέδιο του ανοίγματος που θα επιχειρήσει η Αχτίδα την Κυριακή.

«Στόχος - αναφέρει - είναι η όσο το δυνατόν πλατύτερη διάδοση της εφημερίδας και των Θέσεων σε εργαζόμενους, νέους, σε κάθε σπίτι που ζει εργατική - λαϊκή οικογένεια, αλλά ακόμα σε όλους τους εργασιακούς χώρους της περιοχής. Υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός για την Κυριακή, οπότε και όλα τα μέλη αλλά και φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ, που έχουν έγκαιρα ενημερωθεί, έγκαιρα συζητήσει, θα είναι από το πρωί στο πόδι ως το βράδυ, χτυπώντας πόρτες, οργώνοντας συνοικίες. Αλλά και για τη Δευτέρα που θα απευθυνθούμε σε εργασιακούς χώρους, εργοτάξια, κλπ.».

«Φιλοδοξία μας είναι - συνεχίζει - να διακινήσουμε τουλάχιστον τα 2.000 φύλλα εφημερίδας και ισάριθμα αντίτυπα των Θέσεων που έχουμε θέσει ως στόχο. Είμαστε αισιόδοξοι, εκφράστηκε η αισιοδοξία και στις συζητήσεις που έγιναν. Εξάλλου, ο στόχος αυτός τέθηκε με το δεδομένο των δεσμών που έχουμε αναπτύξει με ανθρώπους του μόχθου, με δεδομένο το προηγούμενο άνοιγμα της Οργάνωσης, τις παρεμβάσεις μας σε μια σειρά ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους της περιοχής, όπως για τους νέους που δουλεύουν ανασφάλιστοι και κακοπληρωμένοι με τα περιβόητα προγράμματα stage, για τους παιδικούς σταθμούς και πολλά άλλα.

Ολοι αυτοί θέλουμε να έρθουν σε επαφή με τις Θέσεις, να τις μελετήσουν, να τις συζητήσουν μαζί μας, συμμετέχοντας έτσι στην προσυνεδριακή διαδικασία και να το κάνουν έχοντας γνώση ότι τους αφορά, ότι σ' αυτές θα βρουν απαντήσεις σε ερωτήματα, σε προβληματισμούς που έχουν, κυρίως θα εντοπίσουν τη διέξοδο απ' την πραγματικότητα που ζουν, η οποία είναι ανυπόφορη. Τη διέξοδο που τους προτείνει το ΚΚΕ. Από την Κυριακή λοιπόν και σε όλη την προσυνεδριακή περίοδο, συζητάμε μαζί τους, τους καλούμε να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ, να δώσουν δύναμη στη δύναμή τους, να κάνουν βήμα μπροστά στην κατεύθυνση που επιτάσσουν τα δικά τους και μόνο συμφέροντα, κατεύθυνση αντίθετη απ' αυτή των συμφερόντων της πλουτοκρατίας και των πολιτικών της εκπροσώπων».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ