ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 29 Γενάρη 2009
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Πρεμιέρα στα δύσκολα

Για πολλούς ουσιαστικά τώρα αρχίζει η διοργάνωση... Οπως και να έχει πάντως για τους δύο «άσπονδους» φίλους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό που κάνουν πρεμιέρα στο ΤΟΠ-16 της Ευρωλίγκα το σίγουρο είναι ότι από σήμερα μπαίνουν στα δύσκολα αλλά όσον αφορά τα ευρωπαϊκά όνειρά τους.

Στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός κόντρα στη γνωστή μόνιμη αντίπαλο τα τελευταία χρόνια αλλά και αγαπημένη ομάδα του Ομπράντοβιτς Παρτιζάν Βελιγραδίου (20.45 ΣΚΑΪ) έχει να εξοφλήσει έναν περσινό λογαριασμό. Η σερβική ομάδα ήταν αυτή που του στέρησε την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης και πλέον υπάρχει η ευκαιρία για ρεβάνς. Πάντως, για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς εκείνο που μετράει πάνω απ' όλα είναι το καλό ξεκίνημα και η διατήρηση του εντός έδρας αήττητου σε μια φάση της διοργάνωσης όπου τα στραβοπατήματα εντός τους οίκου μπορεί να αποβούν καθοριστικά.

  • Υπό τη σκιά του νέου μεταγραφικού αποκτήματος Τζανίρο Πάργκο (συμμετέχει στην αποστολή) ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει στην Ιταλία κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο (21.45 ΝΟΒΑΣΠΟΡΤ ) για το πρώτο του «διπλό» στο δεύτερο γύρο. Κάτι που αν συμβεί θα του αυξήσει με το καλημέρα τις ελπίδες πρόκρισης.
ΕΟΕ - ΕΟΠ
Διαμάχη για την ψήφο

Εντονη διαμάχη και προσφυγή στη δικαιοσύνη (από την πρώτη), μεταξύ Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (ΕΟΠ) και Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ). Αιτία ο αποκλεισμός της Ομοσπονδίας από τις τάξεις (άρα και τις αρχαιρεσίες, για την ανάδειξη προέδρου) της ΕΟΕ, λόγω της διετούς τιμωρίας της - η οποία συνοδεύεται και από ισόχρονη διαγραφή της - από τη Διεθνή Συνομοσπονδία (AIBA). Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΠ, Π. Τρικαλιώτης, υποστηρίζει ότι «κάποιοι παίζουν παιχνίδια εις βάρος μας ενόψει των εκλογών της ΕΟΕ», χαρακτηρίζει «πραξικοπηματική ενέργεια» την απόφαση της Διεθνούς Συνομοσπονδίας, διαφωνεί πως η τιμωρία είναι οριστική (εκκρεμεί η απόφαση του CAS) και αρνείται πως η ΕΟΠ έχει διαγραφεί από την AIBA.

ΠΑΟ

Μετά την κάλυψη του κενού στο κέντρο της άμυνας έπειτα από την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Πολωνού Γιακούμπ Βαβρζίνιακ από τη Λέγκια Βαρσοβίας, στον Παναθηναϊκό, όλες οι προσπάθειες στρέφονται στην απόκτηση επιθετικού. Ο χρόνος πιέζει καθώς σε λιγότερο από 5 ημέρες τελειώνει η προθεσμία και η περίπτωση απόκτησης του Βραζιλιάνου Ολιβέιρα της Σαραγόσα εξακολουθεί να θεωρείται δύσκολη. Παράλληλα υπερβολικές κρίνονται οι απαιτήσεις των Τούρκων της Μπεσίκτας για τον Μπόμπο, καθώς αξιώνουν ποσό 10 εκατ. ευρώ(!) για να συναινέσουν στη μεταγραφή του Βραζιλιάνου.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πρόκριση θρίλερ για ΠΑΟΚ

Σε ένα ματς για γερές καρδιές ο ΠΑΟΚ πέρασε στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας, αφού νίκησε στη διαδικασία των πέναλτι τον Αρη με 9-8! «Μοιραίος» στη διαδικασία της εσχάτης των ποινών ήταν ο Καράμπελας που στο τελευταίο πέναλτι έστειλε την μπάλα εκτός της εστίας του Χαλκιά. Ο κανονικός αγώνας και η παράταση έμειναν στο 0-0, αφού και οι δύο ομάδες έπαιξαν επιφυλακτικά λες και ήθελαν να λύσουν τις διαφορές τους με την ψυχοφθόρα, όπως αποδείχτηκε, διαδικασία των πέναλτι.

ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Νέτο, Καράμπελας, Λέμπο, Γιάχιτς, Βιτόλο, Ρεγκέιρο (107' Μπατιόν), Χαβίτο (76' Καμπόρα), Γκαρσία, Κόκε, Λαμπριάκος (59' Κάλβο).

  • ΠΑΟΚ Χαλκιάς, Σνάουτσνερ (35' Μπιζέα), Μάρκος Αντόνιο, Μαλεζάς, Δάρλας, Ιβιτς (82' Αθανασιάδης), Βερόν, Γκαρσία (108' Μπαλάφας), Λίνο, Σορλέν, Μουσλίμοβιτς. Πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο ο Πανιώνιος αν και κινδύνεψε αρκετές φορές (ευκαιρίες Τσάτσος 45`, Χαλαούνι 67` Αλεξίου 71`) εντούτοις επιβλήθηκε με 2-0 (Κουμορτζί 41`, Ρεκόρμπα 77`) της Βέροιας στη Νέα Σμύρνη και πήρε την πρόκριση για την οκτάδα της διοργάνωσης.
  • Το αναλυτικό πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου, γνωστοποίησε χτες η ΕΠΟ το οποίο είναι: 4/2 Πανσερραϊκός - Παναθηναϊκός (19.00) ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός (21.15), 8/2 Πανιώνιος - Αστέρας Τρίπολης (16.45) Ξάνθη - ΑΕΚ (21.30). Οι επαναληπτικοί των παιχνιδιών στις 4 Φλεβάρη θα γίνουν στις 4 Μάρτη και αυτοί των παιχνιδιών 8 Φλεβάρη στις 25 του ίδιου μήνα.
ΓΓΑ - ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Προσηλωμένοι στο... προϊόν

Η αλλαγή προσώπου στον προεδρικό θώκο της ΕΠΟ, όπως είχαμε επισημάνει, δεν υπήρχε περίπτωση να συνοδευτεί από αλλαγή πολιτικής. Είτε από την πλευρά της ομοσπονδίας, είτε της κυβέρνησης. Και αυτό επιβεβαιώθηκε μετά τη χτεσινή «εθιμοτυπική» συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γ. Ιωαννίδη, με το νέο πρόεδρο στην ΕΠΟ, Σοφ. Πιλάβιο. Αμφότεροι παραμένουν σταθερά προσηλωμένοι στην εξυπηρέτηση του εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου, των επιχειρήσεων - ομάδων και των εκμεταλλευτών τους. Αδιαφορώντας, προκλητικά, για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, το οποίο - μ' ευθύνη αμφοτέρων των πλευρών - μαραζώνει. Είναι χαρακτηριστικό πως, σ' όσα οι ίδιοι ανέφεραν, δεν υπήρξε ούτε λέξη γι' αυτό... Αντίθετα μίλησαν για τρόπους αποκατάστασης ισορροπιών που θα βοηθήσουν και την έξωθεν καλή εικόνα, στη διαχείριση και την εξουσία του υφισταμένου μοντέλου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αιφνιδίασε ο Ολυμπιακός, αφού χτες ανακοίνωσε την απόκτηση του Αγγλου επιθετικού Μάθιου Αντονι Ντερμπισάιρ, ως δανεικού έως το τέλος της σεζόν! Πρόκειται για τον 22χρονο ποδοσφαιριστή της Μπλάκμπερν που αγωνίζεται στη θέση του σέντερ φορ και έχει ύψος 1.85μ. (72 κιλά). Εχει αγωνιστεί σε προηγούμενες σεζόν σε Ρέξαμ και Πλίμουθ, ενώ τα τρία τελευταία χρόνια ήταν μέλος των «ρόδων».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ