ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 8 Απρίλη 2009
Σελ. /40
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Ισχυρό ΚΚΕ δύναμη αφύπνισης και ετοιμότητας για το λαό

Σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Καλλιθέα μίλησε την περασμένη Δευτέρα το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Στα «κόκκινα» ντύθηκε η πλ. Δαβάκη στην Καλλιθέα προχτές το απόγευμα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που οργάνωσαν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην περιοχή, στο πλαίσιο της μεγάλης πολιτικής εξόρμησης του Κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών, με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο χώρο δέσποζαν κόκκινες σημαίες, πικέτες που επισήμαιναν «Σου είπαν ψέματα. Τιμώρησε τα κόμματα της ΕΕ» και το κεντρικό πανό που έγραφε: «Για να μην πληρώσεις την κρίση, Ανυπακοή - Αντεπίθεση στην ΕΕ, στην πλουτοκρατία, στα κόμματά της». Την ώρα που το στέλεχος του Κόμματος ανέβαινε στο βήμα οι συγκεντρωμένοι έδωσαν το σύνθημα - στίγμα: «Εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη».

Στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε μεταξύ των άλλων:

«Δεν υπάρχει μικρό ή μεγάλο πρόβλημα που να μην έχει άμεση ή έστω έμμεση σχέση με την ΕΕ. Ο,τι πρόβλημα βιώνει η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα σήμερα - και μάλιστα λόγω της οικονομικής κρίσης με ακόμα μεγαλύτερη οξύτητα - έχει να κάνει με την πολιτική της ΕΕ, με την πολιτική των κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που διαχειρίστηκαν για χάρη της κεφαλαιοκρατίας την εξουσία, πότε ο ένας και πότε ο άλλος, κάτι που επιδιώκουν να το συνεχίσουν και στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Ο λαός ο ίδιος όμως πρέπει να τους απαντήσει ότι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Και ξενοδόχος πρέπει να γίνει σήμερα η εργατική τάξη, τα άλλα λαϊκά στρώματα. Αλλωστε, τώρα πλέον, υπάρχει πολύ μεγαλύτερη και πιο πλούσια εμπειρία, από τα τόσα χρόνια εφαρμογής των αντιδραστικών Συνθηκών ενοποίησης, από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, την ΟΝΕ, το ευρώ, τη διεύρυνση της ΕΕ και το ρόλο της στη διαμόρφωση και εφαρμογή όλων των αντιλαϊκών και αντιδημοκρατικών μέτρων που τα βιώνουμε όλοι στο πετσί μας.

Φίλες και φίλοι,

Το Κόμμα μας επισημαίνει ότι: Σταθερός προσανατολισμός του κεφαλαίου και την περίοδο της ανάπτυξης και την περίοδο της κρίσης είναι η ένταση της εκμετάλλευσης. Η πλουτοκρατία και οι κυβερνήσεις της αξιοποιούν την οικονομική κρίση για να περάσουν πιο εύκολα νέα αντιλαϊκά μέτρα που τα έχουν αποφασίσει εδώ και χρόνια. Μέτρα που περιέχονται στη Συνθήκη του Μάαστριχτ, στη "Λευκή Βίβλο", στην Συνθήκη της Λισαβόνας, και σε όλες τις άλλες.

Δεν είναι περίεργη εμμονή δική μας, του ΚΚΕ, το ότι ανοιχτά και συνεχώς καταγγέλλουμε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Συνασπισμό, που ψήφισαν το Μάαστριχτ και πληρώνει από τότε ο λαός! Γιατί ακριβώς το Μάαστριχτ δεν είναι μια οποιαδήποτε Συνθήκη. Είναι η νέα Συνθήκη που έγινε για την προώθηση της νέας στρατηγικής του καπιταλιστικού συστήματος. Κι όσοι την ψήφισαν, πάει και τέλειωσε, δεν παίρνεται πίσω αυτό, όσες αυτοκριτικές και να κάνουν τώρα. Γιατί έβαλαν την υπογραφή τους, αποκοίμισαν τον κόσμο, έσπειραν αυταπάτες, εντελώς συνειδητά όλοι τους. Προσπαθούν να μειώσουν τις ευθύνες τους, ισχυριζόμενοι ότι, τέλος πάντων, άλλο πράγμα μια Ευρώπη που κυριαρχούν οι φιλελεύθερες κυβερνήσεις κι άλλο πράγμα μια Ευρώπη που κυριαρχούν οι σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις.

Ομως, Συνθήκη Μάαστριχτ σημαίνει νεοφιλελευθερισμός, από μόνη της. Δεν είναι κάποιο μοντέλο που επιβλήθηκε. Οι 4 ελευθερίες - κίνησης κεφαλαίων, προσώπων, εμπορευμάτων, υπηρεσιών - είναι καραμπινάτος νεοφιλελευθερισμός και αυτός υλοποιείται με την υπογραφή όλων. Γι' αυτό λέμε ότι κοροϊδεύουν και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ όταν μιλάνε μόνο για νεοφιλελευθερισμό, για να αθωώσουν τον ίδιο τον καπιταλισμό και τους πολιτικούς εκφραστές του.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όπως και οι μεγαλοβιομήχανοι, λένε ψέματα ότι τα αντεργατικά μέτρα που παίρνουν, θα έχουν μόνο προσωρινό χαρακτήρα μέχρι να ξεπεράσουν τις δύσκολες μέρες τους! Αλλο στόχο έχουν και τα λένε αυτά! Εχουν σκοπό, με το "πιστόλι στον κρόταφο" των εργατών σήμερα να εξασφαλίσουν τη συναίνεσή τους, έστω την ανοχή τους, να περάσουν τα μέτρα και να τα κρατήσουν για πάντα! Ο λαός μας ξέρει ότι "ουδέν μονιμότερον του προσωρινού"! Το ΚΚΕ επισημαίνει: Κανένας αυτοπεριορισμός των διεκδικήσεων των εργαζομένων! ΟΧΙ στη λογική "τα κεφάλια μέσα"! Τώρα το μπόι του λαού πρέπει να σηκωθεί ακόμα πιο ψηλά! ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Απευθύνουμε κάλεσμα στον ελληνικό λαό και στη νεολαία να εγκαταλείψουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που εδώ και χρόνια συναποφάσισαν όλες τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις. Δε θα τους χαριστούμε για το μαύρο παρελθόν τους, ό,τι κι αν λένε τώρα.

Την ίδια στιγμή στις ευρωεκλογές πρέπει να καταδικαστεί η διπλοπροσωπία και ο καιροσκοπισμός του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που, από τη μια μεριά, στηρίζει ολόψυχα την ΕΕ και, από την άλλη, διαμαρτύρεται για τις συνέπειες από την εφαρμογή της στρατηγικής της, ενοχοποιώντας τους ελληνικούς "χειρισμούς" μόνο και τις "πρακτικές" υλοποίησης αυτών των πολιτικών.

Οι προεκλογικές προσπάθειές του να φανεί περισσότερο "επικριτικός" προς την ΕΕ αποδεικνύουν τον καιροσκοπισμό και τυχοδιωκτισμό αυτού του κόμματος. Αλλωστε, αυτοί δεν τα βρίσκουν ούτε μεταξύ τους μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε στις θέσεις που έχουν, ούτε στις καρέκλες και πώς θα τις μοιράσουν!

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να ξεχάσει τις παλινωδίες του, το ότι τη μια μέρα λέει το ένα και την άλλη το άλλο, το γεγονός ότι άλλα λέει και κάνει "έξω", στην ΕΕ, και άλλα λέει και κάνει "μέσα" στην Ελλάδα, κατά τη συγκυρία και τη στιγμή. Από τη μια ο ευρωβουλευτής του ψηφίζει την έκθεση Σέρκας που ανοίγει το δρόμο για δουλειά έως και 78 ώρες τη βδομάδα και από την άλλη, μετά, μέσα στην Ελλάδα, λέει ότι θα την καταψηφίσει. Για την αντιδραστική Ευρωσυνθήκη άλλοι βουλευτές του ψηφίζουν "όχι", άλλοι κάνουν αποχή ή δηλώνουν "παρών", γιατί, όπως είπαν, συμφωνούν στην ουσία και δε θέλουν να την καταψηφίσουν!

Καλλιεργεί στο λαό μοιρολατρία, αίσθημα φόβου απέναντι στην ΕΕ. Διαδίδει ψέματα ότι αντίθεση με την ΕΕ σημαίνει εθνική απομόνωση. Είναι μακριά νυχτωμένοι!

Καλούμε το λαό να πει ΟΧΙ και στον εθνικισμό και στη λαϊκίστικη δημαγωγία του ΛΑ.Ο.Σ., που προσπαθεί να κρύψει από τον ελληνικό λαό τις αντιδραστικές, οπισθοδρομικές θέσεις του, το ρατσισμό και τον εθνικισμό, την πολιτική της ουσιαστικής στήριξης του συστήματος.

Ταυτόχρονα, ο ελληνικός λαός πρέπει στην κάλπη να τιμωρήσει τα κόμματα που και στην Ευρώπη και μέσα στη χώρα μας επιδίδονται το τελευταίο διάστημα σε έναν ξέφρενο αντικομμουνισμό. Εναν αντικομμουνισμό που δεν αφορά καθόλου μόνο τους κομμουνιστές. Αφορά όλους τους δημοκράτες, τους πραγματικά σκεπτόμενους. Πάνε να αλλάξουν την Ιστορία, να παραχαράξουν ιστορικά γεγονότα, την ίδια τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, εξομοιώνοντας το φασισμό με τον κομμουνισμό, τον Χίτλερ με τον Στάλιν. Δυστυχώς, χέρι βοήθειας σε αυτό το σχέδιο των αντιδραστικών, ακροδεξιών και συντηρητικών δυνάμεων της ΕΕ δίνουν στη χώρα μας η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και κάποιοι αποκαλούμενοι αριστεροί, του ΣΥΡΙΖΑ ή και ανένταχτοι. Τους προειδοποιούμε: Ακολουθούν ολισθηρό δρόμο. Οδηγούν την πολιτική ζωή της χώρας πολλά χρόνια πίσω. Είναι ένας ακόμα λόγος όλοι οι δημοκράτες, οι σοβαροί και σκεπτόμενοι άνθρωποι, ο λαός και η νεολαία να τους δώσουν ένα ακόμα μάθημα. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ιδιαίτερα πρέπει να πάρει ένα καλό μάθημα από τους ψηφοφόρους της και για τον ωμό αντικομμουνισμό Πάγκαλου και των άλλων πρόθυμων που του συμπαραστάθηκαν!

Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι,

Απευθυνόμαστε σε όλους και τους λέμε:

Ελάτε μαζί μας! Δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνείτε σε όλα με το ΚΚΕ για να μας εμπιστευτείτε την ψήφο σας.

ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ, η μάχη των ευρωεκλογών μπορεί να γίνει σταθμός για την ανασύνταξη ενός ισχυρού ενωτικού λαϊκού κινήματος, μιας ισχυρής συμμαχίας εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων.

ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ, η μάχη των ευρωεκλογών μπορεί να γίνει το εφαλτήριο κατά της δικομματικής εναλλαγής, δύναμη αφύπνισης και ετοιμότητας να μην ξεγελαστεί ο λαός ξανά, να μη χάσει άλλο πολύτιμο χρόνο, απέναντι στο ενδεχόμενο κυβερνήσεων αντιλαϊκής συνεργασίας-συμπαιγνίας.

ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ, οι ευρωεκλογές μπορούν να σημάνουν αγγελτήριο σάλπισμα ενός κινήματος ικανού να παραμερίσει τους εκβιασμούς, τους μηχανισμούς της μοιρολατρίας και απογοήτευσης, για να ανοίξει τον ελπιδοφόρο δρόμο για ρήξεις και ανατροπές προς το συμφέρον του λαού».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ