ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 18 Νοέμβρη 2008
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Καμία θυσία για την πλουτοκρατία!

Μαζικές εξορμήσεις και πικετοφορίες από τις ταξικές δυνάμεις το Σάββατο, σε σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές, ενάντια στην ακρίβεια και τις συνέπειες της κρίσης

Πικετοφορία νεολαίων στην οδό Αθηνάς, στη Βαρβάκειο αγορά
Πικετοφορία νεολαίων στην οδό Αθηνάς, στη Βαρβάκειο αγορά
Με ιδιαίτερα σημαντικές παρεμβάσεις ενημέρωσης έξω από τα σούπερ μάρκετ, τα πολυκαταστήματα, τις λαϊκές αγορές, στους δήμους και τις γειτονιές της Αθήνας, ξεδίπλωσαν το περασμένο Σαββατοκύριακο τη δράση τους οι ταξικές δυνάμεις, ενάντια στη νέα αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος και την ένταση της αντεργατικής επίθεσης, δίνοντας τη μάχη της συσπείρωσης, της οργάνωσης της πάλης του λαού, ώστε την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.

Εργαζόμενοι, νεολαίοι, αυτοαπασχολούμενοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Γραμματείας της Αθήνας του ΠΑΜΕ, το Σάββατο το πρωί συγκεντρώθηκαν έξω από μαγαζιά και τις λαϊκές αγορές σε όλους τους δήμους της Αθήνας. Παράλληλα, νεολαίοι στο κέντρο της Αθήνας, σε συγκροτημένες ομάδες, πραγματοποίησαν πικετοφορίες στους εμπορικούς δρόμους και συγκεκριμένα στις οδούς Αθηνάς, Πατησίων και 3ης Σεπτεμβρίου. Με πικέτες, συνθήματα και μοιράζοντας πλατιά την ανακοίνωση της Γραμματείας, κάλεσαν τους εργαζόμενους να ξεσηκωθούν ενάντια στις πολιτικές που εφαρμόζονται και δίνουν ζεστό χρήμα στο κεφάλαιο, καταδικάζοντας ταυτόχρονα το λαό στην ακρίβεια, τη φτώχεια, την ανεργία.

Συσπείρωση με επιθετικά αιτήματα

Οι ταξικές δυνάμεις κάλεσαν τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν γύρω από το πλαίσιο αιτημάτων που προβάλλει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Να συμμετέχουν αποφασιστικά στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 27 Νοέμβρη και στην απεργία στις 10 Δεκέμβρη, διεκδικώντας:

  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις 1.400 και 1.120 ευρώ, αντίστοιχα, προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους με επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, πρώτα απ' όλα στα είδη διατροφής, ένδυσης - υπόδησης, σχολικά είδη, υγείας. Οικιακά τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, ύδρευσης και αποχέτευσης. Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης.
  • Αφορολόγητο όριο για άγαμο φορολογούμενο στα 15.000 ευρώ και την τετραμελή οικογένεια 30.000 ευρώ, προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Αύξηση της φορολογίας των κερδών και των περιουσιακών στοιχείων του μεγάλου κεφαλαίου.
  • Μείωση της τιμής του εισιτηρίου τις πρωινές ώρες. Μείωση της τιμής των εισιτηρίων σε όλα τα μέσα μεταφοράς, στην ακτοπλοΐα.
  • Επιδότηση ενοικίου για τους ανέργους, νέους και νέες. Ατοκα στεγαστικά δάνεια για νέα ζευγάρια για απόκτηση κύριας κατοικίας.
  • Διακοπή κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού περιουσιακών στοιχείων των εργαζομένων από χρέη στεγαστικών δανείων για κύρια και δευτερεύουσα κατοικία.
  • «Πάγωμα» όλων των δανείων που έχουν λάβει ως εργαζόμενοι, σημερινοί άνεργοι.
  • Πρόγραμμα κρατικής μέριμνας στην υλοποίηση προγραμμάτων λαϊκής στέγης για τη δημιουργία ασφαλών, σύγχρονων και φθηνών κατοικιών.
Με το ΠΑΜΕ της αντίστασης

Eξόρμηση, έξω από το σούπερ μάρκετ «Καρφούρ» στη συμβολή των οδών Κηφισίας και Αλεξάνδρας
Eξόρμηση, έξω από το σούπερ μάρκετ «Καρφούρ» στη συμβολή των οδών Κηφισίας και Αλεξάνδρας
«Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την πάλη τους, να μη φορτωθούν τα βάρη της κρίσης του κεφαλαίου, για την οποία δεν ευθύνονται», δήλωσε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, έξω από το σούπερ μάρκετ «Καρφούρ» στη Λ. Κηφισίας. Κάλεσε τους εργαζόμενους όχι μόνο να μην κάνουν σπιθαμή πίσω από τα δικαιώματά τους, αλλά συμμετέχοντας μαζικά στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 27 Νοέμβρη και στην απεργία στις 10 Δεκέμβρη, να διεκδικήσουν την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων που απαντούν στις σύγχρονες και πραγματικές τους ανάγκες. «Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος που χτυπάει τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που στηρίζουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου», κατέληξε. Οι πολύμορφες παρεμβάσεις της Γραμματείας της Αθήνας συνεχίστηκαν και την Κυριακή.


ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ - ΑΠΕΡΓΙΑ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Μεθαύριο Πέμπτη η σύσκεψη του ΠΑΜΕ

Στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας

Σε καθήκον πρώτης γραμμής για κάθε αγωνιστή εργαζόμενο και συνδικαλιστή αναδεικνύεται η συμμετοχή στη μεθαυριανή πλατιά σύσκεψη που διοργανώνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ για την προετοιμασία των συλλαλητηρίων στις 27 Νοέμβρη και της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 10 του Δεκέμβρη. Η σύσκεψη θα γίνει την Πέμπτη 20 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος). Ανάλογη πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη διοργανώνει το ΠΑΜΕ και στη Θεσσαλονίκη, αύριο Τετάρτη 19 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Με καθημερινές εξορμήσεις και πολύμορφες αγωνιστικές παρεμβάσεις, οι ταξικές δυνάμεις προετοιμάζουν τις κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος. Παλεύουν για την επιτυχία των συλλαλητηρίων, της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Ομόνοιας και η απεργιακή συγκέντρωση της 10ης Δεκέμβρη, στις 10.30 π.μ., επίσης στην Ομόνοια. Στη Θεσσαλονίκη, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στον Πειραιά, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στην πλ. Κοραή.


Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΚΕΣΕΝ: Συνέντευξη Τύπου με θέμα την επικινδυνότητα της κτιριακής υποδομής του ετοιμόρροπου ΚΕΣΕΝ, τα προβλήματα στη Ναυτική Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευση και την επίδρασή τους στην απασχόληση θα δώσουν αύριο, Τετάρτη, η διοίκηση της ΠΕΜΕΝ και η Συντονιστική Επιτροπή του ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών. Η συνέντευξη θα δοθεί στις 11 π.μ. στο αμφιθέατρο του ΚΕΣΕΝ, Φλέμινγκ 43, Ρέντης.

ΜΑΡΟΥΣΙ: Τετράωρη στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αμαρουσίου διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους εργαζόμενους στον Οργανισμό και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις.

ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ: Απεργούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου στον ΟΔΙΕ διεκδικώντας οικονομικά αιτήματα.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: 24ωρη απεργία στις 20 του Νοέμβρη θα κάνουν οι εργαζόμενοι στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας που θέλει, στο όνομα της κρίσης, να κάνει περίπου 200 απολύσεις.

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΙ: Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχωρούν την ερχόμενη Παρασκευή στις 11 π.μ. τα σωματεία των γεωτεχνικών. Οπως τονίζουν σε κοινή ανακοίνωση, «η συνεχιζόμενη επιστημονική και επαγγελματική απαξίωση και αποξένωση από τα επιστημονικά και γνωστικά μας αντικείμενα και η οικονομική μας υποβάθμιση επιβάλλουν μια οργανωμένη και μαζική πανγεωτεχνική αντίδραση για την ουσιαστική αντιμετώπισή τους».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ