ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 16 Μάη 2009
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ
Η ψήφος στο ΚΚΕ δυναμώνει την αντίσταση και την προοπτική

Στους Ηπειρώτες ετεροδημότες μίλησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους να στείλουν ψήφο αντεπίθεσης στις ευρωεκλογές που θα τρομοκρατήσει το κεφάλαιο και τα κόμματά του, απηύθυνε ο Γιάννης Τασιούλας, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στα πλαίσια σύσκεψης ετεροδημοτών Ηπειρωτών στο Εκλογικό Κέντρο της ΚΟΑ (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου).

«Αυτή η ψήφος, είπε, πιάνει τόπο. Η ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές σημαίνει ότι δυναμώνει η αντίσταση και η προοπτική. Είναι ψήφος ευθύνης απέναντι στους λαούς της Ευρώπης που χάνουν κάθε μέρα κατακτήσεις. Μπορεί να δώσει φτερά και δύναμη και στο ευρωπαϊκό κίνημα των εργαζομένων. Η ενίσχυση του ΚΚΕ θα έχει θετική συμβολή και εδώ, στη χώρα μας, και σε όλη την Ευρώπη. Θα δώσει ελπίδα και προοπτική. Θα δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιείται στη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη. Μια πολιτική που πλήττει τη ζωή μας, που κάνει τη ζωή της εργατικής τάξης, της εργατικής λαϊκής οικογένειας χειρότερη. Τώρα είναι η ώρα οι εργαζόμενοι να προχωρήσουν μπροστά πιο αποφασιστικά, να μην πιστέψουν, να μην εγκλωβιστούν σε εύκολες λύσεις, να μην ξεγελαστούν από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου και να εμπιστευτούν το ΚΚΕ».


Εξηγώντας, στη συνέχεια, γιατί οι εργαζόμενοι πρέπει να εμπιστευτούν το ΚΚΕ, υπογράμμισε:

«Γιατί οι προβλέψεις του ΚΚΕ επιβεβαιώθηκαν στη ζωή.

Να εμπιστευτούν το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην πολιτική του κεφαλαίου που υλοποιούν, σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ και προηγουμένως το ΠΑΣΟΚ και στηρίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑ.Ο.Σ.

Σήμερα, δε χωράνε ταλαντεύσεις ούτε αυταπάτες για το τι είναι και τι εκφράζει η ΕΕ. Οι εργαζόμενοι έχουν εμπειρία πολλών χρόνων από την πολιτική του ευρωμονόδρομου που συναποφασίζεται από όλες τις κυβερνήσεις των χωρών - μελών. Η ΕΕ δεν είναι μια οικονομική και πολιτική συνεργασία σε όφελος των λαών. Είναι μια συμμαχία των μονοπωλίων, των καπιταλιστών. Εφαρμόζει αυτό που συμφέρει τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τα τρωκτικά των διάφορων κονδυλίων. ΕΕ σημαίνει όλο και περισσότερα κέρδη για το κεφάλαιο και ανασφάλεια - φτώχεια για το λαό. Δεν μπορεί ούτε πρόκειται να γίνει φιλολαϊκή. Δεν μπορούν να αλλάξουν. Αν μπορούσε, άλλωστε, θα είχε γίνει τόσα και τόσα χρόνια. Οι εργαζόμενοι όμως χρειάζεται να αλλάξουν στάση απέναντι στην ΕΕ και στα κόμματα που υπερασπίζονται τη λογική του ευρωμονόδρομου. Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τη ζωή τους, δίνοντας ψήφο στο ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές όποτε αυτές κι αν γίνουν. Δε χρειάζεται και δεν πρέπει να πάει χαμένος κανένας χρόνος, ούτε μια στιγμή να μη χαθεί, ούτε μια κόκκινη ψήφος.

Στις ευρωεκλογές οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να πουν δύο μεγάλα "όχι" και δύο μεγάλα "ναι". Να πουν "όχι" στην ΕΕ των μονοπωλίων, της κρίσης, της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων. Να πουν "όχι" στα κόμματα του ευρωμονόδρομου και του ευρωσυμβιβασμού και να πουν δύο μεγάλα "ναι", δηλαδή "ναι" στη συνεργασία των λαών και στην Ευρώπη της ειρήνης, των δικαιωμάτων και ελευθεριών, για την Ευρώπη του σοσιαλισμού. Να πουν "ναι" στο ΚΚΕ της ελπίδας και του αγώνα κατά των αντιλαϊκών πολιτικών για τη λαϊκή συμμαχία και τη λαϊκή εξουσία.

Μαζί με τους λαούς της Ευρώπης, τους εργαζόμενους της Ευρώπης, στις ευρωεκλογές της 7ης Ιούνη να κάνουμε το "όχι" στην ΕΕ δυναμικό ρεύμα πάλης, να δυναμώσει η προοπτική της αποδέσμευσης από τη συμμαχία τους. Το "όχι" αυτό συμβαδίζει, βεβαίως, με τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που προτείνει το ΚΚΕ, τη λαϊκή συμμαχία, τη λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό».


ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για τις ευρωεκλογές

Ενα ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα περιοδειών και συγκεντρώσεων για τις ευρωεκλογές πραγματοποιείται ήδη στη Γερμανία, με την υποψήφια ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Αννα Γρηγοριάδου και άλλα στελέχη του Κόμματος. Για το επόμενο διάστημα, πιο συγκεκριμένα, προγραμματίζονται τα παρακάτω:

Σε Βάδη Βυτεμβέργη

Σήμερα, Σάββατο 16/5

-- 11 π.μ. στις ελληνικές καφετερίες και καφενεία στη Στουτγκάρδη.

-- 7.30 μ.μ. προεκλογική συγκέντρωση στην ελληνική κοινότητα στο Schrndorf, Vorstadtstrasse 61-67.

Στη Βαυαρία

Την Κυριακή 17/5

-- 11 π.μ. περιοδεία σε διάφορους χώρους συγκέντρωσης Ελλήνων στο Μόναχο.

-- 7 μ.μ. προεκλογική συγκέντρωση στην ελληνική κοινότητα στο Μόναχο, RdesheimerStr. 4.

Τη Δευτέρα 18/5

-- 9 π.μ. περιοδεία στα ελληνικά σχολεία στο Μόναχο.

-- 5 μ.μ. σύσκεψη με νέους από το Αουγκσμπουργκ στο χώρο της ελληνικής κοινότητας, Somer Str 38.

-- 7.30 μ.μ. προεκλογική συγκέντρωση στην ελληνική κοινότητα στο Αουγκσμπουργκ, Somer Str 38.

Την Τρίτη 19/5

-- 9 π.μ. περιοδεία στο ελληνικό σχολείο στο Αουγκσμπουργκ.

-- 5 μ.μ. περιοδεία σε διάφορους χώρους συγκέντρωσης Ελλήνων στη Νυρεμβέργη.

-- 8 μ.μ. προεκλογική συγκέντρωση στο ελληνικό εστιατόριο «Visanto» στη Νυρεμβέργη, Nerz Str 2.

Την Τετάρτη 20/5

-- 9 π.μ. περιοδεία στο ελληνικό σχολείο στη Νυρεμβέργη.

-- 12 μ. σε διάφορους χώρους συγκέντρωσης Ελλήνων στη Νυρεμβέργη.

-- 3 μ.μ. σύσκεψη με νέους από τη Νυρεμβέργη και τα περίχωρα.

Σε Ρηνανία - Βεστφαλία

Την Πέμπτη 21/5

-- 12 μ. περιοδεία σε διάφορους χώρους συγκέντρωσης Ελλήνων στην Κολωνία.

-- 6 μ.μ. σύσκεψη στη Βόννη.

Την Παρασκευή 22/5

-- 9 π.μ. περιοδεία στο ελληνικό σχολείο στην Κολωνία.

-- 3 μ.μ. σε διάφορους χώρους συγκέντρωσης Ελλήνων στην Κολωνία.

-- 7 μ.μ. προεκλογική συγκέντρωση στην ελληνική κοινότητα της Κολωνίας, Liebigstr. 120b.

Το Σάββατο 23/5

-- 1.30 μ.μ. σύσκεψη στο Μπίλεφελντ στο καφενείο «Ομόνοια» Heeperstr. 29.

-- 6 μ.μ. προεκλογική συγκέντρωση στην ελληνική κοινότητα του Γκαίτερσλο, BismarckStr. 80.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ