ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 6 Ιούνη 2000
Σελ. /64
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Μόνη λύση, η Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση

«Η λύση που θα πρέπει να δώσει (σ.σ. η κυβέρνηση) δεν μπορεί να είναι άλλη από τη ριζική αλλαγή της κατάστασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με την υιοθέτηση της θέσης του σπουδαστικού κινήματος για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση». Αυτό τονίζουν μεταξύ άλλων οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας, επισημαίνοντας συγχρόνως ότι η απόφαση του ΣτΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα το περασμένο Σάββατο, που αναφέρει ότι είναι αντισυνταγματική η παράταση του χρόνου σπουδών στα ΤΕΙ πέρα των 6 εξαμήνων, «βρίσκει στην κυριολεξία στον αέρα το οικοδόμημα των ΤΕΙ και σε ομηρία τους δεκάδες χιλιάδες σπουδαστές τους».

Οι ΠΚΣ κάνουν ξεκάθαρο προς όλες τις κατευθύνσεις που θα προσπαθήσουν να παίξουν ακόμα μια φορά με τα προβλήματα των σπουδαστών, ότι δεν πρόκειται να πέσουν στη γνωστή παγίδα μεταφοράς της ευθύνης που βαρύνει αποκλειστικά την κυβέρνηση και τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις, στο ΤΕΕ ή στο ΣτΕ.

«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η φυσιογνωμία των ΤΕΙ όπως έχει νομοθετηθεί δεν καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες, τις απαιτήσεις των σπουδαστών και του ελληνικού λαού. Είναι ξεκάθαρο ότι με ευθύνη των κυβερνήσεων, το οικοδόμημα των ΤΕΙ είναι διάτρητο και σαθρό», επισημαίνουν οι ΠΚΣ. Αναφέρουν επίσης ότι σοβαρές είναι και οι ευθύνες των προέδρων των ΤΕΙ της χώρας αλλά και των παρατάξεων ΔΑΠ - ΠΑΣΠ για τις αυταπάτες «αναβάθμισης» που σπέρνουν στον σπουδαστικό κόσμο, την ίδια στιγμή που με την καθημερινή στάση τους συνάδουν στη γενική πολιτική της κυβέρνησης που μετατρέπει τα ΤΕΙ σε ΙΕΚ και υποβαθμίζει το περιεχόμενο και την αξία των πτυχίων. «Τρανταχτό παράδειγμα είναι η στάση που κράτησαν απέναντι στην ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας 89/48, στο ελληνικό δίκαιο», τονίζουν.

«Στο σημείο που φτάσαμε είναι επιτακτική η ανάγκη να πάρει άμεσα θέση η κυβέρνηση και να λύσει το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η ίδια η πολιτική της. Η λύση που θα πρέπει να δώσει δεν μπορεί να είναι άλλη από τη ριζική αλλαγή της κατάστασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με την υιοθέτηση της θέσης του σπουδαστικού κινήματος για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση. Προειδοποιούμε ότι δε θα ανεχτούμε άλλη κοροϊδία, όπως μια πιθανή μετονομασία των ΤΕΙ κενού περιεχομένου», καταλήγουν οι ΠΚΣ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ