ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 21 Μάη 2009
Σελ. /40
Και ο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιΚΚΕ επίθεση

ΚΚΕ: Φαίνεται ότι ο Αλ. Τσίπρας αποφάσισε να συμπαραταχθεί ανοιχτά με τους λασπολόγους κατά του ΚΚΕ

Δεν άργησε να εκδηλωθεί ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και να πάρει θέση για την ανέντιμη συκοφαντική επίθεση που δέχεται το ΚΚΕ από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ. Εγκαταλείποντας τη στάση σιωπής που τηρούσε το τελευταίο διάστημα, χτες ο πρόεδρος του ΣΥΝ συμπαρατάχτηκε με τους λασπολόγους. Κατά την περιοδεία του στη ΒΙΑΝΕΞ, μιλώντας σε εργαζόμενους, δήλωσε: «Προσπαθούν να μας πείσουν το τελευταίο διάστημα ότι όλοι είναι το ίδιο (...). Εμείς δεν διαχειριστήκαμε αυτό το κράτος (...). Και δεν βάλαμε και μίζες στα κομματικά μας ταμεία (...). Και δεν είμαστε εμείς αυτοί που έχουμε κομματικές επιχειρήσεις. 'Η δεν είμαστε εμείς αυτοί οι οποίοι δεν λέμε την αλήθεια στους πολίτες».

Με τα λόγια αυτά επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά ότι η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδια κι απαράλλαχτη με εκείνους που προσπαθούν να πλήξουν το ΚΚΕ χρησιμοποιώντας τη συκοφαντία και τη λάσπη. Και βεβαίως ο πρόεδρος του ΣΥΝ δεν είπε την αλήθεια στους εργαζόμενους στους οποίους απευθύνθηκε. Την αλήθεια της υπερψήφισης από το κόμμα του της συνθήκης του Μάαστριχτ, συνέπεια της οποίας είναι τα όσα καταγγέλλει σήμερα και αφορούν εργασιακά και άλλα δικαιώματα, την αλήθεια της φανατικής υποστήριξης της ΕΕ, γνωρίζοντας ότι αυτή μόνο χειρότερη και αντιδραστικότερη για τον λαό μπορεί να γίνει. Και πολλές ακόμα αλήθειες που επειδή δεν βολεύουν τις εκλογικές του σκοπιμότητες ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να «ξεχνάει».

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ υπογραμμίζει για τις δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα στη ΒΙΑΝΕΞ:

«Φαίνεται ότι ο Αλ. Τσίπρας αποφάσισε να συμπαραταχθεί ανοιχτά με τους λασπολόγους κατά του ΚΚΕ. Αυτό δείχνει η αναφορά του ότι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κομματικές επιχειρήσεις, τις οποίες έβαλε στο ίδιο τσουβάλι με τις μίζες, τα ρουσφέτια και άλλα, προκειμένου να αποδείξει το "δεν είμαστε όλοι ίδιοι"! Επιβεβαιώνεται και πάλι, ότι δεν φτάνει να λες "δεν είμαστε όλοι ίδιοι". Πρέπει και να το αποδείχνεις με τη συμφωνία λόγων και έργων σου».

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε χτες να διαψεύσει το σχόλιο του ΚΚΕ, γράφοντας ότι οι συντάκτες του σχολίου δεν διάβασαν καλά την ομιλία του Αλ. Τσίπρα για τις κομματικές επιχειρήσεις.

Επειδή οι συντάκτες του σχολίου διάβασαν καλά την ομιλία του προέδρου του ΣΥΝ, παραθέτουμε πάλι τα σχετικά που είπε:

«...Εμείς δεν διαχειριστήκαμε αυτό το κράτος [...] Και δεν βάλαμε μίζες στα κομματικά μας ταμεία [...] Και δεν είμαστε εμείς αυτοί που έχουμε κομματικές επιχειρήσεις».

Κι αυτά, ως συνέχεια στο εξής: «Προσπαθούν να μας πείσουν το τελευταίο διάστημα ότι όλοι είναι το ίδιο [...] Το αν είμαστε διαφορετικοί, μπορείτε να το κρίνετε εσείς».

Μάλλον οι του ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μη διαψεύδουν από υπερβάλλοντα ζήλο.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Στο «κλίμα» της δικομματικής πόλωσης

Στο κλίμα της δικομματικής πόλωσης κινούνται οι δημοσκοπήσεις που για ευνόητους λόγους δημοσιοποιούνται σχεδόν καθημερινά, ενώ εμφανής είναι και η κατασκευή νέας «φούσκας» που λανσάρεται ως τρίτο κόμμα.

Η νέα δημοσκόπηση της «Μέτρον Ανάλυσις» για τον ΑΝΤ1 που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 19 και 20 του μήνα, δείχνει όσον αφορά την πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές ότι το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 29% και ακολουθούν η ΝΔ με 25%, το ΚΚΕ με 6,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4,9%, ο ΛΑ.Ο.Σ. 4,7%, οι Οικολόγοι - Πράσινοι 6,9%, ενώ η «αδιευκρίνιστη ψήφος» ανέρχεται στο 19%. Μετά την αναγωγή τα ποσοστά των κομμάτων κατανέμονται ως εξής: ΝΔ 30,9%, ΠΑΣΟΚ 35,8%, ΚΚΕ 7,5%, ΣΥΡΙΖΑ 6,1%, Οικολόγοι Πράσινοι 8,6%, ΛΑ.Ο.Σ. 5,8%.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση το 77% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι σκέφτεται να πάει να ψηφίσει, με ένα 16% να απαντά «όχι» και 7% ότι δεν το έχει σκεφτεί.

Σε άλλη δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό του «Σκάι» και της «Καθημερινής», που πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 15 Μάη, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 33,5% και ακολουθούν: ΝΔ 28,55%, ΚΚΕ 6%, ΣΥΡΙΖΑ 6,5% Οικολόγοι - Πράσινοι 6,5%, ΛΑ.Ο.Σ. 5%, ενώ το ποσοστό των «αναποφάσιστων» ανέρχεται στο 11%.

Η «κατεύθυνση» του κ. Λ. Λαζόπουλου

Τρίτη βράδυ και όπως κάθε Τρίτη στον ΑΛΦΑ ο κ. Λαζόπουλος σατιρίζει, σχολιάζει πολιτικές καταστάσεις, αλλά και κοινωνικά προβλήματα.

Με τη σάτιρα δεν έχω κανένα πρόβλημα... Και δεν έχω το δικαίωμα να τον κρίνω εκεί. Τον παρακολουθώ αρκετό καιρό που λέει για τα δυο μεγάλα κόμματα τα υπέρ και τα κατά τους και πιο πολύ για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αλλά και για τα άλλα κόμματα. Και εκεί δεν έχω πρόβλημα, μια και τόσο καιρό με αυτά που λέει, με έκανε να μη θέλω κανένα από τα δυο μεγάλα κόμματα και να σκεφτώ να ψηφίσω κάτι άλλο.

Στη χτεσινή του όμως εκπομπή (19/5/09) με «κατηύθυνε» να κάνω αποχή!!!!

Δεν το κατάλαβα αυτό γιατί το έκανε!!! Τουλάχιστον ξέρω, όπως πιστεύω ότι και εκείνος ξέρει πολύ καλά, γιατί δε νομίζω να μη γνωρίζει, ότι η αποχή βοηθάει πάρα πολύ αυτούς τους δύο (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) στο να κερδίσουν ποσοστά!!! Και να συνεχίσουν να κάνουν τα ίδια.

Γιατί, κ. Λαζόπουλε, να το κάνω;;;

Για να τους δώσω «συγχωροχάρτι» σε όσα εσείς τόσο καιρό κατηγορείτε;;;

ΟΧΙ, κ. Λαζόπουλε, δε θα σας ακούσω σε αυτή σας την κατεύθυνση!!!!

Και κάτι άλλο. Εχθές μας γνωρίσατε κάποιον από τους Οικολόγους...

Θα ήθελα να ήξερα αν όλο αυτό το διάστημα οι Οικολόγοι ήρθαν σε επαφή με απολυμένους εργάτες, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους εργοδότες που απολύουν, κατηγόρησαν τους βιομήχανους, όχι φυσικά μόνο στα λόγια, αλλά και επί το έργον;;; Αν και κάποιοι Ευρωπαίοι Οικολόγοι ήταν συνδαιτυμόνες με τους κ.κ. της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. 'Η κάνω λάθος;;;

Επίσης παρουσιάσατε τη «διαμάχη» μεταξύ ΚΚΕ - Πάγκαλου - Καρατζαφέρη!!! Και εκεί δεν κατάλαβα πώς από τη μια μεριά να λέτε κατηγορηματικά ότι δεν πιστεύετε ότι το ΚΚΕ να έχει καμιά σχέση με το ΓΕΡΜΑΝΟ - SIEMENS και τα συναφή και από την άλλη να μη θέλετε να πιστέψετε ότι και ο Πάγκαλος τρελάθηκε!!!!

Ισα βάρκα ίσα νερά δηλαδή!!!!

Μα δε νομίζω να είναι έτσι όπως θέλατε να τα παρουσιάσετε, γιατί εκτός από εσάς παρακολούθησα και την κ. Παπαρήγα και τον δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» που παρουσίαζε τις διάφορες καταγγελίες προς το ΚΚΕ και την άμεση απάντηση που έδωσε το ΚΚΕ.

Ομως παρακολούθησα και τον κ. Πάγκαλο και τον κ. Καρατζαφέρη. Δεν είδα όμως να προσκομίσουν ΤΙΠΟΤΑ από τις κατηγορίες τους.

Πάντως θα ήθελα να σας ευχαριστήσω γιατί τελικά με κατευθύνατε να αποφασίσω τι θα ψηφίσω. Λέω τελικά να ψηφίσω ΚΚΕ.

Και πάλι σας ευχαριστώ.


Ε. Γ.

Το εκλογικό κέντρο της Αθήνας

Το εκλογικό κέντρο της ΚΟΑ λειτουργεί στην οδό Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου.

Τηλέφωνα εκλογικού κέντρου:

  • Γραμματεία - Τηλεφωνικό κέντρο: 210.3302.078, 210.3301.464
  • FAX Εκλογικού κέντρου: 210.3301.474
  • EMAIL Εκλογικού κέντρου: ekkke@otenet.gr
Το εκλογικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη

Λειτουργεί από σήμερα το εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη, στη συμβολή των Οδών Σωκράτους 3 και Εγνατία. Καθημερινά θα είναι ανοιχτό από τις 9 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ. Οσοι θέλουν να ενημερώνονται για ζητήματα σχετικά με τις ευρωεκλογές, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2310.280243 και 2310.280543.

ΑΧΤΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει παρεμπόδιση εξόρμησης στην ΟΠΑΠ ΑΕ

Την προσπάθεια της ΟΠΑΠ ΑΕ να τρομοκρατήσει και να παρεμποδίσει εξόρμηση του Κόμματος καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Αχτίδα Δημόσιας Διοίκησης της ΚΟΑ του ΚΚΕ. Στην προσπάθεια μελών του Κόμματός χτες το απόγευμα να μπουν στο χώρο της ΟΠΑΠ για την προπαγάνδιση της συγκέντρωσης του ΚΚΕ την Πέμπτη 21/05, με υποψήφιο ευρωβουλευτή ενόψει της εκλογικής μάχης, αντιμετωπίστηκε με τραμπούκικη συμπεριφορά από πολυμελή ομάδα της ασφάλειας του Οργανισμού, παρά και το γεγονός ότι η εταιρεία είχε ειδοποιηθεί για την επίσκεψη του κλιμακίου του κόμματος. Οι τραμπουκισμοί έγιναν παρουσία στελέχους του ΟΠΑΠ. Η ανυποχώρητη στάση των μελών του ΚΚΕ υποχρέωσε τελικά την εταιρεία να υποχωρήσει και να συνεχιστεί η περιοδεία. «Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους» σημειώνει η Αχτίδα σε ανακοίνωσή της και ανάμεσα σε άλλα τονίζει: «Η προσπάθεια να παρεμποδιστεί η επαφή του ΚΚΕ με τους εργαζόμενους κλιμακώνεται. Μπροστά και στη μάχη των ευρωεκλογών, οι εργαζόμενοι να σταθούν με το ΚΚΕ, με τη μόνη δύναμη αντίστασης και ανυπακοής. Να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Να οργανώσουν την πάλη τους με άξονα τις σύγχρονες ανάγκες τους».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ