ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2008
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ
Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η διακίνηση του «Ρ»

Από την εξόρμηση με τον «Ρ» και τις Θέσεις για το 18ο Συνέδριο στο Ηράκλειο Κρήτης
Από την εξόρμηση με τον «Ρ» και τις Θέσεις για το 18ο Συνέδριο στο Ηράκλειο Κρήτης
Ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο οι κομμουνιστές της Κρήτης, την Κυριακή που μας πέρασε, διακίνησαν πάνω από 2.500 φύλλα «Ριζοσπάστη», που ήταν και ο στόχος, με τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 18ο Συνέδριο του Κόμματος.

«Στόχος μας δεν ήταν μόνο να διακινήσουμε πολλά φύλλα πιάνοντας το πλάνο μας - δηλώνει στο "Ριζοσπάστη" ο Τάσος Ναθαναηλίδης, Γραμματέας της Εργατικής Αχτίδας Χανίων. Ηταν να μιλήσουμε με τους εργαζόμενους, να συζητήσουμε μαζί τους για τις Θέσεις του Κόμματός μας. Γιατί οι Θέσεις κύρια απευθύνονται στους ανθρώπους του μόχθου, σε αυτούς που όλο το προηγούμενο διάστημα βρεθήκαμε σε μικρούς ή μεγάλους αγώνες. Η εξόρμηση ήταν η αρχή, η δουλειά, όμως, τώρα, δυναμώνει, το στοίχημα για όλους μας είναι και παραμένει πως το Συνέδριο του Κόμματός μας πρέπει και θα γίνει υπόθεση κάθε εργαζόμενου». Να αναφέρουμε ότι ο στόχος για την Εργατική Αχτίδα Χανίων ήταν 350 φύλλα που όχι μόνο καλύφθηκε αλλά ξεπεράστηκε.

«Ο σχεδιασμός ξεκίνησε από τις ίδιες τις ΚΟΒ που σε συνεννόηση με τους φίλους και τους οπαδούς του Κόμματος αποφάσισαν σε ποιους χώρους θα βγούνε συνεργεία. Εκαναν τις παραγγελίες τους και προχώρησαν, μας λέει ο Σάββας Βασιλειάδης, Γραμματέας της Επ. Πόλης Ηρακλείου του ΚΚΕ».

«Αυτό ήταν το κλειδί της επιτυχίας της κυριακάτικης εξόρμησης με τις Θέσεις», σημειώνει, και προσθέτει: «Την Κυριακή το πρωί τα συνεργεία μας σάρωσαν στην κυριολεξία την πόλη του Ηρακλείου ξεπερνώντας το στόχο για 1.000 φύλλα που είχε βάλει η Οργάνωσή μας. Αυτό για μας ήταν πρωτόγνωρο. Πέρα από τις γειτονιές και τις συνοικίες πήγαμε σε σπίτια όπου συζητήσαμε με κόσμο, τόσο για την αναγκαιότητα να διαβαστούν οι Θέσεις όσο και για την ανάγκη να συμβάλουν όλοι στη διαμόρφωσή τους, στο πώς θα πάρουν σάρκα και οστά στην καθημερινή πάλη.

Το απόγευμα της Κυριακής καθώς και τη Δευτέρα σειρά είχαν οι εργασιακοί χώροι, τα εργοστάσια. Οι κλαδικές ΚΟΒ με βάση το σχεδιασμό που είχαν βάλει απευθύνθηκαν σε εκατοντάδες εργαζόμενους, όπως στο εργοστάσιο "ΚΑΡΑΤΖΗΣ ΑΕ" όπου μόνο από τη μία βάρδια οι περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους αγόρασαν το "Ριζοσπάστη" με τις Θέσεις κάνοντας δική τους υπόθεση το Συνέδριο του Κόμματός μας. Εξορμήσεις και περιοδείες επίσης έγιναν σε εμπορικά καταστήματα, μεγάλα σούπερ μάρκετ, αποθήκες και γιαπιά».

Αντίστοιχη επιτυχία σημείωσε στην εξόρμησή της η Οργάνωση Υπαίθρου στο Ηράκλειο που διακίνησε πάνω από 200 φύλλα «Ριζοσπάστη». Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η ΚΟΒ Αρχανών μόνο την πρώτη ώρα της εξόρμησης έδωσε 55 φύλλα.

Σε ολόκληρο το νησί, όμως, η επιτυχία της κυριακάτικης εξόρμησης με τις Θέσεις για το 18ο Συνέδριο ήταν πρωτόγνωρη. Να αναφέρουμε ότι και στο Λασίθι υπερκαλύφθηκε ο στόχος των 200 φύλλων, το ίδιο και στο Ρέθυμνο όπου δόθηκαν πάνω από 450 φύλλα.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Πάνω από τις προσδοκίες η επιτυχία της πανεξόρμησης

Σε χιλιάδες εργαζόμενους και ανθρώπους του μεροκάματου, του μόχθου έφτασε ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, με τις Θέσεις του ΚΚΕ, στην περιφέρεια του Πειραιά. Η συμμετοχή των μελών του Κόμματος, των φίλων, αλλά και ανθρώπων που βρέθηκαν με το Κόμμα στα αγωνιστικά μετερίζια ξεπέρασε τα αναμενόμενα. Ομως αυτό που ξεπέρασε κάθε προσδοκία ήταν η ανταπόκριση του πειραιώτικου εργατόκοσμου. Από όπου πέρασαν τα «συνεργεία» οι πόρτες άνοιγαν διάπλατα και οι συζητήσεις φούντωναν. Η εξόρμηση ήταν σε πλήρη εξέλιξη μέχρι αργά το βράδυ της περασμένης Δευτέρας σε νυχτερινά σχολειά, αλλά και σε νυχτερινές βάρδιες εργοστασίων.

Η αποφασιστικότητα, που φάνηκε από τη μαζική συμμετοχή, ο σωστός σχεδιασμός, το κλίμα ενθουσιασμού που είχε δημιουργηθεί στις οργανώσεις από την όλη προετοιμασία της εξόρμησης, προετοιμασία που είχε αρχίσει μέρες πριν, έφεραν το πρωτοφανές ακόμα και στα Αμπελάκια Σαλαμίνας. Από τα 30 φύλλα «Ρ» που δίνονταν εκεί σε πανεξορμήσεις - σταθμούς, ο αριθμός αυτός τώρα εκτινάχτηκε στα 120 φύλλα.

Ο «Ρ» βρέθηκε την Κυριακή το πρωί στα γραφεία της ΚΟ Αγίας Τριάδας του Πειραιά. Πολύ πριν το καθορισμένο ραντεβού στα γραφεία της Οργάνωσης, τα μέλη, οι φίλοι, οι οπαδοί, οι νεολαίοι, κατέφθαναν με γιορτινή διάθεση. Οταν τα «συνεργεία» ξεχύθηκαν στις γειτονιές, η ανταπόκριση ήταν αντάξια στους δεσμούς που συνδέουν τους Κοκκινιώτες με το ΚΚΕ.

Από το πρώτο κιόλας βήμα έξω από τα γραφεία, τα φύλλα άρχισαν να φεύγουν. Πρόθυμα όσοι συναντούσαμε, έπαιρναν την εφημερίδα και άνοιγαν τη συζήτηση. Η αποδοχή όμως που εντυπωσίασε ήταν στα σπίτια που επισκεφτήκαμε. Σχεδόν όλοι περίμεναν το χτύπημα του κουδουνιού. «Σας περιμέναμε από το πρωί» μας έλεγαν και έπαιρναν την εφημερίδα έχοντας έτοιμα μαζί με το αντίτιμο και τις ερωτήσεις. Για την ανεργία, για την οικονομία, για τη διαφθορά. Εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για την κυρίαρχη πολιτική, και την ελπίδα τους στο Κόμμα.

«Να βγείτε πλατιά στον κόσμο. Να τον ταρακουνήσετε. Να δει την αλήθεια. Να σταματήσει πια να τους πιστεύει και να δει το συμφέρον του», μας είπε ένας ηλικιωμένος, που μπορεί μεν τα πόδια του να μην τον κρατούσαν αλλά η ψυχή του είχε περίσσευμα. Δεν υπήρξε πόρτα που να μη γίνει κουβέντα και διάλογος, που να μην υπάρξει ενδιαφέρον για το καινούριο και το ελπιδοφόρο που θα φέρει το 18ο Συνέδριο.

Μουσικο - ποιητικό «Αλφαβητάρι»

Το Σάββατο, στις 8.30 μ.μ., στην αίθουσα Συνεδρίων, στον Περισσό

Μεγάλοι ποιητές (Σεφέρης, Καβάφης, Ρίτσος, Καρούζος, Καββαδίας, Αναγνωστάκης, Μαλακάσης, Ουράνης) «συνομιλούν» με υπέροχα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, στην εκδήλωση του Πολιτιστικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ, το Σάββατο (11/10), στις 8.30 μ.μ., στην Αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ (ελεύθερη είσοδος). Πρόκειται για τη μουσική - θεατρική παράσταση «Το Αλφαβητάρι των Αστρων» του ηθοποιού - σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου και του τραγουδιστή - συνθέτη Τάση Χριστογιαννόπουλου. Μια παράσταση παραδομένη στην ουσία και την ομορφιά της ποίησης και της μουσικής. Ο Κ. Κωνσταντόπουλος «διαβάζει» τα ποιήματα. Ο βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος ερμηνεύει τα τραγούδια, παίζοντας ο ίδιος στο πιάνο. Σκηνοθετική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος. Σκηνογραφική επιμέλεια: Κούλα Γαλιώνη. Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα. Βοηθός σκηνοθέτη - οργάνωση παραγωγής: Κωστής Σαββιδάκης. Παραγωγή: Θέατρο «Συν Κάτι».

ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σήμερα η συνέντευξη Τύπου

Συνέντευξη Τύπου για τις Θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ παραχωρεί σήμερα Πέμπτη, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ του ΚΚΕ (Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους).

Το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 11 Οκτώβρη και ώρα 11.30 π.μ, στο ξενοδοχείο «ELECTRA PALACE», για τις Θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ