ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 29 Απρίλη 2009
Σελ. /40
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πρωτομαγιά και ευρωεκλογές στο επίκεντρο της συζήτησης

Καθημερινές εξορμήσεις στους τόπους δουλειάς. Πανεξόρμηση σήμερα σε εμπορικά καταστήματα

Περιοδείες και εξορμήσεις σε τόπους δουλειάς για την απεργία της Πρωτομαγιάς και τις ευρωεκλογές πραγματοποιεί η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα για σήμερα και τις επόμενες μέρες είναι το εξής:

  • Σήμερα Τετάρτη

-- 5 π.μ. στους εργάτες του Δήμου Αγ. Δημητρίου.

-- 9 π.μ. στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς.

-- 10 π.μ. στη λαϊκή αγορά του Μπραχαμίου.

-- Στο εργοστάσιο μετάλλου ΚΑΟΥΣΗΣ.

-- 9.30 π.μ. στο 3ο ΕΠΑΛ Αθηνών, με την Τασία Τσατσούλη.

-- Στα MacDonalds στο Σύνταγμα, στο ξενοδοχείο ΚΑΡΑΒΕΛ.

-- Στη 1.30 μ.μ. στην Α' ΔΟΥ Πειραιά, με την Δ. Μανωλάκου.

  • Αύριο Πέμπτη 30/4

-- 7 π.μ. στο σταθμό του μετρό Δάφνης.

-- 10.30 π.μ. στα εργοστάσια τροφίμων ΝΟΥΝΟΥ και ΚΑΝΑΚΗΣ.

-- 11.30 π.μ. στα εργοστάσια μετάλλου ΜΕΒΑΚΟ και ΜΑΛΤΕΖΟΣ.

-- 1 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία της ΛΑΡΚΟ.

-- 7 μ.μ. στα σούπερ μάρκετ στη Λεωφόρο Αγ. Δημητρίου στο Μπραχάμι.

-- 7 μ.μ. στα καταστήματα της Λεωφ. Βουλιαγμένης στο Ελληνικό.

-- 7.30 μ.μ. στα πολυκαταστήματα της Γλυφάδας.

-- Στα επισιτιστικά καταστήματα στο Κολωνάκι,

στο ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ.

-- Στις 10.15 π.μ. στις εργαζόμενες στα πλυντήρια στο ΙΚΑ Καλλιθέας.

-- Στη 1 μ.μ. στην εταιρεία ΛΑΡΚΟ, με τον Κ. Ζιώγα.

-- Στις 11.40 π.μ., στην εταιρεία ΜΑΛΤΕΖΟΣ ΑΒΕΕ, με τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 10 π.μ., στο Ευγενίδειο Ιδρυμα, με τον Νίκο Λέο, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.

  • Την Κυριακή 3/5

-- Στο ξενοδοχείο ΗΛΕΚΤΡΑ.

  • Τη Δευτέρα 4/5

-- Στο ξενοδοχείο HOLIDAYINN.

-- 9.30 π.μ. στους εκπαιδευτικούς του 2ου ΕΠΑΛ Αγ. Αναργύρων, θα μιλήσει η Εύα Μελά.

  • Την Τρίτη 5/5

-- Στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ.

Σε εμπορικά καταστήματα

Επίσης, κλιμάκια της ΚΟΑ του ΚΚΕ θα περιοδεύσουν σήμερα Τετάρτη σε εμπορικά καταστήματα της Αθήνας, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

-- Στο ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ του Ταύρου, Μητσέα Τούλα, μέλος του γραφείου της ΕΠ.

-- Στο ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ του Αιγάλεω, Γκιώνης Θέμης, μέλος της ΚΕ.

-- Στο ALEX PAK της Λ. Αθηνών, Λέος Νίκος, μέλος της ΕΠ.

-- Στο NOTOS GALLERY, Παπαγεωργόπουλος Παναγιώτης, μέλος της ΕΠ.

-- Στο HONDOS στην Ομόνοια, Μπαλλού Αλεξάνδρα, μέλος της ΕΠ.

-- Στο πολυκατάστημα ATTICA, Καλύβας Γιώργος, μέλος της ΕΠ.

-- Στο THE MALL, Χριστίνα Τσεντούρου, μέλος της ΚΕ.

-- Στο ΛΗΤΩ, Κηφισού 90 Περιστέρι, Παναγή Σπυρέττα, μέλος της ΕΠ.

-- Στο πολυκατάστημα ΦΩΚΑΣ στην Ερμού, Δημόπουλος Βασίλης, μέλος του γραφείου της ΕΠ.

  • Στα πολυκαταστήματα JUMBO

-- Πευκάκια, Χαλκιαδάκης Μανώλης, μέλος της ΕΠ.

-- Βάρη, Μπότσης Σπύρος, μέλος της ΕΠ.

-- Αγιοι Ανάργυροι, Κρητικός Γιώργος, μέλος της ΕΠ.

-- Κολωνός, Γόντικας Τέλης, μέλος του γραφείου της ΕΠ.

-- Αιγάλεω Θηβών, Στουραΐτης Τάσος, μέλος της ΕΠ.

-- Αγία Παρασκευή, Κουλούρης Γιάννης, στέλεχος του ΚΚΕ.

-- Καλλιθέα, Κεσόπουλος Τάσος, μέλος της ΕΠ.

ΠΑΜΕ
Ταξική οργάνωση απέναντι στον κοινό αντίπαλο

Σε μεγάλα πολυκαταστήματα και άλλους τόπους δουλειάς περιόδευσαν χτες στελέχη του ΠΑΜΕ

Από τη χτεσινή περιοδεία στα «Alex Pak»
Από τη χτεσινή περιοδεία στα «Alex Pak»
«Οι εργοδότες είναι πολύ καλά οργανωμένοι. Πρέπει κι εμείς να οργανωθούμε». Μήνυμα καθαρό. Το γνήσιο μήνυμα που «κουβαλά» η Πρωτομαγιά για την εργατική τάξη: Ταξική συσπείρωση, οργάνωση και αντεπίθεση. Αυτό είναι και το μήνυμα που παρέδωσαν χτες, στους εργαζόμενους, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που βρέθηκαν σε δεκάδες τόπους δουλειάς της Αθήνας, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στη μεθαυριανή απεργία και στις 14 συγκεντρώσεις - πορείες που διοργανώνει από τις 9 το πρωί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στην Αθήνα.

Στα «ALEX PAK», στη λεωφόρο Αθηνών, βρέθηκε συνδικαλιστικό κλιμάκιο, με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο. Τα στελέχη του ΠΑΜΕ τόνισαν στους εργαζόμενους την ανάγκη να βρίσκονται σε επαγρύπνηση ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι ιδιοκτήτες, μαζί με την κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Κάλεσαν τους εργαζόμενους να αντιδράσουν στα σχέδια της εργοδοσίας που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και κάνουν λόγο για μείωση του χρόνου εργασίας από 8 σε 6 ώρες, με αντίστοιχη μείωση των αποδοχών. Η συνδικαλιστική αντιπροσωπεία συναντήθηκε και με εκπροσώπους της εργοδοσίας, ξεκαθαρίζοντας ότι καμιά πρόκληση δε θα μείνει αναπάντητη.

Μαζικά στην απεργία

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής την Αλεξάνδρα Μπαλλού, συζήτησε επίσης με τους εργαζόμενους του «Φωκά», στην Ερμού. «Την Πρωτομαγιά, κατεβαίνουμε στην απεργία με το ΠΑΜΕ, να μας δουν οι αντίπαλοι, να μας φοβηθούν. Ο,τι θετικό έχουμε, με αγώνες το έχουμε κατακτήσει» τόνισαν οι συνδικαλιστές. Αυτό βεβαιώνει άλλωστε και η δράση του σωματείου του κλάδου, του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, που μέσα από αγωνιστική δράση και συσπείρωση στο ΠΑΜΕ έχει καταφέρει να ορθώσει εμπόδια σε μια σειρά αντεργατικά σχέδια των μεγαλεμπόρων.

Γι' αυτό και στο επίκεντρο της συζήτησης με τους εργαζόμενους βρέθηκαν οι αρχαιρεσίες που διεξάγονται αυτή την περίοδο για να εκλεγεί στο σωματείο νέα διοίκηση. «Είναι το σωματείο που πάλεψε για να μη δουλεύουμε Κυριακές, για το σταθερό ωράριο, το 8ωρο. Δε σας καλούμε μόνο να συμμετέχετε στις εκλογές, αλλά και πάνω απ' όλα στη δράση. Χωρίς δράση θα μετράμε μόνο ορθοστασία, απειλές και απολύσεις...», υπογράμμισαν. «Τι λέτε; Θα βγάλουμε άκρη;», ήταν η αγωνία των εργαζομένων. «Ακρη θα βγάλουμε, αλλά πρέπει να παλέψουμε, να οργανωθούμε», επισήμανε η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ.

Με το κεφάλι ψηλά!

«Μην υποχωρείτε. Σηκώστε ψηλά το κεφάλι. Το σωματείο σας είναι εδώ, μαζί σας. Μην τους επιτρέψετε να πληρώσουμε εμείς την κρίση τους». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων στους εργαζόμενους στο πολυκατάστημα «Νότος Γκάλερι» ο Γιάννης Κομνηνός, στη χτεσινή εξόρμηση που πραγματοποίησε κλιμάκιο συνδικαλιστών και εργαζόμενων προπαγανδίζοντας την απεργία της Πρωτομαγιάς. Στο συγκεκριμένο κατάστημα η εργοδοσία αναγκάζει εργαζόμενους να υπογράψουν ένα συμφωνητικό με το οποίο ο συνολικός εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας παραμένει 40 ώρες αλλά καταργείται ο σταθερός ημερήσιος χρόνος, αφού όπως αναφέρεται «ο εργοδότης μονομερώς και ελευθέρως θα επιλέγει - και θα δικαιούται να αλλάζει - ποια ή ποιες μέρες εργασίας ο μισθωτός θα απασχολείται οκτώ (8), επτά (7) ή εννέα (9) ώρες». Να απορρίψουν τις εργοδοτικές μεθοδεύσεις κάλεσαν τους εργαζόμενους οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

ΚΟΘ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δράση με αμείωτη ένταση

Πικετοφορίες χτες σε δήμους και συνοικίες, συνέχεια των εξορμήσεων σήμερα και αύριο

Με αμείωτη ένταση η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ συνεχίζει τη δράση της για την επιτυχία του αγωνιστικού ταξικού γιορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς και καλεί το λαό να συμμετέχει μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Χτες βράδυ μέσα από πικετοφορίες που έγιναν στην Κάτω Τούμπα (Αγ. Θεράποντας), στην Τριανδρία και στα Κουφάλια, οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες κάλεσαν τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία να κρατήσουν ζωντανό το δίδαγμα της Πρωτομαγιάς, να δυναμώσουν τον ταξικό αγώνα, τη σύγκρουση για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Να απορρίψουν τα κηρύγματα της ταξικής συνεργασίας και υποταγής. Με μαζικό ταξικό αγώνα, συσπειρωμένοι στο ταξικό κίνημα να δώσουν απάντηση στην καπιταλιστική κρίση, στην επιθετικότητα της πλουτοκρατίας και στην αντιλαϊκή πολιτική.

Συνεχίζοντας αυτή τη δραστηριότητα, στελέχη του ΚΚΕ σήμερα Τετάρτη θα περιοδεύσουν στα εργοτάξια του Δήμου Ευόσμου και του Δήμου Ελευθερίου - Κορδελιού, στις υπηρεσίες του Δήμου Πυλαίας, στο ΙΚΑ Νεάπολης, στο εργοστάσιο ΒΕΛΛΗΣ, στη λαϊκή αγορά στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, σε σχολεία των Συκεών, στο ΚΕΠ και στον πολιτιστικό οργανισμό του Δήμου Συκεών, στη ΒΕΡΝΙΚΟΛ, κ.α.

Αύριο Πέμπτη, εξορμήσεις και περιοδείες θα γίνουν: Σε στέκια οικοδόμων του Ευόσμου, στα εργοτάξια του Δήμου Σταυρούπολης, σε στάσεις και σούπερ μάρκετ της Τριανδρίας, στη λαϊκή αγορά της Κάτω Τούμπας (Κανάρη), στο ΚΑΠΗ και στον ΟΑΕΔ Νεάπολης, σε συμβασιούχους και το διοικητικό προσωπικό του Δήμου Συκεών, στο εργοστάσιο ΜΠΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ και στο ΠΟΛΑΤ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ