ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 22 Μάη 2009
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επίθεση... σε συνέχεια του αντικομμουνισμού

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καταγγέλλει δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που δεν άφησαν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ να μιλήσουν σε συναδέλφους τους

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καταγγέλλει σε όλους τους εκπαιδευτικούς, σε όλους τους εργαζόμενους, την απρόκλητη και πρωτοφανή επίθεση συνδικαλιστών του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με την καταγγελία, «οι "αριστεροί", οι υπέρμαχοι της "δημοκρατίας και της προόδου", απαγόρευσαν σε κλιμάκιο του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών να μιλήσει στο Σύλλογο Δασκάλων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης για τις αρχαιρεσίες, το Συνέδριο της ΔΟΕ και το "Ενιαίο Συνδικάτο των Εκπαιδευτικών"». Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει ονομαστικά για τα παραπάνω τον συνδικαλιστή του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Λυσίκατο Νικόλαο και την πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων Αμαρουσίου, Λεμπέση Κατερίνα (ΠΑΣΚ), που φώναζαν εν χορώ στο κλιμάκιο του ΠΑΜΕ «καλώς τα παιδιά του Στάλιν», «τζάμπα ήρθατε, εδώ δε θα μιλήσετε», «δε γουστάρουμε να μας μιλήσουν καθηγητές». Να σημειώσουμε ότι το κλιμάκιο του ΠΑΜΕ αποτελούνταν από καθηγητές, αποτελεί όμως μέγιστη υποκρισία η επίκληση αυτού του γεγονότος για να μην τους επιτρέψουν να μιλήσουν στους εργαζόμενους, όταν μάλιστα ένα από τα θέματα που έχει θέσει η ηγεσία της ΔΟΕ για το επικείμενο συνέδριο είναι η δημιουργία ενιαίου συνδικάτου δασκάλων και καθηγητών...

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών σχολιάζει σχετικά: «Είναι πεντακάθαρο ή αλλιώς "χωριό που φαίνεται κολαούζο δε χρειάζεται": Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και οι συν αυτώ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ (στο Σύλλογο Αμαρουσίου κατεβαίνουν σε κοινό ψηφοδέλτιο με τίτλο "Διέξοδος") κρατούν το μαντιλάκι στο χορό του αντικομμουνισμού. Στη γραμμή Πάγκαλου - Καρατζαφέρη και σε ανοιχτή συμμαχία με το ΠΑΣΟΚ - κάτι έμαθαν οι άνθρωποι τόσα χρόνια από τη συνδιοίκησή τους στη ΔΟΕ - προσπαθούν να φιμώσουν τους συνδικαλιστές της ανυπότακτης ταξικής πάλης, με φασίζουσες πρακτικές, με πρακτικές της αστικής τάξης και του συστήματος.

Γίνεται φανερό, λοιπόν, πόσο υποκριτική είναι η θέση τους όταν μιλούν για "ενιαίο συνδικάτο δασκάλων και καθηγητών", πόσο υποκριτές είναι όταν μιλούν για την ενότητα των εργαζομένων!

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς στις αρχαιρεσίες για την 78ηΓΣ της ΔΟΕ αλλά και στις ευρωεκλογές, να τιμωρήσουν και να καταψηφίσουν τις δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, στέλνοντας μήνυμα καταδίκης του αντικομμουνισμού και κάθε προσπάθειας που επιδιώκει να φιμώσει τις φωνές που αντιστέκονται, τις φωνές της απειθαρχίας και της ανυπακοής!

Καλούμε τα ΔΣ των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, όλα τα ΔΣ των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων, να πάρουν θέση καταδίκης της κατάπτυστης αυτής ενέργειας.

Ο αντικομμουνισμός είναι σκοταδισμός. Καταδίκασέ τον! Στείλε μήνυμα! Δώσε δύναμη στο ΠΑΜΕ».

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Κατάργηση του θεσμού των ωρομισθίων και των αναπληρωτών

Απαίτηση και ανάγκη να έχουν πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα οι ωρομίσθιοι

Tην άρνηση των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ να δεχτούν την εγγραφή των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στο Διδασκαλικό Σύλλογο Γρεβενών, ως μέλη με πλήρη δικαιώματα, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Νομού Γρεβενών, απαιτώντας την άμεση εγγραφή όλων των ωρομισθίων στο σωματείο.

«Θεωρούμε απαράδεκτη και καταδικαστέα αυτή τη στάση των συγκεκριμένων συνδικαλιστικών παρατάξεων που, εκτός των άλλων, αντιμετωπίζουν τους ωρομίσθιους ως εκπαιδευτικούς β' κατηγορίας, υπονομεύουν την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, διευκολύνουν την κυβέρνηση στην υλοποίηση του δόγματος "διαίρει και βασίλευε" στο χώρο των εκπαιδευτικών και καλλιεργούν συντεχνιακές αντιλήψεις, διασπώντας και αποδυναμώνοντας τους αγώνες», υπογραμμίζουν οι ταξικές δυνάμεις στην ανακοίνωσή τους, επισημαίνοντας ότι οι ωρομίσθιοι είναι «το πιο ευάλωτο κομμάτι του κλάδου». Το ΠΑΜΕ απαιτεί την ισότιμη συμμετοχή των ωρομισθίων στα συνδικάτα, καθώς «η ενεργός συμμετοχή τους σε συνδικαλιστικές διαδικασίες είναι ο μόνος δρόμος για να πάψουν να βρίσκονται σε "δουλοκτητική" ομηρία και να χρησιμοποιούνται κατά περίσταση σαν εκλογική στρατιά του δικομματισμού». Και παράλληλα καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να παλέψουν «ενωμένοι για την κατάργηση του θεσμού των ωρομισθίων και αναπληρωτών, εναντίον του συνόλου της αντιεκπαιδευτικής και αντιλαϊκής πολιτικής, την προβολή και διεκδίκηση των αιτημάτων που πηγάζουν από τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και απαιτήσεις».

Υποκρισία και στην ΟΛΜΕ

Είναι γνωστό ότι χωρίς συνδικαλιστική κάλυψη αφήνουν τους ωρομίσθιους οι παραπάνω δυνάμεις και στην ΟΛΜΕ. Είχαν όμως το θράσος προχτές, οι του προεδρείου της ΟΛΜΕ να δώσουν τάχα συνέντευξη Τύπου για τους ωρομισθίους. Τα στοιχεία που παρουσίασαν είναι πράγματι τραγικά για τους ωρομίσθιους: Για τη σχολική χρονιά 2008-2009 δεν πληρώθηκε ούτε ένας εκπαιδευτικός για την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη (συνολικά 15.000 εκπαιδευτικοί εκ των οποίων τα 2/3 είναι ωρομίσθιοι). Υπάρχουν περιοχές όπου οι ωρομίσθιοι που εργάστηκαν στο κανονικό σχολικό πρόγραμμα δεν πληρώθηκαν για όλη τη σχολική χρονιά, ένα μεγάλο τμήμα των ωρομισθίων έχει να πληρωθεί από το Δεκέμβρη του 2008, ελάχιστοι πληρώθηκαν πριν λίγες μέρες για το Μάρτη του 2009. Από 31/12/1996 μέχρι και 1/10/2008 η καθαρή ωριαία αμοιβή για τον ωρομίσθιο ήταν 7 ευρώ! Μετά από 12 χρόνια (από 1/10/2008) αυξήθηκε κατά 0,80 ευρώ!

Παρ' όλα αυτά όμως, με τη στάση τους οι δυνάμεις της υποταγής ουσιαστικά είναι σα να δηλώνουν ότι δε θεωρούν τους ωρομίσθιους συναδέλφους τους, αφού δεν τους δίνουν δυνατότητα να παλέψουν μέσα από τα σωματεία τους με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς για την ανατροπή αυτής της κατάστασης.

Βαρυποινίτικη μπάλα για ... μαθητές

Η μπάλα βαρυποινίτη για όλη την οικογένεια!
Η μπάλα βαρυποινίτη για όλη την οικογένεια!
«Οι γονείς που πασχίζουν για να μελετήσουν τα παιδιά τους για τις εξετάσεις», τώρα μπορούν να τα αλυσοδέσουν στο γραφείο τους με τη «μπάλα - μελέτης».

Δυστυχώς, δεν πρόκειται για αστείο. Η νοσηρή και αντιπαιδαγωγική «μπάλα - μελέτης» δεν είναι άλλη από την εξίσου νοσηρή βαρυποινίτικη μπάλα (η γνωστή σιδερένια μπάλα με την αλυσίδα), την οποία οι «ανησυχούντες μαμάδες και μπαμπάδες θα τη δένουν στον αστράγαλο του παιδιού τους και θα ξεκλειδώνει όταν αυτά θα έχουν διαβάσει αρκετά». Η μπάλα ζυγίζει 9,5 κιλά (!), προκειμένου να κάνει αδύνατη τη μετακίνηση του παιδιού όταν τη φοράει, ώστε «να μην πηγαίνει στο τηλέφωνο, στο ψυγείο»... Ενα κόκκινο χρονόμετρο, ενσωματωμένο στην μπάλα, μετράει αντίστροφα τον «εναπομείναντα χρόνο μελέτης» και ξεκλειδώνει όταν ο χρόνος λήξει. Κάθε κλείδωμα διαρκεί τέσσερις ώρες. Το συγκεκριμένο προϊόν διαφημίζεται και πωλείται στο διαδίκτυο και απευθύνεται σε γονείς στο όνομα της ...«αποτελεσματικής μελέτης» και της εξασφάλισης ...«περισσότερου ελεύθερου χρόνου για το μαθητή», στο αντίτιμο των 75 λιρών.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο καπιταλισμός χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που διαθέτει για να αλώσει συνειδήσεις και αξίες, προκειμένου να εγκαθιδρύσει την εξουσία του. Να διαβρώσει το ρόλο του γονιού, μετατρέποντάς τον σε δεσμοφύλακα του ίδιου του παιδιού του. Να νομιμοποιήσει στη συνείδηση του παιδιού την αλυσίδα, τη σκλαβιά, την υποταγή και την καταστολή, έχοντάς τα πρώτα νομιμοποιήσει στη δική του συνείδηση, βέβαια, ο γονιός.

Ο εμπνευστής της παραπάνω ιδέας, είναι ένας έμπορας νοσηρότητας. Γιατί, αυτό το σάπιο σύστημα ακόμα και τη νοσηρότητα εμπορεύεται. Ομως, είναι αναπόφευκτο. Ερχεται η στιγμή που δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Μόνο τις αλυσίδες σου...

ΛΟΝΔΙΝΟ
Θέλησαν να εμποδίσουν εξόρμηση της ΚΝΕ

Καταγγελία της Νομαρχιακής Οργάνωσης Βρετανίας της ΚΝΕ

Τη προσπάθεια τρομοκράτησης μελών της ΚΝΕ και μαθητών από τη διεύθυνση του ημερήσιου ελληνικού Γυμνασίου - Λυκείου του Λονδίνου (Bounds Green Rd, N22 7EU, Wood Green) καταγγέλλει η Νομαρχιακή Οργάνωση Βρετανίας της ΚΝΕ, με ανακοίνωσή της. Συγκεκριμένα, η ΝΟ Βρετανίας, καταγγέλλει ότι κατά τη διάρκεια εξόρμησης που έγινε την περασμένη Δευτέρα έξω από το σχολείο, «η διευθύντρια του σχολείου, (...) προσπάθησε να τρομοκρατήσει τα μέλη της ΚΝΕ και τους μαθητές, λέγοντας πως "η εξόρμηση με υλικά του ΚΚΕ έξω απ' το σχολείο είναι παράνομη" και πως "την επόμενη φορά θα φωνάξει την αστυνομία"».

Για το περιστατικό, η ΚΝΕ επισημαίνει ότι «έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αντίστοιχων ενεργειών που εντείνονται το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα τώρα που διανύουμε μια περίοδο βαθιάς κρίσης της διεθνούς καπιταλιστικής οικονομίας, μια περίοδο που η ΕΕ και οι κυβερνήσεις επιχειρούν να φορτώσουν τις συνέπειές της στις πλάτες των λαών, χτυπώντας τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, ελαστικοποιώντας περαιτέρω τις εργασιακές σχέσεις, ιδιωτικοποιώντας Παιδεία - Υγεία - Κοινωνική Ασφάλιση, απολύοντας, εκβιάζοντας και τρομοκρατώντας εργαζόμενους».

«Εμείς το ξεκαθαρίζουμε για ακόμα μια φορά. Το αυτί μας δεν ιδρώνει. Οι προσπάθειές τους θα πέσουν στο κενό», τονίζει η ΚΝΕ και απευθύνεται σε κάθε νέο να βγάλει συμπεράσματα από αυτά τα περιστατικά και να πάρει θέση, και με την ψήφο του στις ευρωεκλογές, στηρίζοντας και δυναμώνοντας το ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ