ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 20 Γενάρη 2009
Σελ. /32
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΑΜΙΑ - ΑΜΦΙΣΣΑ
Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΠΑΣΥ

Στην είσοδο της Αμφισσας συγκεντρώθηκαν χτες το πρωί οι αγρότες της Φωκίδας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού. Με τρακτέρ και άλλα αγροτικά οχήματα πραγματοποίησαν πορεία στην πόλη και κατευθύνθηκαν προς το κτίριο της Νομαρχίας, το οποίο και απέκλεισαν συμβολικά, παραδίδοντας επίσης το ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Οι παραγωγοί ανανέωσαν το ραντεβού τους για το αμέσως επόμενο διάστημα, αφού προηγουμένως πραγματοποιήσουν περιοδείες στα χωριά για την ενημέρωση και την ακόμη μεγαλύτερη συσπείρωση στις γραμμές του συνεπούς αγροτικού κινήματος, της μικρομεσαίας αγροτιάς του νομού.

Ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό κάλεσμα της ΠΑΣΥ, φτωχομεσαίοι αγρότες της Φθιώτιδας συγκεντρώθηκαν το πρωί του περασμένου Σαββάτου στην πλ. Πάρκου στη Λαμία. Ο Κ. Μπασδέκης, στέλεχος της ΠΑΣΥ και κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση, κάλεσε τους συναδέλφους του να μην αποδεχτούν με σταυρωμένα χέρια το ξεκλήρισμα που επιδιώκει γι' αυτούς η νέα ΚΑΠ της ΕΕ και οι πολιτικές των πρασινογάλαζων κυβερνήσεων, σημειώνοντας επίσης την ανάγκη της συσπείρωσης των μικρών και φτωχών αγροτών στις γραμμές του συνεπούς αγροτικού κινήματος. Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Πελασγίας Τ. Μαρούλης και ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων «ΠΑΚΟ», Β. Καραπλιός.

ΠΡΕΒΕΖΑ
Στις 30 του Γενάρη η κινητοποίηση

Αγροτικό συλλαλητήριο ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική ξεκληρίσματος, με αιχμή διεκδίκησης κατώτερες εγγυημένες τιμές ικανές να εξασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα και ουσιαστική κρατική ενίσχυση και προστασία της παραγωγής τους διοργανώνει την Παρασκευή 30 Γενάρη και ώρα 11 π.μ. στη γέφυρα Λούρου στην Πρέβεζα η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού.

ΚΚΕ
Στηρίζουμε τους αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς

Το ΚΚΕ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, χαιρετίζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τονίζει:

«Το ΚΚΕ χαιρετίζει τις μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς στη Θεσσαλία και σε άλλες περιοχές της χώρας, που στρέφονται κατά της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οι διεκδικήσεις τους είναι δίκαιες. Η εξασφάλιση κατώτερων εγγυημένων τιμών και η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματός τους, καθώς και τα άλλα αιτήματα συνδέονται με την πάλη ενάντια στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Το ΚΚΕ καλεί τη μικρομεσαία αγροτιά να συσπειρωθεί αποφασιστικά στο αγωνιστικό πλαίσιο και τη δράση της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) και των αγωνιστικών συλλόγων και ομοσπονδιών. Μόνον έτσι ο αγώνας της θα έχει συνέχεια και προοπτική.

Ταυτόχρονα, το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης να στηρίξουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και τα αιτήματα της αγωνιζόμενης αγροτιάς. Η πάλη κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ συμβάλλει στην πάλη κατά της αντιλαϊκής πολιτικής».

Δεν είδαν το πλήθος των τρακτέρ;

Εκατοντάδες τρακτέρ «πλημμύρισαν», χτες, την Εθνική Οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης, στον κόμβο της Νίκαιας, έξω από τη Λάρισα. Ολα τα τηλεοπτικά κανάλια ήταν εκεί. Το τι και πώς παρουσιάστηκε γι' αυτή τη μεγάλη αγωνιστική κινητοποίηση της μικρομεσαίας αγροτιάς, αποδεικνύει, για μια ακόμα φορά, ότι τα αστικά ΜΜΕ δε θέλουν να προβάλλουν αγώνες που έχουν ουσιαστικό περιεχόμενο και διαφορετική πολιτική προοπτική που βγαίνει έξω από το πλαίσιο που καθορίζουν οι πολιτικές δυνάμεις του ευρωμονόδρομου.

Βλέπετε, η κινητοποίηση της ΠΑΣΥ - σε αντίθεση με εκείνη που οργανώνουν, αύριο, «Συντονιστικές Επιτροπές» που έστησαν αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ - στρέφεται κατά της ΚΑΠ και, γενικότερα, της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων.

Ε, τέτοιοι αγώνες δημιουργούν πολλά προβλήματα στην κυβέρνηση και στα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου κι αυτό το παίρνουν σοβαρά υπόψη τους τα αστικά ΜΜΕ...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ