ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 19 Φλεβάρη 2009
Σελ. /40
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Τάτσης Βαγγέλης
Τάτσης Βαγγέλης
φωτο

Στις 19 Φλεβάρη του 1998 έφυγε από τη ζωή, πρόωρα και αναπάντεχα, ο σ. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΑΤΣΗΣ, πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού. Στέλεχος στην Αχτίδα Μεσογείων του ΚΚΕ και εκλεγμένος στην Ομοσπονδία Λογιστών.

Με τη συμπλήρωση 11 χρόνων από την απώλειά του, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Παιανίας του Κόμματος.

Η σύζυγός του Βιβή

τα παιδιά και η μητέρα του

***

φωτο

Στη μνήμη του σ. ΘΟΔΩΡΟΥ ΜΑΥΡΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε 100 ευρώ στη ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λουτρών Αιδηψού.

Η γυναίκα του Ελένη, τα παιδιά του Εμμανουέλα και Κάτια

* * *

Νωρίς έκλεισε ο βιολογικός κύκλος του γεωπόνου ΑΧΙΛΛΕΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ από την επάρατο αρρώστια. Μολονότι δεν ήταν μέλος του ΚΚΕ και οπαδός του, εντούτοις δεν τον εμπόδιζε να εκτιμά τους αγώνες του ΚΚΕ, τη μεγάλη προσφορά της Μπολσεβίκικης Επανάστασης και τις θυσίες των κομμουνιστών για τις πανανθρώπινες αξίες. Με αυτά τα ιδανικά διαπαιδαγώγησε και τα παιδιά του.

Στη μνήμη του, η κόρη του Φανή Ζαχαριάδη - Βράτιμου, εκπαιδευτικός, προσφέρει 300 ευρώ στη ΝΕ Αρκαδίας για τη στέγαση του ιστορικού αρχείου του ΚΚΕ.

* * *

φωτο

Ο συναγωνιστής Παυλίδης Λάζαρος, στη μνήμη του ΦΑΛΗΡΕΑ ΣΩΚΡΑΤΗ, προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ για την Οικονομική του Εξόρμηση και για το αρχείο του, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας.

Μαυρίδης Θεόδωρος
Μαυρίδης Θεόδωρος
* * *

φωτο

Η συντρόφισσα ΦΡΟΣΩ ΜΑΝΙΤΣΑ - ΚΟΤΤΟΡΟΥ, που πρόσφατα «έφυγε» από κοντά μας, από 15 χρόνων εντάχθηκε στο ΚΚΕ. Δραστηριοποιήθηκε στην ΟΚΝΕ και στην ΕΠΟΝ. Το 1947 μπήκε στο ΔΣΕ, ως ασυρματίστρια. Πήρε μέρος σε μάχες και αποστολές πρώτης γραμμής και κατέκτησε το βαθμό της ανθυπολοχαγού μηχανικού.

Με την υποχώρηση του ΔΣΕ στο Γράμμο - Βίτσι, βρέθηκε στην Τασκένδη και μετά στη Σόφια, όπου εντάχθηκε στο ΚΚ Βουλγαρίας.

Επαναπατρίστηκε το 1977, συνδέθηκε αμέσως με το ΚΚΕ και δούλευε σε μαζικούς φορείς, όπως στον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλάκας «ΠΑΡΘΕΝΩΝ», στο Σύλλογο Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων, στην Επιτροπή Ειρήνης Πλάκας, στην Επιτροπή Γυναικών της ΠΕΑΕΑ, στο Σύνδεσμο Φίλων του Μουσείου της ΕΠΟΝ και στην ΠΕΑΦΕ.

Στη μνήμη της, οι σύντροφοί της από την ΚΟΒ Κουκακίου/Πλάκας προσφέρουν στο Κόμμα για τη στέγαση του αρχείου 300 ευρώ.

  • Στη μνήμη της αγαπημένης μου φίλης και συναγωνίστριας ΦΡΟΣΩΣ ΜΑΝΙΤΣΑ - ΚΟΤΤΟΡΟΥ, που έφυγε πρόσφατα απ' τη ζωή και δεν μπόρεσα να παραβρεθώ στην κηδεία της, αντί για στεφάνι προσφέρω 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Ντεπώ Θεσσαλονίκης.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στον Σπύρο, στις κόρες της Ντίνα και Δήμητρα και στις οικογένειές τους.

Φαληρέας Σωκράτης
Φαληρέας Σωκράτης
Λαζαρίδου Τασούλα

  • Επίσης, στη μνήμη της αγωνίστριας ΦΡΟΣΩΣ ΚΟΤΤΟΡΟΥ που κηδέψαμε στις 9/2/2009 οι σύντροφοί της από το παράρτημα Πλάκας της ΠΕΑΕΑ προσφέρουν στο ΚΚΕ 130 ευρώ.

* * *

Φωτο χαρτί

Στις 10 Γενάρη 2009 συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΖΩΗΣ ΣΠΥΡ. ΦΙΛΙΠΠΑΣ (ΝΙΑΟΥΡΑΣ), από το Δρυμώνα Λευκάδας. Καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του πορεύτηκε με συνέπεια και διακρίθηκε σ' όλους τους στίβους της ζωής, αποτελώντας για μας φωτεινό παράδειγμα αξιοπρέπειας και ανιδιοτέλειας.

Στη διάρκεια της δικτατορίας του Μεταξά, αντιστέκεται σφοδρά στην τεταρταυγουστιανή λαίλαπα, μέσα από τις γραμμές του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και του Παλλαϊκού μετώπου. Βασανίζεται απάνθρωπα γι' αυτό. Μα δε λυγάει. Παίρνει μέρος στον ξεσηκωμό του 24ου Σ. Π. Πρέβεζας την Πρωτομαγιά του 1938. Συλλαμβάνεται από τους στρατοκράτορες του Μεταξά, δικάζεται στο στρατοδικείο Ιωαννίνων και φυλακίζεται στις φυλακές των Εμπέδων και του Ακραίου.

Πολέμησε στην πρώτη γραμμή στο Αλβανικό Μέτωπο και στην Κατοχή (1941 - '44) οργανώνεται από τους πρώτους στην Εθνική Αντίσταση, στο ΕΑΜ, και ως αγωνιστής του 2/39 Συντάγματος του ΕΛΑΣ παίρνει μέρος σε πολλές μάχες, σε Ξηρόμερο, Βάλτο, Μακρυνόρος, Αμφιλοχία, κ.α.

Ξενιτοπούλου Ελένη
Ξενιτοπούλου Ελένη
Οπως όλοι οι αγωνιστές της ΕΑ πλήρωσε με διώξεις, εξορίες και φυλακές.

Στη δεκαετία του 1950 παίρνει μέρος στους κοινωνικούς αγώνες μέσα από τις γραμμές της ΕΔΑ. Για τη δράση του από τις μετεμφυλιακές κυβερνήσεις σύρεται σε αστυνομικούς σταθμούς και δικαστήρια, δικάζεται με αστείες κατηγορίες, ακόμη και το 1964 επί κυβερνήσεως Γ. Παπανδρέου. Η χούντα των συνταγματαρχών του 1967 τον συλλαμβάνει, τον φυλακίζει αρχικά στις φυλακές Λευκάδας και στη συνέχεια τον εξορίζει στη Γυάρο.

Ως λαϊκός ποιητής, εξέφρασε μέσα από τους στίχους του όλους τους στόχους των αγώνων του, εξύμνησε κάθε αγωνιστική προσφορά και κάθε αγωνιστή, σατίρισε με τον δικό του τρόπο τα «κακώς κείμενα».

Πολλοί από τους στίχους του έγιναν αντάρτικα τραγούδια και τραγούδια της φυλακής και του αγώνα, και τραγουδήθηκαν στα βουνά της Ελεύθερης Ελλάδας επί Κατοχής και στις φυλακές επί δικτατορίας Μεταξά και μεταπελευθερωτικής περιόδου.

Εμείς, οι δικοί του, νιώθουμε περήφανοι που υπήρξε δικός μας άνθρωπος.

Στην ιερή μνήμη του προσφέρουμε 200 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η οικογένειά του.

* * *

Φώτο

Ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΟΤΣΙΚΑΣ γεννήθηκε το 1920 στο Σταυράκι Ιωαννίνων. Το 1937 οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ. Το 1942 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Ελαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και αναδείχτηκε σε ηγετικό στέλεχος στο νομό. Πιάστηκε από τον ΕΔΕΣ και κλείστηκε στο στρατόπεδο της Αγίας Παρασκευής Γιωπλάνων όπου βασανίστηκε. Πιάστηκε, επίσης, από τους Γερμανούς και κλείστηκε στη Ζωσιμαία Σχολή, όπου βασανίστηκε απάνθρωπα. Το μεταβαρκιζιανό καθεστώς τον συνέλαβε, τον κακοποίησε και τον έκλεισε στις φυλακές του Αϊ - Κοσμά.

Ξενιτόπουλος Κώστας
Ξενιτόπουλος Κώστας
Τον Ιούλη του 1946 βγήκε στο βουνό και έλαβε μέρος σε πολλές μάχες, με το βαθμό του ταγματάρχη πολιτικού επιτρόπου του Δημοκρατικού Στρατού. Το φθινόπωρο του 1949 βρέθηκε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη όπου παντρεύτηκε και δούλεψε επί 33 χρόνια. Εκεί εργάστηκε και ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Νέος Δρόμος». Μέχρι το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στο ΚΚΕ, στους αγώνες του και στο όραμα του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Βικτορία Βότσικα, τα παιδιά του Βαγγέλης και Γεωργία και τα εγγόνια του Στέφανος, Βικτορία, Δημοσθένης και Δήμητρα προσέφεραν 400 ευρώ για το αρχείο του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ανω Γαλατσίου του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του παππού μου ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΩΝΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, προέδρου λαϊκού δικαστηρίου στην «Ελεύθερη Ελλάδα» - στο Μοσχάτο Καρδίτσας, του αδερφού του ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΣΙΩΝΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, προέδρου του Εργατικού Κέντρου Βόλου που πέθανε από την πείνα στο «αναμορφωτήριο» του Αϊ - Στράτη το 1942.

Ακόμα, στη μνήμη της ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΠΑΚΟΥ - ΤΣΙΟΥΤΣΙΟΥΡΗ, ψηφοφόρου και οπαδού του Κόμματός μας ως τα 95 της, που έκρυβε και εφοδίαζε αντάρτες στην Κατοχή, του ΒΑΪΟΥ ΒΑΪΤΣΗ, ανταρτοΕΠΟΝίτη - φοιτητή νομικής που δολοφονήθηκε από ΠΑΟτζήδες στα ορεινά της Καρδίτσας και το πτώμα του δε βρέθηκε ποτέ.

Κοττορού Φρόσω
Κοττορού Φρόσω
Τέλος, στη μνήμη της θείας ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ ΠΑΠΑΛΟΥ - ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗ που μας έφτιαχνε πίτες στα Φεστιβάλ και ήταν πάντα πρώτη στις Οικονομικές Εξορμήσεις του Κόμματος, προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΟΒ Δικηγόρων ΚΟΘ, για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Θανάσης Τσιώνος

* * *

Φωτο (2)

Στη μνήμη του αγαπητού μου συνεργάτη και φίλου ΚΩΣΤΑ ΞΕΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ και της συζύγου του ΕΛΕΝΗΣ, ο Ιωακείμ Πλάσκος προσφέρει 100 ευρώ στην ΚΟ Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ.


Ζώης Σπ. Φίλιππας - Νιάουρας
Ζώης Σπ. Φίλιππας - Νιάουρας

Δημοσθένης Κων. Βότσικας
Δημοσθένης Κων. Βότσικας

Νοσοκομεία
ΑΘΗΝΑ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ (14.30 - 08.00)

ΓΝΑ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» Παθολογική, καρδιολογική (αιμοδυναμικό εργαστήριο), χειρουργική, αγγειοχειρουργική, αιματολογική, γαστρεντερολογική, ενδοκρινολογική, νευρολογική, νευροχειρουργική, νεφρολογική, ορθοπαιδική, ουρολογική, οφθαλμολογική, ρευματολογική, ΩΡΛ, γυναικολογική, ΓΝΑ «ΕΛΠΙΣ» Παθολογική, καρδιολογική, χειρουργική, αγγειοχειρουργική, οδοντιατρική, ουρολογική, οφθαλμολογική, ΩΡΛ, γυναικολογική, ΓΝΝ ΙΩΝΙΑΣ «ΚΩΝ/ΠΟΥΛΕΙΟ» παθολογική, καρδιολογική (αιμοδυναμικό εργαστήριο), χειρουργική, αγγειοχειρουργική, οδοντιατρική, ορθοπαιδική, ουρολογική, ΩΡΛ, γυναικολογική, μαιευτική, ΓΝΑ «ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» έως 21.00.

ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ (08.00 - 08.00)

ΓΝΑ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» γναθοχειρουργική, πλαστική χειρουργική, ΓΝΑ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» θωρακοχειρ/κή, πνευμονολογική, ΓΝΑ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» καρδιοχειρ/κή, ΓΝΑ «ΚΑΤ» και ΓΝ «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ» ΒΟΥΛΑΣ ορθοπαιδική, ΨΝΑ «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ» (για εισαγγελικές και εκούσιες) ψυχιατρική, ΓΝΑ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» μαιευτική, ΓΝΑ «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» γυναικολογική, μαιευτική, ΝΔΝΑ «Α. ΣΥΓΓΡΟΣ» δερματολογική, ΓΝ ΠΑΙΔΩΝ «ΠΕΝΤΕΛΗΣ», ΓΝΠΑ «ΑΓΛ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» παιδιατρική, ΑΟΝΑ «ΑΓ. ΣΑΒΒΑΣ» ογκολογική (έως 15.00) - ΓΟΝΚ «ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ», ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ παιδοψυχιατρική.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΓΝ «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ» ΒΟΥΛΑΣ οφθαλμολογική έως 14.30, ΓΝΕ «ΘΡΙΑΣΙΟ», ΓΝ «ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ» έως 16.00.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Ωράριο 08.00-14.30: Παθ., καρδ., νευρολ., πνευμ., χειρ., ορθοπ., ΩΡΛ, νευροχ., Ωράριο 08.00-08.00: Θωρ/κή, καρδιοχ., ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ωράριο 08.00-14.30: Παθ., χειρ., οφθ., ΑΧΕΠΑ Ωράριο 08.00-14.30: Παθ., καρδ., νευρολ., πνευμ., παιδ., χειρ., ΩΡΛ, νευροχ., ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ Ωράριο 08.00-14.30: Παθ., καρδ., χειρ., ορθοπ., ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ Ωράριο 08.00-14.30: Παιδ., οφθ., Ωράριο 14.30-08.00: Παθ., καρδ., νευρολ., πνευμ., παιδ., χειρ., ορθοπ., ΩΡΛ, νευροχ., οφθ., Ωράριο 08.00-08.00: Νεογν., ουρ., Μ/Γ, παιδοχ., παιδοορθ., αγγειοχ., ΠΑΝΑΓΙΑ Β΄ΙΚΑ (Σημείωση: η ΚΕ του νοσοκομείου τις εργάσιμες λήγει στις 22.30 μ.μ.) Ωράριο 08.00-14.30: Καρδ., Ωράριο 14.30-08.00: Παθ., νευρολ., ΝΟΣ. ΔΕΡΜ. ΚΑΙ ΑΦΡΟΔ. ΝΟΣΩΝ Δερμ., ΑΝΘ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» Ογκ., ΨΝΘ Ψυχ., ΝΟΣ. ΕΙΔ. ΠΑΘΗΣΕΩΝ Λοιμ., ΚΥ ΘΕΡΜΗΣ Οδοντ.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνείτε στο 166.

ΚΕΝΤΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΤΕΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

ΑΘΗΝΑ: Τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης ΙΘΑΚΗ 1145, Κέντρο Πολλαπλής Παρέμβασης ΚΕΘΕΑ, τηλ. 210-3647.700, Κέντρο Ενημέρωσης ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, τηλ. 210-3300.751, Κέντρο Ενημέρωσης ΔΙΑΒΑΣΗΣ, τηλ. 210-8626.761, Κέντρο Ενημέρωσης ΣΤΡΟΦΗΣ για έφηβους χρήστες, τηλ. 210-8820.277.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Κέντρο Ενημέρωσης ΝΟΣΤΟΣ, τηλ. 210-4220.708.

ΚΡΗΤΗ: Κέντρο Ενημέρωσης Ηρακλείου, τηλ. 2810-261.026.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κέντρο Ενημέρωσης ΙΘΑΚΗ, τηλ. 2310-270.110.

ΛΑΡΙΣΑ: Κέντρο Ενημέρωσης ΕΞΟΔΟΣ, τηλ. 2410-254.597.

ΒΟΛΟΣ: Κέντρο Ενημέρωσης ΕΞΟΔΟΣ, τηλ. 24210-80.246.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΙΘΑΚΗ (2310) 636.373 (Για συγγενείς και φίλους εξαρτημένων ατόμων).


Φαρμακεία
ΑΘΗΝΑ - ΠΡΟΑΣΤΙΑ
Ανοιχτά 8 π.μ. - 8 μ.μ.

ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΕΑΣ Λεωφ. Καρέα 92 (ΚΑΡΕΑΣ), ΑΚ. ΠΛΑΤΩΝΟΣ Κίμωνος 14 & Αλικαρνασσού, ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ Πανόρμου 42, ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ Λαρίσης 17 (Αγία Τριάδα), ΒΥΡΩΝΑΣ Παν. Τσαλδάρη 90 (μεταξύ Εμπεδοκλέους και Δικαιάρχου), ΓΑΛΑΤΣΙ Λ. Γαλατσίου 67, ΓΚΥΖΗ Κάλβου 15 & Παπαρρηγοπούλου (Βαλτινών), ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΩΝ Μπαϊρακτάρη 14 (από Μεσογείων 139 - έναντι ΕΡΤ 2), ΖΩΓΡΑΦΟΥ Λεωφ. Παπάγου 32, ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ Τζων Κέννεντυ 29 και Λ. Μανωλίδη (από Υμηττού 41), ΚΑΛΛΙΘΕΑ Σαπφούς 104 και Ματζαγριωτάκη (πλησίον πλ. Κύπρου), ΚΑΛΛΙΘΕΑ Ηρακλέους 110Α & Δαβάκη (έναντι ΟΤΕ), ΚΟΥΚΑΚΙ Δημητρακοπούλου 123 (Παιδ. Χαρά), ΚΥΨΕΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ Κυψέλης 106, ΜΕΤΣ Αναπαύσεως 5 & Καλλιρρόης 1 (Α' ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ), ΟΜΟΝΟΙΑ Αγ. Κων/νου 3, ΠΑΓΚΡΑΤΙ Φιλολάου 39 - Ιφικράτους, ΠΑΓΚΡΑΤΙ Πλ. Πλαστήρα 7, ΠΛ. ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ Αριστοτέλους 110 - Δεριγνύ, ΠΛ. ΚΟΛΙΑΤΣΟΥ Πάρου 13 (από Ι. Δροσοπούλου 166), ΣΕΠΟΛΙΑ Αυλώνος 78 και Μανιτάκη.

Ανοιχτά 8 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 μ.μ. - 12 μ.μ.

ΑΓ. ΛΟΥΚΑΣ Πατησίων 300, ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ Φυλής 190 - Αγ. Μελετίου, ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ Λ. Αλεξάνδρας 194 (Υγειονομικό), ΒΥΡΩΝΑΣ Ν. Εφέσου 21 (κάθετος Καισαρείας), ΓΟΥΔΗ Γκανογιάννη 75-77, ΚΑΛΛΙΘΕΑ Γρυπάρη 15-17 (πίσω από Σκλαβενίτη, Θησέως 31), ΛΑΜΠΡΙΝΗ Συρακουσών 101, Ν. ΚΟΣΜΟΣ Σουλιωτών 2 (πλ. ΙΚΑ), ΠΑΤΗΣΙΑ ΚΑΤΩ Ψαρουδάκη 4 (σταθμ. Ηλεκτρ. Κ. Πατησίων), ΥΜΗΤΤΟΣ Κωνσταντινουπόλεως και Αδραμυτίου 1.

Ανοιχτά 8 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 μ.μ. - 8 π.μ.

ΓΑΛΑΤΣΙ Τραλλέων 145 - Βεΐκου (νέο τέρμα Γαλατσίου), ΔΑΦΝΗ Κανάρη 23 & Μυκηνών (από Βουλιαγμένης 190), ΙΛΙΣΙΑ Παπαδιαμαντοπούλου 6 - Βασ. Σοφίας, ΚΑΛΛΙΘΕΑ Θησέως 214 - Μπουμπουλίνας 1 (Πλ. Αγ. Ελεούσας), ΚΥΨΕΛΗ Κεφαλληνίας 2Α, ΝΕΑΠΟΛΗ ΑΘΗΝΑΣ Ζωοδ. Πηγής 132-134, ΠΑΓΚΡΑΤΙ Δαμάρεως 189 (επί του πεζοδρόμου), ΠΑΤΗΣΙΑ ΤΕΡΜΑ Χαλκίδος 18 (έναντι Νοσ. Εκκλησ. ΕΗΣ Ανω Πατησίων), ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ΚΑΤΩ Ηούς 50, ΠΛ. ΑΤΤΙΚΗΣ Λιοσίων 98, ΣΕΠΟΛΙΑ Τριανταφυλλοπούλου 18-20.

Ν. ΙΩΝΙΑ - Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ
Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ - ΠΕΡΙΣΣΟΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ
Ανοιχτά 8 π.μ. - 8 μ.μ.

Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ηρακλείου 307 & Αγ. Θηρεσίας 1, ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ Βυζαντίου 95.

Ανοιχτά 8 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 μ.μ. - 11 μ.μ.

ΠΕΥΚΑΚΙΑ Γυμνασίου 4.

Ανοιχτά 8 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 μ.μ. - 8 π.μ.

Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ Βρυούλων 12.

ΑΙΓΑΛΕΩ - ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ - ΧΑΪΔΑΡΙ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Ανοιχτά 8 π.μ. - 8 μ.μ.

ΑΙΓΑΛΕΩ Μεγ. Αλεξάνδρου 27, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Ατρειδών 11.

Ανοιχτά 8 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 μ.μ. - 11 μ.μ.

ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοκρατίας 77, ΧΑΪΔΑΡΙ Ελ. Βενιζέλου 19 και Αγων. Στρ. Χαϊδαρίου 28, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Σοφ. Βενιζέλου 63.

Ανοιχτά 8 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 μ.μ. - 8 π.μ.

ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ Σίφνου & Διασταύρωση, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Σαρανταπόρου 59.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΠΡΟΑΣΤΙΑ
Ανοιχτά 8 π.μ. - 8 μ.μ.

ΚΑΜΙΝΙΑ Χίου 18, ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ Χαρ. Τρικούπη 52, ΥΠΑΠΑΝΤΗ Γυθείου 162 και Σπάρτης, ΝΙΚΑΙΑ Ανωγείων 29, ΠΕΙΡΑΙΑΣ Καραΐσκου 104 και Σωτήρος, ΝΙΚΑΙΑ Λαοδικείας 166, ΠΕΙΡΑΙΑΣ Αλικαρνασσού 1, ΑΜΦΙΑΛΗ Καρπάθου 1.

Ανοιχτά 8 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 μ.μ. - 11 μ.μ.

ΜΟΣΧΑΤΟ Καποδιστρίου και Λ. Κατσώνη 133, ΠΕΙΡΑΙΑΣ Γρ. Λαμπράκη 142, ΝΙΚΑΙΑ Κρήνης 58 από Μπελογιάννη 110, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ Πλάτωνος 101 από 25ης Μαρτίου.

Ανοιχτά 8 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 μ.μ. - 8 π.μ.

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ Αγ. Γεωργίου 33, ΝΙΚΑΙΑ Κύπρου 50, ΑΝΩ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ Ηλείας 40 και Καραολή - Δημητρίου, ΠΕΙΡΑΙΑΣ Καραολή Δημητρίου 22.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ
Ανοιχτά 8.30 μ.μ. - 12 μ.μ.

Προφ. Ηλία 71 δρόμος προς Πανόραμα Πυλαία, Μ. Μπότσαρη 130 - Παπάφη, Αμπελοκήπων 22 Αστυνομία Σταυρούπολης, 28ης Οκτωβρίου 24 - Βασ. Ολγας, Εγνατία 40, Κων/πόλεως 70 Ιπποκράτειο, Α. Παπαναστασίου 110 Χαριλάου, Λεωφ. Καραμανλή 128 (Ν. Εγνατία), Πέτρου Λεβαντή 59 Ελευθέριο, Α. Παπανδρέου 153, Τέρμα Νεάπολης, Β. Γεωργίου 37 Φάληρο.

Ανοιχτά 12 μ.μ. - 8.30 π.μ.

Γρ. Λαμπράκη 77 Α. Τούμπα, Εγνατία 107 Κ. Παλαιολόγου - Καμάρα, Ρήγα Φεραίου 90 - Σχολείο Θέρμου Συκιές, Πόντου 130 - Πασσαλίδη Καλαμαριά, Τραπεζούντος 8 Ανάληψη.


Δρομολόγια πλοίων

ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΡΟΣ 07.25 Πάρο, Νάξο, Θήρα, Ιο, ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΙΘΑΚΗ 07.35 Σύρο, Τήνο, Μύκονο, ΔΙΑΓΟΡΑΣ 15.00 Πάρο, Κάλυμνο, Κω, Νίσυρο, Τήλο, Ρόδο, ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ 15.50 Πάρο, Νάξο, ΜΙΛΕΝΑ 17.00 Μήλο, Θήρα, Ηράκλειο, Σητεία, Κάσο, Κάρπαθο, Χάλκη, Ρόδο, ΡΟΜΙΛΝΤΑ 17.00 Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Κίμωλο, Μήλο, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ιο, Θήρα, ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΡΟΣ 17.30 Σύρο, Πάρο, Νάξο, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσι, Κατάπολα, ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ 2 19.00 Θήρα, Κω, Ρόδο, ΛΙΣΣΟΣ 19.00 Χίο, Μυτιλήνη, ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ 19.00 Πάρο, Νάξο, Εύδηλο, Καρλόβασι, Βαθύ, ΚΡΗΤΗ Ι 20.30 Ηράκλειο, ΛΑΤΩ 21.00 Χανιά, ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ 21.00 Ηράκλειο.

  • Για την εκτέλεση των δρομολογίων τηλεφωνείτε στα 210.4226.000, 210.4147.800 (ή στα Δρομολόγια Πλοίων του ΟΤΕ τηλ. 14944).

Καιρός

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά, βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης και σε ημιορεινές της Θεσσαλίας και της δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, ενώ στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα είναι πρόσκαιρα και τοπικού χαρακτήρα. Εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι στα δυτικά. Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι σταδιακά στα δυτικά και μέχρι το βράδυ σε όλη τη χώρα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν (5 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο 8 μποφόρ). Θερμοκρασία: σε πτώση από τα βόρεια.


Χρήσιμα τηλέφωνα

Κέντρο Αμεσης Βοήθειας: 166. Κέντρο Αμεσης Βοήθειας ΕΕΣ: 150. Αμεση Δράση: 100. Πυροσβεστική: 199. Εφημερεύοντα νοσοκομεία, Εφημερεύοντες Ιατροί, Φαρμακεία: 1434. Κέντρο δηλητηριάσεων: 210.7793.777. Κέντρο διοικητικών πληροφοριών του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης: 177. Πληροφορίες ονομαστικού καταλόγου 11888. Τηλεφωνικές αιτήσεις για παροχή πιστοποιητικών. Παρεχόμενα πιστοποιητικά: γέννησης, ληξιαρχικές πράξεις, φορολογικής ενημερότητας, στρατολογικής κατάστασης και ποινικού μητρώου: 1502. Βλάβες τηλεφώνου: 121. Βλάβες ηλεκτρικού Αθήνας: 210.3245.311-4. Βλάβες ηλεκτρικού Πειραιά: 210.4812.561. Βλάβες δικτύου ΕΥΔΑΠ: 1022. Ειδήσεις: 115. ΠΡΟ-ΠΟ, ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ, Τζόκερ, Λόττο, Προτο 1444. Εθνικό - Λαϊκό Λαχείο, Ιππόδρομος 1445. Χρηματιστήριο 1424. Τροχαία Αθήνας: 210.5230.111. Τροχαία Πειραιά: 210.4113.832. Προαστίων: 210.5249.006.

Δρομολόγια: Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) 1110. Πληροφορίες: ΚΤΕΛ 14505, Δρομολόγια Πλοίων, Αεροπλάνων 1440, ΚΤΕΟ 1425, Μετεωρολογικό Δελτίο 1448, Θέατρα - Κινηματογράφοι 1422. Αγορανομία: 210.3217.056. Ράδιο - Ταξί Αθήνας - Πειραιά: 210.9217.942, 210.6459.000, 210.6711.200, 210.8014.114 - 210.8086.109, 210.9885.210, 210.9961.420-23, 210.6480.965, 210.4115.200 - 210.4115.666 - 210.4116.882, 210.9934.812, 210.5132.316 - 210.5132.319, 210.4200.042, 210.8088.000 - 210.8019.000 - 210.6127.700, 210.9642.900, 210.8018.820 - 210.8012.270, 210.5814.711, 210.4182.333-5 - 210.8260.890-3, 210.6432.240 - 210.6433.400 - 210.6437.198, 210.2221.623 - 210.2921.910 - 210.2919.016, 210.5020.357 - 210.5023.583 - 210.5023.783, 210.8946.858 - 210.8944.531, 210.3451.200.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ