ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 2009
Σελ. /32

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η ΝΔ απογραφή, το ΠΑΣΟΚ καταγραφή...

****

Υπάρχει διαφορά!!!

****

Ο ένας δικαιολόγησε τις πιο αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις με την απογραφή, ο άλλος θα τις δικαιολογήσει με την καταγραφή...

****

Υπάρχει διαφορά!!!

****

Οι τηλέπαθοι που λένε πως δεν υπάρχει διαφορά και ότι σημασία έχουν οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που έχουν συναποφασιστεί στην ΕΕ ψηφίζουν ΚΚΕ...

****

Παναγόπουλος (ΓΣΕΕ): ...θα αναθερμάνει την οικονομία, θα τονώσει την αγορά, θα ενισχύσει τους μη έχοντες και μη κατέχοντες... (το ΠΑΣΟΚ εννοεί)...

****

Πάει να πει πως ανέλαβε από τώρα καθήκοντα χειραγώγησης του λαϊκού κινήματος...

****

Πάει να το δώσει (το κίνημα) πακετάκι και με φιόγκο δεμένο στους επιχειρηματίες και τα επιμελητήρια, που κι αυτά με τη σειρά τους συμφωνούν με το δρόμο ανάπτυξης ΠΑΣΟΚ...

****

Οσοι από τους τηλέπαθους δεν πιστεύουν πως ενισχύονται οι μη έχοντες και μη κατέχοντες με αυξήσεις 30 λεπτών (και κάτω) ψηφίζουν ΚΚΕ...

****

Ο Σαρκοζίς έχει φαγωθεί με τα μπόνους των γκόλντεν μπόις...

****

Κάτι από ενάντια στον «καζινοκαπιταλισμό» δηλαδή...

****

Προτείνει και φόρο Τόμπιν (ο Σαρκοζίς)...

****

Κάτι «αριστεροί» των μονοπωλίων, μας τα σέρβιραν για μεγάλες επαναστατικές προτάσεις πριν λίγα χρόνια...

****

Τα ανασύρει τώρα ο Σαρκοζίς για να σώσει το σύστημα...

****

Ο τηλέπαθος που δε σηκώνει το δούλεμα ψηφίζει ΚΚΕ...


Παπαγεωργίου Βασίλης


ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Από εμάς εξαρτάται...

Δε συσπειρώνεται η βάση της ΝΔ. Συσπειρώνεται η βάση του ΠΑΣΟΚ. Το ακούσαμε με τα ίδια μας τ' αυτιά, απ' την τηλεόραση. Κοιταχτήκαμε.

Δάσκαλε, τι είναι βάση, τι συσπείρωση; Αυθόρμητο το ερώτημα. Ξάφνιασε και το δάσκαλο κι εμένα. Ομολογώ πως δεν το σκέφτηκα. Ο δάσκαλος γύρισε και μας κοίταξε. Μας κοίταξαν και οι άλλοι. Ντραπήκαμε. Τριμμένοι άνθρωποι είμαστε. Ολο κούραση. Ενα τσίπουρο κάτσαμε να πιούμε και να τραβήξουμε για το σπίτι.

Ο δάσκαλος άρχισε να μιλάει. Βάση σημαίνει οτιδήποτε πάνω στο οποίο στέκεται κάτι. Συσπείρωση σημαίνει συγκέντρωση κατά συνεκτικό τρόπο. Πολιτικά, τι σημαίνουν; ρώτησε ένας άλλος. Σοβαρή κουβέντα ανοίγεις, επισήμανε ο δάσκαλος και σιώπησε.

Εσείς τι λέτε; ρώτησε ξαφνικά. Τι να πούμε, δάσκαλε; Αγράμματοι άνθρωποι είμαστε. Αγράμματοι - ξαγράμματοι, ρωτάτε. Αφού ρωτάτε, μπορείτε και ν' απαντήσετε. Λοιπόν;

Να, εγώ καταλαβαίνω ότι είμαι βάση, πάνω στην οποία στηρίζεται η πολιτική τους. Ακριβώς. Τη συσπείρωση τη θέλουν για να 'χουν ισχυρή βάση κι έτσι ισχυρά να επιβάλλουν την πολιτική τους. Αυτό καταλαβαίνω.

Ο δάσκαλος έξυσε το κεφάλι του. Αν ήμασταν στην τάξη, θα έλεγε μπράβο. Το είδαμε στην καθαρότητα των ματιών του, που έναν - έναν μας κοίταζαν.

Βλέπετε, είπε, που μπορείτε να απαντάτε και μάλιστα σωστά; Αρκεί να σκέφτεστε με βάση την πείρα σας. Μας φχαρίστησε ο λόγος του.

Δάσκαλε - μίλησε ένας - σ' εμένα, δηλαδή, βασίζεται η πολιτική που με ρημάζει; Ναι, και σε σένα, απάντησε. Είναι τραγικό, μουρμούρισε. Είναι. Πω - πω και βρίζω τζάμπα. Στον αέρα. Αντί να βρίζω τη βάση.

Τι κάνουμε; αναρωτηθήκαμε από μέσα μας. Μπορεί και να μην αναρωτιόμασταν, εάν δεν είχαμε τους λίγους - είναι η αλήθεια - κομμουνιστές. Καθαρά, όπου σταθούν, όπου βρεθούν, το δηλώνουν. Οποιος κι αν είναι κυβέρνηση, τη νύφη θα την πληρώσουμε εμείς, οι φτωχοί άνθρωποι, είτε είμαστε αγρότες, είτε εργατοϋπάλληλοι. Γιατί; ρωτάμε. Γιατί άλλα τα συμφέροντα τα δικά μας, άλλα τα συμφέροντα των βιομηχάνων, τραπεζιτών, μεγαλεμπόρων, εφοπλιστών. Πολιτικά, και ο ένας και ο άλλος, τα συμφέροντά τους εξυπηρετούν. Γι' αυτό.

Και το ΚΚΕ πώς θα μας σώσει; ρωτάμε. Δε λέει ότι θα σας σώσει. Λέει, απλά και ίσα, σταματήστε να 'στε παθητικοί. Ορθωθείτε και παλέψτε για το δίκιο σας. Διεκδικήστε τον πλούτο που παράγετε. Από τον ίδιο σου το λάκκο κοίτα με τα ίδια σου τα χέρια να βγεις, λέει ο ποιητής. Αυτά λέει το Κόμμα και δίνουν το παράδειγμα τα μέλη του, οι φίλοι του. Παλεύουμε και για σας, χωρίς εσάς. Φανταστείτε τη δύναμη, εάν έρθετε κι εσείς, αρχίζοντας με την ψήφο σας.


Ιορδ. Α. ΠΡΟΥΣΑΝΙΔΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ