ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 19 Μάη 2009
Σελ. /48
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ - ΑΤΤΙΚΗΣ
Στους εργαζόμενους για τις ευρωεκλογές

Για τις επόμενες μέρες οι ΚΟ Αθήνας και Πειραιά του ΚΚΕ προγραμματίζουν τις παρακάτω περιοδείες - συζητήσεις με εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα για τις ευρωεκλογές:

Σήμερα, Τρίτη 19/5

-- 6 π.μ. στους εργαζόμενους Δήμου Κερατσινίου ο Γ. Τούσσας, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

-- 7 π.μ., αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Στέλιο Μπενετάτο, μέλος της ΕΠ της ΚΟΠ και δήμαρχο Νίκαιας, θα επισκεφτούν το εργοστάσιο «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ», που οι εργαζόμενοί του βρίσκονται για ένατη βδομάδα σε απεργιακή κινητοποίηση.

-- 9 π.μ. στην Π. Τσαλδάρη, στη Νίκαια, η Βέρα Νικολαΐδου.

-- 10 π.μ. στο Νοσοκομείο «Μεταξά» η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, υποψήφια ευρωβουλευτής.

-- 1.30 μ.μ. στο ΙΚΑ Κορυδαλλού η Βέρα Νικολαΐδου.

-- 7 μ.μ. περιοδεία στα εμπορικά καταστήματα των Σεπολίων και συγκέντρωση σε καφενείο της περιοχής με τον Στέλιο Λάμπρου.

-- 6 μ.μ. περιοδεία στα εμπορικά καταστήματα στο Ιλιον (Αγιος Νικόλαος) και συγκέντρωση σε καφενείο της περιοχής με τον Μπάμπη Μαυροθαλασίτη.

-- 4 μ.μ. συγκέντρωση στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ με τον Μπάμπη Αγγουράκη.

-- 8.30 π.μ. περιοδεία στο υπουργείο Συγκοινωνιών (Θεομήτορος, Αλιμος) με την Εύα Μελά.

-- 9.30 π.μ. περιοδεία και συγκέντρωση εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΔΑΦΝΙ) με τον Γιώργο Νάνο.

-- 1 μ.μ. συγκέντρωση εργαζομένων γυναικών στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείο ΚΑΤ με την Αλεξάνδρα Μπαλού.

-- 5.30 μ.μ., στο ΙΕΚ Κόκκινου Μύλου, με τον Γ. Γκιόκα, μελος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Ξεδιπλώνονται σε όλη την Ελλάδα οι δραστηριότητες των Κομματικών Οργανώσεων μπροστά στις ευρωεκλογές της 7ης του Ιούνη. Πιο συγκεκριμένα, για τις επόμενες μέρες, προγραμματίζονται:

Στη Βόρεια Ελλάδα

Σήμερα, Τρίτη, 19/5:

-- Στις 5.40 π.μ. περιοδεία στο εργοτάξιο καθαριότητας στην Τούμπα, με τον Θ. Βαρδαλή.

-- Στις 6 π.μ. στο εργοτάξιο του Δήμου Πολίχνης, με τον Γ. Ζιώγα.

-- Στις 7 π.μ. στα ΕΛΤΑ Επταπυργίου, με τον ευρωβουλευτή Κ. Δρούτσα.

-- Στις 8 π.μ. στην ΕΥΑΘ, με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Α. Τζέκη.

-- Στις 9 π.μ. στις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου Πολίχνης, με τον ευρωβουλευτή Κ. Δρούτσα.

-- Στις 10 π.μ. στις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ Νεάπολης.

-- Στις 11 π.μ. στο ΑΤ Πολίχνης, με τον Γ. Ζιώγα.

-- Στις 3 μ.μ. στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος», με τον Α. Τζέκη, υποψήφιο ευρωβουλευτή.

-- Στις 4 μ.μ. στην εφημερίδα «Μακεδονία», με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Α. Τζέκη.

-- Στις 7 μ.μ. στο Στρατώνι και στο Γομάτι Χαλκιδικής, με τον Ζ. Λύμπερίδη.

-- Στις 8 μ.μ. στο Πανόραμα, με τον Γ. Ζιώγα.

Στις Κυκλάδες

Σήμερα, Τρίτη 19/5, ο Δ. Κουμπούρης θα επισκεφτεί τη Σύρο, όπου θα περιοδεύσει σε Νεώριο, ΔΕΗ, Νοσοκομείο, Σχολή Εμποροπλοιάρχων.

Στη Θεσσαλία

Σήμερα Τρίτη 19/5,

- Συγκέντρωση στο Ζάρκο, στις 9 μ.μ., στην πλατεία, με ομιλητή τον Γ. Γκικόπουλο, υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.

- Συγκέντρωση στα Μεγάλα Καλύβια, στις 9 μ.μ., στο καφενείο «Καραλή», με ομιλητή τον Β. Μπούτα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στο Ρούσσο Καρδίτσας, στις 9 μ.μ., με ομιλήτρια την Ελένη Κοτούπα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

- Σύσκεψη στον Παλαμά, στις 9 μ.μ., με ομιλητή τον Ρ. Μαρούδα, υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ

Στη Πελοπόννησο

Σήμερα Τρίτη

- Το πρωί, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο, βουλευτή του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη.

- Στη μία το μεσημέρι ο Νίκος Καραθανασόπουλος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά και περιφερειακά ΜΜΕ στα γραφεία της ΝΕ του ΚΚΕ (πλατεία Κολοκοτρώνη) στην Τρίπολη.

- Στις 8 το βράδυ, στο Αστρος θα μιλήσει ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

Στη Κρήτη

-- Σήμερα, Τρίτη

-- Η Λέττα Μεθωνίου, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. στις 8.30 το πρωί, μαζί με κλιμάκιο του Κόμματος στο νομό Ηρακλείου περιοδεύει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και αμέσως μετά στις 11.30 πμ κάνει περιοδεία στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου.

-- Από τις 11:30πμ ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, μαζί με κλιμάκιο του Κόμματος θα περιοδεύσει στις αποθήκες Αριάδνης και Ατλαντίκ στις Μαλάδες και αμέσως μετά στο Μάκρο.

-- Στις 10:00 π.μ. στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων με επικεφαλής το Γιώργο Νταγκουνάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 12:00μ. στο ΙΚΑ Χανίων με επικεφαλής τον Γιώργο Νταγκουνάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Γιατί η ΕΕ δεν μπορεί να αλλάξει;

Η ΕΕ είναι ένωση του κεφαλαίου, δεν έγινε ούτε υπάρχει για το καλό των λαών, αλλά για την κερδοφορία του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, για πιο φθηνή και χειραγωγήσιμη εργατική δύναμη, για να κερδίσει στον παγκόσμιο ανταγωνισμό. Δεν είναι αντίπαλο δέος των ΗΠΑ, αλλά ανταγωνιστής και των άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Η ένταξη και προσαρμογή της Ελλάδας στην ΕΕ γίνεται γιατί συμφέρει την αστική τάξη, το κεφάλαιο, που αποκτά δυνατότητες να βγει στην ευρωπαϊκή αγορά, να διευρύνει τα κέρδη του κλπ.

Αν και στην ΕΕ κυριαρχεί ως σύμφυτο χαρακτηριστικό η ανισομετρία και οι σχέσεις ανισοτιμίας, η αστική τάξη προτιμά να ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια έστω και σε υποδεέστερη θέση.

Η ένταξη προσφέρει πολιτική στήριξη με κάθε μέσο στο αστικό σύστημα, αφού γίνεται μέρος της ευρωπαϊκής ιμπεριαλιστικής ένωσης. Δίνει τη δυνατότητα να χειραγωγεί και τρομοκρατεί το κίνημα.

Αν η Ελλάδα ήταν μακριά από τις δεσμεύσεις της ΕΕ, αν ήταν μια Ελλάδα της λαϊκής εξουσίας, της εργατικής εξουσίας, που θα οργάνωνε την οικονομία και την κοινωνία στη βάση των ανθρώπινων αναγκών και όχι του κέρδους, ο λαός θα ευημερούσε. Αλλά και σήμερα, αν η Ελλάδα ήταν εκτός ΕΕ, αυτοί που θα είχαν πρόβλημα είναι το πολιτικό σύστημα, η αστική τάξη, τα κόμματά της, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Θα ήταν σε δύσκολη θέση, αφού δε θα βρισκόταν σε μια διακρατική Ενωση των συνασπισμένων μονοπωλίων. Η εξουσία του κεφαλαίου δε θα είχε τη στήριξη που σήμερα έχει. Το ίδιο και η καπιταλιστική οικονομία της Ελλάδας.

Για το λαό θα ήταν καλύτερα. Θα είχε περισσότερες προϋποθέσεις να εμποδίσει ορισμένες από τις πιο σκληρές επιλογές της ΕΕ, θα είχε περισώσει δικαιώματα και σήμερα από καλύτερες θέσεις θα πάλευε για τη δική του προοπτική, για μια Ελλάδα της λαϊκής εξουσίας, που θα αναπτύσσει ισότιμες και αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με τις άλλες χώρες, αφού θα μπορεί να αξιοποιήσει τους καρπούς της λαϊκής οικονομίας. Βεβαίως, το ΚΚΕ δεν προτείνει μια Ελλάδα των μονοπωλίων έξω από την ΕΕ, γιατί η λαϊκή ευημερία εξαρτάται από το ποιος έχει την εξουσία. Εντάσσει την πολιτική του για διεθνή συνεργασία και διεθνιστική δράση στην πάλη των λαών για ριζικές αλλαγές. Ανεξάρτητα από το διεθνή περίγυρο σημασία έχει η όσο γίνεται μεγαλύτερη αυτάρκεια και η όσο γίνεται λιγότερη εξάρτηση από διεθνείς οικονομικές σχέσεις που καθορίζονται από τα μονοπώλια.

Γι' αυτό η καταδίκη της ΕΕ είναι μονόδρομος. Οποιοι θέλουν να αντισταθούν στην ΕΕ, να την καταδικάσουν αποφασιστικά, όσοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα μέσα στην ΕΕ δεν έχει μέλλον, αλλά πρέπει να υπάρξει ρήξη, αποδέσμευση από αυτήν, όλοι αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να εκφραστούν με το ΚΚΕ.

Ο ελληνικός λαός μπορεί να βρει το δρόμο του μέσα από την πάλη, που ξεκινάει από την ανυπακοή και απειθαρχία και φτάνει έως την ουσιαστική ρήξη με την ίδια την ΕΕ. Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που λέει ότι είναι ασυμβίβαστη η κυριαρχία των μονοπωλίων, το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα με την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Στο εξωτερικό

Ενα ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, περιοδειών και συζητήσεων με τους Ελληνες μετανάστες σε χώρες - μέλη της ΕΕ, υλοποιούν το επόμενο διάστημα οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Αννα Γρηγοριάδου και Πάνος Απέργης. Συγκεκριμένα:

-- Το Σάββατο 23 και Κυριακή 24 Μάη ο Π. Απέργης θα περιοδεύσει στη βόρεια Γερμανία ξεκινώντας από το Αμβούργο και φτάνοντας μέχρι το Ανόβερο. Θα επισκεφτεί μέρη που συχνάζουν Ελληνες, θα συναντήσει εκπροσώπους μαζικών φορέων και θα πάρει μέρος σε μεγάλη συγκέντρωση ντιμπέιτ που οργανώνει η ελληνική κοινότητα Ανόβερου, το Σάββατο 23/5 και ώρα 15.30, με εκπροσώπους πολλών κομμάτων.

-- Την Κυριακή 24/5 ο Π. Απέργης θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην αίθουσα της ελληνικής κοινότητας Μάλμο στη νότια Σουηδία, και θα περιοδεύσει σε ελληνικά στέκια.

Πέραν των παραπάνω εκδηλώσεων η υποψήφια ευρωβουλευτής Αννα Γρηγοριάδου και άλλα στελέχη του Κόμματος στη Γερμανία θα πραγματοποιήσουν τις παρακάτω περιοδείες:

Στη Βαυαρία

Σήμερα, Τρίτη 19/5

-- 9 π.μ. περιοδεία στο ελληνικό σχολείο στο Αουγκσμπουργκ.

-- 5 μ.μ. περιοδεία σε διάφορους χώρους συγκέντρωσης Ελλήνων στη Νυρεμβέργη.

-- 8 μ.μ. προεκλογική συγκέντρωση σε ελληνικό εστιατόριο «Visanto» στη Νυρεμβέργη, Nerz Str 2.

Αύριο, Τετάρτη 20/5

-- 9 π.μ. περιοδεία στο ελληνικό σχολείο στη Νυρεμβέργη.

-- 12 μ. σε διάφορους χώρους συγκέντρωσης Ελλήνων στη Νυρεμβέργη.

-- 3 μ.μ. σύσκεψη με νέους από τη Νυρεμβέργη και τα περίχωρα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ