ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 11 Μάρτη 2009
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκλέχτηκε η Γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, σε συνεδρίασή της, εξέλεξε τη Γραμματεία της ΚΕ η οποία αποτελείται από 9 μέλη. Η σύνθεση της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ είναι η εξής:

ΔΗΜΟΥΛΑΣ Τηλέμαχος

ΖΑΧΑΡΗΣ Δημήτρης

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ Δημήτρης

ΚΟΥΡΚΟΥΝΗΣ Νίκος

ΚΩΤΣΑΝΤΗΣ Σήφης

ΜΠΑΤΣΙΚΑΣ Κώστας

ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ Ελπίδα

ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ Γιάννης

ΧΩΤΟΣ Γιάννης

60 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑΤΟ
Απαντάμε με διαρκή φιλειρηνικό - αντιιμπεριαλιστικό αγώνα

Συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ την Παρασκευή 20 Μάρτη στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία

Η ΕΕΔΥΕ διοργανώνει καμπάνια ενάντια στο ΝΑΤΟ, με αφορμή τα 60χρονά του. Στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας, η ΕΕΔΥΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία την Παρασκευή 20 Μάρτη στις 7 μ.μ., με αφορμή και τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τους εγκληματικούς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, αλλά και την επέτειο από την επέμβαση των ΗΠΑ και των προθύμων συμμάχων τους στο Ιράκ.

Στη συγκέντρωση, θα χαιρετίσει ο Ντραγκομίρ Βουσίτσεβιτς (πρώην πρέσβης της Γιουγκοσλαβίας στην Αθήνα), ο οποίος θα μιλήσει και στην αντίστοιχη συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ στη Θεσσαλονίκη, στις 21 Μάρτη. Ακόμη θα συμμετέχει στο γκρουπ της μαζικής αντιπροσωπείας της ΕΕΔΥΕ, που θα αναχωρήσει για το Βελιγράδι, ώστε να συμμετέχει στη Διεθνή Συνδιάσκεψη του Βελιγραδίου στις 23 - 24 Μάρτη 2009, με θέμα την επέτειο της ΝΑΤΟικής επίθεσης στη Γιουγκοσλαβία, που διοργανώνει το Φόρουμ Βελιγραδίου, με τη στήριξη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης. Η μαζική αντιπροσωπεία (2 λεωφορεία) των αγωνιστών της ειρήνης θα αναχωρήσει για το Βελιγράδι από τη Θεσσαλονίκη στις 22 Μάρτη και εκτός της ΕΕΔΥΕ συμμετέχουν και εκπρόσωποι από το ΠΑΜΕ, την ΟΓΕ, την ΕΕΔΔΑ και την ΚΕΘΑ.

Ταυτόχρονα, η ΕΕΔΥΕ εντείνει την προετοιμασία, για να οργανώσει τη μαχητική παρουσία της στην αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο στις 3 και 4 Απρίλη 2009, με το μπλοκ και το πλαίσιο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης.

Η ΕΕΔΥΕ θα συνεχίσει τη δράση της ενάντια στο ΝΑΤΟ, με βάση τη διακήρυξή της, με εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις των Επιτροπών Ειρήνης σε όλη την Ελλάδα και μετά το Στρασβούργο. Καλεί μαζικά τον ελληνικό λαό, τα εργατικά σωματεία, τους φορείς της νεολαίας και των γυναικών, μαζικούς φορείς και συλλόγους, κάθε εργαζόμενο να συμμετέχουν μαχητικά, γιατί θεωρεί αναγκαίο να διαμορφωθεί μια πλατιά συσπείρωση των αντιιμπεριαλιστικών αντιπολεμικών φιλειρηνικών δυνάμεων, που σταθερά και σε συντονισμό μεταξύ τους θα συμβάλουν στην ενημέρωση και την ανάπτυξη της δράσης του ελληνικού λαού, ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Επίσης, στην ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ τονίζεται: «Ιμπεριαλισμός - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ είναι έννοιες ταυτόσημες. Στρέφονται ενιαία κατά των λαών. Τα 60 χρόνια δράσης του ΝΑΤΟ είναι γραμμένα με το αίμα των λαών, είναι ταυτισμένα με το θάνατο και τον τραυματισμό εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, αμάχων και παιδιών.

Το ΝΑΤΟ είναι αντιδραστικό. Απεχθές για τους λαούς. Εμφανίζεται παντοδύναμο, αλλά δεν είναι.

Στο μαύρο μέτωπο ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ η απάντηση είναι ένα μεγάλο φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό λαϊκό μέτωπο, που με διαρκή αγώνα θα απαιτεί:

-- Τη διάλυση του ΝΑΤΟ.

-- Την έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ.

-- Την απομάκρυνση όλων των ξένων βάσεων από τη χώρα.

-- Την επιστροφή όλων των τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλων αποστολών, που βρίσκονται εκτός της Ελλάδας, για τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού».

18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Την Κυριακή 22 Μάρτη η δημοσίευση της Απόφασης για το Σοσιαλισμό

Η δημοσίευση της Απόφασης του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ στο δεύτερο θέμα: «Εκτιμήσεις και συμπεράσματα από τη σοσιαλιστική οικοδόμηση στον 20ό αιώνα με επίκεντρο την ΕΣΣΔ και η αντίληψη του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό», θα γίνει σε ειδικό ένθετο στον «Ριζοσπάστη» την Κυριακή 22 Μάρτη 2009 και όχι αυτή την Κυριακή 15 Μάρτη, λόγω της παναγροτικής κινητοποίησης στο Κιλελέρ.

Η Αλέκα Παπαρήγα στο «Mega»

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Mega» στις 20.00 σήμερα Τετάρτη 11 Μάρτη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ