ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 30 Απρίλη 2009
Σελ. /40

Παπαγεωργίου Βασίλης

Τηλέπαθοι, όλοι και όλες στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ...

****

Να πάρουν απάντηση όλοι αυτοί που κλέβουν χρόνια τον ιδρώτα σου και τώρα θέλουν να αρπάξουν περισσότερα...

*****

Να πάρουν απάντηση και οι συνένοχοι - συνεταίροι των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ...

*****

Γιώργος (ΠΑΣΟΚ): Ακόμα ψάχνει (στην Ανατολική Αττική αυτή τη φορά) πού πήγαν τα λεφτά που δημιούργησαν το έλλειμμα...

*****

Λέτε πράγματι να μη θυμάται;;;

*****

Σημίτης (ΠΑΣΟΚ): Η κυβέρνηση ενεργεί κάτω από την επίδραση συμφερόντων...

*****

Σώ ω ω πα!!!!

******

Μπορεί κι αυτός να μη θυμάται τίποτα...

******

Λ. Λαζόπουλο: Είχες ανάγκη τόσης φτήνιας;;;

******

Ζ. Κ. Τρισέ (κεντρικός ευρωτραπεζίτης για την κρίση): Πλέουμε σε αχαρτογράφητα ύδατα...

*****

Σωστά, γιατί όταν ξεσπάει η καπιταλιστική κρίση βαράει πλέον τη βιόλα της και όποιον πάρει...

*****

Αναρχη, ασύδοτη και ανεξέλεγκτη είναι η καπιταλιστική αγορά...

*****

Δε μας λέει όμως (ο ευρωτραπεζίτης) πώς βρεθήκανε στα «αχαρτογράφητα ύδατα» και τι ρότα τραβάνε για να βγούνε στα «χαρτογραφημένα»...

******

Βρεθήκανε εκεί γιατί μπούκωσαν οι καπιταλιστές από τα πολλά κέρδη και τώρα οι εκπρόσωποί τους (σαν τον ευρωτραπεζίτη) θέλουν να τους μπουκώσουν με περισσότερα...

******

Ολοι με το ΠΑΜΕ!!!


Παπαγεωργίου Βασίλης


ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Τα δίκαιά μας

Λιαστήκατε Απρίλη μήνα; Μείνατε ώρες άπραγοι, με τον ήλιο να οδεύει στη δύση; Παρατηρήσατε τα χρώματα λίγο πριν από το χάσιμό του; Εμεινες, βρε αδελφέ, οκνός κι εσύ για λίγο; Να λυθεί η σκέψη σου; Να πηγαινοέρχεται στα χτεσινά, ν' αγωνιά για τ' αυριανά; Κάθε Μεγάλη Παρασκευή αυτό γίνεται με μας στο χωριό. Μπορεί και γιατί σε δύο μέρες είναι η Ανάσταση, μέρος της άνοιξης κι αυτή.

Τα στάρια πέταξαν στάχυ. Τα καλαμπόκια φύτρωσαν. Τα τριφύλλια είναι για θέρισμα. Ο καρπός στα ροδάκινα έδεσε. Τα βερίκοκα πάγωσαν. Ο ανθός των μήλων, των αχλαδιών δόθηκε στο μελίσσι. Τα όψιμα κεράσια τώρα ανθίζουν. Μοσχοβολούν τα πάντα. Μεθάει ο άνθρωπος απ' τους χυμούς και τα χρώματα της άνοιξης κι από τον ερωτικό ύμνο του αηδονιού. Ακόμα και του βατράχου. Μέγιστη ευχαρίστηση η ανοιξιάτικη ευχαρίστηση.

Σύγνεφο στο νου η σκέψη για τα μελλούμενα. Κρίση, λένε. Οι τηλεοράσεις εκπέμπουν φόβο. Καταστροφή έρχεται. Θα σωθούμε; Πώς θα σωθούμε; Ποιος θα είναι ο σωτήρας μας; Πρέπει να κάνουμε θυσίες. Ακόμα; Kι άλλες; Ως πότε; Αντε δώσε απάντηση.

Τι λες, θα την αντέξουμε; Ποια; Την κρίση. Και τι σε νοιάζει; Εχεις τίποτε να χάσεις; Η γη θα συνεχίσει να δίνει. Η αρπαγή θα είναι πιο σκληρή, στο όνομα της κρίσης. Σάμπως το προϊόν σου πληρωνόταν και πριν την κρίση;

Αδιάφορος δεν είναι. Αδιάφορα, όμως, δείχνει να μιλάει. Δε με νοιάζει η κρίση, είπε. Να χάσω δεν έχω. Μπορεί και να κερδίσω. Αν εσύ, εγώ, όλοι εμείς, τέλος πάντων, ορθωθούμε και πούμε: Στοπ. Ως εδώ. Ολα δικά μας. Τσακιστείτε, πριν σας τσακίσουμε. Νομίζω, θα κερδίσουμε. Κατάλαβες γιατί δε με φοβίζει η κρίση;

Ετσι μιλούσαμε κείνο το πένθιμο βράδυ, που παρηγοριόταν με την ελπίδα της μεθαυριανής Ανάστασης. Συμφωνούσαμε και διαφωνούσαμε.

Λυμένος ο νους μας. Εξωτερικεύαμε ό,τι μας ερχόταν. Θα το απολύσουν το κορίτσι, αν δε δεχτεί να δουλεύει τρεις μέρες και ν' αποδίδει για πέντε. Ας το απολύσουν. Ας τους απολύσουν όλους. Ας καταλάβουν οι εργάτες ότι το να πεθαίνουν λίγο λίγο παραβιάζει το νόμο της φύσης και του ανθρώπου. Της ζωής, δηλαδή. Δε γίνεται ολάκερη η ζήση μας να είναι πένθος, χωρίς ελπίδα Ανάστασης. Κι ας ζούμε το θαύμα της άνοιξης. Δε γίνεται αλλιώς. Ας έρθουν πίσω τα παιδιά μας. Δε θα χαθούμε.

Αχ μωρέ, περιμένω τη στιγμή που με όλη την οικογένεια, με όλες τις οικογένειες, σαν ένας άνθρωπος, με δύναμη του όλου, θα κινήσουμε να χτυπηθούμε. Να πάρουμε τα δίκαιά μας. Ν' απαλλαγούμε απ' τους δυνάστες μας. Να κοιταχτούμε στα μάτια. Να ανασκουμπωθούμε και να διαφεντεύουμε εμείς το δίκιο μας. Να παράγουμε. Να αμειβόμαστε. Να κυβερνιόμαστε χωρίς μεσάζοντες.

Τι τα θες, φίλε μου. -Η το κάνουμε ή πεθαίνουμε λίγο λίγο στο όνομα της παντοτινής κρίσης, που μας αποχυμοποιεί. Δεν τον αντέχω άλλο τούτον τον ξεφτιλισμό. Είναι και ζήτημα αξιοπρέπειας. Θα εκραγώ, εάν δεν κάνω κάτι. Θα σμίξω μ' εκείνους που μιλάνε για λαϊκή οικονομία και λαϊκή εξουσία. Για να 'ναι δική μου και η μια και η άλλη. Ελα κι εσύ. Οσο πιο γρήγορα, τόσο καλύτερα και για τα κορίτσια και για τ' αγόρια μας. Μην τ' αφήνουμε μόνα στον αγώνα τους. Είναι αμαρτία.


Ιορδ. Α. ΠΡΟΥΣΑΝΙΔΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ