ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 7 Ιούνη 2009
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
φωτ.

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗ (Αλέκου Ψηλορείτη), στελέχους του ΚΚΕ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και αξιωματικού του ΔΣΕ, από την Κάτω Βιάννο Κρήτης, η οικογένειά του προσφέρει 300 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

***

φωτ.

Στον πολυαγαπημένο μου σύζυγο ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΗΠΟΥΡΟ που «έφυγε» από κοντά μας στις 2 Μάη. Είναι για την οικογένειά μας πολύ μεγάλη απώλεια και απουσία. Ζήσαμε 55 ολόκληρα χρόνια μαζί στον αγώνα και στη ζωή. Θα τον θυμόμαστε όμως και θα είναι πάντα στις καρδιές μας όσο θα ζούμε, για την αγάπη του, για την καλοσύνη του και την αγωνιστικότητά του. Αντί για μνημόσυνο, προσφέρουμε στον καθημερινό του σύντροφο «Ριζοσπάστη» 200 ευρώ και στο ΚΚΕ 250 ευρώ. Από 9 χρόνων σαν πιονέρος μπήκε στον αγώνα και στη βιοπάλη, ορφανός από μάνα και πατέρα.

Η οικογένειά του που την αγαπούσε τόσο πολύ.

Ευαγγελία, Κώστας, Νίκος, Αννέτ.

Τ' ανίψια του Σταύρος και Ιφιγένεια.

  • Επίσης, στη μνήμη του, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Τσαρίτσανη, που τόσο πολύ αγαπούσε ο Δημήτρης Κηπουρός, προσφέρουμε 100 ευρώ στην ΚΟ Τσαρίτσανης του ΚΚΕ και 100 ευρώ στο Μορφωτικό Σύλλογο.

***

Φωτ. 2

Ο Απόστολος και η Παναγιώτα Χονδρογιάννη προσφέρουν για τις ευρωεκλογές, στο ΚΚΕ, 500 ευρώ στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μαχητών του ΔΣΕ: ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΖΑΜΑΝΑΚΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΜΑΝΑΚΟΥ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΝΤΑΓΚΟΥΜΑ, ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΣΟΥΛΑ, ΒΑΣΙΛΗ ΜΙΧΟΥ από το χωριό Φιλιππαίοι.

ΣΤΡΑΤΟΥΛΑ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ
ΣΤΡΑΤΟΥΛΑ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ
Και από το χωριό Μεσολούρι: ΔΗΜ. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ (Ντέρου), Κ. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ, ΔΗΜ. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ (φωτογραφία), ΔΗΜ. ΧΑΤΖΗ (φωτογραφία), ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ, Α. και ΝΙΚΟΥ και ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΡΑΔΗΜΟΥ, ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΙΤΗ, ΧΡΗΣΤΟΥ και ΑΘΑΝ. ΜΥΛΩΝΑ, ΖΗΣΗ ΛΕΤΣΙΟΥ, Θ. ΓΑΚΗ, ΣΩΤ. ΚΑΝΙΑ, ΑΘ. και ΑΧΙΛΛΕΑ ΛΑΤΣΟΥ, MIX. ΑΙΑΚΟΥ, ΑΛΕΞ. ΤΣΑΝΙΚΑ, ΣΟΥΛΤΑΝΑΣ ΠΑΣΙΑ, ΧΑΡ. ΤΖΙΟΥΒΑΡΑ, ΧΡ. ΜΠΑΡΛΑΓΙΑΝΝΗ, ΑΡ. ΜΠΙΤΗ, Κ. ΤΣΑΚΝΑΚΗ, ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΑΤΖΙΟΥ, ΑΘΑΝ. ΖΑΨΑΛΗ, ΑΘΑΝ. ΜΥΛΩΝΑ, Θ. ΠΑΠΑΘΩΜΑ, ΑΠ. ΓΚΟΥΝΤΙΠΟΥΛΙΟΥ, ΙΩΑΝ. ΤΖΙΒΗ, ΔΗΜ. ΜΠΙΤΗ, καθώς επίσης και στη μνήμη του φίλου τους ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΤΣΙΩΡΑ, κομμουνιστή από τη Θεσσαλονίκη.

***

φωτ.

Στη μνήμη του συντρόφου και μέλος της Διοίκησης του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου, ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗ,που έφυγε από κοντά μας πρόσφατα με άδικο τρόπο, σύντροφοι και φίλοι του προσφέρουν στο ΚΚΕ 300 ευρώ, μέσω ΚΟ Νοτίων Συνοικιών Ηρακλείου, για την ενίσχυση του, ενόψει της μάχης των Ευρωεκλογών.

***

Φωτ.

Ο ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αποστόλου γεννήθηκε στο Φισκάρδο Κεφαλονιάς το 1908. Ως πρόεδρος Αρτεργατών Πάτρας, προπολεμικά, διετέλεσε «τρόφιμος» στις φυλακές Μαργαρίτη. Επί δικτατορίας Μεταξά, φυλακίστηκε στο Ιντζεδίν (Χανιά) και στη συνέχεια εξορίστηκε στον Αγ. Ευστράτιο. Στην Κατοχή διετέλεσε πολιτικός υπεύθυνος του ΕΑΜ στη Γαστούνη Ηλείας. Μετά τον πόλεμο κακοποιήθηκε από την οργάνωση Χ στη Γαστούνη Ηλείας και στη συνέχεια εξορίστηκε στην Ικαρία και από την κυβέρνηση του Λαϊκού Κόμματος στη Μακρόνησο. Εφέτος κλείνουν 10 χρόνια από το θάνατό του 1908 - 1999 (29 Μάη). Από τα παλαιότερα μέλη του ΚΚ.

ΗΛΙΑΣ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Στη μνήμη του η οικογένειά του και τα εγγόνια του πρόσφεραν 200 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Πάτρας του ΚΚΕ, για τα κομματικά γραφεία της Πάτρας.

***

Φωτ.

Στις 7 του Ιούνη κλείνουν 9 χρόνια από τη μέρα που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος σύντροφος στη ζωή και στους αγώνες ΜΗΤΣΟΣ ΛΕΝΗΣ.

Στη μνήμη του προσφέρω 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Περισσού και με την ευχή για επιτυχία του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές.

Η συντρόφισσά του Κωνσταντινιά Λένη.

***

Φωτ.

Πέρασαν κιόλας 10 χρόνια, που «έφυγε» από κοντά μας ο λατρεμένος σύντροφός μου ΗΛΙΑΣ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Ομως, για μένα, είναι σαν να έφυγε χτες. Ηταν πάντα πιστός στα ιδανικά του. Στη μνήμη του προσφέρω 70 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ν. Σμύρνης.

Η συντρόφισσά του Μαίρη

***

Φωτ.

Στη μνήμη του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, που χάθηκε πρόσφατα, παλαίμαχου κομμουνιστή, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ το ποσό των 500 ευρώ.

Τα παιδιά του: Ανέστης και Γεωργία

Τα εγγόνια του Στέλλα και Εύα.

***

Φωτ.

Το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Αγίων Αναργύρων προσφέρει 100 ευρώ, αντί στεφάνου, στη μνήμη της ΟΛΓΑΣ ΡΟΥΜΑΝΕΑ, για το σπίτι του αρχείου της Εθνικής Αντίστασης μέσω ΚΟΒ Ανάκασας Αγ. Αναργύρων, καθώς και 50 ευρώ από τον σύζυγο.

***

φωτ.

Πριν λίγο καιρό «έφυγε» από κοντά μας ένας καλός φίλος και συναγωνιστής, ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ (Κάτσουμπας). Η Κομματική Οργάνωση Ιθάκης του ΚΚΕ έχασε έναν πολύτιμο συναγωνιστή που στάθηκε κοντά της, προσφέροντας τη βοήθειά του, ηθική και υλική, σε κάθε φάση της ζωής του, σε εύκολες αλλά και σε δύσκολες ώρες για την Οργάνωση και το Κόμμα.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας φίλου και συναγωνιστή η μητέρα του Σοφία, ο Σάββας, ο Βαγγέλης και τα μέλη της ΚΟ Ιθάκης του ΚΚΕ προσφέρουν 200 ευρώ για τις ανάγκες του προεκλογικού αγώνα.

ΜΑΚΡΥΝΙΩΤΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΜΑΚΡΥΝΙΩΤΗΣ ΗΛΙΑΣ
***

φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΚΩΣΤΑ ΣΑΡΛΗ, που απεβίωσε στις 19/5/2009 σε ηλικία 98 ετών, πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ μέχρι τελευταίας πνοής, για ενίσχυση του ΚΚΕ προσφέρουμε ο γιος του Τάκης 100 ευρώ, ο γαμπρός του Νίκος 50 ευρώ, ο εγγονός του Ακης 50 ευρώ, η ανιψιά του Νεκταρία 20 ευρώ, η κόρη του Αλέκα και ο εγγονός του Κώστας 50 ευρώ.

***

φωτ.

Στις 27 Μάη συμπληρώθηκαν 10 χρόνια που έχασα τον άνδρα μου ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑΤΟ, τον υπέροχο κομμουνιστή που φυλακίστηκε και εξορίστηκε στη Μακρόνησο. Αλλά δεν άλλαξε το πιστεύω του. Μέχρι την τελευταία στιγμή έμεινε πιστός στο Κόμμα, το υπερήφανο ΚΚΕ. Προσφέρω 50 ευρώ στη μνήμη του για το Κόμμα που τόσο αγάπησε.

Η γυναίκα του Αννα

***

Φωτ.

Πέρασαν ήδη 6 μήνες από τότε που μας άφησε για πάντα μακριά από την πατρίδα, στην Πράγα όπου διέμενε, η αγαπημένη και αξέχαστη φίλη μου ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΜΠΟΔΙΝΗ - ΚΑΡΑΣΤΑΘΗ. Ο πόθος της ήταν να γυρίσει σ' αυτόν τον τόπο, που από τα νεανικά της χρόνια πολλά πρόσφερε για την προκοπή του. Αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και αξιωματικός του ΔΣΕ, ακούραστη σε προσφορά για τα ιδανικά τα οποία πίστεψε και πολέμησε μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ. Στη μνήμη της προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Παγκρατίου, και θα τη θυμάμαι πάντα.

Αθηνά Καλούδη

***

φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου και αξέχαστου ξαδέρφου μας ΣΤΑΥΡΟΥ ΡΩΣΣΙΔΗ που μας άφησε για πάντα στις 9 του Γενάρη του 2009, στο Βερολίνο όπου έμενε, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, προσφέρουμε 100 ευρώ, μέσω ΝΕ Ροδόπης, στο Κόμμα, το ΚΚΕ, που ο ίδιος εντάχθηκε από τα εφηβικά του χρόνια και έμεινε πιστός ως το τέλος της ζωής του με μεγάλη προσφορά στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή στον τόπο μας. Θα τον θυμόμαστε πάντα!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ
Θεοδώρα και Παναγιώτης Αφεντουλίδης

***

Φωτ.

Για το ετήσιο μνημόσυνο της αγαπημένης μας ΘΥΜΙΟΥΛΑΣ ΖΟΡΜΠΑ προσφέρουμε 200 ευρώ στο Σπίτι του Αγωνιστή.

Ο σύζυγός της Σωτήριος Ζορμπάς, η κόρη της Αλεξάνδρα Ζορμπά - Τσιάκα, ο γαμπρός της Χρήστος Τσιάκας. Η Θυμιούλα ήταν αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και μαχήτρια του ΔΣΕ.

***

Φωτ. 2

Η Ειρήνη Κούφη προσφέρει στη μνήμη των γονιών της ΠΑΥΛΟΥ και ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΚΟΥΦΗ με την επέτειο συμπλήρωσης 6 χρόνων από το θάνατό τους, το ποσό των 100 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματος, μέσω ΚΟ Τουρκοβουνίων.

***

φωτ.

Πέρασαν 5 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ, μέλος του ΚΚΕ. Στη μνήμη του προσφέρουμε 200 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟ Γλυφάδας.

Η οικογένειά του

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αξέχαστου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΜΙΑΝΟΥ, η σύζυγος και τα παιδιά του προσφέρουν 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», μέσω της ΚΟ Ευόσμου.

Η σύζυγος Λαμπρινή, οι γιοι και τα εγγόνια του.

***

ΦΩΤ. 2

Στις 17 Μάη συμπληρώθηκαν 16 χρόνια που «έφυγε» ο σύντροφός μου ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ. Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη του αδερφού μου ΜΙΧΑΛΗ (ΜΙΧΑ) ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ, που σκοτώθηκε στο Δημοκρατικό Στρατό στα 23 του χρόνια, προσφέρω: Στο ΚΚΕ 330 ευρώ, μέσω ΚΟ Ροτόντας, στον «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ, στην ΚΝΕ 30 ευρώ και στο Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Κέντρου Θεσσαλονίκης 20 ευρώ.

Χιονία Κουρτίδου

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΙΑΚΩΒΙΔΗ ΘΑΝΑΣΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, που αφιέρωσε τη ζωή του στους αγώνες της Εθνικής Αντίστασης και στις εξορίες, η οικογένειά του προσφέρει μέσω της ΚΟ Προχώματος 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη των συντρόφων του της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ Χαλκιδικής που έδωσαν τη ζωή τους στον τίμιο αγώνα και για τις ανάγκες του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, ο σύντροφος Διαμαντής Καραντώνας, από τη Μ. Παναγία Χαλκιδικής, προσφέρει στην ΚΟΘ του ΚΚΕ 150 ευρώ από το υστέρημά του.

ΛΕΝΗΣ ΜΗΤΣΟΣ
ΛΕΝΗΣ ΜΗΤΣΟΣ
***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΠΟΡΦΥΡΙΔΗ ΙΩΑΚΕΙΜ, που έμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ μέχρι τέλους της ζωής του (31/6/06) , αντί για μνημόσυνο προσφέρουμε 300 ευρώ στο Κόμμα μας για το ιστορικό του αρχείο.

Η γυναίκα του και τα παιδιά του

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης σ. ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΟΥΒΑΡΗ, η σύζυγος και τα παιδιά του προσφέρουν, μέσω ΚΟ Αμαρουσίου, 100 ευρώ ενίσχυση για τις ευρωεκλογές. Στη μνήμη του ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΟΥΒΑΡΗ ο κουνιάδος του Δημήτρης Καλαμπόγιας, αντί στεφάνου, δίνει 30 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου συντρόφου ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, κομμουνιστές εκπαιδευτικοί προσφέρουν 230 ευρώ για τις ευρωεκλογές. Ο Αγγελος παρά τη βαριά του ασθένεια στάθηκε όρθιος και ενεργός στη δράση του Κόμματος ως το τέλος. Μας δίδαξε δύναμη, περηφάνια και ήθος. Αφησε τα δικά του ίχνη στο εργατοϋπαλληλικό κίνημα. Τον θυμόμαστε με αγάπη.

ΚΟΒ Εκπαιδευτικών

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΗΛΙΑΔΟΥ που απεβίωσε πρόσφατα, τα παιδιά της προσφέρουν 100 ευρώ οικονομική ενίσχυση στην ΚΟΘ του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Στις 22 Απρίλη 2009 έφυγε από τη ζωή ο σύντροφος ΚΩΣΤΑΣ ΦΩΤΙΟΥ. Ο σύντροφος ήταν μέλος του ΚΚΕ στην ΚΟ Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης και μέλος του Παραρτήματος της Εθνικής ΕΑΜικής Αντίστασης Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ
Στη μνήμη του η οικογένειά του, η γυναίκα του και τα παιδιά του, προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αμπελοκήπων, 50 ευρώ, για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Στις 20 Μάη έκλεισαν 2 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ.

Στη μνήμη του η συντρόφισσά του Φανή Ιωαννίδου προσφέρει 50 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές, μέσω της ΚΟΒ Καλλιθέας.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη των γονιών μας, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μελών του Κόμματος: ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗ, ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΣ (φωτ.), ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ και ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗΣ και ως ελάχιστη συμβολή στους αγώνες του Κόμματός μας, μέσω της ΚΟΒ Αμπελοκήπων, προσφέρουμε 50 ευρώ.

Ακόμη θέλουμε να τιμήσουμε και τη μνήμη των αδελφών ΑΔΑΜ ΠΕΤΡΟΥ και ΑΔΑΜ ΝΙΚΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και φίλων του ΚΚΕ.

Χατζηιωάννου Σάκης του Ιωάννου Χατζηιωάννου Σάκης του Χαραλάμπους Χατζηιωάννου Σοφία του Χαραλάμπους Χατζηιωάννου Παρθένα Χατζηιωάννου Μαρία

***

φωτ. 2

Στη μνήμη των αγωνιστών ΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΓΑΝΙΔΑ, ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΤΡΑΓΓΑΝΙΔΑ, ΗΛΙΑ ΜΑΚΡΥΝΙΩΤΗ και ΘΑΝΑΣΗ ΜΑΚΡΥΝΙΩΤΗ και με αφορμή τις εκλογές, η Ελένη Τραγγανίδα - Μακρυνιώτη προσφέρει, συμβολικά, στο ΚΚΕ, 50 ευρώ.

***

φωτ.

Ο κόσμος έγινε πιο στενός, ο Ουρανός πιο πλατύς, πιο πλατύς για να σε χωρέσει. Απόψε κοιμάσαι ήδη πάνω στα σύννεφα - τα πέπλα τ' ουρανού. Κλαίνε αυτά, κλαίνε και τα πουλιά. Πού μπορεί να χωρέσει ο πόνος μας αφού εσύ δεν υπάρχεις πια στη ζωή μας. Πόσα μαντίλια σκούπισαν τα δάκρυά μας. Και τώρα, εσύ κοιμάσαι στην πατρική σου γη, εκεί που γεννήθηκες και έζησες τα παιδικά σου χρόνια. Καμιά βροχή δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να ξεπλύνει τον πόνο μας που είναι απέραντα βαθύς και «βαθυστόχαστος». Η υπαρξιακή μας αγωνία στο έπακρο. Μπορείς να μας αφουγκραστείς, να μας ακούσεις. Ματαιότης ματαιοτήτων σ' αυτόν τον κόσμο. Κόσμος μικρός. Πώς μπορεί να φύγει τόσο ξαφνικά ο άνθρωπος. Μα, γιατί είναι άνθρωπος - φθαρτός. Σάρκα και οστά. Ζει όμως παντοτινά. Γι' αυτό η μορφή σου θα στέκεται πάντα όρθια στη θύμησή μας και στις καρδιές μας. Γιατί, βράχος ακλόνητος στάθηκες στις δυσκολίες. Υπήρξες πρότυπο συζύγου, μητέρας, γιαγιάς και θείας. Θα σε αγαπάμε πάντα. Θα σε αγαπά ο κόσμος. Γιατί ο Κόσμος είσαι Εσύ. Κοιμήσου ήσυχα ψηλά στον Ουρανό κι εμείς θα σε καλούμε πάντα στα όνειρά μας.

ΚΟΥΦΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΚΟΥΦΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
Βικτωρία Ν. Τσάγκα

Στη μνήμη σου προσφέρουμε 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Νίκος, Τάκης, Βικτωρία

***

Ο Σεχίδης Χρήστος προσφέρει 100 ευρώ στη μνήμη όλων των μαχητών του ΔΣΕ που έχασαν τη ζωή τους στο Γράμμο - Βίτσι. Επίσης, των δύο μαχητών του ΔΣΕ από το χωριό του Κολχική Φλώρινας, των ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΤΟΥΛΙΔΗ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΒΑΣΙΔΗ.


ΚΟΥΦΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΚΟΥΦΗ ΕΥΤΥΧΙΑ

ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΓΓΑΝΙΔΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΓΓΑΝΙΔΑΣ

ΠΟΡΦΥΡΙΔΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜ
ΠΟΡΦΥΡΙΔΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜ

ΧΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΧΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΜΙΑΝΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΜΙΑΝΟΣ

Θυμιούλα Ζορμπά
Θυμιούλα Ζορμπά

ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΡΩΣΣΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΡΩΣΣΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ

Δημήτριος Καββαδίας
Δημήτριος Καββαδίας

Θανάσης Ιακωβίδης
Θανάσης Ιακωβίδης

Ολγα Ρουμανέα
Ολγα Ρουμανέα

Κώστας Κανέλλος (Κάτσουμπας)
Κώστας Κανέλλος (Κάτσουμπας)

Κώστας Σαρλής
Κώστας Σαρλής

Κώστας Φωτίου
Κώστας Φωτίου

Θεόδωρος Παναγόπουλος
Θεόδωρος Παναγόπουλος

Ζαχαρίας Κούβαρης
Ζαχαρίας Κούβαρης

Βικτωρία Ηλιάδου
Βικτωρία Ηλιάδου

Δημήτρης Ιωαννίδης
Δημήτρης Ιωαννίδης

Κώστας Νικολετάτος
Κώστας Νικολετάτος

Δήμητρα Αμπαδίνη-Καραστάθη
Δήμητρα Αμπαδίνη-Καραστάθη

Σοφία Γκατζουγιάννη - Τσάγκα
Σοφία Γκατζουγιάννη - Τσάγκα


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ