ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 1 Νοέμβρη 2008
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ
Ντέρμπι στη Νέα Σμύρνη

Το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη δεσπόζει στο πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Οι «κυανέρυθροι» που δείχνουν σε εξαιρετική κατάσταση έχοντας πλέον στις τάξεις τους, τους Ρεκόμπα και Εστογιάνοφ, υποδέχονται τους «πράσινους» που μετά την ήττα σοκ από τον Εργοτέλη στην εξ αναβολής συνάντηση της Τετάρτης, πηγαίνουν στην «πλατεία» με μοναδικό στόχο τη νίκη. Σήμερα παίζουν επίσης ο Λεβαδειακός με τον Πανσερραϊκό και ο Αρης με τη Λάρισα. Την Κυριακή ξεχωρίζει η κόντρα της Θεσσαλονίκης μεταξύ Ηρακλή και ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της 8ης αγωνιστικής: ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (16:45/Alpha), ΑΡΗΣ-ΛΑΡΙΣΑ (19:00/NET), ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (19:00/NOVA), ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΟΦΗ-SKODA ΞΑΝΘΗ 15:00, ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 15:00, ΑΕΚ-ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ (16:45/NOVA), ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΟΚ (19:00/NOVA), ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (19:00/NET).

  • Για το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής σήμερα θα αγωνιστούν Πιερικός-Ιωνικός. Αύριο η 8η αγωνιστική θα συμπληρωθεί με τα ματς Εθνικός-Καστοριά, Αναγ. Καρδίτσας-Ατρόμητος, Καβάλα-Βέροια, Καλαμάτα-Αγρ. Αστέρας, Εθνικός Αστέρας-Ολυμπιακός Βόλου, Καλλιθέα-Διαγόρας, Καλαμαριά-Ηλυσιακός, Γιάννενα-Κέρκυρα (Δευτέρα).
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Ευρωπαϊκή κόντρα

Η κόντρα των δυο ηττημένων της δεύτερης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα, μεταξύ του Πανιωνίου και του Παναθηναϊκού στο Ελληνικό, συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της 4ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α1. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της αγωνιστικής αποτελεί και η πρεμιέρα της Καβάλας στο πρωτάθλημα μετά την οριστική απόφαση για συμμετοχή της από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ: (Νεάπολης 16:30 ΝΟΒΑΣΠΟΡΤ 1) ΑΕΛ-Κολοσσός Ρόδου, (Τρικάλων 17:00) Τρίκαλα 2000-ΑΕΚ, (Κυψέλης 17:00) Πανελλήνιος-Καβάλα, (Αλεξάνδρειο 17:00) Αρης-Μαρούσι. ΚΥΡΙΑΚΗ: (ΣΕΦ 16:00 ΑΝΤ1) Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, (Αιγάλεω 17:00 ΣΠΟΡ+) Αιγάλεω-Ολύμπια Λάρισας, (Ελληνικού 21:00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) Πανιώνιος-Παναθηναϊκός.

ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
Ξεκίνησαν οι απολογίες

Για τις κινήσεις τους την ημέρα της δολοφονίας του Μ. Φιλόπουλου, στην Παιανία, κατέθεσαν χτες συνολικά 12 κατηγορούμενοι ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο κατηγορούμενος Ν.Β., φοιτητής των ΤΕΙ Μεσολογγίου. που φέρεται να έχει κατονομάσει πρόσωπα και πράγματα στην κατάθεσή του στην ανακρίτρια, χτες αναίρεσε τα όσα είχε πει τότε. Και τα απέδωσε σε πιέσεις της αστυνομίας. Συγκεκριμένα, στην απολογία του που κράτησε πολύ περισσότερο από των υπολοίπων και προκάλεσε τις αντιδράσεις τόσο του εισαγγελέα όσο και του προέδρου της έδρας, ισχυρίστηκε πως τα ονόματα που είχε πει, τα είχε ακούσει από τους αστυνομικούς στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Οταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο, πώς γίνεται τότε να μιλάει με τόσες λεπτομέρειες, είπε πως και αυτές του τις είχαν πει αστυνομικοί.

Αξίζει να αναφέρουμε ορισμένες από τις λεπτομέρειες που εννοούσε ο πρόεδρος της έδρας. «Ο Π. έχει μαύρη BMW με φιμέ τζάμια και συχνάζει στην καφετερία "Γκέτο" στα Καμίνια. Ο Ρ. είναι γύρω στο 1,80, δε φόραγε κράνος, είναι ταξιτζής κράταγε μαχαίρι, είχε μαλλιά καρφάκια, είναι στο Σύνδεσμο Νίκαιας και κατά πάσα πιθανότητα αυτός είναι που μαχαίρωσε τον Φιλόπουλο». Για τα παραπάνω, ο κατηγορούμενος απάντησε πως δε γνωρίζει τους προαναφερόμενους και ήταν αδύνατον να ξέρει τέτοιου είδους λεπτομέρειες προκαλώντας τη νέα αντίδραση του εισαγγελέα που ρώτησε: «Εχετε επίγνωση του τι λέτε;».

Αλλοι κατηγορούμενοι, πλην ενός, απολογήθηκαν για αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή τους, στα σπίτια τους και σε Συνδέσμους του Ολυμπιακού. Ο τελευταίος που απολογήθηκε, ήταν ο πρώτος από τους συνολικά εννέα που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας του Μ. Φιλόπουλου. Ο Ι.Α., φέρεται από πολλές καταθέσεις υπεράσπισης, να μην ήταν καν στο χώρο των επεισοδίων.

Σημειώνεται ότι αν και είχε ακουστεί αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της δίκης, χτες ειπώθηκε για άλλη μία φορά. Συγκεκριμένα, ένας από τους κατηγορούμενους, απολογούμενος, ανέφερε πως δύο άνδρες της ομάδας «Ζ» ήταν... προπομποί της μηχανοκίνητης πορείας των οπαδών του Ολυμπιακού από το γήπεδο «Καραϊσκάκη». Οι ένστολοι, άφησαν τα περίπου 200 μηχανάκια, στο ύψος του Σταυρού Αγ. Παρασκευής.

ΣΤΙΒΟΣ
Δίωξη για ντόπινγκ

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Κώστας Σιμιντζόγλου, σε βάρος τριών αθλητών και του προπονητή τους για υπόθεση ντόπινγκ. Ο εισαγγελέας απήγγειλε σε βάρος των Φανής Χαλκιά, Τάσου Γκούση και Δημήτρη Ρέγα την κατηγορία της χρήσης απαγορευμένων ουσιών, ενώ σε βάρος του προπονητή Γιώργου Παναγιωτόπουλου, τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας σε χρήση απαγορευμένων ουσιών και χορήγησης απαγορευμένων ουσιών. Ο Κώστας Σιμιντζόγλου διενήργησε προκαταρκτική εξέταση με αφορμή ελέγχους ντόπινγκ που έγιναν στους αθλητές, από τους οποίους προέκυψε η χρήση παράνομων ουσιών.

ΒΟΛΕΪ
Στα μέτρα των φαβορί

Στα μετά των φαβορί θεωρείται η 3η αγωνιστική στην Α1, το κυρίως πιάτο της οποίας διεξάγεται σήμερα. Ο εκ των πρωτοπόρων Παναθηναϊκός θεωρητικά έχει εύκολο έργο απέναντι στον Μίλωνα τον οποίο φιλοξενεί στη Γλυφάδα, ενώ μια από τα ίδια ισχύουν και για τον Ολυμπιακό που θα υποδεχτεί τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Αναλυτικά το πρόγραμμα: Σάββατο: (Γλυφάδας 18:00) Παναθηναϊκός - Μίλων, (Λαμίας 19:00 Star Κ.Ε.): Λαμία - Αρης (Ρέντη 19:00): Ολυμπιακός - Απόλλων Καλαμαριάς, (ΠΑΟΚ 19.00): ΠΑΟΚ - Εθνικός Αλεξανδρούπολης. ΔΕΥΤΕΡΑ: Σύρου 19:00 (Novasports3): Φοίνικας Σύρου - ΑΟ Κηφισιάς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ