ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 15 Νοέμβρη 2008
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ανέβαλαν το συνέδριο οι παρατάξεις της νοθείας!

ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, από κοντά και η παράταξη του ΣΥΝ, αποχώρησαν από το συνέδριο που οι ίδιοι αποφάσισαν, επειδή δεν τους βγήκαν τα «κουκιά»

Οι ταξικές δυνάμεις πολιόρκησαν χτες το χώρο του Συνεδρίου, στέλνοντας μήνυμα ότι τα σχέδια των εργοδοτών και των εκπροσώπων τους δε θα περάσουν
Οι ταξικές δυνάμεις πολιόρκησαν χτες το χώρο του Συνεδρίου, στέλνοντας μήνυμα ότι τα σχέδια των εργοδοτών και των εκπροσώπων τους δε θα περάσουν
Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ, συγκροτώντας αντιΠΑΜΕ μέτωπο, πραξικοπηματικά, διέλυσαν χτες το απόγευμα το έκτακτο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, το οποίο οι ίδιες είχαν δρομολογήσει! Οι τρεις παρατάξεις ευθυγραμμίστηκαν πλήρως μπροστά στα μάτια της συντριπτικής πλειοψηφίας των αντιπροσώπων - πάνω από το 80% ήταν παρόντες - διαλύοντας το συνέδριο, επειδή δεν τους «βγήκε» η πρωτοφανής άθλια επιχείρηση νοθείας που είχε στηθεί.

Αποκαλύφθηκε έτσι στον κάθε εργαζόμενο ότι οι τρεις τους ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, για να ανακόψουν την αυξανόμενη επιρροή των ταξικών δυνάμεων, της ΔΕΣΚ που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, για να αλλοιώσουν τους συσχετισμούς του συνεδρίου, να παραχαράξουν τη θέληση των εργαζομένων του Πειραιά, για να διατηρούν το ΕΚΠ στον εκφυλισμό και να βγαίνει στον Πειραιά «λάδι» η αντιλαϊκή πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ στην προχτεσινή συνεδρίαση της διοίκησης, προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι η ΔΕΣΚ δε θα αναδειχτεί και πάλι πρώτη δύναμη του ΕΚΠ, είχαν αποφασίσει να δοθούν κάρτες συνέδρων στους πάντες. Ακόμα και σε αντιπροσώπους από σωματεία που είναι σε διαδικασία διάλυσης!

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, χτες το μεσημέρι, τα ταξικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, εργαζομένων στην ελαιουργοσαπουνοποιία και το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά των νόθων και αίτηση για έκδοση προσωρινής διαταγής, προκειμένου να μη μετέχουν στο συνέδριο αντιπρόσωποι από 10 σωματεία. Οι περιπτώσεις αυτές ήταν τόσο κραυγαλέες που η πρόεδρος υπηρεσίας του Πρωτοδικείου αναγκάστηκε να αποδεχτεί την αίτηση για τα 6 από αυτά.

Το απόγευμα, στην αίθουσα του ΟΛΠ ΑΕ όπου θα γινόταν το συνέδριο, οι τρεις παρατάξεις, παραβιάζοντας καταστατικό και νόμους, αρνήθηκαν να συγκροτήσουν το συνέδριο σε Σώμα. Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΚΠ Π. Κυριακού με το «έτσι θέλω» πήρε το λόγο ανακοινώνοντας την απόφαση της ΠΑΣΚΕ να αναβληθεί το συνέδριο μέχρι να εκδοθεί η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων. Με αυτό συμφώνησε η ΔΑΚΕ. Οσον αφορά την ΑΠ, ο επικεφαλής της Γ. Γαρβίλης, παίρνοντας το λόγο αφού έβγαλε ένα «επαναστατικό» λογύδριο, επιδεικτικά έδωσε στις άλλες δύο παρατάξεις το «σύνθημα» της αποχώρησης, βγαίνοντας πρώτος από την αίθουσα του συνεδρίου!

Οι μοναδικές στιγμές που στην αίθουσα του ΟΛΠ ακούστηκε η φωνή της εργατικής τάξης ήταν όταν το λόγο πήραν οι εκπρόσωποι της ΔΕΣΚ, ο Ν. Ξουράφης επικεφαλής της παράταξης και ο Γ. Μανουσογιαννάκης και όταν ακούστηκε το σύνθημα: «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, τώρα με το ΠΑΜΕ αντίσταση και πάλη» από το πλήθος των εργατών που είχε κατακλύσει μέσα και έξω την αίθουσα του συνεδρίου.

Από τους δύο συνδικαλιστές καταγγέλθηκαν οι πραξικοπηματικές διαδικασίες για τη διάλυση του συνεδρίου, στις οποίες κατέφυγαν οι τρεις παρατάξεις, προκειμένου, όπως ανέφεραν οι ομιλητές, να διατηρήσουν στο ΕΚΠ την πλειοψηφία για να βάζουν πλάτη να περνάει η αντιλαϊκή πολιτική των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΕΕ. Επισήμαναν ότι η ΔΕΣΚ θα είναι ξανά πρώτη δύναμη όποτε και αν γίνει συνέδριο και απηύθυναν το κάλεσμα για αποφασιστική συμμετοχή στα συλλαλητήρια του Μετώπου και την πανεργατική απεργία.

«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο

Νέα συγκέντρωση και πορεία χτες από τους εργαζόμενους

«Αυξήσεις, προσλήψεις και όχι κοροϊδία, δώστε λεφτά για την Υγεία», «Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις, δώστε κρατικές επιχορηγήσεις», «Εξω οι ιδιώτες απ' την Υγεία», απαίτησαν οι εργαζόμενοι και γιατροί του «Ευαγγελισμού», που πραγματοποίησαν χτες συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο και πορεία στους γύρω δρόμους.

Για πολλοστή φορά, τους τελευταίους μήνες, οι εργαζόμενοι και γιατροί κατήγγειλαν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, με οδυνηρές επιπτώσεις στους ασθενείς και τις συνθήκες δουλειάς. Μιλώντας σε συγκέντρωση στο προαύλιο, ο Ηλίας Σιώρας πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων υπογράμμισε ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Επισήμανε ότι ο «Ευαγγελισμός» τείνει να γίνει νοσοκομείο - επιχείρηση με τους ασθενείς να πληρώνουν άγρια χαράτσια και με την εμβάθυνση των ιδιωτικοποιήσεων και την παράδοση υπηρεσιών σε ιδιωτικά συνεργεία και εργολάβους.

Ακολούθησε πορεία στους γύρω δρόμους, ενώ αντιπροσωπεία του σωματείου και εργαζόμενοι πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην Α' Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής. Οι εργαζόμενοι έθεσαν τα προβλήματα, τονίζοντας πέραν των άλλων ότι το νοσοκομείο κινδυνεύει να μείνει χωρίς αναγκαία υλικά, αφού οι προμηθευτές έχουν σταματήσει λόγω χρεών να προμηθεύουν το νοσοκομείο. Με επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας, οι προμηθευτές εμφυτεύσιμου ορθοπεδικού υλικού ενημερώνουν ότι την Τετάρτη 19 Νοέμβρη θα αποσύρουν από τα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και ΚΑΤ και το στοκ ασφαλείας (παρακαταθήκες) υλικών, και ότι θα συνεχίσουν με άλλα νοσοκομεία.

Ο διοικητής και αναπληρωτής διοικητής της Α' ΔΥΠΕ υποσχέθηκαν ότι θα «τρέξει» ο διαγωνισμός που έγινε τον Αύγουστο για 112 άτομα προσωπικό για τον «Ευαγγελισμό», ενώ δεν έχουν φτάσει στον «Ευαγγελισμό» ούτε οι 12 προσλήψεις από διαγωνισμό του 2005! Ανέφεραν ακόμα ότι θα προσληφθούν 30 άτομα επικουρικό προσωπικό, αλλά και ότι η ΔΥΠΕ θα εισηγηθεί στο υπουργείο την παράταση των συμβάσεων εργαζομένων που δουλεύουν με STAGE κατά πέντε μήνες - ελάχιστα, πριν δηλαδή καταφέρουν να θεμελιώσουν δικαίωμα για πρόσληψη στο Δημόσιο. Το ΣΕΝΕ εξήγγειλε στάση εργασίας για το μεσημέρι της Δευτέρας, καλώντας στην πορεία για τον γιορτασμό του Πολυτεχνείου.

Παλεύουν για τη σωτηρία του ΚΕΑΤ

Συνεχίζεται η κατάληψη από γονείς και εργαζόμενους στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών

Αμεσα μέτρα για να εξασφαλιστεί η λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) Καλλιθέας, του μοναδικού κρατικού ειδικού κέντρου για τυφλούς, που οδηγείται σε διάλυση και κλείσιμο, απαιτούν οι σύλλογοι των εργαζομένων του ΚΕΑΤ και των γονέων των τυφλών μαθητών, που προχώρησαν από προχτές σε κατάληψη της σχολής.

Οι εργαζόμενοι και γονείς καταγγέλλουν ότι εξαιτίας της χρόνιας υποχρηματοδότησης το ΚΕΑΤ αδυνατεί πλέον να καλύψει τις στοιχειώδεις δαπάνες λειτουργίας του, ενώ με πρόσχημα την αξιοποίηση της περιουσίας οι εκάστοτε διοικήσεις σε συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας εκποιούν φιλέτα της ακίνητης περιουσίας. Η σταγόνα όμως που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης ήταν η απόφαση της Νομαρχίας Αθηνών να παραιτηθεί από την ευθύνη της για τη μεταφορά των παιδιών με αναπηρία στα ειδικά σχολεία, ενώ ήδη απ' την αρχή της φετινής χρονιάς περίπου τα μισά παιδιά του ΚΕΑΤ εγκατέλειψαν το δημοτικό σχολείο λόγω ανυπαρξίας μεταφορικού μέσου.

Χτες, οι εργαζόμενοι και γονείς συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας Β. Ριζά, ο οποίος εξαντλήθηκε σε χιλιοειπωμένες υποσχέσεις για την πληρωμή των εργαζομένων του ΚΕΑΤ απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Σύσκεψη γονιών Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, εργαζομένων και εκπαιδευτικών για τα προβλήματα των ειδικών σχολείων πραγματοποιεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, σήμερα στις 10 π.μ., στα γραφεία της (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος).

Από τη συγκέντρωση στη Λάρισα

Eurokinissi

Από τη συγκέντρωση στη Λάρισα
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Μήνυμα κλιμάκωσης από Λάρισα και Βέροια

Δυναμική συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της Λάρισας, έκαναν χτες οι συνταξιούχοι των θεσσαλικών νομών και της Φθιώτιδας. Στη συγκέντρωση, που έγινε στο Εργατικό Κέντρο, μίλησε ο Δ. Μαυροδόγλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της Λάρισας, που κατέληξε στη Νομαρχία. Μαζική ήταν η πανσυνταξιουχική συγκέντρωση που πραγματοποίησαν χθες και στο Εργατικό Κέντρο της Βέροιας εκατοντάδες συνταξιούχοι που έφθασαν με πούλμαν από όλους τους νομούς της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Παρά τη βροχή, έγινε μαχητική πορεία προς τη Νομαρχία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ