ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2008
Σελ. /32
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Νέο συλλαλητήριο αύριο
  • Κλεισίματα δρόμων και τοπικές κινητοποιήσεις σήμερα
  • Νέο συλλαλητήριο αύριο Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια

«Δε μας τρομάζουν. Συνεχίζουμε τον αγώνα για τα δικαιώματά μας στη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή. Αυτή είναι η απάντηση στην καταστολή», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας και καλεί όλους τους μαθητές σήμερα και αύριο να κλείσουν τα σχολεία τους και να προχωρήσουν: Σήμερα σε κλεισίματα δρόμων και τοπικές κινητοποιήσεις και αύριο σε νέο συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 12 το μεσημέρι. Αύριο, αμέσως μετά το συλλαλητήριο, το ΣΑΣΑ καλεί 5μελή, 15μελή στο Συντονιστικό για να αποφασίσουν για τη συνέχιση του αγώνα τους.

Δίνοντας το στίγμα των μαθητικών αγώνων, στην ανακοίνωσή του το ΣΑΣΑ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Οι μαθητές σε όλη την Ελλάδα είμαστε εδώ (...) Καταδικάσαμε τη δολοφονία του συμμαθητή μας. Η βία και η καταστολή δεν είναι μεμονωμένο γεγονός. Πέρυσι ήταν ο φοιτητής με τη ζαρντινιέρα. Κάθε μέρα μετανάστες ξυλοκοπούνται. Εργάτες απολύονται όταν απεργούνε. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ και ξέθαψε η ΝΔ σέρνει χιλιάδες μαθητές στα δικαστήρια. Να καταργηθεί»!

Το ΣΑΣΑ ξεκαθαρίζει ότι «καμία σχέση δεν έχουν τα επεισόδια και οι καταστροφές με το μαθητικό κίνημα. Αντίθετα δίνουν άλλοθι για ένταση της κρατικής καταστολής. Δεν ακολουθούμε όποιον θέλει να αξιοποιήσει την οργή μας για να παίξει το παιχνίδι των δυνάμεων καταστολής».

«Ερχονται χειρότερα. Η αντιλαϊκή πολιτική συνεχίζεται. Στην κρίση αυτοί εντείνουν την καταστολή. Εμείς δίνουμε απάντηση τώρα μαζική! Εντείνουν την καταστολή για να αντιμετωπίσουν το λαϊκό, το νεολαιίστικο κίνημα. Θέλουν να πληρώσουμε εμείς την κρίση. Βάζουν υποθήκη το μέλλον μας. Την κρίση να πληρώσουν οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι», σημειώνεται στην ανακοίνωση και υπογραμμίζεται: «Απαιτούμε σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει. Να δοθούν λεφτά για την παιδεία και όχι τα ψίχουλα του προϋπολογισμού. Να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι οι μαθητές που συλλάβανε στην κηδεία του συμμαθητή μας. Τους πραγματικούς κουκουλοφόρους τους ξέρουν»!

Κάλεσμα της ΠΚΣ

Το κάλεσμα για συνέχιση και ένταση του αγώνα απευθύνει η ΠΚΣ και καλεί όλους τους φοιτητές και σπουδαστές να πάρουν αποφάσεις, να συγκροτήσουν επιτροπές αγώνα, να κλείσουν τις σχολές και να προχωρήσουν σήμερα σε κινητοποιήσεις κατά τόπους και αύριο να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο μαζί με τους μαθητές.

Η ΠΚΣ καλεί σε συνέχιση του αγώνα, ενάντια στη μετακύληση του κόστους της κρίσης στις πλάτες των φοιτητών, ενάντια στη λήψη νέων μέτρων καταστολής είτε με αφορμή την κρίση είτε με αφορμή τους κουκουλοφόρους και το σκηνικό τρομοκράτησης που επιδιώκεται να στηθεί.

«Το δρόμο τον δείχνει το ταξικό - εργατικό κίνημα»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

«Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά!» είναι το μήνυμα που στέλνει με ανακοίνωση για τις χτεσινές κινητοποιήσεις το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η πιο μαζική απεργία των τελευταίων χρόνων, τα τεράστια σε όγκο συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα, η συμμετοχή χιλιάδων μαθητών, φοιτητών μαζί με την εργατική τάξη, έδειξαν το δρόμο. Η ΚΝΕ απ' το πρωί έδωσε τη μάχη μαζί με τα ταξικά συνδικάτα για την περιφρούρηση των εργασιακών χώρων, για να μη φοβηθούν οι νέοι εργαζόμενοι, να κατεβούν στο δρόμο.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά! Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, μπορεί η νεολαία, η εργατική τάξη, ο λαός να κρίνουν τι κίνημα χρειάζεται για τα δικαιώματά μας στη δουλειά, τη μόρφωση, τη ζωή. Τι κίνημα χρειάζεται για να αχρηστεύει τους "κρυφούς" και φανερούς κατασταλτικούς μηχανισμούς. Κίνημα οργανωμένο, περιφρουρημένο, ταξικό, πολιτικοποιημένο, μέσα από τα ταξικά συνδικάτα, τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων, τους φοιτητικούς - σπουδαστικούς συλλόγους, με στόχους ενάντια στην πολιτική των μονοπωλίων και της ΕΕ. Ολοι στον αγώνα!», καταλήγει η ανακοίνωση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ