ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 4 Γενάρη 2009
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ
φωτ.

Στη μνήμη του σ/φου ΤΑΣΟΥ ΡΕΜΠΗ, για όλους τους αγώνες του μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, η Αφροδίτη Τσάιμου προσφέρει 100 ευρώ στην ΚΟΒ Θεσπρωτικού Πρέβεζας.

***

φωτ. 2

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού, ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΖΕΡΒΑ (Ντόλα) στελέχους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, από το Μαυρέλι Καλαμπάκας, που έφυγε από τη ζωή στις 25/5/83.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας και αξέχαστου ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ, στελέχους της ΚΟ Γερμανίας, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 14/1/2006.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ξαδέρφου ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΒΑΒΙΤΣΑ, από την Κερασούλα Καλαμπάκας που έφυγε από τη ζωή στις 2/12/2007.

Και στη μνήμη του αξέχαστου φίλου και συντρόφου ΚΛΗΜΗ ΓΙΑΜΠΟΥΚΙΔΗ, από τη Βέροια, που έφυγε από τη ζωή στις 17/10/2008 προσφέρουμε προς τιμή του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, ως πρώτη δόση, 700 ευρώ, μέσω ΚΟ Γερμανίας.

Γεωργία Ζέρβα, Γιώτα, Ειρήνη και Κώστας Βαβίτσας απ' το Lippstadt Γερμανίας.

***

Στη μνήμη των συντρόφων:

ΛΕΝΙΝ, ΣΤΑΛΙΝ, Ν. ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ, Ν. ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ, Καπεταν ΔΙΑΜΑΝΤΗ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ(ΟΛΥΜΠΙΣΙΟΣ), ΜΠΑΤΕΚΟΣ ΝΙΚΟΣ (Παλαμάς), ΞΥΝΟΣ ΝΙΚΟΣ (Σμόλικας), ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΠΑΠΑΔΑΜ ΜΙΧΑΛΗΣ (Φεραίος), ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΩΜΑΣ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΟΦΙΑ, ΒΙΚΤΩΡΑΣ ΒΙΤΚΟΣ, ΣΤΑΡΤΖΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΗΡΑΚΛΗΣ ΔΟΜΙΝΙΚΙΩΤΗΣ, ΤΣΕΛΓΚΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΣ, ΑΣΜΑΝΙΔΟΥ ΑΓΑΠΗ, ΤΑΜΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΧΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΣΚΟΤΙΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΕΙΡΗΝΗ ΣΚΟΤΙΔΑ, ΧΑΤΖΙΝΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, ΒΟΓΙΑΣ ΓΙΩΡΓΗΣ -ΚΑΡΤΣΙΩΤΗΣ, ΛΑΛΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΒΟΓΙΑΣ -ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΣΣΙΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ, ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΛΑΣΣΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΛΑΣΣΑΣ
Στη μνήμη όλων των παραπάνω, προσφέρω 1.000 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ταμουρίδης Λύσανδρος, Λοχαγός του ΔΣΕ.

***

Η οικογένεια Σπύρου Αβραμιώτη προσφέρει για το Αρχείο του ΚΚΕ πενήντα ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Παγκρατίου του ΚΚΕ, στη μνήμη των Γιάννη Αβραμιώτη (Σπυράκου), Αντώνη Λάτα και Ελένης Αποστόλου.

* * *

Φωτ.

Στις 25 Δεκέμβρη 2008 συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΒΑΛΑΣΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Κολύμπασης) από τη Ζαγορά Πηλίου. Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ. Η σύζυγός του Χαρίκλεια. Τα παιδιά Μιχάλης - Βέργος - Φανή. Ο εγγονός Κωνσταντίνος.

* * *

Φωτ.

Στις 20 Δεκέμβρη «έφυγε» απ' τη ζωή ο ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ, αταλάντευτος και πιστός φίλος του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του. Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα, Στάθη, προσφέρουμε στην ΚΟΒ Χαλκίδας 50 ευρώ για την επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης του τιμημένου ΚΚΕ που τόσο αγάπησε. Αργυρώ και Θανάσης Πανουργιά.

* * *

Στη μνήμη του Καπετάν ΣΩΚΡΑΤΗ ΠΥΡΙΟΒΟΛΟΥ, που έδωσε τη ζωή του στη μάχη της Φλώρινας και προς τιμή του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ προσφέρω 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Χολαργού. Η αδελφή του Κ.Π.

***

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΜΠΑΡΑΚΟΥ, η γυναίκα του, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν το ποσό των 300 ευρώ για το 18ο Συνέδριο και για το αρχείο του Κόμματος.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
***

Για τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τότε που έφυγε ο σύντροφος και αγωνιστής, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ, προσφέρω 150 ευρώ για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Αγίου Κωνσταντίνου Ηλιούπολης. Η γυναίκα του, Βάσω Σπυριδάκη.

***

Στη μνήμη της γυναίκας μου, ΜΑΡΙΑΣ, δύο χρόνια από το θάνατό της, τιμώντας τα 90χρονα του ΚΚΕ και το 18ο Συνέδριο, προσφέρω μέσω ΚΟΒ Χολαργού 200 ευρώ. Λάκης Ασκαρίδης.

***

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ που σκοτώθηκαν στον ΔΣΕ: ΤΑΣΟΥΛΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, ΤΑΣΟΥΛΑ ΣΩΤΗΡΗ, ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΑΛΕΚΟΥ, ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΜΙΧΑΛΗ, ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΓΙΩΡΓΟΥ, ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΘΟΔΩΡΗ, όλοι από το χωριό μας, Καταράχτη Ιωαννίνων, Ανω Καλαμά. Και των: ΝΤΑΓΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΝΤΑΓΚΑ ΘΥΜΙΟΥ, ΛΑΪΝΑ ΣΠΥΡΟΥ από το χωριό Καρίτσα Ιωαννίνων, ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ από το Τσοτύλι, Μαντζιάρα Δονάτου από Θεσπρωτία. Ολοι τους αγωνίστηκαν για ένα καλύτερο αύριο. Προσφέρουμε μέσω ΚΟΒ Αγίου Δημητρίου ως δεύτερη δόση το ποσό των 500 ευρώ. Για το 18ο Συνέδριο και τα 90 χρόνια του ΚΚΕ. Μαρία Παππά.

***

Φωτ. 2

Στη μνήμη των αξέχαστων συντρόφων μας, ΘΩΜΑ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, μέλη του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής τους, προς τιμή των 90 χρόνων του Κόμματός μας και για τα 40 χρόνια της ΚΝΕ, προσφέρουμε 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ν. Ιωνίας Μαγνησίας. Σταυρούλα Μπατζιόλα, Αρετή Μπατζιόλα - Παπαδοπούλου, τα εγγόνια - παιδιά Βασίλης και Ελισσάβετ.

ΛΥΚΙΔΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΕΝΙΑ
ΛΥΚΙΔΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΕΝΙΑ
***

Φωτ.

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ γεννήθηκε το 1926 στο Πολυνέρι Τρικάλων και μεγάλωσε σε πολυμελή οικογένεια (5 αγόρια - 2 κορίτσια). Το 1966 έχασε τον αδελφό του στο Διδυμότειχο ενώ στις 7/7/2003 έχασε και το γιο του, Ευάγγελο, σε ηλικία 33 ετών. Δεν άντεξε το χαμό του παιδιού του και απεβίωσε τρία χρόνια αργότερα στις 23 Δεκέμβρη 2006. Είχε άλλα δύο παιδιά, το Γιώργο και τη Βασιλική, καθώς και 4 εγγόνια. Ο Παναγιώτης Γιαννακός παρέμεινε πιστός στις αξίες και τα ιδανικά του ΚΚΕ έως το τέλος της ζωής του. Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ν. Ιωνίας Μαγνησίας, προς τιμή του 18ου Συνεδρίου και για το αρχείο του Κόμματος. Η γυναίκα του, Σταυρούλα.

***

Πέρασαν αρκετά χρόνια από το θάνατο του αδελφού μου ΑΔΑΜ ΞΑΝΘΑ, αντάρτη του ΕΛΑΣ και μαχητή του ΔΣΕ. Γεννήθηκε στη Μακρινίτσα. Μπήκε στο 54ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ το 1943 και τραυματίστηκε από τους Εγγλέζους στα Δεκεμβριανά. Τον Οκτώβρη του 1946 πέρασε στο ΔΣΕ και συγκεκριμένα στο αρχηγείο Πηλίου. Το 1950 πήγε στην Τασκένδη, σπούδασε πολιτικός μηχανικός και εργάστηκε επί 30 χρόνια στην πόλη Κουιμπίσεβ. Επαναπατρίστηκε το 1991. Στη μνήμη του προσφέρω 20 ευρώ, μέσω ΚΟ Μαγνησίας, για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος και προς τιμή του 18ου Συνεδρίου. Π.Ξ

***

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του αγωνιστή ΚΩΣΤΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, προσφέρουμε μέσω ΚΟ Μαγνησίας 100 ευρώ, για την ανέγερση του κτιρίου για το Αρχείο του Κόμματος. Η σύζυγός του Παρθένα Μιχαηλίδου. Ο αδερφός του Ιωάννης Μιχαηλίδης.

***

Φωτ.

Ο αντιστασιακός συνταξιούχος ταξίαρχος της Αεροπορίας ΒΑΣΙΛΗΣ Χ.ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, καταγόμενος από το χωριό Ανω Κλειτορία(Καρνέσι), της επαρχίας Καλαβρύτων Νομού Αχαΐας, νυν κάτοικος Χαλανδρίου, στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ για το 18ο Συνέδριο και τα 90 χρόνια του ΚΚΕ και στη μνήμη του αδερφού μου ΖΑΦΕΙΡΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστή του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, θανόντος την 3/9/2003, προσφέρω, μέσω της ΚΟΒ Χαλανδρίου, 1.000 ευρώ για το Κόμμα και 1.000 ευρώ για την κατασκευή του κτιρίου που θα στεγάσει το Αρχείο του Κόμματος.

ΛΥΚΙΔΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
ΛΥΚΙΔΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΣΤΕΛΙΟΥ ΤΑΤΑΡΗ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, για τα 90 χρόνια του ΚΚΕ, προσφέρουμε στην οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟ Κομποτάδων Φθιώτιδας, 150 ευρώ. Η σύζυγός του Αθηνά και ο γιος του Θανάσης.

***

Φωτ.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΟΠΟΥΛΟΣ γεννήθηκε το 1915. Καταγόταν από τον Πόντο. Το 1923 ήρθε στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στην Πτολεμαϊδα. Ελαβε μέρος στον πόλεμο του '40-'41. Τον Απρίλη του 1943 κατατάχτηκε στον ΕΛΑΣ, στο Βέρμιο, στο τάγμα του Ακρίτα. Αναδείχτηκε σε καπετάνιο τμήματος και έγινε μέλος του ΚΚΕ. Μετά την απελευθέρωση, τη συμφωνία της Βάρκιζας και το κύμα τρομοκρατίας που εξαπλώθηκε στη χώρα, αναγκάστηκε να καταφύγει και πάλι στο βουνό, στο ΔΣΕ. Πολεμάει ως καπετάνιος τάγματος και τραυματίζεται επανειλημμένα. Πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη από το τέλος του Εμφυλίου, δουλεύει στην παραγωγή και διακρίνεται ως πρωτοπόρος. Με τον επαναπατρισμό του εγκαθίσταται στην Κατερίνη, συνδέεται με την ΚΟΒ της πόλης και εκλέγεται στο γραφείο της ΚΟΒ Κέντρου. Διατέλεσε επίσης και πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ΠΕΕΠΠ. Συνεργάζεται με το περιοδικό της Εθνικής Αντίστασης και το «Ριζοσπάστη». Σύμφωνα με την επιθυμία του, 70 τόμοι των βιβλίων του δόθηκαν στη ΝΕ Πιερίας.

ΚΑΖΑΝΤΖΙΑΝ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ
ΚΑΖΑΝΤΖΙΑΝ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ
Στη μνήμη του και προς τιμή του 18ου συνεδρίου του Κόμματος ο Νίκος Γιανίδης προσφέρει 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κολωνού.

***

Στη μνήμη των συντρόφων μας από τα Πετράλωνα ΞΥΛΑΡΕΑ ΓΙΩΡΓΟ, ΚΑΛΛΙΤΣΗ ΚΩΣΤΑ, ΝΙΚΑ ΣΩΤΗΡΗ, ΦΩΚΑ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ, ΚΑΡΑΓΓΕΛΗ ΒΑΓΓΕΛΗ, ΠΕΤΡΟΥΝΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΣΙΤΗ ΟΔΥΣΣΕΑ, ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ και άλλων προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πετραλώνων, 200 ευρώ. Ντίνα Αναγνωστοπούλου.

* * *

Φωτ.

Στις 9 Γενάρη συμπληρώνονται 5 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΟΔΥΣΣΕΑ ΣΙΤΗ, μέλους του ΚΚΕ. Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Πετραλώνων, 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση. Η σύζυγος, τα παιδιά, τα εγγόνια.

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των αγαπημένων μου αδερφών, ΓΚΟΥΤΖΙΟΥΔΗ ΠΑΡΙΣΗ και ΓΚΟΥΤΖΙΟΥΔΗ ΚΟΡΝΗΛΙΟ και τις αδερφές του ΑΝΟΙΞΙΑ και ΣΤΕΛΛΑ προσφέρω 50 ευρώ προς τιμή του 18ου Συνεδρίου και για στέγαση του αρχείου του ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Ευόσμου της ΚΟΘ του ΚΚΕ.

Γιώργος Γκουτζιούδης, Αντιστασιακός

***

Φωτ.

Στη μνήμη του ξαδέρφου μου ΚΟΛΤΣΙΑΚΗ ΘΑΝΑΣΗ, στον αγαπημένο μου γαμπρό ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΒΑΣΙΛΗ, καθηγητή, που πέθανε πριν 10 χρόνια από την ανίατη ασθένεια καθώς και τον γαμπρό του ξάδερφό μου που πέθανε από εγκεφαλικό, προσφέρω 50 ευρώ προς τιμή του 18ου Συνεδρίου και για τη στέγαση του αρχείου του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ευόσμου της ΚΟΘ του ΚΚΕ.

ΤΣΟΥΛΤΣΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΣΟΥΛΤΣΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Γιώργος Γκουτζιούδης, αντιστασιακός

***

Φωτ.

Πέρασαν 16 χρόνια από το θάνατο του συζύγου και πατέρα, σ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΟΥΛΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ και της Εθνικής Αντίστασης. Γεννήθηκε το 1922 στο ΠΕριβολάκι Λαγκαδά. Στα 20 χρόνια οργανώθηκε στο ΚΚΕ, στο κόμμα που μέχρι και την τελευταία στιγμή της ζωής του παρέμεινε ανυποχώρητα και αταλάντευτα δίπλα του, παρά την επιβαρυμένη υγεία του.

Για την αγωνιστική του στάση και δράση, τη βαθιά πίστη στις αρχές και τα ιδανικά του, δέχτηκε άγριες διώξεις και βασανισμούς. Φυλακίστηκε και εξορίστηκε, 17 χρόνια συνολικά, στο Επταπύργιο, στις φυλακές Αβέρωφ, στη Γιούρα, στην Κέρκυρα, την Κεφαλονιά, κλπ. Στη μνήμη του για την οικονομική εξόρμηση, για το 18ο Συνέδριο του Κόμματός μας και το αρχείο, προσφέρουμε 300 ευρώ στην ΚΟΒ Νεάπολης (της οποίας ήταν μέλος) και 400 ευρώ στην ΚΟΒ Λαμπράκη της Αχτίδας του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η σύζυγός του Χρυσάνθη, ο γιος του Σάκης και η κόρη του Σοφία Μωυσίδου

***

Φωτ.

Στη μνήμη του πατέρα μου ΚΟΣΜΕΡΙΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, μακρονησιώτη προσφέρω 50 ευρώ στη ΝΕ Κιλκίς για το 18 Συνέδριο και το αρχείο του ΚΚΕ.

***

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΙΑΝ, στελέχους του ΚΚΕ. Στην κατοχή οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ του Πανεπιστημίου και μετά την απελευθέρωση διώχτηκε και εξορίστηκε στον Αϊ Στράτη και το Μακρονήσι. Αφέθηκε ελεύθερος με την κατάργηση του στρατοπέδου το 1962 και αγωνίζεται από τις γραμμές της ΕΔΑ. Πιάστηκε και πάλι στη διάρκεια της δικτατορίας και εξορίστηκε στη Γυάρο και στη συνέχεια στη Λέρο. Αφέθηκε ελεύθερος το Πάσχα του 1971. Επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και εντάσσεται στην παράνομη οργάνωση του ΚΚΕ. Για την αντιμετώπιση της ζωής δουλεύει ως ελαιοχρωματιστής. Οι συνάδελφοί του τον αναδείχνουν σε πρόεδρο της διοίκησης του σωματείου τους. Ως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού αντιπαλεύοντας όσους επιδίωκαν την αναθεώρησή του. Στη μνήμη του η συντρόφισσά του στη ζωή και στον αγώνα, Λούση, προσφέρει 100 ευρώ στην ΚΟΒ Βυζαντίου Καλαμαριάς της οποίας ήταν μέλος.

ΤΣΟΥΛΤΣΙΔΟΥ ΜΥΡΟΦΟΡΑ
ΤΣΟΥΛΤΣΙΔΟΥ ΜΥΡΟΦΟΡΑ
***

Φωτ.

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΝΩΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και αξιωματικού του ΔΣΕ που πέθανε το 1992 προσφέρω 60 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νικηφορίδη - Συκιών.

Η σύζυγός του Βαΐα Κωνσταντινίδου

***

Φωτ. 2

Για την επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης για το 18ο Συνέδριο και για τη δημιουργία του Ιστορικού Αρχείου του ΚΚΕ, στη μνήμη των γονιών μας Αναγνώστη και Κυπαρισσένια Λυκίδου, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ καπνεργατών 50 ευρώ. Τα παιδιά τους.

***

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΣΑΒΒΙΔΗ ΓΙΩΡΓΟΥ, προσφέρω 40 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ. Επίσης, προσφέρω 10 ευρώ στον «Ρ» του οποίου ήταν τακτικός αναγνώστης, μέσω της ΚΟΒ Πολίχνης, Αννα Σαββίδου.

***

Ο σύντροφος Μπαρτζάκης Γιάννης προσφέρει 300 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος προς τιμή του 18ου Συνεδρίου και για την ανέγερση του κτιρίου που θα στεγάσει το αρχείο του Κόμματος.

***

Φωτ.

Ο αγωνιστής ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ γεννήθηκε στο Καρς το 1912. Ηρθε στην Ελλάδα, με τους γονείς του, το 1920. Στην Κατοχή το 1942 οργανώθηκε στο ΕΑΜ και βγήκε στο βουνό, αντάρτης στον ΕΛΑΣ. Στον εμφύλιο ήταν μαχητής του ΔΣΕ. Πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, επαναπατρίστηκε με την οικογένειά του το 1977. Απεβίωσε στις 5/12/1991 στο Χωρύγι Κιλκίς. Με τη συμπλήρωση των 17 χρόνων από το θάνατό του η σύζυγος και τα παιδιά του προσφέρουν στη μνήμη του 30 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
***

Φωτ. 2

Στη μνήμη των αγαπημένων μας γονιών ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΖΗΝΟΒΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ (Κωνσταντίνου) από το Σταυροχώρι Κιλκίς που στάθηκαν πιστοί στα ιδανικά του ΚΚΕ στον αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο. Επίσης, στη μνήμη του παππού μας ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ που τον δολοφόνησαν οι ΜΑΥδες το 1948 και της γιαγιάς μας ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ και για τη στέγαση του Αρχείου του Κόμματος 250 ευρώ μέσω ΚΟΒ Μ. Βρύσης - Σταυροχωρίου. Σοφία Ορφανίδου - Δέσποινα Δούμπα - Νίκη Καραντάση και τα εγγόνια τους.

***

Στη μνήμη του ΚΟΛΛΙΑ - ΚΩΣΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ και προς τιμή του 18ου Συνεδρίου του Κόμματος προσφέρω το ποσό των 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ανάληψης Θεσσαλονίκης. Σ.Μ.

***

Φωτ.

Στη μνήμη του πατέρα μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΝΤΕΛΙΟΥ, μέλους του ΚΚΕ που εκτελέστηκε στο Περιστέρι, του συζύγου μου ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, μέλους του ΚΚΕ, και του κουνιάδου μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, που εκτελέστηκε στην Κατοχή, προσφέρω 60 ευρώ για το Αρχείο του ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Λόφου Περιστερίου. Κατίνα Δημητρακογιάννη.

***

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου ΜΗΤΣΟΥ ΚΟΡΔΟΓΙΑΝΝΗ προσφέρω 2.000 ευρώ για τα 90 χρόνια του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ζωγράφου. Κατερίνα Κορδογιάννη.

***

Στη μνήμη του λατρευτού μας συζύγου και πατέρα ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΖΑΧΑΡΑΚΗ προσφέρουμε μέσω ΚΟΒ Ζωγράφου 150 ευρώ. Η σύζυγος και τα παιδιά του.

***

Φωτ. 2

Η μάνα μου ΒΑΣΩ ΑΝΘΟΥΛΗ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ δασκάλα υπήρξε αγωνίστρια της ΕΑ και πρόεδρος του Παραρτήματος Βούλας της ΠΕΑΕΑ ως το θάνατό της και πιστή οπαδός του ΚΚΕ, οι θείοι μου ΠΑΚΗΣ και ΦΙΚΟΣ ΑΝΘΟΥΛΗΣ υπήρξαν αγωνιστές της ΕΑ και πιστοί στο ΚΚΕ ως το θάνατό τους. Ολοι συμμετείχαν σε όλους τους αγώνες του λαού μας και πλήρωσαν αυτή τους τη στάση ζωής με διώξεις, εξορίες και βασανιστήρια. Στη μνήμη τους προσφέρω μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου 300 ευρώ για το Αρχείο. Ο γιος της Γιάννης Κωνσταντινόπουλος.

ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΖΗΝΟΒΙΑ
ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΖΗΝΟΒΙΑ
***

Φωτ. 2

Οι πολυαγαπημένοι μας ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΔΕΛΟΥΔΗΣ που έφυγε από τη ζωή πριν 19 χρόνια, ο αδερφός του ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΥΔΕΛΟΥΔΗΣ που χάσαμε ξαφνικά πριν από 3 χρόνια και ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ που χάσαμε πριν 7 χρόνια άφησαν ανεκπλήρωτο κενό τόσο στις οικογένειές τους όσο και στην προσφορά τους στον αγώνα για το σοσιαλισμό. Στη μνήμη τους, με αφορμή τα 90 χρόνια του ΚΚΕ προσφέρουμε στην οικονομική εξόρμηση για το Αρχείο του Κόμματος 200 ευρώ μέσω της ΚΟ ΟΤΑ Χαϊδαρίου. Οι οικογένειες Χουδελούδη, Διμπουριλιάγκα και Κωστοπούλου.

* * *

φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΔΗ αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του αδελφού μου ΒΑΣΙΛΗ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ, ΕΠΟΝίτη που σκοτώθηκε το 1944, προσφέρω το ποσό των 150 ευρώ, για τα 90χρονα του αγαπημένου μας ΚΚΕ και για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Μετεώρων.

Παρθένα Νικοπολιτίδου

***

Φωτ.

Στη μνήμη του πατέρα μας ΚΕΡΑΜΙΔΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ κομμουνιστή και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης που πάντα με υπερηφάνεια μας έλεγε ότι γεννήθηκε μαζί με το ΚΚΕ προσφέρουμε για τα 90χρονα και το Συνέδριο του Κόμματός μας 200 ευρώ, στην Κομματική Οργάνωση Θεσ/νίκης.

Παύλος - Παρθένα

***

Φωτ. 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ και ΜΑΡΙΑΣ ΣΟΦΙΑΝΙΔΗ από το Μεταλλικό Κιλκίς, προσφέρω 200 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ. Ο πατέρας μου δολοφονήθηκε στις 17 Νοέμβρη 1947 και με απόφαση του στρατοδίκη Κιλκίς απαγορεύτηκε η οποιουδήποτε είδους κηδεία και ταφή του στο νεκροταφείο. Ομως οι Μεταλλικώτες «απειθαρχούντες» του έφτιαξαν αυτοσχέδιο φέρετρο και τον έθαψαν τιμητικά κάτω από ένα δέντρο παρακείμενου οικοπέδου και ο πάπα-Δημήτρης «απειθαρχών» επίσης, διάβασε τα νεκρώσιμα από το σπίτι του απέναντι. Η μάνα μου, μαχήτρια του ΔΣΕ, πέθανε πολιτική πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία στις 22 Δεκέμβρη 1980. Η σορός της ύστερα από ταλαιπωρίες δύο εβδομάδων «επαναπατρίστηκε», χωρίς όμως άρση της στέρησης της ιθαγένειας, λεπτομέρεια που δεν επέτρεπε την ταφή της στην Ελλάδα. Ομως, οι Μεταλλικιώτες «απειθαρχούντες» και πάλι, την έθαψαν στο νεκροταφείο του χωριού στις 4-1-1981.

ΑΝΘΟΥΛΗΣ ΠΑΚΗΣ
ΑΝΘΟΥΛΗΣ ΠΑΚΗΣ
Θεοδώρα Σοφιανίδου

***

Στη μνήμη του θείου μου ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗ από τα Αμάραντα Κιλκίς προσφέρω 20 ευρώ για το κτίριο του Αρχείου του ΚΚΕ για το 18ο Συνέδριο και για τα 90χρονα του ΚΚΕ.

Η ανιψιά του, Νικητίδου Ζήνα

***

Φωτ.2

Στη μνήμη των γονιών μας ΧΟΤΖΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΗ και ΣΟΥΛΤΑΝΑΣ αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, πολιτικών προσφύγων στη Βουλγαρία και από το 1950 στην Ουγγαρία. Ο γιος τους Αναστάσης, η νύφη τους Ελένη, ο γαμπρός τους Παναγιώτης και η κόρη τους Μαρία προσφέρουν 50 ευρώ και 50 ευρώ για την κατασκευή του κτιρίου που θα στεγάσει το αρχείο του Κόμματος.

Πολίχνη Θεσσαλονίκης

***

Φωτ. 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΙΩΑΝΝΗ και ΜΥΡΟΦΟΡΑΣ ΤΣΟΥΛΤΣΙΔΟΥ, των αδερφών μου ΜΑΡΙΑΣ ΧΟΥΙΛΟΓΛΙΔΟΥ, ΚΕΡΑΣΙΑΣ ΚΑΡΒΟΥΝΙΔΟΥ, του πεθερού μου ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, των θείων ΒΑΣΙΛΗ και ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και της κουνιάδας μου ΕΛΕΝΗΣ ΜΠΕΚΙΑΡΗ, που αγωνίστηκαν για την Εθνική Αντίσταση, προσφέρω 100 ευρώ για τα ενενήντα χρόνια του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Γιάννη Ρίτσου» Αμπελοκήπων Θεσ/νίκης.

Δέσποινα Παπαδοπούλου


ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ

ΣΙΤΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ
ΣΙΤΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ

ΤΑΤΑΡΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΤΑΤΑΡΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΚΟΡΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΤΣΟΣ
ΚΟΡΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΤΣΟΣ

ΖΕΡΒΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Ντόλας
ΖΕΡΒΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Ντόλας

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ -Ανθούλη ΒΑΣΩ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ -Ανθούλη ΒΑΣΩ

ΜΑΡΙΑ ΣΟΦΙΑΝΙΔΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΣΟΦΙΑΝΙΔΟΥ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ

ΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΧΟΥΔΕΛΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΧΟΥΔΕΛΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΚΟΣΜΕΡΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΟΣΜΕΡΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΓΚΟΥΤΖΙΟΥΔΗΣ ΠΑΡΙΣΗΣ
ΓΚΟΥΤΖΙΟΥΔΗΣ ΠΑΡΙΣΗΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΡΕΜΠΗΣ ΤΑΣΟΣ
ΡΕΜΠΗΣ ΤΑΣΟΣ

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΤΣΑΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΣΑΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ ΘΩΜΑΣ
ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ ΘΩΜΑΣ

ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ