ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 7 Απρίλη 2009
Σελ. /40
Στα κόκκινα σήμερα ο Πειραιάς

Στις 7.30 μ.μ., στη πλατεία Κοραή η συγκέντρωση του ΚΚΕ, με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα

Με στόχο να φτάσουν οι θέσεις του Κόμματος για την Ευρωπαϊκή Ενωση και την καπιταλιστική κρίση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στον Πειραιά ξεκινούν με ενθουσιασμό και αισιοδοξία τη μάχη για την υπερψήφιση του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές.

Η αναγκαιότητα για αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, αποδυνάμωση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ήττα και των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου, μπαίνει στο επίκεντρο της πλατιάς επικοινωνίας των κομμουνιστών με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους νέους στον Πειραιά.

Η προεκλογική μάχη ξεκινά στον Πειραιά με τη μεγάλη συγκέντρωση σήμερα, Τρίτη 7 Απριλίου, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Κοραή. Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οι προσυγκεντρώσεις για τις Αχτιδικές Οργανώσεις ξεκινούν στις 6.30μμ.

Συγκεκριμένα:

  • Δυτικές Συνοικίες στον Ηλεκτρικό Σταθμό,
  • Κοκκινιά - Κορυδαλλός στην Αγία Τριάδα,
  • Εργατοϋπαλληλική Αχτίδα στο Εργατικό Κέντρο και
  • ΚΝΕ στο Πασαλιμάνι.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Την Πέμπτη η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση
  • Στις 8.30 το βράδυ, στην πλατεία Αριστοτέλους
  • Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα

Με εντατικούς ρυθμούς δουλεύουν οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες της Θεσσαλονίκης για την επιτυχία της μεγάλης πολιτικής συγκέντρωσης για τις ευρωεκλογές, που οργανώνει η ΚΟΘ του ΚΚΕ την Πέμπτη 9 Απρίλη στις 8.30 το βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Καθημερινά στελέχη της ΚΟΘ του ΚΚΕ πραγματοποιούν εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς, στις συνοικίες, σε χώρους μόρφωσης και καλούν τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία να υψώσουν το ανάστημά τους. Να ανταποκριθούν στο κάλεσμα ανυπακοής και απειθαρχίας που απευθύνει το ΚΚΕ. Να συμμετέχουν μαζικά στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση και με τη συμμετοχή τους να δηλώσουν πως δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν καμία θυσία για την ΕΕ και την πλουτοκρατία.

Με την προκήρυξη στο χέρι οι κομμουνιστές επιχειρούν να φτάσουν παντού, σε όλους τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα. Παράλληλα με τις εξορμήσεις στις συνοικίες της πόλης και την ύπαιθρο, σε εξέλιξη βρίσκεται και πρόγραμμα εξορμήσεων στους χώρους δουλειάς και μόρφωσης. Χτες στελέχη της ΚΟΘ του ΚΚΕ περιόδευσαν στο εργοτάξιο του Δήμου Πολίχνης, στα ΤΕΦΑΑ, στην Ιατρική Σχολή. Σήμερα θα περιοδεύσουν στο εργοτάξιο του Δήμου Νέας Ευκαρπίας, στο εργοτάξιο του Δήμου Νεάπολης και στο εργοτάξιο του Δήμου Ευόσμου, στα σούπερ μάρκετ της Τριανδρίας, στη Νομική Σχολή, στους εργαζόμενους του ΤΕΙ, στη Σχολή Θετικών Επιστημών, στο Πολυτεχνείο, στα εμπορικά καταστήματα της Τριανδρίας, της Ανω Τούμπας και της Χαριλάου.

Η ΚΟΘ του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, τους μικρομεσαίους σε ανυπακοή απέναντι στην ΕΕ που σχεδιάζει την αντιλαϊκή πολιτική σε συνεργασία με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις (φιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές). «Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να τιμωρηθούν για την επίθεση που εξαπολύουν κάθε μέρα ενάντια στο λαό. Καμιά εμπιστοσύνη στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που αποδέχεται την ΕΕ και προτείνει το δήθεν έλεγχο των μονοπωλίων. Ούτε στον ΛΑ.Ο.Σ., που ζητά να στηρίξει τη ΝΔ και την κυβερνητική της πολιτική. Τώρα με το ΚΚΕ να κάνουμε ένα βήμα μπροστά», σημειώνει.

Οι προσυγκεντρώσεις

Προσυγκεντρώσεις, οι οποίες με πορείες θα καταλήξουν στην πλατεία Αριστοτέλους, θα ξεκινήσουν στις 7.30 το απόγευμα από το Αγαλμα του Βενιζέλου, την πλατεία ΧΑΝΘ και το Λιμάνι.

Ομιλίες μελών του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής εξόρμησης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές διοργανώνονται οι παρακάτω συγκεντρώσεις με ομιλητές μέλη του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Σήμερα Τρίτη

-- Αχτίδα Κατασκευών στο Συνδικάτο Οικοδόμων, 7 μ.μ., με τον Δ. Αρβανιτάκη.

-- Ηλιούπολη, πλ. Φλέμινγκ, 7.30 μ.μ. με τον Κ. Παρασκευά.

-- ΤΕΙ Πειραιά, 1 μ.μ. με τον Ν. Σοφιανό.

-- Χαλκίδα, με τον Γ. Μαρίνο.

-- Μυτιλήνη, με την Ελένη Μπέλλου.

Αύριο Τετάρτη

-- Νάουσα, στο «ΚΙΟΣΚΙ», 7.30 μ.μ., με τον Κ. Αβραμόπουλο.

«ΓΡΑΜΜΟΣ, ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΣΕ»
Σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου

Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Γράμμος, στα βήματα του ΔΣΕ. Ιστορικός - Ταξιδιωτικός οδηγός», οργανώνει η «Σύγχρονη Εποχή».

Η εκδήλωση θα γίνει σήμερα Τρίτη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (Γεναδίου 8).

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Θανάσης Λεκάτης, δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη».

Πρόγραμμα ομιλιών της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στο πλαίσιο της πανελλαδικής εξόρμησης του Κόμματος για τις ευρωεκλογές, θα μιλήσει στις μεγάλες συγκεντρώσεις σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Πιο συγκεκριμένα:

-- ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ και ώρα 19.30 στον ΠΕΙΡΑΙΑ, στην πλατεία Κοραή.

-- Την ΠΕΜΠΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ και ώρα 20.30 στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, στην πλατεία Αριστοτέλους.

-- Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 13/4, στις 6.30 μ.μ., σε εκδήλωση της Αχτίδας Καλλιτεχνών της ΚΟΑ, στο «Θέατρο Αθηνών».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ