ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 30 Απρίλη 2009
Σελ. /40
Παλλαϊκή κινητοποίηση στις 77 απεργιακές συγκεντρώσεις

Μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά ο αριθμός των πρωτομαγιάτικων κινητοποιήσεων. Αγωνιστικές συσπειρώσεις των ΕΒΕ, των αγροτών, των γυναικών, της νεολαίας και των συνταξιούχων καλούν στην απεργία με το ΠΑΜΕ

Στις επάλξεις των πρωτομαγιάτικων συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ, θα βρεθούν και φέτος οι συνταξιούχοι σε όλη τη χώρα
Στις επάλξεις των πρωτομαγιάτικων συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ, θα βρεθούν και φέτος οι συνταξιούχοι σε όλη τη χώρα
Χαρακτηριστικά παλλαϊκής κινητοποίησης παίρνουν οι 77 πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, αριθμός μεγαλύτερος από οποιαδήποτε άλλη φορά. Πλήθος φορέων του μαζικού λαϊκού κινήματος, αγωνιστικές συσπειρώσεις της νεολαίας, των γυναικών, των μεταναστών, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ καλούν σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις με τα λάβαρα του ΠΑΜΕ.

ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΜΙΚΡΟΙ ΕΒΕ: Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ - Αυτοκινητιστών καλεί σε μαζική συμμετοχή στις αυριανές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ (ολόκληρη η ανακοίνωση - κάλεσμα στη σελίδα 14). Αντίστοιχα, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) καλεί τους επαγγελματοβιοτέχνες να συμμετέχουν στην προσυγκέντρωση που διοργανώνει στις 9.30 το πρωί στην πλ. Κάνιγγος και από εκεί στην πορεία προς την κεντρική συγκέντρωση, στο Σύνταγμα. Στο αγωνιστικό της κάλεσμα τονίζει ότι τα οξυμένα προβλήματα και τα ελλείμματα είναι γέννημα της φιλομονοπωλιακής πολιτικής των κομμάτων του κεφαλαίου, τα οποία προσπαθούν να φορτώσουν τις συνέπειες της κρίσης στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων. Η ΟΒΣΑ παλεύει για την αποδυνάμωση των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ που στηρίζουν την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική. Για την ενδυνάμωση του αντιμονοπωλιακού πόλου στο συνδικαλιστικό κίνημα, ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας με τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους αγρότες, κοινωνική ανάπτυξη όπου ο παραγόμενος πλούτος θα χρησιμεύει για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών.

Νεολαίοι και γυναίκες προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στην αυριανή πανεργατική κινητοποίηση
Νεολαίοι και γυναίκες προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στην αυριανή πανεργατική κινητοποίηση
ΦΤΩΧΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ: Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού να δώσουν αγωνιστικά το «παρών» στις πρωτομαγιάτικες συγκέντρωσεις του ΠΑΜΕ (ολόκληρη η ανακοίνωση στη σελίδα 14). Αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε και η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΥ, καλώντας τους αγρότες, με τη μαζική τους συμμετοχή στη συγκέντρωση και σε συμμαχία με την εργατική τάξη, τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, να προβάλουν τα δικά τους αιτήματα, να απαιτήσουν μέτρα στήριξης της γεωργίας και κτηνοτροφίας, του εισοδήματός τους, του δικαιώματος να ζούν με αξιοπρέπεια στον τόπο τους. «Οι πολιτικές επιλογές που αφαιρούν κατακτήσεις και δικαιώματα από τους εργαζόμενους, που θέλουν να γενικεύσουν τη μερική απασχόληση, τη μερική ζωή, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα για τους εργάτες, είναι οι ίδιες πολιτικές επιλογές που συρρικνώνουν το εισόδημα των αγροτών, αφανίζουν τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους», σημειώνει και ξεκαθαρίζει πως ο αγώνας για την ικανοποίηση των αιτημάτων μπορεί να έχει προοπτική μόνο μέσα από το συντονισμό της δράσης με τους εργάτες και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς και μαζί με τους εργαζόμενους και τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ να διεκδικήσουν καλύτερες μέρες γι' αυτούς και τα παιδιά τους, καλούν τους απόμαχους της δουλειάς τα Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Θεσσαλονίκης. Τους καλούν, μέσα από τη συμμετοχή τους στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, να συνεχίσουν τον αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων του δικομματισμού, των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου» και των συμβιβασμένων πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΒΕΕ. Να απαιτήσουν, την οικονομική κρίση να την πληρώσουν αυτοί που την προκάλεσαν (βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες, κλπ.). Αντίστοιχα καλέσματα απευθύνουν στους συναδέλφους τους ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αθηνών, καθώς και άλλα Σωματεία και Ομοσπονδίες των Συνταξιούχων.

Χαρακτηριστικά παλλαϊκής κινητοποίησης παίρνουν οι αυριανές συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος
Χαρακτηριστικά παλλαϊκής κινητοποίησης παίρνουν οι αυριανές συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος
ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ: «Η μαζική γυναικεία συμμετοχή στο γιορτασμό της φετινής εργατικής Πρωτομαγιάς, στην απεργία, στις συγκεντρώσεις και τις πορείες, μπορεί να γίνει ένα δυνατό μήνυμα αντίστασης σε όλους αυτούς που αυγατίζουν τα κέρδη τους και με τη διπλή εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης των γυναικών». Τα παραπάνω σημειώνει, στο μήνυμά της, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, καλώντας κάθε γυναίκα να πάρει μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ. Για την απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας, η ΟΓΕ καλεί στις 10.30 π.μ., στο Ταχυδρομείο.

ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ: Πλατύ κάλεσμα σε φοιτητές και σπουδαστές να συμπορευτούν με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, απευθύνει, με ανακοίνωσή της στις σχολές πανεπιστημίων και ΤΕΙ, η Πανσπουδαστική ΚΣ. «Μόνο ένα φοιτητικό κίνημα, που προχωρά χέρι - χέρι με το ταξικό εργατικό κίνημα, που βάζει στο στόχαστρο τα πραγματικά αίτια της κρίσης και δε στρώνει το χαλί για να μεταφερθούν τα βάρη της στους εργαζόμενους, μπορεί να δώσει την ανάλογη απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε στα δικαιώματα και τις ανάγκες μας», τονίζει η ΠΚΣ. Κάλεσμα στους σπουδαστές δημοσίων και ιδιωτικών ΙΕΚ να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς με τις ταξικές δυνάμεις (ραντεβού 9.30 π.μ., πλατεία Ομόνοιας), απευθύνουν οι σύλλογοι των σπουδαστών ΣΥΣΠΙΣ και ΣΙΣΔΙΕΚ.

ΝΕΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Σε μαζική, μαχητική συμμετοχή στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνει το ΠΑΜΕ καλεί τους νέους η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ. «Εχουμε διαπαιδαγωγηθεί μέσα από τη δράση του ΠΑΜΕ που φέτος συμπληρώνει τα 10 του χρόνια ότι μόνον οι ασυμβίβαστοι αγώνες με ταξικό προσανατολισμό μπορούν να φέρουν αποτελέσματα για τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης», σημειώνει στο κάλεσμά της. Γι' αυτό, όπως υπογραμμίζει, «γυρίζουμε την πλάτη στο κεφάλαιο, τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς τους εκπρόσωπους που προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν και να μας πείσουν ότι τα δικά μας συμφέροντα ταυτίζονται με τα δικά τους. Κάνουμε τη γνώση δύναμη, τιμούμε το αίμα και τις θυσίες των εργαζομένων για τα δικαιώματά μας, οργανωνόμαστε στα σωματεία μας και δυναμώνουμε το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ