ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 11 Οχτώβρη 2009
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΙΩΤΑΚΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΧΙΩΤΑΚΗΣ
φωτ.

Στις 10 Οκτώβρη, συμπληρώθηκαν 40 μέρες που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΖΑΧΑΡΗΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑΤΟΣ. Γεννήθηκε στα Δαμουλιανάτα Κεφαλονιάς και από νεαρή ηλικία έγινε μέλος της ΕΠΟΝ και του ΚΚΕ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Σε όλη του τη ζωή, ακούραστα αγωνίστηκε για τα ιδανικά του σοσιαλισμού, μέσα από συλλόγους, ΤΑ, σωματεία και αγώνες του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του η σύζυγός του, τα παιδιά και τα εγγόνια του και ο αδελφός του Λευτέρης προσφέρουν στο ΚΚΕ 500 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης.

***

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και στελέχους του ΚΚΕ, ΖΑΧΑΡΙΑ ΑΠΟΛΩΝΑΤΟΥ, που σήμερα συμπληρώνονται 40 μέρες από το θάνατό του, οι σύντροφοι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος προσφέρουν για την ενίσχυση του ΚΚΕ 150 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Δαμουλιανάτων.

***

φωτ.

Η «καπετάνισσα» ΔΕΣΠΩ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, γεννήθηκε στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας στις 30.11.1925 και εκτελέστηκε στις 5.9.1949 στην Αγριλιά Μεσολογγίου.

Στη μνήμη της, η αδελφή της Σοφία Ζώη - Αλεξοπούλου προσφέρει στο ΚΚΕ 250 ευρώ.

***

φωτ.

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΑΛΑΤΟΠΟΥΛΟΣ γεννήθηκε στην Ηλιοκώμη του νομού Σερρών το 1942. Νεαρός ακόμη στρατεύθηκε στο κίνημα των Λαμπράκηδων. Αργότερα από τις γραμμές του ΚΚΕ συνέχισε να αγωνίζεται για μια δίκαιη κοινωνία. Το 1977 εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στην Θεσσαλονίκη, όπου άρχισε να εργάζεται σαν οικοδόμος. Εντάχθηκε στο οικοδομικό σωματείο και αγωνίστηκε μέσα από αυτό για καλύτερες συνθήκες δουλειάς και αξιοπρεπείς αμοιβές. Υπήρξε ακούραστος αγωνιστής, υποδειγματικός σύζυγος και πατέρας, εξαίρετος φίλος. Εφυγε την πρώτη του Σεπτέμβρη, αφήνοντας όλους εμάς με την πίκρα του πρόωρου χαμού ενός πολύ καλού ανθρώπου. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

ΣΟΥΜΕΛΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ
ΣΟΥΜΕΛΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ
Στην μνήμη του η αγαπημένη του σύζυγος Αναστασία και ο αδελφός του Σταμάτης προσφέρουν στο «Ριζοσπάστη» 200 Ευρώ.

***

φωτ.

Πέρασε ένας χρόνος που «έφυγε» ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΚΟΥΜΟΥΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.

Η οικογένεια Βαρβάρας Κουμούτσου, τα παιδιά και τα εγγόνια προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ για την ενίσχυσή του.

***

φωτ.

Ο σύντροφος της ζωής μου και του αγώνα ΠΑΠΑΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ, μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, λοχαγός του ΕΛΑΣ και κατόπιν μαχητής του ΔΣΕ, γεννήθηκε στο χωριό Δημηρός Σερρών, το 1917. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και έφθασε στο βαθμό του Λοχαγού. Για τη δράση του αυτή, μετά τη Βάρκιζα, καταδικάστηκε και βασανίστηκε. Το 1947, βγαίνει στο βουνό μαχητής του ΔΣΕ στην αρχή στην Ταξιαρχία του Κοσμίδη και μετά στην ταξιαρχία Μακεδονίας, του Πετρή, με το βαθμό του Λοχαγού. Πήρε μέρος σε πολλές μάχες. Τραυματίστηκε βαριά στο φυλάκιο των Ευζώνων. Τραυματισμένος πέρασε στη Γιουγκοσλαβία. Ξαναεπέστρεψε στις μάχες του ΔΣΕ. Με το τέλος του Εμφυλίου βρέθηκε στην Τσεχοσλοβακία όπου και συνέχισε να αγωνίζεται μέσα από τους συλλόγους των πολιτικών προσφύγων.

Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη του αδελφού μου ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΥΛΙΔΗ και της αδελφής μου ΜΑΡΙΤΣΑΣ, μαχητών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω στο ΚΚΕ, στο κόμμα που τίμησαν μέχρι το τέλος της ζωής τους, για ενίσχυσή του 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Λάρισας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ
Η σύζυγός του

Δέσποινα Παπαλαζαρίδη

***

φωτ.

Με την συμπλήρωση τριών μηνών από το θάνατο του πολυαγαπημένου μας πατέρα ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρουμε 30 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Αιγάλεω.

Τα παιδιά και τα εγγόνια του

* Στη μνήμη, επίσης, του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ, πιστού φίλου και οπαδού του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του, αγωνιστή της Εθνικής μας Αντίστασης και δραστήριου συνδικαλιστή στο συνταξιουχικό κίνημα, η ΚΟ Κέντρου Αιγάλεω, για τη συνεισφορά του σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες προσφέρει 70 ευρώ.

***

φωτ.

Με τη συμπλήρωση πέντε χρόνων, το Νοέμβρη, από το θάνατο του ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΤΖΑΜΑΝΟΓΛΟΥ, οι γονείς του και η αδερφή του προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ, αντί μνημοσύνου, μέσω της ΚΟΒ Ευόσμου.

***

Στη μνήμη του αγωνιστή πατέρα μου, αξιωματικού του ΕΛΑΣ που ενέπνευσε όλη μου τη ζωή, προσφέρω 100 ευρώ στην ΚΟΒ Καλαμαριάς για την ενίσχυση του ωραίου αγώνα του ΚΚΕ στις κρίσιμες σημερινές συνθήκες.

Στράτος Γ. Γιαννάκου

***

φωτ. 3

Στη μνήμη των αγαπημένων γονιών μας ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ και ΣΟΥΜΕΛΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, και του λατρεμένου αδερφού μας ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ, στελέχους του τιμημένου ΚΚΕ. Καθώς και των πρωτοξαδέλφων μας ΕΥΘΥΜΙΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ και ΟΜΗΡΟΥ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ, αγωνιστών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας που έχασαν τη ζωή τους σε πολύ νεαρή ηλικία, προσφέρουμε στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αμπελοκήπων «Γιάννη Ρίτσου», 100 ευρώ για την ενίσχυση του προεκλογικού του αγώνα.

ΠΑΠΑΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ
ΠΑΠΑΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ
Σούλα - Σπαΐα

Λίζα Χαρταμπίλα

***

φωτ.

Ο ΔΑΡΑΒΙΓΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ γεννήθηκε το 1933 στον Ανω Σταυρό Θεσσαλονίκης και έφυγε από τη ζωή στις 9 Σεπτέμβρη 2009. Στα 16 χρόνια του συμμετείχε στον δεύτερο Εμφύλιο και από τότε έμεινε πιστός στο Κόμμα, αγωνίστηκε για τα ιδανικά του.

Την Κυριακή 18.10.2009 θα γίνει το μνημόσυνό του.

Στη μνήμη του προσφέρουν: Τα εγγόνια του 50 ευρώ και ο σύντροφος Γιάννης Φωτιάδης 10 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΘ του ΚΚΕ.

***

φωτ.

Ο ΑΡΓΥΡΗΣ ΔΡΑΝΟΒΑΛΗΣ γεννήθηκε το 1917 στη Χωριστή Δράμας. Δεν γνώρισε τον πατέρα του Παναγιώτη γιατί τον είχαν πάρει όμηρο κατά την Β΄ Βουλγαρική κατοχή 1916-1918.

Τον μεγάλωσε μαζί με τα άλλα έξι αδέλφια του η μητέρα του Μαρία, αγρότισσα. Σε νεαρή ηλικία εντάχτηκε στην ΟΚΝΕ. Παίρνει μέρος, στο κορυφαίο για την Αντίσταση κατά του Φασισμού, κίνημα των 3 ημερών.

Η οικογένειά του υπέφερε παρά πολλά, με αποκορύφωμα την εκτέλεση του αδελφού του Αθανασίου, Εαμίτη, ο οποίος πιάστηκε αιχμάλωτος σε ενέδρα, πέρασε έκτακτο στρατοδικείο και εκτελέστηκε 1 του Ιούνη του 1942 μαζί με άλλους 7 συντρόφους του στη Δράμα.

Ο Αργύρης Δρανόβαλης υπήρξε αντάρτης του Δημοκρατικού Στρατού. Συνελήφθη το καλοκαίρι του 1949 και εξορίστηκε στον Αϊ - Στράτη. Από την ένταξή του στο ΚΚΕ και μέχρι το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά του Μ-Λ. Εφυγε πλήρης ημερών στις 7 του Ιούνη και το κενό που άφησε ήταν μεγάλο.

ΚΟΣΜΙΔΗΣ Δ.ΠΟΛΗΣ
ΚΟΣΜΙΔΗΣ Δ.ΠΟΛΗΣ
Στη μνήμη του η Αναστασία Στεφανίδου προσφέρει στην ΝΕ Δράμας του ΚΚΕ 50 Ευρώ.

***

φωτ.

Κοντεύουν 15 χρόνια από τότε που έπαψε να υπάρχει ανάμεσά μας ο αγαπημένος σύζυγος, πατέρας και παππούς ΒΑΣΟΣ ΣΑΟΥΛΙΔΗΣ από τους Σιταγρούς Δράμας. Εξακολουθεί όμως να βρίσκεται στην καρδιά μας και η παρουσία του σε όλες τις εκδηλώσεις μας είναι πάντα αισθητή. Από τα εφηβικά του χρόνια ένιωσε την ανάγκη, ως ενεργός πολίτης, να συνδεθεί και να βρεθεί στις γραμμές του Κομμουνιστικού Κινήματος, που οδηγεί με σιγουριά και βεβαιότητα σε ένα καλύτερο αύριο. Παρέμεινε συνεπής και αταλάντευτος στα «Πιστεύω» του ως το τέλος της ζωής του, παρά τις πολύχρονες δοκιμασίες του με φυλακές και εξορίες. Ως συνεταιριστικό και κομματικό στέλεχος του ΚΚΕ στη Δράμα, η προσφορά του για την προώθηση και λύση των προβλημάτων των αγροτών, δεν ήταν μικρή. Γι' αυτό και τόσα χρόνια μετά, παραμένει αγαπητός και αξέχαστος από όλους. Στην μνήμη του προσφέρουν στην Κομματική Οργάνωση της Δράμας 100 ευρώ η οικογένεια Γ. Καζαντζίδη και 50 Ευρώ η Αναστασία Στεφανίδου.

***

φωτ.

Στις 4/10/2009 συμπληρώνονται 2 χρόνια από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο σ/φος ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΤΑΣΙΔΗΣ από την Καβάλα.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Αλεξάνδρα προσφέρει στη ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ 20 ευρώ.

ΤΡΑΒΑΣΑΡΟΣ ΤΑΣΟΣ
ΤΡΑΒΑΣΑΡΟΣ ΤΑΣΟΣ
***

φωτ.

Στις 27 Αυγούστου 2009 έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 73 ετών ο πολυαγαπημένος μας σύντροφος στη ζωή, ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ από την Κρανιά Πρέβεζας. Από μικρός στην βιοπάλη, αγωνιστής μέσα στις δυσκολίες της ζωής για ένα καλύτερο αύριο. Σύντροφος και στο Κόμμα, που τόσο αγαπούσε. Από μικρός εξορίζεται ως αριστερός, λόγω της οικογενειακής του καταβολής. Γράφεται στην Νεολαία Λαμπράκη το 1963, διώκεται ποινικά και εξορίζεται ξανά στην Λευκάδα, επί χούντας. Πιστός οπαδός του Κόμματος μέχρι το τέλος της ζωής του, μας συμβούλευε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, να αγωνιζόμαστε για το δίκιο, για τις αξίες της ζωής. Η απουσία του δυναναπλήρωτη, τα λόγια του οδηγός μας για πάντα. Μας έλεγε για την αξία του Σοσιαλισμού «πως αυτή η ελπίδα του κόσμου, αυτή η μέρα θα έρθει».

Στην εφημερίδα που σε αυτήν ξαπόσταινε, σε αυτή ακουμπούσε, στο «Ρ», η σύζυγος του Ελένη και ο γιος του Σταύρος προσφέρουν, στην μνήμη του, 100 ευρώ στην ΝΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Κρανιάς.

***

Φωτ.

«Εφυγε», πρόσφατα, από τη ζωή και ο σύντροφός μας ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ (φωτό από τη δίκη) που είχαμε δικαστεί και καταδικαστεί μαζί από το Στρατοδικείο Αθηνών, το Μάη του 1969.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη», 50 ευρώ.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Βασίλης Δούρος - Γιώργης Μωραΐτης

***

φωτ. 3

Στη μνήμη των ΕΛΕΝΗΣ ΤΡΑΒΑΣΑΡΟΥ, ΤΑΣΟΥ ΤΡΑΒΑΣΑΡΟΥ και του ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΙΔΗ, αντί για μνημόσυνο, η οικογένειά τους, προσφέρει 100 ευρώ στην ΚΟΒ Αγίας Αννας Κ. Μύλου -Αχαρναί του ΚΚΕ.

***

φωτ.

Στη μνήμη του παππού μου ΚΩΣΤΑ ΧΙΩΤΑΚΗ, γιατρού, λογοτέχνη, βουλευτή, αγωνιστή και στελέχους του ΚΚΕ μέχρι το θάνατό του, προσφέρω στη ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ 200 ευρώ.

Ο εγγονός του

Κώστας Α. Χιωτάκης

***

φωτ.

Στη μνήμη της ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, που έφυγε πρόσφατα, προσφέρουν στην ΚΟ Ρεθύμνης του ΚΚΕ 300 ευρώ οι Μ.Μ. και Γ.Μ.

***

φωτ.

Την Κυριακή 4 Οκτώβρη, διάβασα στο «Ρ» ότι «έφυγε» από τη ζωή ένας υπέροχος άνθρωπος και υπέροχος επιστήμονας, ο ΧΡΗΣΤΟΣ Αντωνίου ΛΥΜΠΕΡΙΟΥ. Οταν με χτυπήσανε με τη χούντα και απέβαλα και ένα χρόνο δεν είχα πάει σε γιατρό, κόντεψα να πεθάνω. Οταν μου είπαν να πάω σε αυτόν τον άνθρωπο, μου έσωσε τη ζωή. Ημουν μόλις 25 χρονών. Λυπήθηκα πάρα πολύ για το χαμό του. Τώρα σύντροφε, επιστήμονα, άνθρωπε θα τα λέτε με τον Τάσο μου. Να είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει.

Στη μνήμη αυτού του υπέροχου σε όλα συντρόφου προσφέρω στο Κόμμα που αγαπήσαμε πολύ, μέσω ΚΟΒ Αγίου Σπυρίδωνα Αιγάλεω, 150 ευρώ.

ΚΟΤΖΑΜΑΝΟΓΛΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΚΟΤΖΑΜΑΝΟΓΛΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ
Βάσω Αναστασίου Μανωλίτση

***

φωτ. 2

Στη μνήμη του πατέρα μου ΣΤΕΦΑΝΟΥ του ΑΡΤΕΜΙΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, οπαδού και ψηφοφόρου του ΚΚΕ, που έφυγε από τη ζωή στις 12 Φεβρουαρίου 2005. Στη μνήμη του γιου μου ΣΤΕΦΑΝΟΥ του ΑΡΤΕΜΙΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, μέλους των Νέων Πρωτοπόρων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, που έφυγε άδικα από τη ζωή στα 28 του χρόνια στις 14 Οκτωβρίου 2005 από εργοδοτικό έγκλημα που έγινε στις 4 τα ξημερώματα για ένα μεροκάματο. Και στη μνήμη της μητέρας μου ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, που έφυγε από τη ζωή στις 4 Οκτωβρίου 2008 προσφέρω 20 ευρώ ενίσχυση για το αρχείο του Κόμματος.

Ο πατέρας και γιος, Αρτέμης Καραμανλής, η μητέρα Αγγελική και η αδερφή Ευαγγελία

***

Φωτ.

Στη μνήμη του συντρόφου μας ΑΝΔΡΕΑ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΥ, που σήμερα συμπληρώνεται 1 χρόνος από το θάνατό του, οι σύντροφοι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος προσφέρουν για την ενίσχυση του ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Δαμουλιανάτων.


ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΛΥΜΠΕΡΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ του Αντωνίου
ΛΥΜΠΕΡΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ του Αντωνίου

ΤΡΑΒΑΣΑΡΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΤΡΑΒΑΣΑΡΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΟΥΤΣΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΟΥΤΣΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΑΛΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΑΛΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ζαχαρής Απολωνάτος
Ζαχαρής Απολωνάτος

ΑΡΓΥΡΗΣ ΔΡΑΝΟΒΑΛΗΣ
ΑΡΓΥΡΗΣ ΔΡΑΝΟΒΑΛΗΣ

ΒΑΣΟΣ ΣΑΟΥΛΙΔΗΣ
ΒΑΣΟΣ ΣΑΟΥΛΙΔΗΣ

ΚΑΡΑΤΑΣΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΚΑΡΑΤΑΣΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΔΑΡΑΒΙΓΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΔΑΡΑΒΙΓΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Δέσπω Αλεξοπούλου
Δέσπω Αλεξοπούλου

Παντελής Κυρίτσης
Παντελής Κυρίτσης

Γιάννης Πανταζόπουλος
Γιάννης Πανταζόπουλος


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ