ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 18 Μάρτη 2009
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πράξη πρώτη

Μέρα Κυπέλλου η σημερινή, με τη διεξαγωγή των πρώτων ημιτελικών. Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει τον Πανσερραϊκό, ενώ στην Τρίπολη ο Αστέρας θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό.

Στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης (21.15, ΑΛΦΑ) και σε αποτέλεσμα πρόκρισης από το πρώτο ματς στρέφεται πλέον το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού μετά τη συνάντηση Κόκκαλη -Βαλβέρδε και τη διαφαινόμενη παραμονή του Ισπανού προπονητή. Πρόεδρος και προπονητής αναμένεται να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία τους για την επέκταση της συνεργασίας τους για ένα ή δύο χρόνια. Και τα νέα συμβόλαια θα υπογραφούν πιθανότατα τον Απρίλη. Για τον αγώνα της Τρίπολης υπολογίζεται ο Ντουντού που αποθεραπεύτηκε και θα έχει ξανά θέση στο αρχικό σχήμα.

Ο Νίκος Κωστένογλου, από πλευράς Αρκάδων, που θα έχει τελικά στη διάθεσή του και τον Μιλάνο δήλωσε: «Θα παίξουμε ελεύθερα και ό,τι βγει. Δεν είμαστε το φαβορί, όμως αυτό πρέπει να το δείξει ο Ολυμπιακός στο γήπεδο. Σεβόμαστε, όμως δε φοβόμαστε τον αντίπαλο».

Στο ΟΑΚΑ ο Μπάγεβιτς απέκλεισε από τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό (19.00, ΑΛΦΑ) τον Μαντούκα και τον Κουτρουμάνο, προφανώς λόγω των παραπόνων που έχει από την απόδοσή τους στο ματς με τον ΟΦΗ. Ο Ντούσκο υπολογίζει σε Γεωργέα και Ζεράλντο και ζήτησε από τους παίκτες να μην επηρεαστούν από την πρόσφατη άνετη νίκη τους επί του συγκεκριμένου αντίπαλου. Από την πλευρά του ο κόουτς των Σερραίων, Ούγκο Μπρος, τόνισε: «Αναμφίβολα το φαβορί για την πρόκριση είναι η ΑΕΚ, όμως εμείς θα αγωνιστούμε για το καλύτερο. Μετά τη δύσκολη κατάσταση που υπάρχει, όσον αφορά την παραμονή μας στο πρωτάθλημα, θα προσπαθήσουμε να πάρουμε κάτι θετικό από το θεσμό του Κυπέλλου. Πάντως το άγχος θα το έχει ο αντίπαλος και στα δυο ματς».

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ

Οι δρόμοι του Σάκη Τσιώλη και του Θρασύβουλου χώρισαν οριστικά χτες. Ο Ελληνας τεχνικός είχε από την προηγούμενη βδομάδα γνωστοποιήσει τις προθέσεις του και τελικά αποφασίστηκε να λυθεί τώρα η συνεργασία, από τη στιγμή που η ομάδα της Φυλής θέλει να κάνει τον προγραμματισμό της για τη νέα σεζόν.

ΠΟΛΟ
Ωρα προημιτελικών

Με την αναμέτρηση στον Πειραιά, όπου ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τη Βουλιαγμένη, να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, διεξάγονται σήμερα οι τρεις από τους τέσσερις προημιτελικούς για το Κύπελλο στο πόλο. Ο κάτοχος του τίτλου, Ολυμπιακός, υποδέχεται στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά τη Βουλιαγμένη στις 20.00 και αποτελεί το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στο «Φάιναλ φορ», αφού παραμένει αήττητος σε Ευρώπη και Ελλάδα. Εύκολο έργο αναμένεται να έχει ο Πανιώνιος, που στις 20.30 υποδέχεται στη Νέα Σμύρνη τον μοναδικό εκπρόσωπο της Α2, το Καλαμάκι, ενώ αμφίρροπη θεωρείται η αναμέτρηση στο «Ποσειδώνειο», με τον ΠΑΟΚ να φιλοξενεί τη ΝΕΠ (19.00). Υπενθυμίζεται ότι ο αγώνας Παναθηναϊκός - Παλαιό Φάληρο έχει αναβληθεί λόγω της αναμονής απόφασης από το ΑΣΕΑΔ, αφού η ΝΟΠ έχει καταθέσει ένσταση για τον προηγούμενο αγώνα κόντρα στην ομάδα του Φαλήρου.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Κόντρα στη Φινλανδία

Η Εθνική χάντμπολ των ανδρών υποδέχεται αύριο (18.00, ΕΤ1), στο Πανεπιστημιακό γυμναστήριο της Κομοτηνής, τη Φινλανδία, στον πέμπτο αγώνα της για τον 4ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2010. Η ελληνική ομάδα, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση του ομίλου, με δύο νίκες και δύο ήττες ως τώρα, είναι το φαβορί της αναμέτρησης απέναντι στους Σκανδιναβούς, που από την πλευρά τους μετρούν ως τώρα μόνο ήττες και φυσικά βρίσκονται στην τελευταία θέση. Η ελληνική ομάδα είχε επικρατήσει και εκτός έδρας της Φινλανδίας (30-25), στις 2 Νοέμβρη 2008.

«ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ»

Τα περιστατικά με θανάτους αθλητών εντός αγωνιστικών χώρων είναι το θέμα της σημερινής εκπομπής του «902 ΤV» «Αθλητικό Ραντεβού» στις 15.45. Καλεσμένος του Μιχάλη Χάρου για μια ενδιαφέρουσα και ενημερωτική συζήτηση είναι ο πρόεδρος της Ελληνικής Αθλητιατρικής Εταιρείας, Ξενοφώντας Ρούσσης.

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΩΝ
Ανακοινώθηκε η αποστολή

Τους παίχτες που θα στελεχώσουν την Εθνική Ελπίδων, για τον αγώνα με την αντίστοιχη της ΠΓΔΜ, στο πρώτο παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2011, ανακοίνωσε ο Νίκος Νιόπλιας. Ο αγώνας θα γίνει το Σάββατο 28 Μάρτη (17.00, γήπεδο Αστέρα Τρίπολης). Από τον ομοσπονδιακό εκλέκτορα επιλέγησαν οι Στρατηλάτης (Λεβαδειακός), Μπαμπανιώτης (Παναιτωλικός), Μπουκουβάλας (Λάρισα), Ριζογιάννης (Ξάνθη), Σιάκας (Πανσερραϊκός), Παπάζογλου (Πανσερραϊκός), Αργυρίου (Πανθρακικός), Σιόβας (Ιωνικός), Μονιάκης (ΟΦΗ), Ιωαννίδης (Ηρακλής), Νίνης (Παναθηναϊκός), Λαμπρόπουλος (Παναχαϊκή), Πλιάτσικας (ΑΕΚ), Κατσικογιάννης (Λεβαδειακός), Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός), Ταχτσίδης (ΑΕΚ), Κουτσιανικούλης (Εργοτέλης), Δημούτσος (ΟΦΗ), Μήτρογλου (Ολυμπιακός), Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ), Γιάντσης (Ηρακλής), Παυλής (ΑΕΚ).

ΠΑΟ
«Φλερτ» με Σεϊταρίδη

Αμεσες εξελίξεις αναμένονται στον Παναθηναϊκό σχετικά με την περίπτωση επιστροφής του Γιούρκα Σεϊταρίδη. Οι «πράσινοι» έχουν αποφασίσει ότι ο διεθνής αμυντικός είναι στην πρώτη γραμμή της μεταγραφικής λίστας τους για τη θέση του δεξιού μπακ και θα επιδιώξουν να επισπεύσουν τις εξελίξεις για την επιστροφή του στην ομάδα. Δεν αποκλείεται η καθοριστική συνάντηση των δύο πλευρών να πραγματοποιηθεί στο διάστημα που ο Γιούρκας θα βρίσκεται στην Αθήνα για τις υποχρεώσεις του στην Εθνική ομάδα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ