Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 22 Μάρτη 2009 - αριθ. φύλλου: 10330

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΓΡΑΜΜΟΣ
Στα βήματα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας

Η κορύφωση της πάλης του ΔΣΕ έλαχε να διαδραματιστεί στο Γράμμο. Κάθε σπιθαμή του, κάθε κορυφή, κάθε κάλυκας, κάθε θραύσμα οβίδας και μια σελίδα ηρωισμού και αυτοθυσίας. Αυτόν τον τόπο μας καλεί να επισκεφτούμε το εκδοτικό «Σύγχρονη Εποχή», με την κυκλοφορία μιας συλλογικής εργασίας υπό τον τίτλο «Γράμμος - Στα βήματα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (Ιστορικός - Ταξιδιωτικός Οδηγός)». «Οργανωτής» και «ξεναγός» το βιβλίο, μέσα από το οποίο οι συντελεστές του μοιράζονται την εμπειρία τού να έχεις «μπροστά σου το θέατρο των μαχών, τα ζωντανά σημάδια που συνθέτουν το έπος του ΔΣΕ (...) αισθάνεσαι μέρος αυτού του αγώνα, ψηλώνεις ένα μπόι για τη λαμπρή αυτή κληρονομιά, διδάσκεσαι για τη συνέχεια και την ολοκλήρωση των ιδανικών των δεκάδων χιλιάδων μαχητών και μαχητριών του, που έδωσαν αφειδώλευτα τη ζωή τους».


ΣΕΛ.  4   -   5


ΙΣΤΟΡΙΑ
Αφοσιωμένος στην Προλεταριακή Επανάσταση

Ενενήντα χρόνια από το θάνατο του Μ. Γ. Σβερντλόφ, ενός επαναστάτη που στο πρόσωπό του εκδηλώθηκαν με τη μεγαλύτερη πληρότητα τα κυριότερα και ουσιαστικότερα γνωρίσματα της προλεταριακής επανάστασης.


ΣΕΛ.  11   -   14
ΠΟΙΗΣΗ
Στρατευμένοι με τα οράματα των λαών

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης η χτεσινή και η θύμηση έχει την ανάγκη και τη δύναμη να προστρέξει σε κείνους που με μια ρηξικέλευθη ματιά μεταμόρφωσαν τη ζωή και τα πράγματα, στοχάστηκαν μέσω της ποίησης και δε «χάθηκαν».


ΣΕΛ.  3
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Μηχανές για μακριά...

Οι πυραυλοκινητήρες πλάσματος δεν προσφέρουν τις ... σπορ αποδόσεις των συμβατικών χημικών κινητήρων των πυραύλων. Μπορούν όμως να ωθήσουν ένα διαστημικό όχημα πιο μακριά, να πετύχουν μεγαλύτερη τελική ταχύτητα και όλα αυτά με πολύ λιγότερα καύσιμα.


ΣΕΛ.  7
ΜΟΥΣΙΚΗ
Συσπείρωση, ο μόνος δρόμος

Στις «συμπληγάδες» της αγοράς και της ανεργίας βρίσκονται οι καθηγητές ωδείων.


ΣΕΛ.  6
ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Υποκατάστατα θανάτου

Μόνο σε μια δεκαετία (1994-2004) στις ΗΠΑ, οι θάνατοι από μεθαδόνη και τα περιστατικά υπερβολικής δόσης από τη συγκεκριμένη ουσία αυξήθηκαν κατά 390%! Στη Δανία σχεδόν οι μισοί θάνατοι από ναρκωτικά (44%) οφείλονται στη μεθαδόνη. Στη Γερμανία σ' ένα χρόνο σημειώθηκαν 350 θάνατοι από βουπρενορφίνη.


ΣΕΛ.  24

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ