ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 18 Αυγούστου 2009
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απέναντι στην επιχείρηση της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών να παραχαράξουν την Ιστορία και να εξισώσουν τον κομμουνισμό με το φασισμό - ναζισμό, γιορτάζοντας την ανατροπή του σοσιαλισμού ως «δημοκρατική αλλαγή», οι Οργανώσεις του ΚΚΕ καταρτίζουν πλούσιο πρόγραμμα δράσης για να δοθεί ηχηρή απάντηση στη μεθοδευόμενη αντιδραστική εκστρατεία. Πλήθος εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων προγραμματίζονται μπροστά στην 23η Αυγούστου, η οποία καθιερώθηκε από την ΕΕ - με σχετικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου - ως μέρα «μνήμης» για τα «θύματα όλων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων», προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα στην επιχείρηση παραχάραξης της Ιστορίας και εξίσωσης του κομμουνισμού με το φασισμό. Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 24 Αυγούστου, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής η ΚΟΑ του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση - εκδήλωση με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα.

Το σχετικό αντικομμουνιστικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - το οποίο στήριξαν Συντηρητικοί, Σοσιαλιστές και Πράσινοι τον περασμένο Απρίλη - εξισώνει το φασισμό με τον κομμουνισμό και τα ναζιστικά φασιστικά καθεστώτα με τις σοσιαλιστικές χώρες, βαδίζοντας στα βήματα του Αντικομμουνιστικού Μνημονίου του Συμβουλίου της Ευρώπης. Κόντρα στην αντικομμουνιστική εκστρατεία, στην επίθεση στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας που προχωράει παράλληλα με την ένταση της επίθεσης στα εργασιακά και γενικότερα λαϊκά δικαιώματα, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ σαλπίζουν το μήνυμα της Αντίστασης και της Αντεπίθεσης και απευθύνουν πλατύ κάλεσμα στο λαό και τη νεολαία να ορθώσουν το ανάστημά τους, να δώσουν αποφασιστική απάντηση στον εντεινόμενο αντικομμουνισμό που αποτελεί προάγγελο γενικότερων αντιλαϊκών επιθέσεων.

Το ταξίδι συνεχίζεται

«Σοσιαλισμός, η απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα». Το 35ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» ταξιδεύει ήδη σ' ολόκληρη την Ελλάδα και αποτελεί μοναδικό πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός, με τις εκδηλώσεις του να κορυφώνονται στις 17-18-19 Σεπτέμβρη στην Πανεπιστημιούπολη, στα Ιλίσια. Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες είναι:

  • Την Πέμπτη 20 του Αυγούστου πραγματοποιείται κεντρική προφεστιβαλική εκδήλωση στο Καραβόσταμο Ικαρίας.
  • Η Οργάνωση Κω της ΚΝΕ διοργανώνει προφεστιβαλική εκδήλωση την Κυριακή 23 του Αυγούστου, στις 7 το βράδυ στον Πρώην Ανθόκηπο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Ομιλία από το στέλεχος της ΚΝΕ Σταμάτη Μαμμάκα, συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα (ροκ, κλασική ροκ και έντεχνη μουσική), έκθεση βιβλίου, έκθεση φωτογραφίας.
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο αντικομμουνισμός δε θα περάσει

Ανακοίνωση - κάλεσμα στις εκδηλώσεις ενάντια στην αντιδραστική προσπάθεια των ιμπεριαλιστών να εξισώσουν το σοσιαλισμό με το ναζισμό

Ματαιοπονούν όσοι πασχίζουν να σύρουν τους κομμουνιστές στο συμβιβασμό με τη βάρβαρη πολιτική τους
Ματαιοπονούν όσοι πασχίζουν να σύρουν τους κομμουνιστές στο συμβιβασμό με τη βάρβαρη πολιτική τους
Μπροστά στις δραστηριότητες που αναπτύσσει το ΚΚΕ στις 23 Αυγούστου, αντιπαλεύοντας την προσπάθεια της εξίσωσης ναζισμού - σοσιαλισμού και την επιδίωξη της ΕΕ να καθιερωθεί η μέρα αυτή ως μέρα εορτασμού της ανατροπής του σοσιαλισμού, η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ σε σχετική ανακοίνωσή της καλεί σε «πανστρατιά λαϊκής αντεπίθεσης μέχρι τη νίκη» και τονίζει:

«Οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ, αλλά και το Συμβούλιο της Ευρώπης και πρόσφατα ο ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη), για να κρύψουν τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού, τους πολέμους σε βάρος των λαών, με ψηφίσματα και ψέματα προσπαθούν να ταυτίσουν το φασισμό με τον κομμουνισμό. Γι' αυτό το λόγο έρχονται με τυμπανοκρουσίες να καθιερώσουν την 23η Αυγούστου σαν "γιορτή" για την ανατροπή του Σοσιαλισμού, καταδικάζοντας ταυτόχρονα το Σοσιαλισμό και το λεγόμενο "σταλινισμό". Προσπαθούν να πλαστογραφήσουν την Ιστορία, να εξισώσουν το θύτη με το θύμα. Στις 4 Απρίλη στην ΕΕ το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι φιλελεύθεροι, η Ενωση για την Ευρώπη των Εθνών, οι Πράσινοι και οι Σοσιαλιστές ψήφισαν ένα κατάπτυστο αντικομμουνιστικό κείμενο που κατηγορεί το σοσιαλισμό για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Οι ιμπεριαλιστές, η ΕΕ, οι πολιτικές δυνάμεις του ευρωενωσιακού κεφαλαίου, με μίσος πρωτοστατούν στην επίθεση ενάντια στο σοσιαλισμό, το ταξικό εργατικό κίνημα, σε όλες τις χώρες, σε κάθε τάση ριζοσπαστισμού και αμφισβήτησης της εξουσίας των μονοπωλίων. Σε χώρες της ΕΕ απαγορεύουν τη δράση ΚΚ, όπως στη Λιθουανία, την Εσθονία, τη Λετονία και της Κομμουνιστικής Νεολαίας στην Τσεχία και στήνουν μνημεία που εξυμνούν το φασισμό.

Σε αυτά τα σχέδια των ιμπεριαλιστών και της ΕΕ στηρίζεται και η σχεδιασμένη επίθεση στο ταξικό εργατικό κίνημα και στο ΚΚΕ, ο αισχρός αντικομμουνισμός, τα ψέματα και οι προβοκάτσιες τα τελευταία δύο χρόνια και στη χώρα μας. Επιδιώκουν να μην τολμήσει η εργατική τάξη να σηκώσει κεφάλι στους σχεδιασμούς του κεφαλαίου, να μην αμφισβητήσει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και την εξουσία του. Τα σχέδιά τους δεν πρόκειται να περάσουν. Η ΝΔ προωθεί τα αντικομμουνιστικά σχέδια. Διοργάνωσε φιέστα, με προπομπό το Δήμο Αθηναίων και "γιόρτασαν" την ανατροπή του Σοσιαλισμού μαζί με το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ. Το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑ.Ο.Σ. καθημερινά επιτίθενται με ψέματα και προβοκάτσιες σε βάρος του ΚΚΕ και του Σοσιαλισμού.

Αντεπίθεση - σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική

Από παλιότερη κινητοποίηση της ΚΟΑ του ΚΚΕ ενάντια στις αντικομμουνιστικές μεθοδεύσεις των ιμπεριαλιστικών οργανισμών
Από παλιότερη κινητοποίηση της ΚΟΑ του ΚΚΕ ενάντια στις αντικομμουνιστικές μεθοδεύσεις των ιμπεριαλιστικών οργανισμών
Ο,τι και αν κάνουν οι ιμπεριαλιστές, η αστική τάξη και τα κόμματά τους στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες, δεν μπορούν με ψέματα να ξαναγράψουν την ιστορία. Οταν στις σοσιαλιστικές χώρες η εργατική τάξη με την εξουσία της οικοδομούσε το σοσιαλισμό, καταργώντας την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, στις χώρες του καπιταλισμού η αστική τάξη με την εξουσία της και τότε και σήμερα οδηγούν σε φτώχεια, πείνα, δυστυχία, πολέμους, καταπίεση, κατατρεγμούς, ξεριζωμούς και μετανάστευση ολόκληρους λαούς. Η ιστορία έχει γραφτεί με τις θυσίες και το αίμα εκατομμυρίων κομμουνιστών και αγωνιστών ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό. Κανένα μαύρο αντικομμουνιστικό μέτωπο δεν μπορεί να σβήσει την τεράστια προσφορά του Σοσιαλισμού, της ΕΣΣΔ, του Κόκκινου Στρατού που με εκατομμύρια νεκρούς τσάκισαν το φασισμό και το ναζισμό στην Ευρώπη. Δεν πρόκειται ο λαός να ξεχάσει το ΚΚΕ που με τον ΕΛΑΣ, το ΕΑΜ, μαζί με χιλιάδες αγωνιστές νίκησαν το φασισμό στην Ελλάδα και πολέμησαν τους Αγγλους και Αμερικάνους ιμπεριαλιστές το Δεκέμβρη του '44 και με το Δημοκρατικό Στρατό μετέπειτα.

Δεν μπορούν να διαγράψουν από την ιστορία τους διακόσιους κομμουνιστές που εκτελέστηκαν στην Καισαριανή και χιλιάδες άλλους, σε όλη την Ελλάδα.

Δεν μπορούν να κουκουλώσουν ότι οι συνεργάτες των Γερμανών, η μεταξική φασιστική δικτατορία παρέδωσαν εκατοντάδες εξόριστους και φυλακισμένους κομμουνιστές στους κατακτητές και τον Γραμματέα του ΚΚΕ Νίκο Ζαχαριάδη στους Γερμανούς φασίστες, που τον έκλεισαν στο στρατόπεδο θανάτου του Νταχάου.

Με τον αντικομμουνισμό, τα ψέματα, την παραχάραξη της ιστορίας θέλουν να χτυπήσουν την αμφισβήτηση του εκμεταλλευτικού τους συστήματος, την προοπτική του σοσιαλισμού που είναι η μόνη απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Σήμερα η εργατική τάξη, όλοι οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι μικροί ΕΒΕ, ανεξάρτητα από το βαθμό συμφωνίας με το ΚΚΕ, να δώσουν αποφασιστική απάντηση στον αντικομμουνισμό και τους φορείς του, γιατί αποτελούν προάγγελο γενικότερων αντιλαϊκών επιθέσεων.

Ο μόνος δρόμος για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι ο δρόμος του αγώνα, της αντεπίθεσης, της σύγκρουσης με την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Για την απόκρουση της επίθεσης στα δικαιώματά τους, για να μη φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στην πλάτη της εργατικής τάξης και της φτωχολογιάς. Με αντιμονοπωλιακή - αντιιμπεριαλιστική συσπείρωση, με ισχυρό ΚΚΕ χαράζουμε τον άλλο δρόμο ανάπτυξης για τη λαϊκή εξουσία.

Οσους τόνους λάσπης και δηλητήριο και αν ρίχνουν, δεν πρόκειται να αποτρέψουν την αναπόφευκτη ανατροπή του καπιταλισμού.

Το ΚΚΕ ούτε έκανε ούτε πρόκειται να κάνει δήλωση μετανοίας στον ιμπεριαλισμό και την αστική τάξη. Δεν είναι ανίκητοι οι ιμπεριαλιστές. Να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Οχι στη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια. Δύναμή μας είναι η αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, ο προλεταριακός διεθνισμός.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία σε πανστρατιά λαϊκής αντεπίθεσης σήμερα και μέχρι τη νίκη».

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

Περιοδείες στελεχών του ΚΚΕ, συγκεντρώσεις και άλλες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται τις μέρες αυτές σε όλη τη χώρα, με αντικείμενο τις εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και τις πολιτικές εξελίξεις:

Σήμερα Τρίτη 18/8

-- Ο Κ. Θεοδωρίδης θα μιλήσει στην Καρδίτσα, στα Λουτρά Σμοκόβου, στις 7.30 μ.μ.

-- Η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στις 7 μ.μ., στο πολυκατάστημα HONDOS (Τσαμαδού, Πειραιάς).

-- Η Βέρα Νικολαΐδου, βουλευτής του ΚΚΕ, στις 7μ.μ., στον Κορυδαλλό, στα εμπορικά καταστήματα στην Ταξιαρχών.

Τετάρτη 19/8

-- Η Βέρα Νικολαΐδου, στις 10 π.μ., στα Κιλικιανά στην Κοκκινιά.

-- Η Εύα Μελά, στις 2 μ.μ., στην Cosmote (κτίριο οδού Αχαρνών 343).

Πέμπτη 20/8

-- Η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, στις 7 μ.μ., στα πολυκαταστήματα JUMBO (Ηρ. Πολυτεχνείου) και GLOU (Τσαμαδού).

-- Η Βέρα Νικολαΐδου, στις 10 π.μ., στα εμπορικά καταστήματα στα Ταμπούρια και στις 7 μ.μ. στον Κορυδαλλό, στην οδό Μικράς Ασίας - πλατεία Κανάρια.

-- Ο Γιάννης Πρωτούλης, στις 2 μ.μ., στην HELLAS ON LINE.

Παρασκευή 21/8

-- Η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου στις 7 μ.μ., στο πολυκατάστημα HONDOS (Μπουμπουλίνας).

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Συγκεντρώσεις σε πόλεις και τόπους μαρτυρίου

Συγκεντρώσεις - διαδηλώσεις στις πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου, σε συμβολικούς τόπους, σε χώρους μαρτυρίων και εκτελέσεων κομμουνιστών και αντιφασιστών από τις δυνάμεις του ιμπεριαλισμού, της ναζιστικής Γερμανίας και των ντόπιων συμμάχων της, διοργανώνουν στις 23 και 24 Αυγούστου οι Οργανώσεις του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα:

Την Κυριακή 23 Αυγούστου

-- Στην Πάτρα, συγκέντρωση στις 8 μ.μ., στην πλατεία Τριών Συμμάχων και πορεία στα Ψηλά Αλώνια, στον τόπο όπου κρεμάστηκαν 13 ΕΑΜίτες από τους Γερμανούς κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους στις 9 Μάη 1944. Θα μιλήσει ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στην Αμαλιάδα, συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στην πλατεία Μπελογιάννη και πορεία στην πόλη.

-- Στο Ναύπλιο, συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στο μνημείο στο Βράχο της Ακροναυπλίας και στη συνέχεια πορεία στην πόλη όπου γίνεται η προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ με ομιλητή τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στη Ζάκυνθο, συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στην πλατεία Σολωμού μπροστά στο μνημείο των πεσόντων μαχητών του ΕΛΑΣ και πορεία μέχρι τη Νομαρχία.

-- Στην Κεφαλονιά, συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου και πορεία στο μνημείο των πεσόντων ΕΠΟΝιτών.

Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου

-- Στην Καλαμάτα, συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. στη Φραγκόλιμνα, τόπο μαζικής εκτέλεσης από τους Γερμανούς κατακτητές και πορεία στην πόλη στο καφενείο «Πάνθεον» όπου το 1946 δολοφονήθηκαν μαζικά ΕΠΟΝίτες από τον γνωστό αρχηγό των Χιτών, Μαγκανά. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Οικονομάκος, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας.

-- Στη Σπάρτη, συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στην πλατεία της πόλης και πορεία στις ιστορικές φυλακές της Σπάρτης.

-- Στην Τρίπολη, συγκέντρωση στις 8.30 μ.μ. στα δικαστήρια, στο γνωστό «θανατοδικείο» της Τρίπολης μετά την κατοχή και πορεία στους δρόμους της πόλης.

-- Στην Κόρινθο, συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. στο συνοικισμό πλατεία Ηλιόπουλου και πορεία στην πόλη.

ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ
Επίκαιρο όσο ποτέ το μήνυμα της θυσίας

Ξεκίνησαν χτες οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης

Από τις χτεσινές εκδηλώσεις για το Μπλόκο της Κοκκινιάς
Από τις χτεσινές εκδηλώσεις για το Μπλόκο της Κοκκινιάς
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και με δοσμένη την αποφασιστικότητα να δυναμώσουν οι αγώνες για την εκπλήρωση των ιδανικών για τα οποία θυσιάστηκαν οι εκατοντάδες πατριώτες στις 17 του Αυγούστου 1944 ξεκίνησαν, χτες, οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα θύματα του Μπλόκου της Κοκκινιάς. Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν οι Αντιστασιακές Οργανώσεις Κοκκινιάς ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και ο Δήμος Νίκαιας.

Στις 7.30 χτες το απόγευμα αντιστασιακοί, συναγωνιστές και συγγενείς των εκτελεσθέντων, μαζί με το δήμαρχο της πόλης, Στέλιο Μπενετάτο, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίου Νικολάου, από όπου με πορεία ξεκίνησαν οι καταθέσεις στεφάνων σε σημεία της πόλης όπου εκτελέσθηκαν πατριώτες και έγινε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο «Ομήρων Γερμανίας» στο Νεκροταφείο της Ανάληψης. Στις 9 το βράδυ πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στον ιερό χώρο της Μάνδρας του Μπλόκου, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων και ομιλίες από εκπροσώπους της Εθνικής Αντίστασης και τον δήμαρχο Νίκαιας.

Στην ομιλία του ο Στέλιος Μπενετάτος στάθηκε στην προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας που γίνεται σήμερα, με την επιδίωξη του ιμπεριαλισμού να εξισώσει το φασισμό με τον κομμουνισμό, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το φίδι και σήμερα γεννάει τα αβγά του». «Οι λαοί όμως», τόνισε, «μπορούν και πρέπει να επιβάλλουν απέναντι στον ιμπεριαλισμό την ειρήνη. Στην ύβρη που προσπαθεί να εξισώσει θύτες και θύματα, όλοι και ιδιαίτερα η νεολαία, πρέπει να δίνουν καθημερινά απαντήσεις» σημείωσε καλώντας τους συγκεντρωμένους να συνεχίσουν τους αγώνες για την εκπλήρωση των ιδανικών, για τα οποία με απαράμιλλη λεβεντιά, «ακριβώς όπως και τη στιγμή που αναμετρούνταν με το θάνατο θυσιάστηκαν οι νεκροί του Μπλόκου».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παράσχος, πρόεδρος του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Κοκκινιάς, τόνισε πως «η θυσία τους διδάσκει και πρέπει να παροτρύνει τους νεότερους για ό,τι πιο ωραίο και πιο μεγάλο», υπογραμμίζοντας πως «ο αγώνας συνεχίζεται». Η εκδήλωση, στην οποία εκ μέρους του ΚΚΕ παραβρέθηκαν η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ και γραμματέας της ΚΟΠ του Κόμματος, καθώς και οι βουλευτές Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και Βέρα Νικολαΐδου, ολοκληρώθηκε με συναυλία στον ίδιο χώρο με αντιστασιακά τραγούδια.

Η κεντρική εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους εκτελεσθέντες του Μπλόκου θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 23 του Αυγούστου στις 10 π.μ., στο χώρο της Πλατείας 17ης Αυγούστου 1944. Επίσης, την Παρασκευή 21 του Αυγούστου στη Μάνδρα του Μπλόκου από 5 μ.μ. έως 12 μ.μ. θα διεξαχθεί μονοήμερο Τουρνουά Σκακιού τύπου «active-rapid» αφιερωμένο στα θύματα του Μπλόκου της Κοκκινιάς. Από το Σάββατο 22 έως την Κυριακή 29 του Αυγούστου στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» θα πραγματοποιηθεί το 17ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά (open) (5 μ.μ. - 10 μ.μ.) με τίτλο: «Τιμή στην Εθνική Αντίσταση», σε συνεργασία με τον ΟΦΟΝ και τον «Φυσιολάτρη».

Στο Γράμμο

Με μια μεγάλη αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση στο Γράμμο, την Κυριακή 23 Αυγούστου οι οργανώσεις του ΚΚΕ στη Μακεδονία θα απαντήσουν στην αντικομμουνιστική πρόκληση της ΕΕ που αποφάσισε να καθιερώσει την 23η Αυγούστου σα μέρα πανηγυρισμών για την ανατροπή του σοσιαλισμού και εξίσωσης του σοσιαλισμού με τον φασισμό. Η κεντρική εκδήλωση στην οποία θα πάρουν μέρος το σύνολο των οργανώσεων της περιοχής, θα γίνει στη θέση «Χάρος» - Κοτύλης Γράμμου, στις 11 το πρωί.

ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδηλώσεις την Κυριακή και τη Δευτέρα

Οργανώνοντας την αποφασιστική αντίσταση του λαού στην προσπάθεια εξίσωσης του ναζισμού με το σοσιαλισμό, η ΚΟΑ του ΚΚΕ προγραμματίζει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου, στις 7 μ.μ. συγκέντρωση - εκδήλωση στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και πορεία διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΕΕ. Στην εκδήλωση θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Ακόμα, την Κυριακή 23 Αυγούστου, προγραμματίζονται οι παρακάτω εκδηλώσεις:

  • Στις 11.00 π.μ. εκδήλωση των Οργανώσεων Νοτίων Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ στο μνημείο για το Σοβιετικό Στρατιώτη του '41-'44 στην Καλλιθέα (Συγγρού και Φιλαρέτου). Στην Καλλιθέα της αντίστασης, που μέσα από τις γραμμές του ΕΛΑΣ πολέμησε το φασισμό σοβιετικός μαχητής και έπεσε νεκρός.
  • Στις 10.00 π.μ. οι οργανώσεις της Α' Περιφέρειας Αθήνας τιμούν την προσφορά του Νίκου Ζαχαριάδη, που εκτοπίστηκε στο Νταχάου μαζί με χιλιάδες λαού, στο 1ο Νεκροταφείο Αθηνών.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ