ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2009
Σελ. /32
ΣTH ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
φωτο

Στις 2 Φλεβάρη 2009 συμπληρώθηκε ένας χρόνος που πέθανε ο αγαπημένος και αξέχαστος σύντροφός μου ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ του Γεωργίου που ενταφιάστηκε στο χωριό του Χωματάδα Μεσσηνίας. Αγωνιστής της ΕΑ και μέλος του ΚΚΕ. Εντάχθηκε από 20 χρόνων στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, ανέπτυξε αντιστασιακή δράση από το Μάη 1941, κυνηγήθηκε, βασανίστηκε, εξορίστηκε σε Ακροναυπλία, Λήμνο, Αη- Στράτη, Ικαρία, Γυάρο και Μακρόνησο. Ομως δε λύγισε ποτέ, δεν υπέγραψε δήλωση μετάνοιας. Εμεινε πιστός μαχητής ιδεολόγος στο Κόμμα του το τιμημένο ΚΚΕ. Ηταν μέλος της ΠΕΑΕΑ Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας και μέλος στην ΚΟ Χαλκηδόνας του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, προσφέρω 150 ευρώ, μέσω ΚΟ Ν. Χαλκηδόνας του ΚΚΕ, για την επιτυχία του 18ου Συνεδρίου.

Η γυναίκα του Γιαννούλα Καραμπάτσου

***

Στη μνήμη του ΜΙΧΑΛΗ ΔΙΓΑΛΑΚΗ, του ΓΙΑΝΝΗ ΞΕΠΟΥΛΙΑ, των θανόντων Αγωνιστών του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ Αλίμου και των ΧΑΡ. ΦΛΩΡΑΚΗ, Ν. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ, ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ, ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ και ΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ, ο Λ. Ξ. προσφέρει στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Αλίμου για την Οικονομική Εξόρμηση το ποσό των 50 ευρώ.

***

Στη μνήμη των συντρόφων μελών του ΚΚΕ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΠΛΑΚΗ, ΑΝΔΡΕΑ ΝΟΥΣΗ, ΘΕΟΔΟΣΗ ΧΡΗΣΤΕΑ και ΜΟΣΧΑΣ ΦΑΝΔΡΙΔΗ, προσφέρω στο ΚΚΕ το ποσό των 80 ευρώ.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ
Αναστασία Τσιόγκα

***

Μπαίνοντας στο χωριό Σουστιάνους Σπάρτης, συναντάς ένα μνημείο με γραμμένα 39 ονόματα δολοφονηθέντων από παρακρατικούς, από στρατοδικεία και άλλοι έπεσαν στο Δημοκρατικό Στρατό. Δύο αδέλφια, ο ΠΑΝ. και ο ΔΗΜ. ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ εκτελέστηκαν στο κτήμα τους, τα φορτώνει η μάνα τους στο μουλάρι και τα θάβει στο χωριό. Ενας γέρος, δύο γυναίκες και ένα τρίχρονο κορίτσι καίγονται όταν έκαψαν το χωριό. Δύο αδελφές με τη μάνα τους εκτελούνται στην πλατεία. Τρεις γυναίκες πέθαναν από το ξύλο και άλλα πολλά. Στη μνήμη τους για τη στέγαση του Αρχείου του ΚΚΕ, προσφέρω 200 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ριζούπολης.

Παν. Δ. Αθανασόπουλος

***

Η Χριστίνα Γεωργοπούλου, στη μνήμη των αδελφών της ΓΙΩΡΓΟΥ, ΝΙΚΟΥ, ΜΗΤΣΟΥ, ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ και των γαμπρών της ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑΚΟΥΜΗ και ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αγ. Δημητρίου, το ποσό των 50 ευρώ.

***

Στη μνήμη των αντιστασιακών ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΡΟΥΣΣΗ και της συζύγου του ΡΕΒΕΚΑΣ από τη Λάρυμνα Λοκρίδας, ο Γιώργος Ρούσσης και η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ για την ανέγερση του κτιρίου που θα στεγάσει το Αρχείο του, 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Λάρκο.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του εξαδέλφου μου ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΣΩΝΗ που έφυγε από τη ζωή πριν 20 μήνες, καθώς και στη μνήμη του πατέρα μου, ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΤΣΩΝΗ (φωτ.) που στις 2 Απρίλη 2009 συμπληρώνονται 10 χρόνια από το θάνατό του, προσφέρω 100 ευρώ για το Αρχείο του Κόμματος μέσω της ΚΟΒ Γαλατσίου.

ΓΙΑΝΝΕΖΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΓΙΑΝΝΕΖΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Γιάννης Κατσώνης του Θανάση

***

φωτο

Ο Γιώργος Κατσαούνης, προσφέρει στη μνήμη του πολυαγαπημένου του φίλου και συντρόφου, ΠΑΝΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ από το Μεσολόγγι, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή στις 27/1/2009, 100 ευρώ για την ανέγερση του κτιρίου στο οποίο θα στεγαστεί το Ιστορικό Αρχείο του ΚΚΕ.

***

Ο συναγωνιστής Φώτης Γερασίμου Γρηγοράτος προσφέρει στη μνήμη των αδελφών του ΔΗΜΗΤΡΗ και ΣΠΥΡΟΥ, που έπεσαν μαχόμενοι για την Εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και ειρήνη, 300 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω Αχτίδας Βιομηχανίας της ΚΟΑ και για την ανέγερση του κτιρίου που θα στεγάσει το ιστορικό Αρχείο του ΚΚΕ.

***

Δύο σύντροφοι στη ζωή και στον αγώνα (μέλη ΚΟΒ Πατησίων - Ριζούπολης), ο Αντρέας και η Μαρία Τερλιμπάκου, προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη» 100 ευρώ, αντί μνημόσυνου στα αδέλφια μας, ΚΩΣΤΑ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΑΣΙΚΑ, ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΕΡΛΙΜΠΑΚΟ - όλοι τους μαχητές θύματα στο Δημοκρατικό Στρατό - καθώς επίσης στο γιο μας, ΤΑΣΟ ΤΕΡΛΙΜΠΑΚΟ, το μικρότερο δεσμώτη της χούντας (86 ημερών μωρό) μαζί με τη μάνα του στην Ασφάλεια Λάρισας, που κατάφεραν να το εξοντώσουν πριν συμπληρώσει δέκα μηνών ζωή...

Αντρέας - Μαρία Τερλιμπάκου - Νασίκα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΔΑΡΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Ζωγράφου.

ΚΑΡΔΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΑΡΔΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ειρήνη Κάρδαρη - Αντωνία Βενέτη

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν 15 χρόνια από τότε που «έφυγε» για πάντα ο Αγωνιστής του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ σύντροφος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΑΡΑΣ. Στη μνήμη του για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ανω Ν. Κυψέλης.

Η σύζυγος, τα παιδιά.

***

Στη μνήμη των γονιών μας ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 200 ευρώ για το 18ο Συνέδριο και για το Αρχείο.

Πόπη - Νίκος Πυκνής

***

ΦΩΤΟ

Το σπίτι τους κάηκε απ' τους Γερμανούς με ολόκληρο το χωριό - τη Μενδενίτσα Λοκρίδας - το 1943. Και όλη η οικογένεια θυσιάστηκε στον αγώνα. Ο μεγάλος αδελφός ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ (φωτο), αγωνιστής στη Μέση Ανατολή και στέλεχος του ΚΚΕ στον Πειραιά. Ο πατέρας ΜΗΤΣΟΣ, ΕΑΜίτης, πιάστηκε το 1948, έξω από το χωριό και εκτελέστηκε επί τόπου από χωροφύλακες και ΜΑΥδες. Εκεί εκτελέστηκε και ο δεύτερος αδελφός του ΘΟΔΩΡΗΣ, ΕΠΟΝίτης και στέλεχος της Λαϊκής Πολιτοφυλακής. Ο τρίτος αδελφός ΚΩΣΤΑΣ, αντάρτης στα τμήματα του Διαμαντή, σκοτώθηκε το 1948 σε μάχη στην Γκιώνα. Η μάνα ΦΩΤΕΙΝΗ, υπηρέτησε σε βοηθητικές υπηρεσίες του ΔΣΕ και πιάστηκε το 1949. Η αδελφή ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ, αντάρτισσα στο ΔΣΕ, αιχμαλωτίστηκε το 1949. Στη μνήμη τους ο μόνος επιζών, Νίκος Παναγιώτου, προσφέρει στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω «Ριζοσπάστη», 100 ευρώ.

ΓΙΑΝΝΕΖΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΕΖΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
***

Στη μνήμη του ΜΙΧΑΛΗ ΦΡΑΤΖΕΣΚΟΥ που έφυγε από κοντά μας, στις 5/1/2009, η σύζυγός του Εφη Φρατζέσκου προσφέρει 300 ευρώ και ο εξάδελφός του Παναγιώτης Κυριαζίδης 50 ευρώ, για τη στέγαση του αρχείου του ΚΚΕ και για την οικονομική εξόρμηση του 18ου Συνεδρίου του, μέσω της ΚΟΒ Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας.

***

Στη μνήμη του σ. ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΑΝΤΑΛΟΒΑ, η γυναίκα του Βαρβάρα προσφέρει για το αρχείο του ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Μελισσίων.

***

Στη μνήμη του αγαπημένου μας αδερφού ΚΩΣΤΑ Θ. ΤΣΕΛΙΓΑ που σκοτώθηκε στο χωριό Κάψη, κοντά στο Καρπενήσι, το Γενάρη 24-25 του 1949 που ο ΔΣΕ κατέλαβε το Καρπενήσι, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ για τα 90 χρόνια του Κόμματος. Κώστα δε σε ξεχνάμε ποτέ.

Ο αδερφός σου Γιώργος Θ. Τσέλιγας

***

(ΦΩΤΟ 2)

Στη μνήμη του πατέρα μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, από Μεγάλη Στέρνα Κιλκίς, μαχητή του ΔΣΕ, πολιτικού πρόσφυγα που πέθανε μόλις επαναπατρίστηκε το 1978, της μάνας μου ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, που σκοτώθηκε στον Εμφύλιο, του αδερφού μου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ που σκοτώθηκε στον Εμφύλιο και της δεύτερης μάνας μου ΝΑΤΑΛΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ που πέθανε το 1996, προσφέρουμε για το αρχείο του ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Πετρούπολης.

Καλαμιώτης Φάνης και Σοφία

***

ΦΩΤΟ (2)

Στη μνήμη του πατέρα μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΙΑΝΝΕΖΟΥ, αγωνιστή της Εθν. Αντίστασης και του ΔΣΕ, πιστού οπαδού του ΚΚΕ και του εξαδέλφου μου ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΕΖΟΥ, άξιου τέκνου του ΚΚΕ, προσφέρω μέσω της ΚΟΒ Αγ. Δημητρίου 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Τάσος Γιαννέζος

***

Στη μνήμη των αγωνιστών ΣΠΥΡΟΥ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ, ΣΠΥΡΟΥ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΥΨΑ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΘΥΜΙΟΥ ΠΑΣΑΠΟΡΤΑ, όλοι από το Ξεροπήγαδο Ναυπάκτου, ο Κωνσταντίνος Λιανός προσφέρει στο ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση, 200 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Αγ. Δημητρίου.


ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΣ

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΡΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΡΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΣ

ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Νοσοκομεία
ΑΘΗΝΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ (14.30 - 08.00)

ΓΝΑ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» Παθολογική, καρδιολογική (αιμοδυναμικό εργαστήριο), χειρουργική, αγγειοχειρουργική, αιματολογική, γαστρεντερολογική, δερματολογική, ενδοκρινολογική, νευρολογική, νευροχειρουργική, νεφρολογική, ογκολογική, οδοντιατρική, ορθοπαιδική, ουρολογική, οφθαλμολογική, πνευμονολογική, πλαστική χειρουργική, ρευματολογική, ΩΡΛ, ΓΝΑ «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ» Παθολογική, καρδιολογική, χειρουργική, αγγειοχειρουργική, αιματολογική, θωρακοχειρουργική, ουρολογική, πνευμονολογική, ΩΡΛ, ΓΝΝΘ «ΣΩΤΗΡΙΑ» πνευμονολογική.

ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ (08.00-08.00)

7ο ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΙΚΑ Παθολογική, καρδιολογική, χειρουργική, ΓΝΑ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» γναθοχειρουργική, θωρακοχειρ/κή, καρδιοχειρ/κή, ΓΝΑ «ΣΩΤΗΡΙΑ» πνευμονολογική, ΝΔΝΑ «ΣΥΓΓΡΟΣ» δερματολογική, ΓΝΑ «ΚΑΤ» ορθοπαιδική, πλαστική χειρουργική, ΓΝ «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ» ΒΟΥΛΑΣ ορθοπαιδική, ΨΝΑ «ΔΑΦΝΙ» (για εκούσιες και εισαγγελικές) ψυχιατρική, ΓΝΑ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» γυναικολογική, μαιευτική, ΓΝΑ «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» μαιευτική, ΑΟΝΑ «ΑΓ. ΣΑΒΒΑΣ» αιματολογική (έως 15.00), ογκολογική (έως 15.00) - ΓΟΝΚ «ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ», ΓΝ ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓ. ΣΟΦΙΑ» παιδιατρικό, ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ παιδοψυχιατρική.

ΠΕΙΡΑΙΑ

ΓΝ «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ» οφθαλμολογική έως 14.30, ΓΝΕ «ΘΡΙΑΣΙΟ», ΓΝ «ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ» έως 16.00.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Ωράριο 08.00-14.30: Οφθ., Ωράριο 14.30-08.00: Παθ., καρδ., νευρολ., πνευμ., χειρ., ορθοπ., ΩΡΛ, νευροχ., οφθ., ψυχ., Ωράριο 08.00-08.00: Θωρ/κή, καρδιοχ., αγγειοχ., ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ωράριο 08.00-14.30: Οφθ., Ωράριο 14.30-08.00: Παθ., χειρ., οφθ., Ωράριο 08.00-08.00: Ουρ., οδοντ., γυν., ΑΧΕΠΑ Ωράριο 08.00-14.30: Παθ., καρδ., νευρολ., πνευμ., χειρ., ΩΡΛ, νευροχ., ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ Ωράριο 08.00-14.30: Παθ., καρδ., χειρ., ορθοπ., ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Ωράριο 08.00-14.30: Παθ., καρδ., νευρολ., πνευμ., χειρ., ορθοπ., νευροχ., ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ Ωράριο 08.00-14.30: Παθ., καρδ., χειρ., ορθοπ., ΩΡΛ, Ωράριο 14.30-08.00: Παιδ., Ωράριο 08.00-08.00: Παιδοχ., παιδοορθ., ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ Ωράριο 08.00-08.00: Νεογν., Μ/Γ, ΝΟΣ. ΔΕΡΜ. ΚΑΙ ΑΦΡΟΔ. ΝΟΣΩΝ Δερμ., ΑΝΘ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» Ογκ., ΨΝΘ Ψυχ., ΝΟΣ. ΕΙΔ. ΠΑΘΗΣΕΩΝ Παιδ., λοιμ.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνείτε στο 166.

ΚΕΝΤΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΤΕΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

ΑΘΗΝΑ: Τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης ΙΘΑΚΗ 1145, Κέντρο Πολλαπλής Παρέμβασης ΚΕΘΕΑ, τηλ. 210-3647.700, Κέντρο Ενημέρωσης ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, τηλ. 210-3300.751, Κέντρο Ενημέρωσης ΔΙΑΒΑΣΗΣ, τηλ. 210-8626.761, Κέντρο Ενημέρωσης ΣΤΡΟΦΗΣ για έφηβους χρήστες, τηλ. 210-8820.277.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Κέντρο Ενημέρωσης ΝΟΣΤΟΣ, τηλ. 210-4220.708.

ΚΡΗΤΗ: Κέντρο Ενημέρωσης Ηρακλείου, τηλ. 2810-261.026.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κέντρο Ενημέρωσης ΙΘΑΚΗ, τηλ. 2310-270.110.

ΛΑΡΙΣΑ: Κέντρο Ενημέρωσης ΕΞΟΔΟΣ, τηλ. 2410-254.597.

ΒΟΛΟΣ: Κέντρο Ενημέρωσης ΕΞΟΔΟΣ, τηλ. 24210-80.246.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΙΘΑΚΗ (2310) 636.373 (Για συγγενείς και φίλους εξαρτημένων ατόμων).


Φαρμακεία
ΑΘΗΝΑ - ΠΡΟΑΣΤΙΑ
Ανοιχτά 8 π.μ. - 8 μ.μ.

ΑΓ. ΑΡΤΕΜΙΟΣ Δαμαγήτου 29 - Φιλολάου, ΑΓ. ΛΟΥΚΑΣ Σπύρου Λάμπρου 8 (από Ι. Δροσοπούλου 250), ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ Μόσχου 2 και Σεβαστουπόλεως 124, ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ Μεσογείων 80 - Μεσσηνίας, ΒΥΡΩΝΑΣ Αγ. Δημητρίου 18 (από Φορμίωνος 186), ΓΑΛΑΤΣΙ Αγ. Γλυκερίας 11 (δίπλα στο Ναό της Αγ. Γλυκερίας), ΓΑΛΑΤΣΙ Ιωαν. Φωκά 95, ΕΞΑΡΧΕΙΑ Χαρ. Τρικούπη 133 και Βουλγαροκτόνου 29, ΙΛΙΣΙΑ Μ. Ασίας 5 (κάθοδος Λαϊκού Νοσοκ.), ΚΑΛΛΙΘΕΑ Ιατρίδου 109 - Λασκαρίδου 164, ΚΑΛΛΙΘΕΑ Ελ. Βενιζέλου 105 (Θησέως), ΚΕΝΤΡΟ Σόλωνος 92 & Ασκληπιού, ΚΟΛΩΝΟΣ Λεάνδρου 92-94 - Αντιγόνης (Κολοκυνθού παράλληλος ΛΕΝΟΡΜΑΝ), ΚΥΨΕΛΗ Κέας 80, Ν. ΚΟΣΜΟΣ Πίσσα 40 (τέρμα Βρεσθένης), ΠΑΓΚΡΑΤΙ Ευφράνορος 29 (Προφ. Ηλίας), ΠΑΓΚΡΑΤΙ Ευτυχίδου 48 (Παλαιό τέρμα), ΠΛ. ΑΤΤΙΚΗΣ Παιωνίου 35 (συνέχεια Χέιδεν, μεταξύ Αχαρνών - Λιοσίων), ΠΛ. ΒΑΘΗΣ Καρόλου 27 (έναντι θεάτρου ΒΕΜΠΟ), ΠΛ. ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ Γ' Σεπτεμβρίου 84 (έναντι PRISUNIC, όπισθεν ΓΣΕΕ), ΣΥΝΤΑΓΜΑ Πλατεία Μητροπόλεως 11 (όπισθεν Ιερού Ναού Μητρόπολης).

Ανοιχτά 8 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 μ.μ. - 12 μ.μ.

ΑΧΑΡΝΩΝ Φυλής 232, ΔΑΦΝΗ Αγ. Βαρβάρας 87, ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΩΝ Μεσογείων 205 (έναντι Νοσοκ. ΣΩΤΗΡΙΑ), ΕΞΑΡΧΕΙΑ Σολωμού 2, ΖΩΓΡΑΦΟΥ Λ. Παπάγου 17 (δίπλα στην ALPHA BANK - Τράπεζα Πίστεως), ΚΑΛΛΙΘΕΑ Σοφοκλέους 190 - Σπάρτης, ΚΟΥΚΑΚΙ Λ. Συγγρού 37, ΚΥΨΕΛΗ Παξών 25 & Καυκάσου 7, ΠΑΓΚΡΑΤΙ Τιμοθέου 59 (από Φιλολάου 29-31) καθολική εκκλησία - κιν/φος ΛΑΟΥΡΑ, ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ΑΝΩ Κυδαντιδών 13α, ΣΕΠΟΛΙΑ Βορ. Ηπείρου 153 (πλατ. Αγ. Μελετίου).

Ανοιχτά 8 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 μ.μ. - 8 π.μ.

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ Λαρίσης 34, ΒΥΡΩΝΑΣ Αγ. Σοφίας 121, ΓΚΥΖΗ Ραγκαβή 56, ΚΑΛΛΙΘΕΑ Δημοσθένους 62 (μεταξύ Μενελάου - Αγ. Πάντων), ΚΕΝΤΡΟ Πανεπιστημίου 16 & Αμερικής (στοά), ΚΟΛΩΝΑΚΙ Μονής Πετράκη 3 - Υψηλάντου (από Βασ. Σοφίας 71), ΚΥΨΕΛΗ Ι. Δροσοπούλου 110 - Καλλιφρονά, ΟΜΟΝΟΙΑ Πειραιώς 21 (πλησίον Πολυκλινικής), ΠΑΤΗΣΙΩΝ Πατησίων 331 (στάση Σωτηριάδου), ΤΑΥΡΟΣ Οδ. Ανδρούτσου 2 & Τιμ. Ευγενικού (όπισθεν ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ), ΥΜΗΤΤΟΣ Χρυσ. Σμύρνης 32 (έναντι Αστυν. Τμήματος ΚΓ').

Ν. ΙΩΝΙΑ - Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ - ΠΕΡΙΣΣΟΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ
Ανοιχτά 8 π.μ. - 8 μ.μ.

Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ευτυχίας 46 (Πράσινος Λόφος), Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ Βρυούλων 12.

Ανοιχτά 8 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 μ.μ. - 12 μ.μ.

ΠΕΡΙΣΣΟΣ Αγγ. Σικελιανού 30.

Ανοιχτά 8 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 μ.μ. - 8 π.μ.

Ν. ΙΩΝΙΑ Ελ. Βενιζέλου 136.

ΑΙΓΑΛΕΩ - ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ - ΧΑΪΔΑΡΙ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Ανοιχτά 8 π.μ. - 8 μ.μ.

ΑΙΓΑΛΕΩ Θηβών 322 & Αθ. Διάκου 2, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Ιδομενέως 18.

Ανοιχτά 8 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 μ.μ. - 11 μ.μ.

ΑΙΓΑΛΕΩ Ιερά οδός 314 & Εβρου 2, ΧΑΪΔΑΡΙ Νικ. Πλαστήρα 14, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Σολωμού 74.

Ανοιχτά 8 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 μ.μ. - 8 π.μ.

ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ Οδυσσέως 4 & Κύπρου, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Σαρανταπόρου 59.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΠΡΟΑΣΤΙΑ
Ανοιχτά 8 π.μ. - 8 μ.μ.

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ Θεσπιέων 55, ΠΕΙΡΑΙΑΣ Καλύμνου 3, ΚΑΜΙΝΙΑ Σερίφου 56 και Αγ. Ελευθερίου, ΚΑΣΤΕΛΑ Τσακάλωφ 60, ΜΟΣΧΑΤΟ Μακρυγιάννη 26, ΝΙΚΑΙΑ Μεσολογγίου 69, ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ηρώων Πολυτεχνείου 61, ΤΑΜΠΟΥΡΙΑ Ελ. Βενιζέλου 171 και Λ. Δημοκρατίας.

Ανοιχτά 8 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 μ.μ. - 11 μ.μ.

ΑΜΦΙΑΛΗ Ρ. Φεραίου 31, ΝΙΚΑΙΑ Θράκης 5, ΠΕΙΡΑΙΑΣ Σανταρόζα 9.

Ανοιχτά 8 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 μ.μ. - 8 π.μ.

ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ Ερ. Σταυρού 43-45, ΠΕΙΡΑΙΑΣ Καραολή Δημητρίου 30 και Ηρώων Πολυτεχνείου, ΝΕΑΠΟΛΗ Κ. Παλαμά 212, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ Ταξιαρχών 34-36.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΔΙΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
Ανοιχτά 8.30 π.μ. - 8.30 μ.μ.

Ανδρούτσου 4 - Ανδρεοπούλου 6 Βασ. Ολγας, Ατλαντίδος 35-37 έναντι Δημήτριων - Κ. Τούμπα, Χριστοβασίλη 8 - Βασ. Ολγας, Χειμάρας 27 - Μ. Μπότσαρη ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, Επιδαύρου 9 & Γρ. Λαμπράκη γωνία - Α. Τούμπα, Βασ. Ολγας 57, Παπάφη 142 - Κ. Τούμπα, Μ. Ασίας 40 γήπ. ΠΑΟΚ - Εθν. Τράπεζα, Ανθέων 20, Α. Παπαναστασίου 123 - Χαριλάου, Δελφών 122 - Αναλήψεως γωνία, Κωνσταντινουπόλεως 88-90 Ιπποκράτειο, Μακεδονίας 36 - Μ. Μπότσαρη, Μαραθώνος - Σιδηροκάστρου 10 - Υφανέτ, Περδίκα 9 - Ευζώνων.

ΔΥΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Εγνατία 13 πλατεία Δημοκρατίας, Εγνατία 136, Αθηνάς 1 - Ιουλιανού Λαοδηγήτρια, Οδυσσέως 1 & Αισώπου (Πλ. Δημοκρατίας), Αγ. Δημητρίου 114 - Πλάτωνος, Τσιμισκή 91, Βενιζέλου 68, Αγ. Δημητρίου 2 Καφαντάρη, Αθωνος 8, Εγνατία 72 Παν. Χαλκέων, Αγάθωνος 35 - Ξηροκρήνη, Αγ. Σοφίας 23, Αλ. Σβώλου 45 (Ιπποδρόμιο).

ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Θερίσσου 2 - Φιλιππουπόλεως 19, Γιαννακοπούλου 13.

ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ - ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

Φιλίππου Φλώρου 49 - Πολυτεχνείου.

ΔΗΜΟΣ ΕΥΟΣΜΟΥ

Αλ. Παπάγου 103 - 25ης Μαρτίου, Μεγ. Αλεξάνδρου 22 - Μαιάνδρου 1, Ολυμπιάδος 43 τέρμα Τζαβέλλα.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Τριανταφυλλίδη 2 - Μητρ. Χρυσάνθου 3, Τ. Οικονομίδη 58 - Καπετανίδου, Πόντου 65, Σεβαστείας 27 - Αλκυώνος Π. ΚΑΤΕ - Βότση, Κουντουριώτου 49 Ν. Κρήνη.

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Λαγκαδά 120.

ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ - ΜΕΤΕΩΡΑ

Μ. Αλεξάνδρου 6 Μετέωρα, Αγν. Στρατιώτη 84.

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ

Προφήτη Ηλία 71 δρόμος προς Πανόραμα.

ΔΗΜΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Λαγκαδά 200 Σταυρούπολη, Μακρυγιάννη 38 Αν. Ηλιούπολη.

ΔΗΜΟΣ ΣΥΚΕΩΝ

Ανδ. Δημητρίου 29 - Εκκλ. Αγ. Δημητρίου.

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ (έως 24.00)

Μακρυγιάννη 4 - Εμπορική Τράπεζα.

ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ
Ανοιχτά 8.30 μ.μ. - 12 μ.μ.

28ης Οκτωβρίου 84 - Κων/πόλεως Ιπποκράτειο, Ι. Πασαλίδη 141 Πάρκο Καλαμαριάς, Αγ. Σοφίας 12 - Τσιμισκή, Κατακάλου 3 Ανάληψη, Ειρήνης 17 Βαρδάρης, Εγνατία 86, Κλεάνθους & Πεστών 79 Κ. Τούμπα, Ιασονίδου 19 - Ελευθέριο - Κορδελιό, Καλλιθέας 25 Αμπελόκηποι, Β. Ολγας 178 - Θ. Σοφούλη, Επταπυργίου 155 - Τέρμα Αστ. Λεωφ. 23 Συκιές.

Ανοιχτά 12 μ.μ. - 8.30 π.μ.

Μ. Μπότσαρη 130 - Παπάφη, Παρασκευοπούλου 10 - Βασ. Ολγας, Α. Παπανδρέου 33 (πρώην Β. Γεωργίου 33) Νεάπολη, Π. Ιωακείμ 13 - Εγνατία, Αγ. Δημητρίου 68 - Τάσκου Παπαγεωργίου, Σουμελά 30 Πεζόδρομος Κομνηνών Καλαμαριά.


Δρομολόγια πλοίων

ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΙΘΑΚΗ 07.25 Πάρο, Νάξο, Ιο, Θήρα, ΣΟΥΠΕΡ ΦΕΡΙ ΙΙ 07.35 Σύρο, Τήνο, Μύκονο, ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 14.55 Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ 15.50 Πάρο, Νάξο, SARDINIA VERA 17.15 Εύδηλο, Αγ. Κήρυκο, Καρλόβασι, Βαθύ, ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΝΑΞΟΣ 17.30 Πάρο, Νάξο, Δονούσα, Αιγιάλη, Αστυπάλαια, ΜΥΤΙΛΗΝΗ 19.00 Χίο, Μυτιλήνη, ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ 1 19.00 Σύρο, Πάτμο, Λέρο, Κω, Ρόδο, ΠΡΕΒΕΛΗΣ 19.00 Πάρο, Νάξο, Ιο, Θήρα, ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ 19.00 Πάρο, Νάξο, Εύδηλο, Καρλόβασι, Βαθύ, ΚΡΗΤΗ ΙΙ 20.30 Ηράκλειο, ΕΛΥΡΟΣ 21.00 Χανιά, ΚΝΩΣΟΣ ΠΑΛΑΣ 21.00 Ηράκλειο.

  • Για την επιβεβαίωση των δρομολογίων τηλεφωνείτε στα 210.4260.000, 210.4147.800 (ή στα Δρομολόγια Πλοίων του ΟΤΕ, τηλ. 14944).

Καιρός

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα στα δυτικά, στα κεντρικά, στα βόρεια, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Από το μεσημέρι σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.


Χρήσιμα τηλέφωνα

Κέντρο Αμεσης Βοήθειας: 166. Κέντρο Αμεσης Βοήθειας ΕΕΣ: 150. Αμεση Δράση: 100. Πυροσβεστική: 199. Εφημερεύοντα νοσοκομεία, Εφημερεύοντες Ιατροί, Φαρμακεία: 1434. Κέντρο δηλητηριάσεων: 210.7793.777. Κέντρο διοικητικών πληροφοριών του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης: 177. Πληροφορίες ονομαστικού καταλόγου 11888. Τηλεφωνικές αιτήσεις για παροχή πιστοποιητικών. Παρεχόμενα πιστοποιητικά: γέννησης, ληξιαρχικές πράξεις, φορολογικής ενημερότητας, στρατολογικής κατάστασης και ποινικού μητρώου: 1502. Βλάβες τηλεφώνου: 121. Βλάβες ηλεκτρικού Αθήνας: 210.3245.311-4. Βλάβες ηλεκτρικού Πειραιά: 210.4812.561. Βλάβες δικτύου ΕΥΔΑΠ: 1022. Ειδήσεις: 115. ΠΡΟ-ΠΟ, ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ, Τζόκερ, Λόττο, Προτο 1444. Εθνικό - Λαϊκό Λαχείο, Ιππόδρομος 1445. Χρηματιστήριο 1424. Τροχαία Αθήνας: 210.5230.111. Τροχαία Πειραιά: 210.4113.832. Προαστίων: 210.5249.006.

Δρομολόγια: Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) 1110. Πληροφορίες: ΚΤΕΛ 14505, Δρομολόγια Πλοίων, Αεροπλάνων 1440, ΚΤΕΟ 1425, Μετεωρολογικό Δελτίο 1448, Θέατρα - Κινηματογράφοι 1422. Αγορανομία: 210.3217.056. Ράδιο - Ταξί Αθήνας - Πειραιά: 210.9217.942, 210.6459.000, 210.6711.200, 210.8014.114 - 210.8086.109, 210.9885.210, 210.9961.420-23, 210.6480.965, 210.4115.200 - 210.4115.666 - 210.4116.882, 210.9934.812, 210.5132.316 - 210.5132.319, 210.4200.042, 210.8088.000 - 210.8019.000 - 210.6127.700, 210.9642.900, 210.8018.820 - 210.8012.270, 210.5814.711, 210.4182.333-5 - 210.8260.890-3, 210.6432.240 - 210.6433.400 - 210.6437.198, 210.2221.623 - 210.2921.910 - 210.2919.016, 210.5020.357 - 210.5023.583 - 210.5023.783, 210.8946.858 - 210.8944.531, 210.3451.200.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ