ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 25 Ιούνη 2009
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΚΕ - ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
Κοινή η απάντηση Ελλήνων και μεταναστών εργατών

Στις 3 και 4 Ιούλη θα γίνουν για 9η συνεχή χρονιά φέτος οι εκδηλώσεις στο πάρκο «ΦΙΞ» στα Πατήσια

Από περσινή συζήτηση στις εκδηλώσεις του ΚΚΕ στο πάρκο «ΦΙΞ»
Από περσινή συζήτηση στις εκδηλώσεις του ΚΚΕ στο πάρκο «ΦΙΞ»
Με κεντρικό σύνθημα, «Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι μαζί στην πάλη για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος», το φετινό διήμερο των Οργανώσεων Αθήνας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τη μετανάστευση, την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Ιούλη στο πάρκο «ΦΙΞ» στα Πατήσια, στοχεύει σε μια ουσιαστική παρέμβαση στο ζήτημα των μεταναστών και των προσφύγων. Καθημερινά με πολύμορφες πρωτοβουλίες προχωρούν οι προετοιμασίες για την επιτυχία του διημέρου εκδηλώσεων.

Οι εκδηλώσεις στο «ΦΙΞ» θα συμβάλουν στη διαρκή παρέμβαση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για το θέμα της μετανάστευσης, θα αποτελέσουν μια ακόμα ευκαιρία να συζητηθούν οι αιτίες που εξαναγκάζουν στον ξεριζωμό, οι πτυχές και οι στόχοι της αντιμεταναστευτικής πολιτικής.

Η ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων: «Η αστική τάξη με τα κόμματα και τους μηχανισμούς της, πατώντας πάνω σε αντικειμενικά προβλήματα που αυτοί δημιούργησαν στις εργατογειτονιές της Αθήνας λόγω της γκετοποίησης των μεταναστών, προσπαθούν να μολύνουν τη συνείδηση των εργαζομένων με το δηλητήριο του ρατσισμού και του εθνικισμού. Να αποπροσανατολίσουν την πάλη της εργατικής τάξης από τον ένοχο αυτής της κατάστασης, την πολιτική της ΕΕ που την προωθούν πιστά η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑ.Ο.Σ. και στηρίζει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Να περάσουν στα κρυφά τη νέα αντεργατική καταιγίδα και να στρέψουν ένα κομμάτι της εργατικής τάξης απέναντι σε ένα άλλο».

Με αυτό το περιεχόμενο θα γίνουν συγκεντρώσεις και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, στις 30 του Ιούνη: Στην Καλλιθέα, στις 8.30 μ.μ. στον πεζόδρομο του ΗΣΑΠ. Στη Ν. Ιωνία στις 8 μ.μ. στην πλατεία Σημιριώτη, στο Γαλάτσι στις 8 μ.μ. στο Παλαιό Τέρμα (γήπεδο μπάσκετ).

Την Τετάρτη, 1 Ιούλη στο Αιγάλεω στις 8 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα και στο Περιστέρι στις 8 μ.μ. στην πλατεία Ζουμή (Λόφος Αξιωματικών, Περιστέρι).

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Την Παρασκευή, 3 Ιούλη θα γίνει συζήτηση για τα προβλήματα μόρφωσης που αντιμετωπίζουν τα παιδιά των μεταναστών.

Το Σάββατο, 4 Ιούλη θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για την κοινή δράση Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων και την ανάκαμψη του εργατικού κινήματος.

Και τις δύο ημέρες θα λειτουργεί παιδότοπος και θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από ελληνικά και ξένα συγκροτήματα. Στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχουν περίπτερα του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και των συλλόγων των μεταναστών.

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη της «Σέχτας»

Πολυσέλιδη, με απειλές κατά πάντων, αλλά και με «ιδεολογικές» αναφορές, είναι η προκήρυξη της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών», η οποία δημοσιεύτηκε χτες στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Πάντως, ο συντάκτης (ή οι συντάκτες) επιχειρεί να δώσει ένα - δήθεν - ιδεολογικό προφίλ και ταυτόχρονα να εκφράσει αυτό που πραγματικά χαρακτηρίζει την «οργάνωση», δηλαδή την τυφλή βία. Το μη «ιδεολογικό» σκέλος απευθύνεται στα ένστικτα με άφθονους χαρακτηρισμούς και με ύβρεις.

Σε ένα σημείο της προκήρυξης «αναρωτιέται» αν «υπήρξε ποτέ προλεταριάτο, ως συνειδητός φορέας της θέσης του ή βίωνε μια εξαναγκαστική εξω-συνειδητότητα από τους μαρξιστές καθοδηγητές του, λόγω της παλιότερης ισόβιας αποκλεισμένης θέσης του». Προσθέτει δε ότι «το προλεταριάτο και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα δε διαθέτουν καμία συνείδηση, παρά μόνο την ακόρεστη επιθυμία για κοινωνική καταξίωση μέσω αξιωμάτων και εύκολου πλουτισμού πατώντας επί πτωμάτων».

Λέει, επίσης, ότι «ο υπέρτατος σχεδιασμός και το καθήκον ενός αντάρτη πόλης είναι να αποδιοργανώσει το εσωτερικό της χώρας, να πλήξει την εθνική οικονομία, να κιβδηλώσει την δημόσια εξωτερική εικόνα, να δημιουργήσει διεθνή ανυποληψία, να αποσταθεροποιήσει το σύστημα και να προκαλέσει τον εθνικό διχασμό».

Συναίνεση στον αυταρχισμό

Την ώρα που η κυβέρνηση εντείνει τα αυταρχικά μέτρα κατά των μεταναστών, εφαρμόζοντας την πολιτική της ΕΕ, ζητά συναίνεση με συσκέψεις που πραγματοποιεί στο υπουργείο Εσωτερικών. Σε σύσκεψη που έγινε χτες, συζητήθηκε το θέμα των μεταναστών οι οποίοι έρχονται χωρίς χαρτιά στη χώρα μας. Συμμετείχαν τα κόμματα της Βουλής, εκτός από το ΚΚΕ.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επιβεβαιώθηκε η σύγκλιση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ. στα αντιμεταναστευτικά μέτρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι με σχετική τροπολογία που έχει καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση, αυξάνεται έως 12 μήνες ο χρόνος κράτησης των αλλοδαπών που έρχονται στην Ελλάδα χωρίς χαρτιά, ενώ θα κινούνται σε βάρος αλλοδαπού οι διαδικασίες απέλασης αν του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αδίκημα που επισύρει ποινή πάνω από τρεις μήνες.

Η συνάντηση θα επαναληφθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Η Αλέκα Παπαρήγα στις εκδηλώσεις στο «ΦΙΞ»

Την Παρασκευή 3 Ιούλη και πρώτη μέρα των εκδηλώσεων στο πάρκο ΦΙΞ, θα απευθύνει χαιρετισμό η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στις 9.30 μ.μ.

ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Εκδήλωση για τα 60 χρόνια του ΔΣΕ

Στις 28 του Ιούνη στον Αϊ-Νικόλα Νάουσας

Την επόμενη Κυριακή 28 Ιούνη, πραγματοποιείται στον Αϊ- Νικόλα Νάουσας, η καθιερωμένη συνάντηση των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων, από κοινού με τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και τους μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ).

Την εκδήλωση, φέτος, διοργανώνει η κεντρική διοίκηση του ενιαίου φορέα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και καλεί σε μαζική προσέλευση τα μέλη, τους φίλους και απογόνους της Αντίστασης και τους Επαναπατρισθέντες πολιτικούς πρόσφυγες και τις οικογένειές τους, για να τιμήσουν τα 60χρονα της τρίχρονης εποποιίας του ΔΣΕ (1946-1949), και την πολιτική προσφυγιά των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ που βρέθηκαν φιλοξενούμενοι στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, μετά την ήττα, για να διασωθούν.

Πληροφορίες για συμμετοχή στα τηλέφωνα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ: 210.8826.338 και 210.8221.442.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ