ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 18 Μάρτη 2009
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Υπόθεση του οργανωμένου φοιτητικού κινήματος η υπεράσπιση του ασύλου

Δήλωση του μέλους της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ για το άσυλο

Με αφορμή τη συζήτηση που ξεδιπλώνεται για την περιστολή και κατάργηση του ασύλου, ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του Κόμματος υπογράμμισε:

«Το οργανωμένο φοιτητικό, σπουδαστικό κίνημα είναι αυτό που μπορεί να προστατέψει το πανεπιστημιακό άσυλο. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, χρόνια μεθοδεύουν την κατάργησή του, αξιοποιώντας προβοκατόρικους μηχανισμούς.

Οι ίδιοι ευθύνονται για τη διάλυση του φοιτητικού κινήματος και την ανυπαρξία της ΕΦΕΕ εδώ και 14 χρόνια. Καλούμε το λαό και τη νεολαία να τιμωρήσουν τα κόμματα του "ευρωμονόδρομου" και να αντιπαλέψουν την πολιτική των μονοπωλίων».

Μέτρα που στοχεύουν στην τρομοκράτηση του λαού

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα μέτρα ενίσχυσης των κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του για τα μέτρα ενίσχυσης των κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών, σημειώνει τα παρακάτω:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ - όπως και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ - που δεν έχει συλλάβει ούτε έναν "κουκουλοφόρο", αξιοποιεί τη δράση τους για να εφαρμόσει νέα μέτρα καταστολής, που έχουν προαποφασιστεί σε εθνικό και ευρωενωσιακό επίπεδο. Οι "Ομάδες Ταχείας Αντίδρασης", που παραπέμπουν στα ομώνυμα στρατιωτικά σώματα του Ευρωστρατού και του ΝΑΤΟ, η γενικευμένη παρακολούθηση των επικοινωνιών και των δημόσιων χώρων, η επισημοποίηση της δράσης των ξένων πρακτόρων στη χώρα μας, η συστηματική καλλιέργεια κλίματος ανασφάλειας και τρομολαγνείας, στοχεύουν στην τρομοκράτηση του λαού, σε μια περίοδο που εντείνει την αντεπίθεσή του για να μην πληρώσει την κρίση των καπιταλιστών.

Αν η κυβέρνηση ήθελε να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα, δε θα έστελνε τα ΜΑΤ και τα ΕΚΑΜ στις διαδηλώσεις έξω από τα "Τζάμπο", δε θα συγκάλυπτε τον διορισμένο από την ίδια Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που θεωρεί έγκλημα τις κινητοποιήσεις, δε θα έριχνε χιλιάδες αστυνομικές δυνάμεις σε επιχειρήσεις - πογκρόμ σε βάρος των μεταναστών.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω εδώ και τώρα τα νέα αυταρχικά μέτρα.

Καλούμε την εργατική τάξη και το λαό να αντιδράσει μαζικά, οργανωμένα και περιφρουρημένα ενάντια στα νέα μέτρα κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ