ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2009
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ - ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ
Για πάντα «πράσινος»

Την καριέρα του στον ΠΑΟ θα συνεχίσει ο Γιώργος Καραγκούνης

Sportidea

Την καριέρα του στον ΠΑΟ θα συνεχίσει ο Γιώργος Καραγκούνης
Η συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Γιώργο Καραγκούνη για νέο τριετές συμβόλαιο επικυρώθηκε χτες το μεσημέρι.

Ο διεθνής μέσος πήγε στα γραφεία της ΠΑΕ και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο, το οποίο θα έχει διάρκεια μέχρι το 2012 και θα αποφέρει στον παίκτη συνολικά γύρω στα 4 εκατομμύρια ευρώ. Η συμφωνία ολοκληρώθηκε με τη χτεσινή τελική συνάντηση του Καραγκούνη με τον Κώστα Αντωνίου.

Μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου, ο αρχηγός του «τριφυλλιού» δήλωσε: «Μετά από τη σημερινή εξέλιξη θα κλείσω την καριέρα μου στον Παναθηναϊκό, στην ομάδα που ξεκίνησα. Είμαι χαρούμενος γι' αυτό. Δεν ξέρω τι θα γίνει σε τρία χρόνια από τώρα, αλλά αυτό που μετρά είναι πως ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου σε αυτή την ομάδα. Η επιθυμία μου έγινε πραγματικότητα. Οι φιλοδοξίες και οι στόχοι δε σταματούν. Δεν παίζει ρόλο το συμβόλαιο. Και πριν, αλλά και τώρα, πάντα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό».

Σχολιάζοντας την κλήρωση των «πρασίνων»στο Europa League, ο 32χρονος μέσος είπε: «Τον όμιλο τον κάνεις εύκολο ή δύσκολο εσύ με την απόδοσή σου. Αν είμαστε σοβαροί, θα περάσουμε στην επόμενη φάση. Θέλουμε τη διάκριση και εκεί. Στόχος μας είναι ο Παναθηναϊκός να πρωταγωνιστεί παντού, και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», ενώ στο τέλος αναφέρθηκε και στο αν θα είναι έτοιμος για τον αγώνα της Εθνικής με την Ελβετία: «Θα δούμε. Εχουμε λίγες ημέρες μπροστά μας, αλλά είναι λίγο δύσκολο να τα καταφέρω».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ερχεται το Γενάρη ο Φερναντίνιο

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πάρει για τα αριστερά παίκτες που ήθελε, δηλαδή τον Νενέ, τον Μαντσίνι, τον Κουαρέσμα, τον Γκονζάλες και τον Φερναντίνιο, αλλά για μία σειρά από λόγους αυτές οι προσπάθειες δεν ευοδώθηκαν. Η ομάδα κοιτάζει μπροστά και όλα δείχνουν ότι θα έχει τον Φερναντίνιο στο δυναμικό της από το Γενάρη, καθώς ο παίκτης έχει δεχτεί να έρθει τότε στον Ολυμπιακό, με την ελπίδα μάλιστα ότι ήδη θα έχει κληθεί στην εθνική Βραζιλίας συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα με την Μπαουρέρι.

Στο μεταξύ ο Στολτίδης θα παίξει στο φιλικό της Κυριακής με τον Εργοτέλη, ενώ ο Ντάρμπισιρ ετοιμάζεται για επανεμφάνιση στο ματς με την Καβάλα, που κατόπιν αιτήματος του Ολυμπιακού θα γίνει Σάββατο 12 του μηνός.

ΠΑΟΚ
Πήρε Μουν

Στον ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί φέτος ο Μπράις Μουν, καθώς κάποια εμπόδια στα οποία είχε «σκαλώσει» η μετακίνηση του ποδοσφαιριστή ξεπεράστηκαν. Ποια ήταν αυτά; Βασικά, το εξής ένα: ο Παναθηναϊκός επιθυμούσε να μπει όρος στη συμφωνία με το «Δικέφαλο» για να μην αγωνιστεί ο Νοτιοαφρικανός άσος στη μεταξύ των δύο ομάδων αναμέτρηση, στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο ΠΑΟΚ δεν αποδέχθηκε τον όρο απειλώντας να ματαιώσει τη μετακίνηση του 23χρονου παίκτη, για να υποχωρήσουν εντέλει οι «πράσινοι». Ο δανεισμός του Μουν αναμένεται να οριστικοποιηθεί σήμερα.

Απεργία πείνας

Απεργία πείνας ξεκίνησε από την 1η Σεπτέμβρη ο υπάλληλος της ΓΓΑ, Γ. Κοπιδάκης. Καταγγέλλει παράνομες και καταχρηστικές ενέργειες του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Στ. Δουβή, και υπηρεσιακών στελεχών, υπηρεσιακό υποβιβασμό - χωρίς προηγούμενη απόφαση υπηρεσιακού συμβουλίου - και πειθαρχικές διώξεις σε βάρος του.

Ανακοινώσεις συμπαράστασης έχουν εκδώσει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ - ΥΠΠΟ).

ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Προετοιμασία μετ' εμποδίων

Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας ενόψει του κρίσιμου αγώνα κόντρα στην Ελβετία για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής. Αγωνία επικρατεί στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας για το αν θα μπορέσει ο Γιώργος Καραγκούνης να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει και να την ενισχύσει στον αγώνα με τους Ελβετούς. Ο έμπειρος μέσος κάνει ό,τι μπορεί για να προλάβει την αναμέτρηση, όμως είναι δύσκολο να προλάβει. Το πιθανότερο είναι να τεθεί στη διάθεση του Οτο Ρεχάγκελ στο παιχνίδι της Τετάρτης με τη Μολδαβία. Ασφαλέστερα συμπεράσματα για την ετοιμότητα του 32χρονου άσου θα βγουν στη σημερινή προπόνηση της Εθνικής.

Στην προπόνηση ο Γιώργος Σαμαράς έλαβε μέρος μόνο στο πρώτο ημίχρονο του οικογενειακού διπλού για προληπτικούς λόγους. Ο Γερμανός προπονητής θέλησε να προστατέψει το διεθνή επιθετικό, εξαιτίας ενός χτυπήματος που είχε δεχτεί στον τελευταίο αγώνα της Σέλτικ. Η κατάστασή του δεν είναι ανησυχητική και θα δώσει κανονικά το «παρών» στους αγώνες με Ελβετία και Μολδαβία.

Ο προπονητής της Ελβετίας, Οτμαρ Χίτσφελντ, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ελβετικής ομοσπονδίας τόνισε πως η ομάδα του θέλει μόνο νίκη κόντρα στην Εθνική μας.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΒΟΛΕΪ
Αρχίζει η διοργάνωση

Με τη συμμετοχή 16 ομάδων, ξεκινάει σήμερα το 26ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών, που θα διεξαχθεί στην Τουρκία (Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη). Η ελληνική ομάδα - που στην πρεμιέρα έχει ρεπό - βρίσκεται στον Γ΄ όμιλο (οι αγώνες του οποίου θα γίνουν στο στάδιο «Αλκαπινάρ» στη Σμύρνη) μαζί με Ισπανία, Σλοβακία, Σλοβενία. Οπως δηλώνουν τα στελέχη της, πρώτος στόχος είναι η πρόκριση στη Β' φάση (12άδα) της διοργάνωσης. Και από εκεί, μέσω του νέου ομίλου που θα προκύψει, τουλάχιστον η 8άδα.

Οι άλλοι όμιλοι είναι: Α' ΟΜΙΛΟΣ (Σμύρνη): Τουρκία, Γερμανία, Γαλλία, Πολωνία. Β' ΟΜΙΛΟΣ (Κωνσταντινούπολη): Ρωσία, Φινλανδία, Εσθονία, Ολλανδία. Δ' ΟΜΙΛΟΣ (Κωνσταντινούπολη): Σερβία, Ιταλία, Βουλγαρία Τσεχία. Το σημερινό πρόγραμμα έχει ως εξής: Πολωνία - Γαλλία (17.30, «Novasports3»), Γερμανία - Τουρκία (20.30, «Novasports3»), Εσθονία - Ρωσία (15.00), Ολλανδία - Φιλανδία (20.00), Ισπανία - Σλοβενία (15.00), Βουλγαρία - Σερβία (17.30, «Novasports4»).

Σε 18 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή αλλά και δίχρονη απαγόρευση εισόδου σε γεγονότα αθλητικού περιεχομένου, τιμωρήθηκε ο 43χρονος που εισέβαλε στο «Καυταντζόγλειο» και επιτέθηκε στον Μιχάλη Σηφάκη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ