ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 13 Γενάρη 2009
Σελ. /32
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΤΡΩΝΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΤΡΩΝΗΣ
φωτο

Σήμερα Τρίτη συμπληρώνεται ένας χρόνος που «έφυγε» αδόκητα από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΑΡΟΣ, καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 200 ευρώ, μέσω ΚΟ Τριανδρίας Θεσσαλονίκης, για το Αρχείο του ΚΚΕ.

Η γυναίκα και ο γιος του

Κατερίνα Πλάκα - Σάρου

Βασίλης Σάρος

***

Στη μνήμη της μητέρας μου ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΤΣΙΤΣΕΛΗ και του πατέρα μου ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΣΙΤΣΕΛΗ, μέλους του ΚΚΕ και μαχητή του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, προσφέρω στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, για το κτίριο του Αρχείου, σαν πρώτη δόση, το ποσό των 50 ευρώ.

Η κόρη: Σπυριδούλα Τσιτσέλη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πατέρα μας ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΔΑΛΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του λαϊκού κινήματος, προσφέρουμε 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Μαλαγάρδη Κορυδαλλού.

Κώστας - Καίτη

***

φωτο

Στις 28 Νοέμβρη 2008, «έφυγε» από κοντά μας ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΓΟΥΝΗΣ, του Γεωργίου. Ο Κώστας γεννήθηκε το 1958, στην Τασκένδη, από γονείς πολιτικούς πρόσφυγες. Ο πατέρας του από τη Ζέρμα Ηπείρου και η μητέρα του από το Κάντσικο. Τελειώνοντας το δημοτικό σχολείο, ο Κώστας και τα αδέρφια του μπήκαν αμέσως στη βιοπάλη της καπιταλιστικής κοινωνίας...

Οι γονείς του, όπως και στα περισσότερα παιδιά της προσφυγιάς, τον έμαθε να αγαπάει και να βοηθάει τους συνανθρώπους του. Ετσι γνώρισα τον Κώστα, τα δύσκολα χρόνια του επαναπατρισμού, με την αμέριστη βοήθειά του.

ΟΛΓΑ ΚΟΤΡΩΝΗ
ΟΛΓΑ ΚΟΤΡΩΝΗ
Ο αιφνίδιος και πρόωρος θάνατος του Κώστα βύθισε σε μεγάλο πένθος, θλίψη και οδύνη την οικογένειά του, τους φίλους και συναδέλφους του, αλλά και τους πολιτικούς πρόσφυγες, που τον γνώρισαν στην πολύχρονη ξενιτιά.

Στη μνήμη του ο πατέρας του Παγούνης Γεώργιος, τα αδέλφια του, η σύζυγος και τα παιδιά του προσφέρουν στο «Ριζοσπάστη» 20 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μας μητέρας ΝΑΣΤΟΥ ΖΑΧΑΡΕΝΙΑΣ του Κων/νου, που «έφυγε» ξαφνικά στις 17/12/2008, στέλεχος του ΚΚΕ και του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ, προσφέρουμε 50 ευρώ.

Τα παιδιά και τα εγγόνια της: Νάστος Θεόδωρος, Νάστου Νίκη, Νικολοπούλου - Νάστου Παρασκευούλα, Νικολόπουλος Νίκος, Ελευθερία, Ζαχαρούλα, Γιώργος, Φωτούλα.

***

ΦΩΤΟ

Οι σύντροφοι Λουκάς και Χριστίνα Σακελλαρίου, τιμώντας τα 90 χρόνια του ΚΚΕ στη μνήμη του αγαπημένου μας αδελφού ΣΠΥΡΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ, που χάθηκε τόσο αναπάντεχα, στις 23/12/2008, αντί για στεφάνι, προσφέρουμε στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω της ΚΟ Φωκίδας.

  • Επίσης, ο σύντροφος Σπύρος Μωραΐτης, πρώτος ξάδερφός του, προσφέρει 50 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, στη μνήμη του ΣΠΥΡΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ.

***

ΦΩΤΟ

Οι σύντροφοι Μανώλης και Αλεξάνδρα Χωριανοπούλου, τιμώντας τα 90 χρονα του ΚΚΕ στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΗΛΙΑ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ (φωτο) και ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΥ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ και ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΥ, προσφέρουμε στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ.

***

Στη μνήμη του ΦΩΤΗ ΣΕΡΓΟΥΝΙΩΤΗ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, από την Αμφισσα, η σύζυγος του Φωτεινή προσφέρει 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

***

Στη μνήμη της ΚΑΤΙΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΗ, που συμπληρώθηκαν έξι μήνες από τότε που έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή, καθώς και στη μνήμη των μελών της Περιφερειακής Επιτροπής Φωκίδας του ΚΚΕ, συντρόφων ΦΩΤΗ και ΓΙΩΡΓΗ ΤΣΙΓΚΑ, ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΕΛΗ και ΜΗΤΣΟΥ ΜΙΧΟΥ, η συντρόφισσα Βαγγελιώ Λύτρα προσφέρει στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω της ΚΟ Φωκίδας του Κόμματος.

ΗΛΙΑΣ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
***

φωτο 2

Στη μνήμη του κουμπάρου μας ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ, πιστού στα ιδανικά του ΚΚΕ, και στη μνήμη του αγωνιστή ΚΑΠΠΟΥ ΚΩΣΤΑ, προσφέρουμε 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ν. Κόσμου.

Οικογένεια Παπαβασιλείου Γιώργου.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, ιδρυτικού μέλους και στελέχους της ΠΕΑΦΕ, μέλους του ΚΚΕ, ΜΑΡΙΑΣ ΡΑΠΤΗ και του αγωνιστή και στελέχους του ΕΑΜικού, κομμουνιστικού και φιλειρηνικού κινήματος ΝΤΙΝΟΥ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ, καθώς και όλων των αγωνιστών που έδωσαν τη ζωή τους για Ελευθερία, Ειρήνη, Δημοκρατία και σοσιαλιστικά ιδανικά.

Ο Σωτήρης Κράνιας προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ Βύρωνα, 200 ευρώ στο ΚΚΕ, ως δεύτερη δόση, στην οικονομική εξόρμηση για το 18ο Συνέδριο και την κατασκευή κτιρίου για το Αρχείο του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της συντρόφισσας ΑΙΜΙΛΙΑΣ ΛΕΥΚΑΔΙΤΗ και της συντρόφισσας ΒΑΣΩΣ ΡΟΓΚΑΚΟΥ που χάσαμε μέσα το 2008, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Βύρωνα, 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του κόμματος.

Παναγιώτης Σταυρακάκης, πρώην πρόεδρος του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ Βύρωνα

***

ΦΩΤΟ 2

Πέρασαν χρόνια, από τότε, που χάσαμε τους προσφιλείς μας γονείς ΗΛΙΑ και ΣΤΑΜΑΤΑ ΠΕΡΟΥΚΑΝΕΑ. Ο Ηλίας Περουκανέας ήταν απ' τους πρώτους αντάρτες που βγήκαν στα βουνά του Ταϋγέτου, με άλλους χωριανούς, εναντίον των κατακτητών. Πιάστηκε αιχμάλωτος απ' τους Ιταλούς και συνεργάτες τους, δικάστηκε 20 χρόνια φυλακή. Απ' τις 9 Δεκέμβρη 1942 κρατήθηκε στις φυλακές ΠΑΡΜΑ της Πάτρας, μεταφέρθηκε στην Ιταλία, κι απ' εκεί στο στρατόπεδο του ΕΣΣΕΝ στη Γερμανία. Επέστρεψε στην Ελλάδα 16 Αυγούστου 1945. Μόλις πάτησε στην Καλαμάτα, αντί για το χωριό του τη Σαϊδόνα της Μάνης, τον συνέλαβαν και τον έστειλαν στην εξορία στην Ικαρία και με κλονισμένη την υγεία του, στη Μακρόνησο. Εμεινε πιστός ως το τέλος της ζωής του, στα ιδανικά που πίστευε. Ο σύλλογος του χωριού του του απέμεινε πλακέτα για τους αγώνες του.

ΚΟΜΝΗΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΚΟΜΝΗΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Στη μνήμη τους προσφέρουμε 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Βύρωνα, για τα 90 χρόνια του ΚΚΕ και την ανέγερση του κτιρίου που θα στεγάσει το Αρχείο του Κόμματος.

Τα παιδιά τους: Παναγιώτης - Βέρα Σταυρακάκης, τα εγγόνια τους.

***

ΦΩΤΟ

Ο γιατρός Δημήτρης Γιαννόπουλος, μέλος του ΚΚΕ από το 1943, στη μνήμη της συζύγου του ΑΝΝΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ («έφυγε» στις 6.1.2007), αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και η οποία, όσο ζούσε, συμμετείχε σ' όλες τις δραστηριότητες του Κόμματός μας, προσφέρει το ποσό των 200 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Κουκακίου - Πλάκας, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ 2

Πέρασαν 8 χρόνια από τότε που έφυγαν από τη ζωή οι γονείς μου: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ και ΟΛΓΑ ΚΟΤΡΩΝΗ. Στη μνήμη τους προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης, 100 ευρώ.

Κώστας Κοτρώνης.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΟΜΝΗΝΟΥ η σύζυγός του Μαργαρίτα προσφέρει στο ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μαρουσίου, και 100 ευρώ στο Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ και ΔΣΕ.

***

Πέρασαν τρεις μήνες από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΕΛΑΣ ΣΑΜΟΥ

ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ ΖΑΡΜΠΑΝΗ

Η γυναίκα του Αλεξάνδρα, ο αδελφός του Νίκος και ο ανιψιός του Μανώλης στη μνήμη του δίνουν 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Κατασκευών Σάμου για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.


ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΑΠΠΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΑΠΠΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΙΝΟΣ
ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΙΝΟΣ

ΜΑΡΙΑ ΡΑΠΤΗ
ΜΑΡΙΑ ΡΑΠΤΗ

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΑΡΟΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΑΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΔΑΛΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΔΑΛΗΣ

ΑΙΜΙΛΙΑ ΛΕΥΚΑΔΙΤΗ
ΑΙΜΙΛΙΑ ΛΕΥΚΑΔΙΤΗ

ΗΛΙΑΣ ΠΕΡΟΥΚΑΝΕΑΣ
ΗΛΙΑΣ ΠΕΡΟΥΚΑΝΕΑΣ

ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΣΠΥΡΟΣ
ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΣΠΥΡΟΣ

ΣΤΑΜΑΤΑ ΠΕΡΟΥΚΑΝΕΑ
ΣΤΑΜΑΤΑ ΠΕΡΟΥΚΑΝΕΑ

ΝΑΣΤΟΥ ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ
ΝΑΣΤΟΥ ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ

ΠΑΓΟΥΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΠΑΓΟΥΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Νοσοκομεία

ΑΘΗΝΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (14.30 - 08.00 επομένης)

ΓΝΑ «ΣΩΤΗΡΙΑ» παθολογική, καρδιολογική, χειρουργική, αγγειοχειρουργική, αιματολογική, οδοντιατρική, ΩΡΛ, ΓΝΑ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» παθολογική, καρδιολογική (αιμοδυναμικό εργαστήριο), αιματολογική, γαστρεντερολογική, ενδοκρινολογική, οδοντιατρική έως 23.00, ΓΝΑ «ΛΑΪΚΟ» παθολογική, καρδιολογική (αιμοδυναμικό εργαστήριο), χειρουργική, αγγειοχειρουργική, αιματολογική, νεφρολογική, ορθοπαιδική, ουρολογική, οφθαλμολογική, ρευματολογική, ΩΡΛ, γυναικολογική, ΓΝΑ «ΚΑΤ» παθολογική, καρδιολογική (αιμοδυναμικό εργαστήριο έως 22.00), χειρουργική, αγγειοχειρ/κή, νευρολογική (έως 22.00), νευροχειρουργική, ρευματολογική, ΓΝΑ «ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ» χειρουργική, γυναικολογική, μαιευτική.

ΕΙΔΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑ (08.00 - 08.00 επομένης)

ΓΝΑ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» θωρακοχειρ/κή, πνευμονολογική, ΓΝΑ «ΚΑΤ» γναθοχειρουργική, θωρακοχειρ/κή, ορθοπαιδική, πλαστική χειρουργική, ψυχιατρική, ΓΝ «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ» ΒΟΥΛΑΣ ορθοπαιδική, ΓΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ γυναικολογική, μαιευτική, ΓΝΑ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ μαιευτική, ΓΝΑ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» καρδιοχειρουργική, ΓΝΝ «ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» ψυχιατρική, ΓΝΑ ΝΠ «ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ» νευρολογική, ΓΝ ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓΛ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» παιδιατρικό, ΝΔΝΑ Α. ΣΥΓΓΡΟΣ δερματολογική, ΑΟΝΑ «ΑΓ. ΣΑΒΒΑΣ» αιματολογική (έως 15.00), ογκολογική (έως 15.00) - ΓΟΝΚ «ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ», ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ παιδοψυχιατρική.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΓΝΝ «ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» καρδιολογική (αιμοδυναμικό εργαστήριο), πνευμονολογική έως 16.00, ΠΓΝΑ «ΑΤΤΙΚΟ» έως 23.00 (αιμοδυναμικό εργαστήριο από 08.00), ΓΝ «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ» ΒΟΥΛΑΣ ουρολογική και οφθαλμολογική έως 14.30.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Ωράριο 08.00-14.30: Παθ., καρδ., νευρολ., πνευμ., χειρ., ορθοπ., ΩΡΛ, νευροχ., ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ωράριο 08.00-14.30: Παθ., χειρ., οφθ., ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Ωράριο 08.00-14.30: Παιδ., οφθ., Ωράριο 14.30-08.00: Παθ., καρδ., νευρολ., πνευμ., παιδ., χειρ., ορθοπ., νευροχ., οφθ., ψυχ., Ωράριο 08.00-08.00: Ουρ., θωρ/κή, καρδιοχ., Μ/Γ, παιδοχειρ., παιδοορθ., αγγειοχ., ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ Ωράριο 14.30-08.00: Παθ., χειρ., ΩΡΛ, Ωράριο 08.00-08.00: Αγγειοχ., ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ Ωράριο 08.00-14.30: Παθ., καρδ., νευρολ., πνευμ., χειρ., ορθοπ., ΩΡΛ, νευροχ., Ωράριο 08.00-08.00: Νεογν., οδοντ., ΝΟΣ. ΔΕΡΜ. ΚΑΙ ΑΦΡΟΔ. ΝΟΣΩΝ Δερμ., ΑΝΘ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» Ογκ., ΨΝΘ Ψυχ., ΝΟΣ. ΕΙΔ. ΠΑΘΗΣΕΩΝ Παιδ., λοιμ.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνείτε στο 166.

ΚΕΝΤΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΤΕΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

ΑΘΗΝΑ: Τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης ΙΘΑΚΗ 1145, Κέντρο Πολλαπλής Παρέμβασης ΚΕΘΕΑ, τηλ. 210-3647.700, Κέντρο Ενημέρωσης ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, τηλ. 210-3300.751, Κέντρο Ενημέρωσης ΔΙΑΒΑΣΗΣ, τηλ. 210-8626.761, Κέντρο Ενημέρωσης ΣΤΡΟΦΗΣ για έφηβους χρήστες, τηλ. 210-8820.277.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Κέντρο Ενημέρωσης ΝΟΣΤΟΣ, τηλ. 210-4220.708.

ΚΡΗΤΗ: Κέντρο Ενημέρωσης Ηρακλείου, τηλ. 2810-261.026.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κέντρο Ενημέρωσης ΙΘΑΚΗ, τηλ. 2310-270.110.

ΛΑΡΙΣΑ: Κέντρο Ενημέρωσης ΕΞΟΔΟΣ, τηλ. 2410-254.597.

ΒΟΛΟΣ: Κέντρο Ενημέρωσης ΕΞΟΔΟΣ, τηλ. 24210-80.246.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΙΘΑΚΗ (2310) 636.373 (Για συγγενείς και φίλους εξαρτημένων ατόμων).


Φαρμακεία
ΑΘΗΝΑ - ΠΡΟΑΣΤΙΑ
Ανοιχτά 8 π.μ. - 8 μ.μ.

ΑΓ. ΠΑΥΛΟΣ Κρήτης 24 - Ψαρών (πεζόδρομος από Λιοσίων 30), ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ Ερυθρού Σταυρού 12, ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ Αδριανείου 42 & Αγγ. Σικελιανού, ΒΥΡΩΝΑΣ Φορμίωνος 124 (Ανάληψη), ΓΑΛΑΤΣΙ Ηνιόχου 8 (από Λ. Βεΐκου 85 - Νέο Τέρμα Γαλατσίου), ΓΑΛΑΤΣΙ Ηπείρου 39 - Πάρνηθος (κάθ. Αγ. Γλυκερίας), ΙΛΙΣΙΑ Παπαδιαμαντοπούλου 15 και Αιγινήτου, ΙΛΙΣΙΑ ΑΝΩ Εθν. Αντίστασης - Τίγρητος 21 (7η στάση), ΚΑΛΛΙΘΕΑ Δοϊράνης 85 και Πίνδου (50 μέτρα από Δαβάκη ΙΚΑ), ΚΑΛΛΙΘΕΑ Σιβιτανίδου 34 (πλησίον ηλεκτρικού σταθμού Καλλιθέας), ΚΕΝΤΡΟ Ακαδημίας 76 (έναντι εκκλησίας Ζωοδ. Πηγής), ΚΟΛΩΝΟΣ Αστρους 85 (πλ. Αγ. Κων/νου), ΚΥΨΕΛΗ Αγ. Ζώνης 1Α, ΚΥΨΕΛΗ ΑΝΩ Μυλωνά 3 από Καυκάσου 166 (τέρμα τρόλεϊ έναντι ALIMENTA), Ν. ΚΟΣΜΟΣ Σαρκουδίνου 108 (πάνω από τη γέφυρα πεζών, στο ύψος σούπερ μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ), ΠΑΓΚΡΑΤΙ Πύρρου 44 (από Φιλολάου 71, όπισθεν Σκλαβενίτη), ΠΑΓΚΡΑΤΙ Ευφρονίου 30 (όπισθεν ΚΑΡΑΒΕΛ), ΠΑΤΗΣΙΑ ΑΝΩ Προμπονά 42 (μετά την Ανθαγορά), ΠΑΤΗΣΙΑ ΚΑΤΩ Παρασκευοπούλου 128, ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ΚΑΤΩ Ιπποθοντιδών 38 & Εριγόνης 13 (έναντι Αστυνομίας), ΠΛ. ΑΜΕΡΙΚΗΣ Αγ. Μελετίου 62 & Πατησίων, ΠΛ. ΒΑΘΗ Αριστοτέλους 22 & Μάρνη (έναντι Υπ. Υγείας & Πρόνοιας), ΤΑΥΡΟΣ Αναξαγόρα 43.

Ανοιχτά 8 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 μ.μ. - 12 μ.μ.

ΑΓ. ΛΟΥΚΑΣ Πατησίων 300, ΓΑΛΑΤΣΙ Ηρας 29 (από Βεΐκου 14), ΔΑΦΝΗ Κουντουριώτου 38 (από Μπουμπουλίνας 20 βενζ. ΒΡ συνέχ. Μπακνανά), ΖΩΓΡΑΦΟΥ Στρ. Παπάγου 6, ΚΑΛΛΙΘΕΑ Γρυπάρη 114 - Ιφιγενείας, ΚΟΥΚΑΚΙ Ματρόζου 8 (πάροδος Βεΐκου), ΚΥΨΕΛΗ Δοϊράνης 1 - Ευελπίδων 91 (Σχ. Ευελπίδων), Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ Παράσχου 17 - Ασωπίου 5, ΟΜΟΝΟΙΑ 3ης Σεπτεμβρίου 5 - Σατωβριάνδου, ΠΑΓΚΡΑΤΙ Εμπεδοκλέους 35, ΠΑΤΗΣΙΑ ΚΑΤΩ Μηλιαράκη 29-31 (από Αχαρνών 345), ΠΑΤΗΣΙΩΝ Κοδριγκτώνος 22 (στάση Αγγελοπούλου).

Ανοιχτά 8 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 μ.μ. - 8 π.μ.

ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ Αχαρνών 137 (στ. Ιθάκης), ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ Πανόρμου 46 - Αργολίδος 51, ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ Καδμείας 38 - Σπ. Πάτση, ΒΥΡΩΝΑΣ Χρυσ. Σμύρνης 143-151, ΓΚΥΖΗ Αγλαοφώντος 1 (Ανω Πλ. Γκύζη - προς περιφερειακό), ΕΞΑΡΧΕΙΑ Στουρνάρη 2 (πλ. Εξαρχείων), ΙΛΙΣΙΑ Παπαδιαμαντοπούλου 15 και Αιγινήτου, ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ Πανιωνίου 7-9 (Σκοπευτήριο), ΚΑΛΛΙΘΕΑ Ηρακλέους 211 - Νηρέως 17 (μεταξύ Μεγίστης και Αθηνάς), ΚΟΛΩΝΑΚΙ Ομήρου 21 - Ακαδημίας, ΛΑΜΠΡΙΝΗ Ι. Φωκά 36, Ν. ΚΟΣΜΟΣ Καλλιρρόης 15 & Βούρβαχη, ΣΕΠΟΛΙΑ Αμφιαράου 180 (σταθμός ΜΕΤΡΟ Σεπολίων).

Ν. ΙΩΝΙΑ - Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ - ΠΕΡΙΣΣΟΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ
Ανοιχτά 8 π.μ. - 8 μ.μ.

ΠΕΡΙΣΣΟΣ Σύλλης 19, Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ηλ. Αποστόλου 14 & Ανατολής.

Ανοιχτά 8 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 μ.μ. - 11 μ.μ.

Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ Σερίφου 3.

Ανοιχτά 8 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 μ.μ. - 8 π.μ.

ΠΕΥΚΑΚΙΑ - Ν. ΙΩΝΙΑ Σαγγαρίου 8 & Κηφισού.

ΑΙΓΑΛΕΩ - ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ - ΧΑΪΔΑΡΙ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Ανοιχτά 8 π.μ. - 8 μ.μ.

ΑΙΓΑΛΕΩ Κωνσταντινουπόλεως 51, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Σαρανταπόρου 75.

Ανοιχτά 8 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 μ.μ. - 11 μ.μ.

ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ Πλ. Αγ. Ελεούσης & Ελ. Βενιζέλου 55, ΧΑΪΔΑΡΙ Στρ. Καραϊσκάκη 95, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Αγ. Ελευθερίου 14.

Ανοιχτά 8 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 μ.μ. - 8 π.μ.

ΑΙΓΑΛΕΩ Παπαναστασίου 64 & Α. Διάκου, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Αφροδίτης 2.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΠΡΟΑΣΤΙΑ
Ανοιχτά 8 π.μ. - 8 μ.μ.

ΚΑΜΙΝΙΑ Αγ. Ελευθερίου 12, ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ηρώων Πολυτεχνείου 60 και Κ. Παλαιολόγου 7, ΝΙΚΑΙΑ Γρεβενών 25 και Πλ. Αγ. Νικολάου, ΠΕΙΡΑΙΑΣ Αφεντούλη 39, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ Λ. Δημοκρατίας 123, ΠΕΙΡΑΙΑΣ Δερβενακίων 87 και Αγχιάλου, ΝΙΚΑΙΑ Κουταΐσι 2 και Πλ. Δημοκρατίας.

Ανοιχτά 8 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 μ.μ. - 11 μ.μ.

ΜΟΣΧΑΤΟ Χρ. Σμύρνης 115 πλησίον ΙΚΑ, ΝΙΚΑΙΑ Π. Τσαλδάρη 159 και Λαοδικείας, ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ελ. Βενιζέλου 56, ΝΕΑΠΟΛΗ Γκούρα 50.

Ανοιχτά 8 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 μ.μ. - 8 π.μ.

ΝΙΚΑΙΑ Πλαταιών 29 - Περιβολάκι, ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ Σωτήρος 66 και Θεάτρου, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ Παπακυριαζή 33 Α' και Θερμοπυλών, ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ Αγ. Παρασκευής 45-47 και Σερφιώτου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ
Ανοιχτά 8.30 μ.μ. - 12 μ.μ.

Αναλήψεως 18 - Πατρών Ανάληψη, Ατλαντίδος 35-37 Εναντι Δημητρίων Κ. Τούμπα, Ι. Δραγούμη 67 Διοικητήριο, Κίμωνος Βόγα 56 - Μαρτίου, Αν. Παπανδρέου 172 Τέρμα Νεάπολης Συκιές, Ιθάκης 47Β - Νέα Πολιτεία, Γιάννη Αγγέλου 21 - Χαριλάου, Μακεδονίας 36 Μ. Μπότσαρη, Πόντου 9 Καλαμαριά, Ειρήνης 17 Βαρδάρη.

Ανοιχτά 12 μ.μ. - 8.30 π.μ.

Αγγελάκη 33 - Εκθεση, 28ης Οκτωβρίου 76 Ιπποκράτειο, Αλ. Παπαναστασίου 78 - Μ. Μπότσαρη ΔΕΗ, Τσιμισκή 75, Ικονίου 27 - Μπίσκας Τερψιθέας Σταυρούπολη, Κορίνθου 6 - Δανιόλου 17 - Χαριλάου.


Δρομολόγια πλοίων

ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΡΟΣ 07.25 Πάρο, Νάξο, Θήρα, Ιο, ΣΟΥΠΕΡ ΦΕΡΙ ΙΙ 07.35 Σύρο, Τήνο, Μύκονο, ΔΙΑΓΟΡΑΣ 15.00 Πάρο, Κάλυμνο, Κω, Ρόδο, ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ 15.50 Πάρο, Νάξο, ΜΑΡΙΝΑ 17.00 Θήρα, Κάσο, Κάρπαθο, Διαφάνι, Ρόδο, ΡΟΜΙΛΝΤΑ 17.00 Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Κίμωλο, Μήλο, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ιο, Θήρα, Ανάφη, ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΝΑΞΟΣ 17.30 Σύρο, Πάρο, Νάξο, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσι, Κατάπολα, ΛΙΣΣΟΣ 19.00 Χίο, Μυτιλήνη, ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ 2 19.00 Θήρα, Κω, Ρόδο, ΚΡΗΤΗ Ι 20.30 Ηράκλειο, ΛΑΤΩ 21.00 Χανιά, ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ 21.00 Ηράκλειο.

-- Για την επιβεβαίωση των δρομολογίων τηλεφωνείτε στα 210.4260.000 - 210.4147.800 (ή στα Δρομολόγια Πλοίων του ΟΤΕ, τηλ. 14944).


Καιρός

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά με εξαίρεση την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα σταδιακά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και χιόνια στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: στα δυτικά νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ με μικρή πρόσκαιρη ενίσχυση τη νύχτα. Στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που γρήγορα θα γίνουν νοτιοανατολικοί και βαθμιαία θα ενισχυθούν. Θερμοκρασία: σε άνοδο. Παγετός τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.


Χρήσιμα τηλέφωνα

Κέντρο Αμεσης Βοήθειας: 166. Κέντρο Αμεσης Βοήθειας ΕΕΣ: 150. Αμεση Δράση: 100. Πυροσβεστική: 199. Εφημερεύοντα νοσοκομεία, Εφημερεύοντες Ιατροί, Φαρμακεία: 1434. Κέντρο δηλητηριάσεων: 210.7793.777. Κέντρο διοικητικών πληροφοριών του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης: 177. Πληροφορίες ονομαστικού καταλόγου 11888. Τηλεφωνικές αιτήσεις για παροχή πιστοποιητικών. Παρεχόμενα πιστοποιητικά: γέννησης, ληξιαρχικές πράξεις, φορολογικής ενημερότητας, στρατολογικής κατάστασης και ποινικού μητρώου: 1502. Βλάβες τηλεφώνου: 121. Βλάβες ηλεκτρικού Αθήνας: 210.3245.311-4. Βλάβες ηλεκτρικού Πειραιά: 210.4812.561. Βλάβες δικτύου ΕΥΔΑΠ: 1022. Ειδήσεις: 115. ΠΡΟ-ΠΟ, ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ, Τζόκερ, Λόττο, Προτο 1444. Εθνικό - Λαϊκό Λαχείο, Ιππόδρομος 1445. Χρηματιστήριο 1424. Τροχαία Αθήνας: 210.5230.111. Τροχαία Πειραιά: 210.4113.832. Προαστίων: 210.5249.006.

Δρομολόγια: Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) 1110. Πληροφορίες: ΚΤΕΛ 14505, Δρομολόγια Πλοίων, Αεροπλάνων 1440, ΚΤΕΟ 1425, Μετεωρολογικό Δελτίο 1448, Θέατρα - Κινηματογράφοι 1422. Αγορανομία: 210.3217.056. Ράδιο - Ταξί Αθήνας - Πειραιά: 210.9217.942, 210.6459.000, 210.6711.200, 210.8014.114 - 210.8086.109, 210.9885.210, 210.9961.420-23, 210.6480.965, 210.4115.200 - 210.4115.666 - 210.4116.882, 210.9934.812, 210.5132.316 - 210.5132.319, 210.4200.042, 210.8088.000 - 210.8019.000 - 210.6127.700, 210.9642.900, 210.8018.820 - 210.8012.270, 210.5814.711, 210.4182.333-5 - 210.8260.890-3, 210.6432.240 - 210.6433.400 - 210.6437.198, 210.2221.623 - 210.2921.910 - 210.2919.016, 210.5020.357 - 210.5023.583 - 210.5023.783, 210.8946.858 - 210.8944.531, 210.3451.200.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ