ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 6 Ιούνη 2000
Σελ. /64
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θα αντισταθούμε

Πάντα θαύμαζα αυτούς που μιλάνε ωραία και αρθρώνουν καθαρά. Αυτούς που δε χρησιμοποιούν γραπτό κείμενο ούτε και σημειώσεις, αλλά τα έχουν όλα μέσα στο δυνατό μυαλό τους, τους άκουγα και μ' έπιανε δέος. Πώς ξεπετιούνται αυτές οι φράσεις έτοιμες και καλοκαμωμένες, χωρίς ψεγάδι, σαν τα κουτιά κονσέρβας που βγαίνουν από τα σύγχρονα μηχανήματα του αμερικάνικου πολιτισμού. Κι ο ένας που μ' εντυπωσίασε πάνω απ' όλους, ήταν ο κ. Στεφανόπουλος, Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Διαλεγμένες λέξεις, ταχύτητα τέτοια που απορούσες πότε προλάβαινε να αναπνεύσει για να βγει η επόμενη μακριά φράση. Και θαύμαζα ακόμα πιο πολύ για το πότε προλάβαινε να σκεφτεί αυτά που έλεγε.

Αυτά μου συμβαίνανε ως την Τρίτη 30/5/2000 που διάβασα αποσπάσματα από το λόγο που εκφώνησε στους Ελληνες της Οτάβας, κατά την επίσκεψή του εκεί. Είπε, λοιπόν, το ίνδαλμά μου ανάμεσα στα άλλα: «Τα νέα από την Ελλάδα είναι ευχάριστα. Ο τόπος μας προκόβει. Ο τόπος μας προοδεύει. Οι Ελληνες, είναι μονοιασμένοι. Θα ήθελα παντού οι Ελληνες να είναι μονοιασμένοι». Και παρακάτω πρόσθεσε ότι ο στενότερος δεσμός των Ελλήνων σε οποιοδήποτε σημείο της Γης, πέρα από την πίστη τους, είναι η ελληνική γλώσσα, η οποία επιβιώνει εδώ και χιλιάδες χρόνια!!!

Επεσα σε βαθιά σκέψη και τελικά παρηγορήθηκα. Εχασα το ίνδαλμά μου βέβαια, αλλά πείστηκα ότι ο σκοπός μιας ομιλίας δεν είναι να τα λες γρήγορα. Πρέπει να είσαι πληροφορημένος για το θέμα σου, για να μπορείς να το αναπτύξεις και να το υποστηρίξεις. Ενας ωραίος λόγος αντίθετος με τα γεγονότα, μόνο σε μια σατιρική επιθεώρηση έχει θέση. Δεν μπορείς ένα λόγο που έχει ετοιμαστεί για ένα γάμο να τον εκφωνείς σε μια κηδεία. Οταν λοιπόν, ο Πρόεδρος, λέει ότι στην Ελλάδα, οι Ελληνες είναι μονοιασμένοι και προκόβουν κι ότι θα ήθελε, αυτή η ομόνοια, ν' αγκαλιάσει όλους τους αποδήμους όπου κι αν βρίσκονται, εσύ Ελληνα, πρέπει ν' αρχίσεις να τσιμπιέσαι και να αναρωτιέσαι αν κοιμάσαι ή αν ο Πρόεδρος σαρκάζει άπονα. Και ποιον κοροϊδεύει; Στην εποχή της Τηλεόρασης, του Ραδιοφώνου, του Τηλεφώνου και του «φαξ», είναι δυνατό να μην ξέρουν, όχι μόνο στον Καναδά οι Ελληνες, αλλά κι όλοι οι άνθρωποι σε όλη την υφήλιο, ότι η Ελλάδα είναι τεχνητά διχασμένη για το γελοίο θέμα της ταυτότητας κι ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, απειλεί με τον ανένδοτο αγώνα του να τα κάνει ακόμα χειρότερα. Ο καλλιεργούμενος τεχνητός θρησκευτικός φανατισμός άρχισε να φέρνει αποτελέσματα. Οι βρικόλακες του Χίτλερ, Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια, Νέα Τάξη, βεβήλωσαν το εβραϊκό νεκροταφείο με χυδαία συνθήματα και αγκυλωτούς σταυρούς. Βεβήλωσαν το κτίριο της Συναγωγής και 41 ταφικά μνημεία. Δηλαδή, Ελληνες Πολίτες, Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Το θρήσκευμα. Βεβήλωσαν τους Τάφους Αλλων Ελλήνων Πολιτών, Γιατί Ηταν Διαφορετικού Θρησκεύματος.

Δεν ξέρω πώς εξηγεί ένα τέτοιο μόνοιασμα ο Πρόεδρος και με τι ταχύτητα ομιλίας, αλλά κανείς δεν πιστεύει ότι έφταιγαν οι πεθαμένοι κι ότι οι ζωντανοί ενήργησαν αυθόρμητα και χωρίς εντολές. Το ότι το έγκλημα είναι οργανωμένο και καθοδηγημένο, αποδεικνύεται και με την επιδρομή στο σπίτι της Μελίνας. «Εξω Ντασέν, Εβραίε». Σκ... στον Τάφο σου, Μελίνα». Γεμάτοι από τέτοια εμετικά συνθήματα οι τοίχοι και κυρίαρχος πάλι ο Αγκυλωτός Σταυρός. Αλλο μπέρδεμα. Τι να καταλάβουμε; Τι θέλουνε να μας πούνε; Οτι ο πραγματικός Χριστιανός Ορθόδοξος, προσκυνά τον Αγκυλωτό Σταυρό; Τότε σίγουρα δεν είναι χριστιανοί, ούτε αυτοί ούτε και τα αφεντικά που τους βάζουν να τα κάνουν. Αυτοί είναι οι μονιασμένοι Ελληνες κύριε Πρόεδρε;

Ας πάμε παρακάτω. Για τους Τσιγγάνους έχετε ακούσει κύριε Πρόεδρε; Ελληνες είναι κι αυτοί. Υπηρετούν στον ελληνικό στρατό και ψηφίζουν όπως όλοι οι Ελληνες. Ισως τους έχετε ακουστά μόνο με το χαϊδευτικό τους, όπως τους φωνάζουν μερικοί. Για το «Γύφτος» λέμε. Ετσι τους αποκαλεί και ο κ. Γ. Καπριλιώτης, δήμαρχος της Νέας Κίου. «Φύγε από μπροστά μου, γύφτο», φώναξε στον Τσιγγάνο Δ. Καραγκούνη, ο δήμαρχος!!! Του άρπαξε το φαΐ που έτρωγε και το πέταξε στο δρόμο. Παρακάτω δείρανε έναν τσιγγάνο περαστικό και άσχετο που πήγαινε ν' αγοράσει τα φάρμακά του. Ακούστε τώρα απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου: «Δηλώνουμε ότι δεν επιθυμούμε την παρουσία, διέλευση και παραμονή Τσιγγάνων στο Δήμο μας μέχρι την κατ' αρχήν διευθέτηση του ζητήματος». Να και ένα από τα θέματα για συζήτηση στο ΔΣ της Νέας Τίρυνθας: «Απομάκρυνση Αθιγγάνων από περιφέρεια Δήμου Νέας Τίρυνθας».

Να πούμε και για τον αποκλεισμό του ΚΚΕ, του τρίτου Κόμματος στη Βουλή, από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, γιατί είναι το μόνο κόμμα που πληροφορεί το λαό για την πραγματική εσωτερική και εξωτερική κατάσταση; Να πούμε για το μεγαλύτερο διχασμό που μας απειλεί από τη στάση του κλήρου. Δεν έχω χώρο. Αυτά που χώρεσαν και ανέφερα είναι αρκετά για να συμπεράνουμε αν έχουμε ομόνοια. Δεν έχουμε.

Πρέπει να στριμώξω κάτι ακόμα για τη γλώσσα. «Ο στενότερος δεσμός μεταξύ των Ελλήνων, πέρα από την πίστη είναι η ελληνική γλώσσα η οποία βιώνει εδώ και χιλιάδες χρόνια», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στους ακροατές της Οτάβας. Τι να κάνουμε τώρα κύριε Πρόεδρε; Να θυμηθούμε λίγο τις ξενόγλωσσες επιγραφές στα κέντρα και τα καταστήματα; Τα «Ιν», τα «Ντάουν», τα «Απ». Τα ξενόγλωσσα κάλαντα, τον Αγιο Βαλεντίντο; Να πούμε για το ελληνικό αλφάβητο που θα γίνει λατινικό για να εξυπηρετηθεί το Διαδύκτιο. (Internet για όσους δε μιλούν ξένες γλώσσες). Τι να κάνουμε κύριε Πρόεδρε; Να γελάσουμε; Να κλάψουμε; Και τα δυο; Εμείς το έχουμε αποφασίσει. Θα αντισταθούμε και στο διχασμό και στην εξαφάνιση κάθε ελληνικού στοιχείου. Θα περισώσουμε ό,τι μπορούμε και θα βάλουμε ό,τι σκαλοπάτι γίνεται για το μέλλον.


του Τίτου ΒΑΝΔΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ