ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2008
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΜΗΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η μάχη της δίμηνης (Δεκέμβρης - Γενάρης) Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ προς τιμήν του 18ου Συνεδρίου και με στόχο την ολοκλήρωση της διάσωσης του αρχείου με τη στέγασή του σε ένα σύγχρονο, ασφαλές κτίριο.

Σε όλη τη χώρα, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ απευθύνονται πλατιά στο λαό, καλώντας τον και αυτή τη φορά να ενισχύσει οικονομικά το μόνο κόμμα που μάχεται για τα δικά του συμφέροντα, να κάνει δική του υπόθεση τη διάσωση του αρχείου. Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, καθώς το πλατύ άνοιγμα, η δουλειά με σχέδιο και επιμονή φέρνουν αποτελέσματα. Ολοι οι άνθρωποι του μόχθου με προθυμία συμβάλλουν στην επίτευξη των σκοπών της εξόρμησης απ' το υστέρημά τους. Χρειάζεται ακόμα πιο δυναμικά, με προσήλωση στον τελικό στόχο, να συνεχιστεί το επόμενο διάστημα η μάχη, με την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων, που όπως έχει φανεί είναι πολλές.

Τη Δευτέρα το πανελλαδικό πλάνο είχε καλυφθεί σε ποσοστό 35,65%. Πρώτη στο σχετικό πίνακα η Οργάνωση της Κεντρικής Μακεδονίας, έχοντας καλύψει το 52% του πλάνου της. Στη δεύτερη θέση η ΚΟ του Πειραιά με ποσοστό 50,60%. Τρίτη η Οργάνωση της Κρήτης με 46,32%. Ακολουθούν κατά σειρά οι ΚΟ Θεσσαλονίκης, Αττικής, Θεσσαλίας, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Πελοποννήσου, Εξωτερικού, Αιγαίου, Στερεάς - Εύβοιας, Βορειοδυτικής Ελλάδας, Αθήνας και Δυτικής Μακεδονίας.


Η ΚΝΕ είχε καλύψει το 29,73% του πλάνου της, ενώ οι ΚΟ «902» και «Ριζοσπάστη» αντίστοιχα 43% και 27,18%.

Με ενθουσιασμό προχωρά ο Πειραιάς

Με ενθουσιασμό συνεχίζουν τη μάχη της οικονομικής εξόρμησης, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και στον Πειραιά, με στόχο την υπερκάλυψη του πλάνου τους. Η ΚΟΠ έχει ήδη καλύψει το 50,60% του πλάνου της. Στην άμιλλα των Οργανώσεών της, πρώτη είναι η ΚΟ Ναυτεργατών που έχει, ήδη, καλύψει το 50,84% του πλάνου της. Ακολουθούν η Αχτίδα Α΄ Πειραιά με 37,45%, η Αχτίδα Κοκκινιάς με 35,11%, Κορυδαλλού με 34,80%, η Αχτίδα Δυτικών Συνοικιών με 28,36% και η Εργατοϋπαλληλική Αχτίδα με 27,74%.

«Οπου απευθυνόμαστε, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση», τόνισε μιλώντας στον «Ρ» ο Δημήτρης Ξεκαλάκης, Γραμματέας της Αχτίδας Α' Πειραιά και πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι να απευθυνθούμε και να μιλήσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο και να πάρουμε λίγα χρήματα από πολλούς. Οι εργαζόμενοι ανταποκρίνονται θετικά, αναγνωρίζοντας πως το ΚΚΕ είναι το στήριγμά τους στις δυσκολότερες μέρες που έρχονται και την αξία που έχει η προσπάθεια στέγασης του αρχείου του Κόμματος». Παράλληλα, πρόσθεσε, οι Κομματικές Οργανώσεις σχεδιάζουν και οργανώνουν πολιτικό άνοιγμα στους χώρους ευθύνης τους με αφορμή τους λαϊκούς αγώνες που αναπτύσσονται αυτό το διάστημα και τη διάδοση των Θέσεων του ΚΚΕ ενόψει του 18 Συνεδρίου.

«Το πλάνο που έχει τεθεί σήμερα, επισημαίνει, είναι το μεγαλύτερο των τελευταίων ετών, αλλά θα εντείνουμε τον αγώνα για την υπερκάλυψή του. Αλλωστε, προσθέτει, η στρόφιγγα που τροφοδοτεί το ΚΚΕ από το λαό είναι ανοιχτή παρά τις επιθέσεις που δέχεται».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ