ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 19 Νοέμβρη 2008
Σελ. /32
ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Δύναμη ανατροπής η 90χρονη πείρα του ΚΚΕ

Με εργάτες και νεολαίους σε δεκάδες τόπους δουλειάς και εκπαίδευσης συζήτησαν χτες στελέχη του Κόμματος, στις εξορμήσεις για την επέτειο ίδρυσης του ΚΚΕ

Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους της ΕΘΕΛ
Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους της ΕΘΕΛ
Στην 90ή επέτειο από την ίδρυση του Κόμματος αφιέρωσε τις χτεσινές εξορμήσεις η Κομματική Οργάνωση της Αθήνας του ΚΚΕ, συνεχίζοντας το πλατύ άνοιγμα σε τόπους δουλειάς, συνοικίες Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Εκατοντάδες εργάτες και νεολαίοι συζήτησαν για μια ακόμη φορά με τα στελέχη του Κόμματος την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, δεμένη με την καθημερινή πάλη για την απόσπαση κατακτήσεων, την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων, την αποτελεσματική άμυνα απέναντι στις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Κουβέντιασαν για την ανάγκη να βγει ο λαός στην αντεπίθεση. Στο φόντο της 90χρονης ηρωικής πορείας του ΚΚΕ, της πρωτοπόρας δράσης του για τα δίκια των εργαζομένων και του λαού, των αμέτρητων θυσιών σε κάθε μικρή και μεγάλη αναμέτρηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στην Πέτρου Ράλλη, οι εργαζόμενοι σχημάτισαν έναν κύκλο γύρω από τους κομμουνιστές, που από το πρωί περιόδευσαν στο χώρο μοιράζοντας το ενημερωτικό φυλλάδιο του ΚΚΕ για την καπιταλιστική κρίση και το πλαίσιο πάλης του Κόμματος. «Είμαστε το Κόμμα των μεγάλων θυσιών, που διαπαιδαγώγησε γενιές και γενιές αγωνιστών, πατριωτών. Είμαστε το Κόμμα που όταν όλοι οι άλλοι πανηγύριζαν για την καπιταλιστική παλινόρθωση, εμείς προειδοποιούσαμε για τις συνέπειες και λέγαμε ότι τώρα η ευθύνη βαραίνει ακόμα περισσότερο στις πλάτες των λαών» σημείωσε εισαγωγικά ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής του κλιμακίου που περιόδευσε στην ΕΘΕΛ.

Μας γυρίζουν προς τα πίσω

«Πάμε προς τα πίσω», συνέχισε το στέλεχος του ΚΚΕ, εξηγώντας ότι χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις του δικομματισμού καλούν τους εργαζόμενους να πληρώσουν την ανάπτυξη προς όφελος του κεφαλαίου και τώρα τους ζητούν να πληρώσουν και την κρίση των καπιταλιστών. Αναφέρθηκε εκτεταμένα στη στάση όλων των κομμάτων απέναντι στην κρίση, σημειώνοντας ότι «ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑ.Ο.Σ., ανεξάρτητα από τις επιμέρους αποχρώσεις στις εκτιμήσεις και τις προτάσεις τους, αυτό που επιδιώκουν είναι να κρύψουν το γεγονός ότι ο καπιταλισμός έφαγε τα ψωμιά του και πως πραγματική λύση στα προβλήματα των εργαζόμενων δεν πρόκειται να βρεθεί παρά μόνο με την ανατροπή του».

«Ο πλούτος που παράγουν σήμερα οι πολλοί - είπε σε άλλο σημείο ο Δήμος Κουμπούρης - είναι τεράστιος, αλλά βρίσκεται στις τσέπες των λίγων. Αυτή η αντίφαση, σύμφυτη με τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής, γεννάει και την κρίση. Κι ενώ για τις διεκδικήσεις των εργατών οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου δε βρίσκουν τίποτα να δώσουν, για τις τράπεζες βρήκαν μέσα σε μια νύχτα 28 δισ. ευρώ».

Συμμαχία και πολιτική πάλη

Ο Δήμος Κουμπούρης αναφέρθηκε και στις ευθύνες των συνδικαλιστικών ηγεσιών που βάζουν πλάτη στην επιθετικότητα του κεφαλαίου και των κομμάτων του, φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα και από το χώρο της ΕΘΕΛ όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η μάχη της Σύμβασης. Κάλεσε τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη σ' αυτές τις πλειοψηφίες, να καταδικάσουν τα κόμματα που τις στηρίζουν, να ενισχύσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να δυναμώσουν το ΚΚΕ.

«Σήμερα, δεν αρκούν οι συνδικαλιστικές διεκδικήσεις. Χρειάζεται πολιτική πάλη, συμμαχία με τη φτωχή αγροτιά και τους μικρούς ΕΒΕ, σε ρήξη με τα μονοπώλια και την πολιτική τους. Αυτός είναι ο δρόμος που προτείνει το ΚΚΕ. Είναι δύσκολος δρόμος, αλλά είναι ο μόνος ρεαλιστικός», κατέληξε ο Δήμος Κουμπούρης, καλώντας παράλληλα τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 27 του Νοέμβρη και στην απεργία στις 10 του Δεκέμβρη με το πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνεχίζεται η πολιτική εξόρμηση

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πολιτική εξόρμηση της ΚΟΑ του ΚΚΕ σε εκατοντάδες χώρους δουλειάς και νεολαίας, όπου τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος συζητούν με τους ανθρώπους του μόχθου για την καπιταλιστική κρίση, την αιτία της και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να την αντιμετωπίσουν ώστε να μην πληρώσουν τις συνέπειές της. Συζητούν την ανάγκη οργάνωσης της πάλης και αντεπίθεσης, ισχυροποίησης του ΚΚΕ, που χτες συμπλήρωσε 90 χρόνια ζωής και δράσης προς όφελος της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων της χώρας.

Στο πλαίσιο της πολύμορφης δραστηριότητας που ξετυλίγει η ΚΟΑ εντάσσονται και οι παρακάτω περιοδείες:

Σήμερα, Τετάρτη

-- Στην υπηρεσία της ΕΥΔΑΠ στον Περισσό, με τον Γ. Κομνηνό, στέλεχος του Κόμματος.

-- Στις 5 μ.μ. στο πολυκατάστημα HONDOS CENTER στην Ομόνοια.

-- Στις 11 π.μ. στο ΙΕΚ LE MONDE με τον βουλευτή του Κόμματος Γιάννη Πρωτούλη.

Αύριο, Πέμπτη

-- Στις 10 π.μ. στο Πλανητάριο.

-- Στη ΔΕΗ ΕΛΑΪΔΑΣ στις 7 π.μ. με τον Β. Δημόπουλο, μέλος του Γραφείου της ΕΠ.

-- Στη ΔΕΗ στα Καμίνια στις 7 π.μ. με την Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ.

Την Παρασκευή 21/11

-- Στις 9 π.μ. στην κεντρική υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας στο Ελληνικό, με τον Γιώργο Σκιαδιώτη, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 12 μ. στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Τις επόμενες μέρες

Στις 23/11 στα ξενοδοχεία της Ομόνοιας και στο ΖΑΦΟΛΙΑ.

Στις 24/11 στις 5 μ.μ. στα εμπορικά καταστήματα της οδού Ερμού. Στις 9 π.μ. στην εταιρεία FIRST DATA και στις 10.30 π.μ. στο ΙΕΚ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ.

Στις 25/11 στις 11 π.μ. στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ, στα ξενοδοχεία ATHENS PLAZA και KING GEORGE.

Στις 26/11 στο ξενοδοχείο ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ και στις 10.30 π.μ. στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Στη ΔΕΗ Λαυρίου στις 10 π.μ. με τον Γ. Γκιόκα, βουλευτή.

Στις 28/11 στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ.

Στις 29/11 στα ΚΑΡΑΒΕΛ και ΧΙΛΤΟΝ.

Στις 30/11 στα INTERCONTINENTAL και LEDRA MARRIOTT.

Στη 1/12 στις 5 μ.μ. στο κατάστημα PRAKTIKER στον Ταύρο.

Εκδηλώσεις «Σύγχρονης Εποχής»

-- Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας και οι Εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή» διοργανώνουν την Κυριακή 30/11, στις 7 μ.μ., στο «Συρμό», εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του κομμουνιστή λογοτέχνη Δημήτρη Ραβάνη - Ρεντή. Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί μικρή έκθεση με ντοκουμέντα από τη ζωή του κομμουνιστή συγγραφέα.

-- Η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ και οι Εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή» διοργανώνουν την Τετάρτη 3/12, στις 6.30 μ.μ., στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά (Καραΐσκου 111), εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του ΚΚΕ στη διάδοση του μαρξισμού - λενινισμού στην εργατική τάξη της Ελλάδας».

Σε όλες τις εκδηλώσεις θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» με επιλεγμένες εκδόσεις.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ