ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 26 Ιούλη 2009
Σελ. /32
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΑΧΛΑΔΙ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ανάσα δροσιάς στον καύσωνα της καταπίεσης

Από την 1η μέχρι τις 8 Αυγούστου προγραμματίζεται το κάμπινγκ της ΚΝΕ, μια πρόταση για φθηνές και δημιουργικές διακοπές

Το γήπεδο αξιοποιείται και για ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και συζητήσεις
Το γήπεδο αξιοποιείται και για ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και συζητήσεις
Χιλιάδες είναι οι νέοι που και φέτος δε θα καταφέρουν να πάνε διακοπές, μην αντέχοντας να ανταποκριθούν οικονομικά στο πανάκριβο αυτό εμπόρευμα. Οι τιμές των καταλυμάτων και των ναύλων είναι απαγορευτικές για τους νέους εργαζόμενους των μισθών πείνας, τους ανέργους, τους φοιτητές - σπουδαστές και τις οικογένειές τους, που όλο το χρόνο αγκομαχούν για να αντεπεξέλθουν στα έξοδα της - κατ' όνομα - δημόσιας και δωρεάν Παιδείας. Τα τελευταία χρόνια, καταγράφονται όλο και περισσότεροι νέοι που οι καλοκαιρινές τους διακοπές περιορίζονται σε σύντομες εξορμήσεις σε μια κοντινή παραλία ή που εργάζονται καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού για να ελαφρύνουν τις οικογένειές τους.

Απάντηση στον κυκεώνα της απλήρωτης και κακοπληρωμένης δουλειάς, σε μια περίοδο που το δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο και στη δημιουργική αξιοποίησή του μετατρέπεται για όλο και περισσότερους νέους σε άφταστη πολυτέλεια, δίνει η ΚΝΕ με μια πρόταση για φθηνές και δημιουργικές διακοπές.

Για ακόμα μια χρονιά, η ΚΝΕ διοργανώνει κάμπινγκ με πλούσιο πολύμορφο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, με άφθονες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Το κάμπινγκ της ΚΝΕ, που έχει ήδη ταξιδέψει τα προηγούμενα χρόνια στη Λέσβο και στο Πεταλίδι Μεσσήνης, φέτος στήνεται στο γνώριμο χώρο, στο Αχλάδι Εύβοιας, στις εγκαταστάσεις του Παραθεριστικού Τουριστικού Συνεταιρισμού των εργαζομένων στην «Τυποεκδοτική» (ΠΑΤΟΥΣΥ), από την 1η μέχρι τις 8 Αυγούστου. Στο χώρο υπάρχει πλήρης υποδομή, ταβέρνα και μπαρ, ντουζιέρες και τουαλέτες και άφθονη φυσική σκιά.

«Πρωταγωνιστές» η θάλασσα και οι βουτιές
«Πρωταγωνιστές» η θάλασσα και οι βουτιές
Με μια συμβολική συμμετοχή (5 ευρώ τη μέρα), οι κατασκηνωτές θα μπορούν να απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά και να συμμετέχουν στις καθημερινές πολύμορφες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις που θα οργανώνονται στο κάμπινγκ. Γιατί δεν είναι μόνο η ανάγκη των νέων για φθηνές διακοπές που μπαίνει στο προσκήνιο, αλλά και για δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, του χρόνου των διακοπών, κόντρα στην κουλτούρα της εκτόνωσης και της αποχαύνωσης.

«Στο κάμπινγκ της ΚΝΕ η λέξη "πλήξη" δεν υπάρχει»...

Η πρόταση της ΚΝΕ για φτηνές και δημιουργικές διακοπές, το κάμπινγκ που διοργανώνει κάθε χρόνο, αποτελεί μιαν ανάσα δροσιάς για τη νεολαία. Πρόκειται για δοκιμασμένη πρόταση, καθώς κάθε χρόνο οι νέοι κατασκηνωτές που επιλέγουν το κάμπινγκ της ΚΝΕ είναι εκατοντάδες και φεύγοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις αναμένουν τον επόμενο κατασκηνωτικό προορισμό.

Οπως σημειώνει στον «Ρ» ο Σωτήρης Παρίσης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, «οι διακοπές και η αναψυχή είναι κατάκτηση της εργατικής τάξης. Από τη σκοπιά αυτή, οι νέοι και οι εργαζόμενοι συνολικά έχουν το δικαίωμα στις διακοπές, στην αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου. Είναι ένα δικαίωμα, που, χρόνο με το χρόνο, αφαιρείται από όλο και μεγαλύτερο μέρος νεολαίας, από όλο και περισσότερες λαϊκές οικογένειες και εργαζόμενους. Η ΚΝΕ, όπως κάθε χρόνο, απευθύνεται ακριβώς σε αυτούς τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τους νέους, είναι πρόθεση για φθηνές διακοπές και δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου.

Πεύκα και πλατάνια χαρίζουν τη δροσιά τους στους κατασκηνωτές
Πεύκα και πλατάνια χαρίζουν τη δροσιά τους στους κατασκηνωτές
Αυτός ακριβώς είναι και ο στόχος της διοργάνωσης του κάμπινγκ της ΚΝΕ. Πώς, δηλαδή, ο κάθε νέος θα αξιοποιεί δημιουργικά το χρόνο των διακοπών του, θα γνωρίζει νέα μέρη και την ιστορία τους και, παράλληλα, θα ασχολείται με νέες δραστηριότητες, αθλητικές, πολιτιστικές».

Γι' αυτό, άλλωστε, και στο κάμπινγκ της ΚΝΕ η λέξη «πλήξη» δεν υπάρχει. Καθημερινά προγραμματίζονται αθλητικές δραστηριότητες, τουρνουά μπάσκετ και πόλο, καθώς και πολλά παιχνίδια. Ακόμα, προγραμματίζονται κινηματογραφικές προβολές και αφιερώματα, καθώς και νεανικά γλέντια, ενώ στο χώρο θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

Για την πρόσβαση στο Αχλάδι

Οσοι δεν έχουν μεταφορικό μέσο μπορούν να φτάσουν στο Αχλάδι μέσω ΚΤΕΛ. Δρομολόγια από Αθήνα για Χαλκίδα υπάρχουν καθημερινά ανά μισάωρο, ενώ από Χαλκίδα για Αχλάδι αναχωρούν λεωφορεία στις 12.30 και στις 14.30 το μεσημέρι καθημερινά.

Το φετινό πρόγραμμα του κάμπινγκ

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του κάμπινγκ έχει ως εξής:

Σάββατο 1/8: Λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι.

Κυριακή 2/8: Προβολή της ταινίας «ο Ταχυδρόμος».

Δευτέρα 3/8: Εκδήλωση με θέμα «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολή βίντεο και συζήτηση.

Τρίτη 4/8: Γλέντι.

Τα αθλητικά παιχνίδια απαραίτητα στο πρόγραμμα
Τα αθλητικά παιχνίδια απαραίτητα στο πρόγραμμα
Τετάρτη 5/8: Συζήτηση με θέμα: «Αντικομμουνισμός και η επίθεση στο ΚΚΕ».

Πέμπτη 6/8: Προβολή της ταινίας «ΤΣΕ».

Παρασκευή 7/8: Συζήτηση για το σοσιαλισμό. Θα ακολουθήσει γλέντι με λαϊκή - ρεμπέτικη μουσική.

Σάββατο 8/8: Αναχώρηση.


Νεανικά συγκροτήματα υπόσχονται αξέχαστα γλέντια
Νεανικά συγκροτήματα υπόσχονται αξέχαστα γλέντια

Ελένη ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ