Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 29 Μάρτη 2009 - αριθ. φύλλου: 10335

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Είναι στα χέρια του λαού να αλλάξει τις εξελίξεις

Συζήτηση με τον Κώστα Καζάκο, με αφορμή την παράσταση «Μαύρο Κουτί».

Οπως η ζωή δεν είναι ένα «Μαύρο Κουτί», έτσι και το θέατρο δεν είναι ο καθρέφτης του. Στη ζωή ο άνθρωπος μπορεί να βουλιάξει, να γίνει πιράνχας, να φάει τους άλλους, να πιάσει πάτο. Το θέατρο, όμως, οφείλει να δώσει προοπτικές, τις οποίες ο καθένας τις χειρίζεται κατά τον τρόπο που μπορεί.

Ετσι προκύπτει ένα αισιόδοξο έργο πάνω σ' ένα μαύρο θέμα. Ενα έργο που θέλει να διακηρύξει πως η κοινωνία δεν πρέπει να φτάσει στο έσχατο της εξαθλίωσης για να πάρει τα μέτρα της.

Αυτό είναι το «Μαύρο Κουτί», το έργο του Γιώργου Ηλιόπουλου, που ανεβάζει ο Κώστας Καζάκος, στο θέατρο «Τζένη Καρέζη». Ενα έργο που θέλει να χτυπήσει την αντίληψη πως «η ζωή είναι μια σκάλα και οι άνθρωποι είναι σκαλοπάτια. Πρέπει να τους πατήσεις αν θέλεις να ανέβεις στην κορυφή».


ΣΕΛ.  4   -   5


ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
Οπως λέμε ΚΚΕ!

Αγαπητός στο λαό, μισητός στους εχθρούς του, έπεσε παλικαρίσια και θα τον τιμά ο λαός αιώνια.


ΣΕΛ.  11  -  14
ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Επιχείρηση συρρίκνωσης

Η Λυρική δεν είναι ιδιωτική επιχείρηση, τονίζουν οι εργαζόμενοι, που αντιδρούν στο κλείσιμο της «Νέας Σκηνής» και στους σχεδιασμούς συρρίκνωσης της ΕΛΣ.


ΣΕΛ.  3
ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ
Ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα

Η συμμετοχή στην εκδρομή είναι ένα σημαντικό κονδύλι στον ήδη επιβαρυμένο, από φροντιστήρια, δάνεια, λιτότητα, οικογενειακό προϋπολογισμό. Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας απαιτεί «να μπει τέλος στο αίσχος της χρυσοπληρωμένης εκτόνωσης!» και καταθέτει τις προτάσεις της.


ΣΕΛ.  24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Κούρσες ... βρεγμένες με ουσίες

Στην αυτοβιογραφία του, η οποία εκδόθηκε πρόσφατα, ο αθλητής Ντουέιν Τσέιμπερς, που βρέθηκε μπλεγμένος με το σκάνδαλο αναβολικών της BALCO, αποκαλύπτει το παιχνίδι συμφερόντων μεταξύ ντόπινγκ - αντιντόπινγκ, προκαλώντας σάλο.


ΣΕΛ.  15
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Παράγοντες της αστρογένεσης

Τα άστρα γεννιούνται μέσα σε νέφη αερίων και σκόνης. Γιατί, όμως, μόνο το ένα δέκατο της διαθέσιμης ύλης καταλήγει στο σχηματισμό νέων αστεριών, ενώ το υπόλοιπο διαλύεται στο διαστρικό χώρο; Νέα τηλεσκόπια υπερύθρων αρχίζουν να δίνουν απαντήσεις.


ΣΕΛ.  7

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ