ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 22 Νοέμβρη 2008
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ
Δυνατές αναμετρήσεις

Σημαντικές αναμετρήσεις περιλαμβάνει η 11η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ που διεξάγεται το σαββατοκύριακο. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός δίνουν αγώνες πρόβα τζενεράλε ενόψει των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων σε Τσάμπιονς Λιγκ και Κύπελλο ΟΥΕΦΑ αντίστοιχα, ενώ χρονικά η αυλαία ανοίγει στις Σέρρες εκεί όπου ο Πανσερραϊκός υποδέχεται τον Πανθρακικό. Στο «Καυταντζόγλειο» ο Ηρακλής που έχει ανέβει αγωνιστικά υποδέχεται τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ενώ ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Θρασύβουλο στο ΟΑΚΑ. Την Κυριακή το κυρίως πιάτο, με τη συνάντηση του Ηρακλείου ανάμεσα στον ΟΦΗ και την ΑΕΚ να ξεχωρίζει. Με νέο προπονητή και οι δύο ομάδες, καθώς στον ΟΦΗ ανέλαβε ο Γιάννης Ματζουράκης, ενώ στον πάγκο της ΑΕΚ θα κάθεται ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Με νέο προπονητή τον Νίκο Κωστένογλου ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται τον Εργοτέλη, ενώ στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ παίζει με τη Λάρισα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της 11ης αγωνιστικής: ΣΗΜΕΡΑ: ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (16:45/Alpha), ΗΡΑΚΛΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (19:00/NOVA), ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ (19:00/NET). ΑΥΡΙΟ: ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 15:00, ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 15:00, ΟΦΗ-ΑΕΚ (16:45/NOVA), ΠΑΟΚ-ΛΑΡΙΣΑ (19:00/NOVA), SKODA ΞΑΝΘΗ-ΑΡΗΣ (19:00/NET).

  • Το παιχνίδι του πρωτοπόρου Ατρόμητου στην Κέρκυρα κόντρα στην τοπική ομάδα ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 11ης ημέρας του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής. Συνοπτικά το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ (ώρα έναρξης 15:00-ΕΤ3) Αγροτικός Αστέρας-Βέροια. ΚΥΡΙΑΚΗ (ώρα έναρξης 15:00) Καστοριά-Ιωνικός, ΑΣΚ Ολυμπιακός-Εθνικός, Διαγόρας-Αναγέννηση Καρδίτσας, Ηλυσιακός-Καβάλα, Απόλλων Καλαμαριάς-Πιερικός, Καλλιθέα-Καλαμάτα, Εθνικός Αστέρας-ΠΑΣ Γιάννινα. ΔΕΥΤΕΡΑ (ώρα έναρξης 18:05-ΕΤ3) Κέρκυρα-Ατρόμητος.

AEK - ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ
Ζητούμενο η ενότητα

Διοίκηση και Μπάγεβιτς, κατά τη χτεσινή παρουσίαση του Σερβοέλληνα τεχνικού, έδειξαν το (μονο)δρομο για να βγει η ΑΕΚ από την κρίση. Γνώμονας και στόχος (πρέπει να είναι) η αντιμετώπιση των προβλημάτων, με «εργαλεία» το μυαλό και τη λογική, όχι το θυμικό και τον πληγωμένο εγωισμό. Κινήθηκαν στο πλαίσιο: Αφήνουμε στην άκρη το παρελθόν, κοιτάμε παρόν και μέλλον, βάζουμε το εγώ στην υπηρεσία του εμείς.

Ο εκ των αντιπροέδρων, Ν. Κούλης, δεν ωραιοποίησε την κατάσταση. Αναγνώρισε πως υπήρξαν «χαρές και πίκρες» με τον Μπάγεβιτς και το δικαίωμα του καθενός για θετικά ή αρνητικά συναισθήματα. Επισήμανε όμως την ανάγκη επικέντρωσης σε όσα ενώνουν και όχι όσα χωρίζουν. Και δίνοντας το μέτρο, ένθεν κακείθεν, επισήμανε: «Ο κύριος Μπάγεβιτς δεν έρχεται σαν σωτήρας, αλλά σαν υπηρέτης της ΑΕΚ».

Από την πλευρά του ο Σερβοέλληνας φάνηκε λιγότερο «κάθετος» και περισσότερο διαλλακτικός και ενωτικός. Ζήτησε - μεταξύ άλλων - ειλικρινή συγνώμη «σε όλους όσους πίκρανα», αλλά και «από την οικογένειά μου για όσα άκουσε». Τόνισε ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια ενασχόλησης με το παρελθόν και πως «η ομάδα δε θέλει φασαρίες», αλλά «να βοηθήσουμε όλοι μαζί. Πιστεύω πως ο κάθε φίλαθλος θα σκεφτεί την ομάδα πρώτα από τον εαυτό του. Πρέπει να ξεχάσουμε τα κακά και να κοιτάξουμε το παρόν και το μέλλον». Ακόμα όμως και στις αναμενόμενες αντιδράσεις υποσχέθηκε πως «εγώ θα προσπαθώ να μη δίνω σημασία».

Μάλλον θεωρεί ως σημαντικότερο πρόβλημα ότι «η ψυχολογία της ομάδας είναι σε χαμηλό επίπεδο», γι' αυτό και απέφυγε να προσθέσει πίεση με αναφορές για τίτλο. Εκτιμά πάντως ότι θα υπάρξει (σχετικά άμεσα) βελτίωση. Ακόμα, δεν απέκλεισε συγκρούσεις με τον Μανωλά (όπως στο παρελθόν) και στο μέλλον. Μίλησε όμως κολακευτικά για την αξία και τη χρησιμότητα του (πλέον) τεχνικού διευθυντή, θεωρώντας πως όλα θα οδηγήσουν στο καλό της ομάδας και πως θα είναι μια σωστή συνεργασία.

ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Η απόλυτη... κόντρα

H πρώτη κόντρα μεταξύ των δυο απόλυτων φαβορί για τη φετινή διοργάνωση της Α1, Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, που θα διεξαχθεί την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, μονοπωλεί το ενδιαφέρον της 7ης αγωνιστικής. «Πράσινοι» και «ερυθρόλευκοι» καλούνται να λύσουν για πρώτη φορά τις διαφορές τους φέτος, διεκδικώντας τη νίκη που, εκτός της βαθμολογικής σημασίας, θα παίξει σπουδαίο ρόλο και στην ψυχολογία του νικητή. Με δεδομένο μάλιστα το γεγονός ότι φέτος πιο άμεσα από πότε τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός αμφισβητεί έντονα την εσωτερική κυριαρχία του Παναθηναϊκού, το παιχνίδι αποχτάει ακόμα μια σημασία. Για τον γηπεδούχο Παναθηναϊκό το παιχνίδι αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ελαφρύνει το κλίμα μετά την αποτυχία στην Κυψέλη την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στον Πανελλήνιο, αλλά και τις πολλές διακυμάνσεις στην απόδοση των παικτών που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Βέβαια, πέρα από αυτούς τους λόγους, το «τριφύλλι» καίγεται για τους βαθμούς νίκης προκειμένου να μη χάσει την επαφή του με την κορυφή. Με τον αέρα του πρωτοπόρου της βαθμολογίας και την ψυχολογία της αήττητης ομάδας του πρωταθλήματος πηγαίνει στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός. Το ευχάριστο για τον Παναγιώτη Γιαννάκη είναι ότι έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, καθώς Μπουρούσης και Σχορτσιανίτης ξεπέρασαν τα προβλήματά τους.

Κατά τα άλλα η 7η αγωνιστική περιλαμβάνει και άλλες ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις. Σε αυτές συγκαταλέγονται η κόντρα ΑΕΚ - Αιγάλεω, όπως και η αντίστοιχη της Θεσσαλίας μεταξύ Τρικάλων και Λάρισας. Ντεμπούτο στον πάγκο του ΠΑΟΚ θα κάνει ο Γιώργος Καλαφατάκης που αντικατέστησε τον Αργύρη Πεδουλάκη. Αναλυτικά το πρόγραμμα, ΣΑΒΒΑΤΟ: ΑΕΚ - ΑΙΓΑΛΕΩ (17.00), ΚΟΛΟΣΣΟΣ -ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (17.00, ΕΤ1), ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ (17.00, ΝΟVΑ), ΚΑΒΑΛΑ - ΑΡΗΣ (19.00, ΣΠΟΡ+), ΜΑΡΟΥΣΙ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (19.00, NOVA). ΚΥΡΙΑΚΗ: ΛΑΡΙΣΑ - ΤΡΙΚΑΛΑ (16.30, NOVA), ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (21.15, ΑΝΤ1).

ΠΟΛΟ
Ωρα « Λεν Τρόφι»

Με στόχο να βάλουν τις βάσεις για την πρόκριση στους οκτώ της φετινής διοργάνωσης του Λεν Τρόφι αυτό το Σαββατοκύριακο, τρεις ελληνικές ομάδες ρίχνονται στη μάχη των πρώτων παιχνιδιών για τους «16» του θεσμού. Τα πρώτα παιχνίδια βρίσκουν τις δυο από τις τρεις σε ρόλο γηπεδούχου, καθώς ο Πανιώνιος θα υποδεχτεί την Αντρέου (σήμερα στις 19.00) και η Χίος τη Βοϊβοντίνα (σήμερα στις 19.00). Αντίθετα, πιο δύσκολη αποστολή έχει η Βουλιαγμένη, η οποία αγωνίζεται αύριο στη Βουδαπέστη κόντρα στη Χόνβεντ (15.00).

  • Με τρία παιχνίδια ολοκληρώνεται σήμερα η 2η αγωνιστική στην Α1. Αναλυτικά το πρόγραμμα: Ηρακλής - Ολυμπιακός (Ποσειδώνιο 15.00), Παναθηναϊκός - ΝΟΠ (Χαλανδρίου 17.00). Χανιά - Π. Φάληρο (Χανίων 17.30).


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ