ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 30 Νοέμβρη 2008
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Καπετάν Ανάποδος (Θύμιος Καψής)
Καπετάν Ανάποδος (Θύμιος Καψής)
φωτ.

Στη μνήμη του παλαίμαχου κομμουνιστή και πρωτεργάτη της Εθνικής Αντίστασης στο Ρέθυμνο ΑΛΕΚΟΥ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ, η γυναίκα του Στέλλα Μαθιουδάκη, με τη συμπλήρωση 6 χρόνων από το θάνατό του, προσφέρει, για την αποπληρωμή ιδιόκτητων γραφείων που πρόσφατα απέκτησε το Κόμμα στο Ρέθυμνο, 100 ευρώ, μέσω ΝΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ.

***

φωτ.

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ του Γερβασίου γεννήθηκε στις 20-05-1941 στο Μεγάλο Σειρήνι Γρεβενών. Εργατικός μετανάστης στη Γερμανία από το 1971. Από νωρίς διακρίθηκε για τη συνδικαλιστική του δράση. Διατέλεσε επί σειρά ετών γραμματέας της Συνδικαλιστικής Οργάνωσης στην οποία ήταν οργανωμένος, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας στο Κάρλσφελντ Γερμανίας.

Ανήσυχο και συλλογικό πνεύμα εντάχτηκε στο ΚΚΕ, στο οποίο έμεινε πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του, αγωνιζόμενος αταλάντευτα για τα ιδανικά του σοσιαλισμού. Στη Γερμανία ήταν μέλος της ΚΟΒ Μονάχου και από το 2001 που επέστρεψε στην Ελλάδα έγινε μέλος της ΝΕ Γρεβενών του ΚΚΕ, υπεύθυνος για το κίνημα των συνταξιούχων και των μεταναστών.

Πέθανε ξαφνικά στις 13-10-2008, αμετανόητος κομμουνιστής, πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού, αγωνιστής για μια καλύτερη ζωή μέχρι το τέλος.

Στη μνήμη του προσφέρουν στη ΝΕ Γρεβενών η οικογένειά του το ποσό των 650 ευρώ, ο σ. Ζήσης Κόκκινος από την ΚΟ Βελγίου 50 ευρώ και σ/φοι της ΚΟ Γρεβενών το ποσό των 300 ευρώ.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΟΙΦΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΟΙΦΑΣ
***

φωτ.

«Εφυγε» από κοντά μας ο σ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ του Νικολάου. Γεννήθηκε στη Δόξα Γορτυνίας στην Αρκαδία το 1922 από πολυμελή αγροτική οικογένεια. Η αντιστασιακή του δράση ξεκίνησε το 1943 από την ΕΠΟΝ, στον πολύμορφο αγώνα της Εθνικής Αντίστασης. Το Σεπτέμβρη του 1974 μπήκε κάτω από τη σημαία και τα ιδανικά του ΚΚΕ. Μέχρι το θάνατό του πάλεψε τραγουδώντας αντάρτικα τραγούδια και εμψυχώνοντας τη νεολαία. Αφησε την τελευταία του πνοή στις 9 Νοέμβρη 2008. Η ομάδα στήριξης του ΚΚΕ στη Δόξα εύχεται να είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκέπασε και προσφέρει στη μνήμη του για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Τροπαίων Γορτυνίας, 180 ευρώ.

***

φωτ.

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΝΤΑ που τον γνώριζε από την ΕΔΑ και πέθανε πρόσφατα, ο Καντζης Νίκος προσφέρει, μέσω ΚΟ Περισσού(Σαφράμπολης - Νεάπολης), 30 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

  • Στη μνήμη του ακούραστου αγωνιστή Γιώργου Μαντά, που μόλις πρόλαβε την έκδοση του 2ου βιβλίου του «ΟΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ», προσφέρω για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Αμπελοκήπων.

Λίτσα Γενναίου - Καραγεωργοπούλου

***

Πέρασαν 40 μέρες από τότε που έφυγε απ' τη ζωή, πρόωρα, η αξέχαστη συναγωνίστρια, φιλόλογος Μ. ΚΟΤΡΩΤΣΟΥ. Η Μαρία ήταν δραστήριο μέλος της ΕΣΑΚ ΔΕΕ και είχε εκλεγεί επανειλημμένα στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Β΄ Αν. Αττικής. Ανέπτυξε πολύμορφη δράση ως μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Φιλολόγων επί σειρά ετών ως εκπρόσωπος της «Πανεπιστημονικής». Αγωνίστηκε για την προώθηση του προγράμματος και των θέσεων του ΚΚΕ μέσα απ' το μαζικό λαϊκό κίνημα. Στη μνήμη της συναγωνιστές της εκπ/κοί από την ΚΟΒ Βορείων Προαστίων του ΚΚΕ προσφέρουν 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος μέσω της Αχτίδας εκπ/κών της ΚΟΑ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΔΑΛΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΔΑΛΗΣ
***

φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΙΜΠΙΡΗ, καθηγητή Φυσικής Αγωγής, που έφυγε απ' τη ζωή πριν τρία χρόνια, προσφέρουμε στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 150 ευρώ μέσω της Αχτίδας εκπ/κών της ΚΟΑ.

Η σύζυγος Τάνια, τα παιδιά Ντόμη, Παυλίνα και Σίμος και Ελενα και Ιάκωβος, τα εγγόνια του

***

Στις 28 Οκτώβρη «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος ΝΤΙΝΟΣ ΠΑΝΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ. Γεννήθηκε στα Βραχνέικα Αχαΐας το 1928. Είχε διατελέσει κοινοτικός σύμβουλος στο Μονοδένδρι Αχαΐας όπου και κατοικούσε. Ως μέλος του ΚΚΕ, έως το τέλος του παρέμεινε πιστός στα ιδανικά του.

Ο σ. Ντίνος υπήρξε σεμνός και μαχητικός κομμουνιστής.

Σήμερα, Κυριακή 30 Νοέμβρη, γίνεται το μνημόσυνό του. Εμείς οι σύντροφοί του στη μνήμη του προσφέρουμε 240 ευρώ, μέσω ΚΟ Βραχνέικων, για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης και του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

***

φωτ.

Στη μνήμη του γιου μου, ΑΝΤΡΕΑ ΑΥΓΟΥΣΤΗ, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ, για το 18ο Συνέδριό του, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης Κοκκινιάς.

Η μητέρα του Ανθούλα Αυγουστή

***

Φωτ.

Στις 23/11/2008 έπαψε να χτυπά η καρδιά του αγωνιστή, μέλους του ΚΚΕ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΥ.

Γεννήθηκε στο χωριό Κεράσοβο της Ευρυτανίας το 1914.

ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Ηταν από τους πρώτους στις αντάρτικες ομάδες που δημιούργησε ο Αρης στο Καρπενήσι. Συμμετείχε σε πολλές μάχες με τον ΕΛΑΣ, με αποτέλεσμα στη μάχη του Γράμμου να χάσει το ένα του πόδι.

Μετά το τέλος του Εμφυλίου έζησε ως πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία αφήνοντας στην Ελλάδα τη γυναίκα του και δύο του παιδιά. Επαναπατρίστηκε το 1985. Εζησε όλη του τη ζωή πιστός κομμουνιστής. Το παράδειγμά του θα συντροφεύει όσους τον ζήσαμε από κοντά και έγινε παράδειγμα για τους νεότερους.

Στη μνήμη του, για τους αγώνες που πρόσφερε για ειρήνη, δημοκρατία και καλύτερη ζωή στην εργατιά, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη».

Παντελής Μπαλωμένος

Αντώνης Ρίζος

***

φωτ.

Στη μνήμη του συντρόφου και φίλου μας ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ ΝΙΚΟΥ, που κηδεύτηκε στις 23 Οκτώβρη 2008. Λυπηθήκαμε πολύ που χάσαμε το σύντροφο Νίκο και δεν ήμασταν εδώ να τον αποχαιρετήσουμε. Προσφέρουμε στο Κόμμα 50 ευρώ, μέσω ΚΟΘ.

Στέλλα και Μιχάλης Τσαρουχάς

***

φωτ.

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ του Ξενοφώντα γεννήθηκε το 1927 στον Αγ. Βαρθολομαίο Φλώρινας. Μαχητής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ πήρε μέρος σε μάχες στο Βίτσι και το Γράμμο και όπου τον καλούσε το καθήκον. Πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία, ήταν παράδειγμα ως άνθρωπος και αγωνιστής. Επαναπατρίστηκε με την οικογένειά του το 1976, ζούσε στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, συνδέθηκε με την ΚΟ και συμμετείχε στη δράση της. Θα τον θυμόμαστε πάντα και θα τον έχουμε παράδειγμα στη ζωή και στη δράση μας. Προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση, για το 18ο Συνέδριο και το κτίριο για το Αρχείο του ΚΚΕ 1.000 ευρώ.

Μαθιουδάκης Αλέκος
Μαθιουδάκης Αλέκος
Στη μνήμη του, αντί εξαμήνου στις 27 Δεκέμβρη, προφέρουμε 400 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης της ΚΟΘ. Η οικογένειά του - σύζυγος Ιωάννα, τα παιδιά Αντώνης, Αννα, ο εγγονός Πρόδρομος.

***

Φωτ.

Αντί μνημοσύνου της αγωνίστριας ΚΟΤΖΙΟΥΛΑ - ΚΗΠΟΥΡΟΥ ΕΥΜΟΡΦΙΑΣ η οικογένειά της προσφέρει προς τιμήν των 90 χρόνων και του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ το ποσό των 150 ευρώ μέσω ΚΟΒ «902».

Τα παιδιά Κώστας και Σωτηρία

Τα εγγόνια της Γιώργος και Ιωάννα

***

φωτ.

Συμπληρώθηκαν τέσσερα χρόνια από το θάνατο του σ. ΜΑΝΩΛΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ. Προσφέρουμε 120 ευρώ για ενίσχυση του 18ου Συνεδρίου στην ΚΟΒ Εργατών Δήμου Κορυδαλλού.

Η γυναίκα του Αννα, τα παιδιά του Ανδρέας - Βάντα, ο κουνιάδος του Γιώργος

***

φωτ.

Συμπληρώθηκαν 40 μέρες από το θάνατο του συντρόφου ΝΙΚΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΗ. Στη μνήμη του, η οικογένειά του, ο αδελφός του Δημήτρης Καλαμάρης, οι θείοι του, Μιχάλης και Γιάννης Καλαμάρης, και οι ξαδέλφες του Μαρία και Παναγιώτα προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Αμφιάλης, 250 ευρώ.

***

φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΑΝΔΡΕΑ ΝΟΥΤΗ, μέλους του ΚΚΕ, η γυναίκα του προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Αργυρούπολης.

***

φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας πατέρα ΘΥΜΙΟΥ ΡΕΛΛΙΑ, που, σήμερα, κλείνει ένα χρόνο από τότε που «έφυγε» από κοντά μας, προσφέρω μέσω ΟΒ ΚΝΕ ΤΕΙ Λογιστών Χαλκίδας 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Ο γιος του Κωνσταντίνος Ρέλλιας.

  • Στη μνήμη του Θύμιου Ρέλλια προσφέρω, μέσω ΚΟ Υμηττού, 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ για το Αρχείο του Κόμματος.

Σωτηρία Τασσοπούλου

***

φωτ.

Στη μνήμη του ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΝΑΠΟΔΟΥ (θύμιου Καψή) και των λοχαγών Ευβοιώτη (ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΛΑΧΟΥΤΣΙΚΟΥ), ΓΙΩΡΓΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΚΑΛΟΥ, ΚΩΣΤΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ και όλων των ανταρτών του ΔΣΕ που θυσιάστηκαν στην Εύβοια, προσφέρω, μέσω ΚΟ «Ριζοσπάστη», για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, 100 ευρώ.

ΑΔΑΛΗ ΣΟΦΙΑ
ΑΔΑΛΗ ΣΟΦΙΑ
Γιώργης Μωραΐτης

***

φωτ. 2

Στις 2 Δεκέμβρη συμπληρώνονται 5 χρόνια από το θάνατο της πολυαγαπημένης μας μητέρας και γιαγιάς ΣΟΦΙΑΣ ΑΔΑΛΗ, μέλους του ΚΚΕ από το 1943, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και μαχήτριας του ΔΣΕ.

Στις 16 Δεκέμβρη συμπληρώνονται 20 χρόνια από το θάνατο του πολυαγαπημένου μας πατέρα ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΔΑΛΗ, μέλους του ΚΚΕ από το 1936, αντάρτη του ΕΛΑΣ και μαχητή του ΔΣΕ.

Στη μνήμη τους προσφέρουμε 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «902», για το Αρχείο του ΚΚΕ.

Τα παιδιά τους Τάκης και Βικτωρία

τα εγγόνια τους Σοφία, Μαργαρίτα, Χρήστος

τα δισέγγονά τους Ουρανία και Βικτωρία

***

φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου ΑΝΔΡΕΑ ΜΕΡΜΗΓΚΑ, αντιστασιακού και μέλους του ΚΚΕ, προσφέρουμε 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟ «Ταξιάρχη» Κορυδαλλού.

Χαρίκλεια Μέρμηγκα

***

φωτ.

Την 1η Δεκέμβρη συμπληρώνονται 3 χρόνια από το θάνατο του ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος γεννήθηκε το 1941 στο Μαζαράκι Αχαΐας. Το 1958 εγκαταστάθηκε στο Χαϊδάρι και δούλευε ως οικοδόμος. Το 1975 οργανώνεται στο ΚΚΕ. Περισσότερα από 20 χρόνια δουλεύει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Διατέλεσε δημοτικός σύμβουλος Χαϊδαρίου, αναπληρωτής δήμαρχος και πρόεδρος του ΔΣ.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Ρίτσα, τα παιδιά του Θοδωρής -Αντζελα, Χριστίνα - Γιώργος, τα εγγόνια του Μαντώ - Ηλίας -Λευτέρης προσφέρουν 300 ευρώ στο ΚΚΕ. Τα αδέρφια του Γιώργος και Κώστας προσφέρουν στο ΚΚΕ 150 ευρώ και 100 ευρώ, αντίστοιχα.

***

φωτ.2

Ο πατέρας μας ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΟΙΦΑΣ, αντάρτης του ΕΛΑΣ, μέλος του ΚΚΕ, πέθανε το Νοέμβρη 1995. Η μητέρα μας ΣΟΦΙΑ ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΟΥ - ΦΟΙΦΑ, ΕΠΟΝίτισσα στην Κατοχή, πιστή στο ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής της, μας άφησε το Σεπτέμβρη του 2007. Οι αξίες που μας μάθανε είναι οι δικές μας.

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
Στη μνήμη τους προσφέρουμε 200 ευρώ για τα 90χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Δάφνης.

Σπύρος και Κώστας Φοίφας


ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ

ΜΠΙΜΠΙΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΠΙΜΠΙΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΦΟΙΦΑ -Χαριτωνίδου ΣΟΦΙΑ
ΦΟΙΦΑ -Χαριτωνίδου ΣΟΦΙΑ

ΚΟΤΖΙΟΥΛΑ ΕΥΜΟΡΦΙΑ
ΚΟΤΖΙΟΥΛΑ ΕΥΜΟΡΦΙΑ

ΡΕΛΛΙΑΣ ΘΥΜΙΟΣ
ΡΕΛΛΙΑΣ ΘΥΜΙΟΣ

ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΝΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΝΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΚΑΛΑΜΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΑΛΑΜΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ του ΓΕΡΒΑΣΙΟΥ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ του ΓΕΡΒΑΣΙΟΥ

ΜΑΝΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΑΝΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΑΥΓΟΥΣΤΗΣ ΑΝΤΡΕΑΣ
ΑΥΓΟΥΣΤΗΣ ΑΝΤΡΕΑΣ

Ταξιάρχης Μπαλωμένος
Ταξιάρχης Μπαλωμένος


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ